CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Moderátor: hugo
CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Tak pár dní jsem vitarián a snažím se dodržovat Wolfův Triangl.
Dlabu ořechy, semínka, ovoce, zeleninu. Ale ten chlorofyl? Tak to fakt nezvládám... pokoušel jsem se odšťavnit nějakou brokolici a kapustu ale udělalo se mi z toho zle a bylo to takový teplý... nevím jestli to nebylo nad 45C... Chroustám saláty ale přece jenom jenom ty nejsvětlejší a řek bych že to nestačí.
Tak nevíte jak do sebe dostat nějakej ten chlorofyl, abych ho nemusel zajídat datlema a zacpávat si nos když ten juice piju? Už mě nenapadá nic jinýho než nitrožilně .A jak dlouho trvá než si na tu pro mě pa(chuť) zvyknu?
Taky by mě potěšily nějaký recepty, kde jsou nějaký zelený rostlinky...
Díky za rady.
Dlabu ořechy, semínka, ovoce, zeleninu. Ale ten chlorofyl? Tak to fakt nezvládám... pokoušel jsem se odšťavnit nějakou brokolici a kapustu ale udělalo se mi z toho zle a bylo to takový teplý... nevím jestli to nebylo nad 45C... Chroustám saláty ale přece jenom jenom ty nejsvětlejší a řek bych že to nestačí.
Tak nevíte jak do sebe dostat nějakej ten chlorofyl, abych ho nemusel zajídat datlema a zacpávat si nos když ten juice piju? Už mě nenapadá nic jinýho než nitrožilně .A jak dlouho trvá než si na tu pro mě pa(chuť) zvyknu?
Taky by mě potěšily nějaký recepty, kde jsou nějaký zelený rostlinky...
Díky za rady.
Chlorofil ti nechutná ??
Já teda nepatřím k těm co se ošklíbají při pití zelených šťáv, no je pravda že je piju zásadně ředěný vodou - myslím třeba pampelišky kopřivy jetel trávu a tak. Co se týče třeba šťávy z kapusty tak ta je fakt výborná v kombinaci s jablkem. Ona ta trojkombinace totiž funguje-aspoň mě i z hlediska chutí. Je potřeba to vyvážit.
Jinak chci říct ještě jednu zajímavou zkušenost. Byl jsem teď vlastně celý léto v zahraničí absolutně bez možnosti přípravy jakýchkoli šťáv. První dva měsíce jsem to jakžtakž vydržel ale začal jsem dost intenzivně cítit nerovnováhu - chyběl chlorofil. I když jsem se snažil chroupat řapíkatej celer a saláty, nestačilo to. Zvlášt konvenčně pěstovaný je to zřejmě uplně prázdný, prostě voda s hnojivem. Chyběj minerály, vitamíny.. To samý s ovocem. Co jsem měl dělat ? Měl jsem takovou chuť na zelenej drink ze šťavnatý louky !!! Ještě než jsem odjel zmiňoval jsem se tu o sušený šťávě z mladýho ječmene kterej se pěstuje ekologicky v Utahu na vyschlém jezeře mimořádně bohatém na minerály a ještě k tomu střídavě s vojtěškou a suší se bezprostředně po sklizení při 30 stupních. Zdálo se mi to v tý době dost drahý a zbytečný ale v této situaci byla volba naprosto jasná, zvlášť když jsem si uvědomil že na tříměsíční dávku tohoto zázraku třikrát denně(ředí se to vodou) si tady na jahodový farmě v anglii vydělám v pohodě za den. Nechal jsem si to poslat a rozhodně jsem toho nelitoval. Zvlášť potom při cestě přes francii a španělsko jsem ocenil výhody tohoto nápoje pač jsem tam v podstatě jedl jen to co jsem utrhl ze stromů - fíky a tak, sem tam meloun a ňáký rajčata, olivy, mandle a díky zelenýmu drinku jsem byl v rovnováze a skoro nic jsem neutratil za jídlo.
Ale proč o tom ještě mluvím - kromě toho že dělam reklamu hehe - je to totiž výjmečně dobrý a chutná to většině lidí co nejsou na zelený drinky vůbec zvyklí. Zřejmě ječmenná tráva má prostě dobrou chuť. Mám v plánu zkusit si ji vypěstovat odšťavit a porovnat. A taky z pšenice. Ale co jsem vlastně zkoušel žvejkat trávu z lesa nebo z ní dělat šťávu tak to mělo prostě úžasnou chuť ve srovnání s různejma bylinama jako třeba kopřiva pampelišky jetel a tak - ty maj vždycky ňejaký specifický účinky na tělo myslím a proto by se asi měli pít trochu s rozvahou a s ohledem na to co nám spíš chutná. Tráva je prostě základ, býložravci se přeci živí hlavně jí. Tak s chutí do toho dokud nám ještě ňáká roste !
Knížka
Jo a taky mě hodně inspirovala knížka Living foods for radiant health od Elain Bruce kterou jsem v anglii koupil. Všiml lsem si že je tu na vitariánu o ní novej článek tak to mě potěšilo. Fakt doporučuju, můžu půjčit.
Re: Knížka
Když jsem si to dal poprvé, tak jsem myslel, že to vita nebudu moct dělat, jak to bylo hnusný, tak jsem ze začátku neodŠŤAVŇOVAL, a dělal si jen takový syrový špenáty a něčím jsem to zajídal.
Ale tak po půl roce v Jeseníkách na srazu jsem si to dal zase ve šťávě a nějak mně to zachutnalo a od té doby to piju dodnes. (i když to není nejoblíbenější papu) Z lenosti si dělám dávku na 3 dny a ke konci když už začíná zákvas, tak je to teda síla. Ale normálně to piju neředěný (něco přes deci k snídani po loupaných vořechách), ze začátku jsem to natahoval okurkou nebo melounovou slupkou. Ale pampelišky a ptačinec jsou jednička-pro mne chuťově srovnatelný se salátem listovým. Jinak jsem měl celý leto polámanej GS, tak jsem musel zelený dělat na odstředivce, ale taky to šlo. A navíc po každým ovoci si dávám většinou pampelišku, jen tak požvýkám listy, vycucám a vyplivnu a myslím, že mám srovnatelnou výtěžnost jak GS, ne-li lepčí.
Zjištění: chuť nesídlí v hubě, ale v hlavě, a lze spolehlivě tu makovicu přesvědčit, co prospívá, když to sama neví. , páč teď mně chutnaj věci, který bych dřív nevzal do úst.
Ale tak po půl roce v Jeseníkách na srazu jsem si to dal zase ve šťávě a nějak mně to zachutnalo a od té doby to piju dodnes. (i když to není nejoblíbenější papu) Z lenosti si dělám dávku na 3 dny a ke konci když už začíná zákvas, tak je to teda síla. Ale normálně to piju neředěný (něco přes deci k snídani po loupaných vořechách), ze začátku jsem to natahoval okurkou nebo melounovou slupkou. Ale pampelišky a ptačinec jsou jednička-pro mne chuťově srovnatelný se salátem listovým. Jinak jsem měl celý leto polámanej GS, tak jsem musel zelený dělat na odstředivce, ale taky to šlo. A navíc po každým ovoci si dávám většinou pampelišku, jen tak požvýkám listy, vycucám a vyplivnu a myslím, že mám srovnatelnou výtěžnost jak GS, ne-li lepčí.
Zjištění: chuť nesídlí v hubě, ale v hlavě, a lze spolehlivě tu makovicu přesvědčit, co prospívá, když to sama neví. , páč teď mně chutnaj věci, který bych dřív nevzal do úst.
Můj recept na zelený šťávy bez odšťavoavče je, že dám do mixéru kvalkitní vodu, přidám zelený, postupně tak, aby se s tim zvládnul mixér nějak poprat a pak zcedím. Dělám to tak se vším co mi odstředivka nevezme a nebo u toho co by vzala ale moc se při tom hřeje.
Někdy to nezcedim a zkonzumuju komplet. Zkoušel jsem to i místo vosy s kozím mlíkem a s kysnutým kozím mlíkem.
Někdy to nezcedim a zkonzumuju komplet. Zkoušel jsem to i místo vosy s kozím mlíkem a s kysnutým kozím mlíkem.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Tak jsem zkoušel si dát 3/4kg růžičkový kapusty s 2 jablkama, ale měl jsem s tím teda co dělat. Dohromady mi náš odstředák natočil 1/2l. Prvních pár loků bylo v poho, jablka v tom nebyly cejtit vůbec, ale to nevadilo. Ale od půlky jsem to musel zapíjet vodou, zajídat datlema a pokaždý když jsem se napil tak mi jezdil mráz po zádech sem tam a škrábalo to v krku. .Tak nevím... když mám pocit jako byc mě v žaludku hopsaly žáby, tak těžko překecám chuťový buňky ať taky konvertujou na raw.
jó a neznáte nějakej recept, kde je alespoň trochu potlačena ta chuť chlorofylu, tak aby to bylo stravitelný i pro začátečníky?
jó a neznáte nějakej recept, kde je alespoň trochu potlačena ta chuť chlorofylu, tak aby to bylo stravitelný i pro začátečníky?
kapustička mňam mňam
Jejdamane ale vždyť ten chlorofil neni vubec špatnej na chuť, v kapustě to dělá sýra a když ti to nechutná tak to nepí, nicméně já tam toho jablka dávam asi tak stejně jako kapusty ne-li ještě víc. Pak to chutná po malinách. Dobrou chuť !
-
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob bře 06, 2004 22:01
- Bydliště: JMor
Mně teda taky zelený chutnalo od začátku, jako obstojnou chuť bych viděl třeba lebedu nebo jarní kopřivu, ale to teď nenatrháš. Horší jsou takové hodně oxalátové listy jako špenát (musí se hodně ředit něčím jiným). Ale úplně nejvíc mi z chlorofylových bomb chutná spirulina a na druhém místě chlorela.
Teď taky dost šťavím zelí s mrkví půl na půl.
To zelený obilí seženeš tady "za rohem" - www.biosfera.cz.
Teď taky dost šťavím zelí s mrkví půl na půl.
To zelený obilí seženeš tady "za rohem" - www.biosfera.cz.
brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrno :)
existuje povest jak zacali tomu nasemu mestecku rikat ...
typani dosli na ten soutok svitavy a svratky a rekli brrrrr tady je zima
No z5 k zelenemu. Nekdy to byva hodne moc brrrr, ale jen kdyz se to pije, pak uz jen elektrizujici pocit toho, ze to tam patri
Ovsem dzusiky z kapusty a zeli je trosku neco jineho - to obsahuje vice siry atd. Silne cistici juice. Nekdy to zustava v zaludku hodne dlouho a krasne to cisti streva! Castejsi piti to zmeni. Vypit litr uz pak nebyva problem, ale to je individualni.
Nekdo citi maliny a nekdo zase jahody
t.
typani dosli na ten soutok svitavy a svratky a rekli brrrrr tady je zima
No z5 k zelenemu. Nekdy to byva hodne moc brrrr, ale jen kdyz se to pije, pak uz jen elektrizujici pocit toho, ze to tam patri
Ovsem dzusiky z kapusty a zeli je trosku neco jineho - to obsahuje vice siry atd. Silne cistici juice. Nekdy to zustava v zaludku hodne dlouho a krasne to cisti streva! Castejsi piti to zmeni. Vypit litr uz pak nebyva problem, ale to je individualni.
Nekdo citi maliny a nekdo zase jahody
t.
Present circumstances do not in any way limit creativity in creating. http://www.addictivebeat.com/128k.pls
spirulina a chlorella
To: Nightingale
Moc nerozumim tomu jak ti muze nejvic chutnat spirulina a chlorella - predpokladam, ze je jis v tabletkach, ktere spolknes a zadnou chut preci necitis?
Zuzka
Moc nerozumim tomu jak ti muze nejvic chutnat spirulina a chlorella - predpokladam, ze je jis v tabletkach, ktere spolknes a zadnou chut preci necitis?
Zuzka
-
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob bře 06, 2004 22:01
- Bydliště: JMor
rasicky
nekterym lidem to chutna a voni po rybach.
ja si to take moc vychutnavam!! dobre je to take do dressingu.
nejlepe spirulina/chlorella s avokadem a co teprve ta barvicka!!!
ja si to take moc vychutnavam!! dobre je to take do dressingu.
nejlepe spirulina/chlorella s avokadem a co teprve ta barvicka!!!
Present circumstances do not in any way limit creativity in creating. http://www.addictivebeat.com/128k.pls
objevil se mi další problém při pojídání zelenýho...
po pár hryzech kapusty mě začne pálit v puse a krku, tak, že do sebe nejsem schopen pokračovat v jezení. Když to projedu přes odšťavňovač tak jsem nadmutej jak v 9měsíci. To se sice za chvíli srovná, ale ta vůně, která to doprovází není nic moc.
tak kdybyste věděli co s tím tak budu vděčnej
po pár hryzech kapusty mě začne pálit v puse a krku, tak, že do sebe nejsem schopen pokračovat v jezení. Když to projedu přes odšťavňovač tak jsem nadmutej jak v 9měsíci. To se sice za chvíli srovná, ale ta vůně, která to doprovází není nic moc.
tak kdybyste věděli co s tím tak budu vděčnej
jo, jako nadmutá kráva "c)
to se mi stávalo zpočátku dost často. Co jde nejliíp je brokolice, ta nedělá vůbec problémy, kapusta je děsně aromatická a nadýmavá, tý bych se vyhnul nebo jenom málo, to samý zelí... co jde uplně v pohodě a dobře plní jsou veškerý saláty, teď jsem prvně našel v Kauflandu endivii. Nebo čnský zelí, špenátek... Ty dráždivý a aromatický věci ti půjdoulíp jíst až se žaludek víc otrká a i tak se jim spíš vyhýbám nebo zkouším jen malá množství.
to se mi stávalo zpočátku dost často. Co jde nejliíp je brokolice, ta nedělá vůbec problémy, kapusta je děsně aromatická a nadýmavá, tý bych se vyhnul nebo jenom málo, to samý zelí... co jde uplně v pohodě a dobře plní jsou veškerý saláty, teď jsem prvně našel v Kauflandu endivii. Nebo čnský zelí, špenátek... Ty dráždivý a aromatický věci ti půjdoulíp jíst až se žaludek víc otrká a i tak se jim spíš vyhýbám nebo zkouším jen malá množství.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
nesmíš ledovej salát, ten mi přijde jako voda ale normální salát, jsou teď pořád děsně levný. Špenát to je nářez, ten má šmak...
A teď mam doma ten superdrahej sušenej výtažek z ječmene a to je bomba, chutná to výborně jenom je to dost pálka...
čim to odšťavuješ?
A teď mam doma ten superdrahej sušenej výtažek z ječmene a to je bomba, chutná to výborně jenom je to dost pálka...
čim to odšťavuješ?
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Já to piju odšťavněný neředěný (mangold, celer, ještě nějaký špenáty, i kapustu), už jsem zvyklej a hlavně se snažím o vědomý jezení, a i ščávu se snažím mnohokrát každý sousto pokousat (až 100x - je potřeba počítat) a vona ta chuť za chvílu se stává lepčí a lepčí až je nejlepčí na celým světě. No a člouěk se nenaplní, protože to plynule asi vstřebává.C píše:objevil se mi další problém při pojídání zelenýho...
po pár hryzech kapusty mě začne pálit v puse a krku, tak, že do sebe nejsem schopen pokračovat v jezení. Když to projedu přes odšťavňovač tak jsem nadmutej jak v 9měsíci. To se sice za chvíli srovná, ale ta vůně, která to doprovází není nic moc.
tak kdybyste věděli co s tím tak budu vděčnej
Když mám domácí salát, což je téměř pořád, tak ho jím neodšť., páč mi chutná ještě víc a jestli má něčeho moc nebo málo, tak mě to moc netrápí. A nesleduju to u ničeho, tělo mě řídí samo co si dát.
Šípky jsem dřív jedl hodně i těch chlupů asi, a celkem bez probl., a jím je po jednom páč nikam nespěchám a aspoň mně to dýl vydrží. Ale většinou až ty přemrzlý v zimě, protože jsou sladčí.
já bych se taky rád řídil chuťovýma instinkama svojeho těla, ale to si bohužel ještě říká o tatranky. Tak to musím nějak korigovat jinak by z toho byla neplecha.
Jsem zkoušel pořádně rozkousat růžičkovou kapustu, ale dopadlo to tak že mě pálilo v v puse a zapíjel jsem to vodou. Tx kapustičky ležely v ledničce u feferonek, tak že byx se to nějak přeneslo?
Jsem zkoušel pořádně rozkousat růžičkovou kapustu, ale dopadlo to tak že mě pálilo v v puse a zapíjel jsem to vodou. Tx kapustičky ležely v ledničce u feferonek, tak že byx se to nějak přeneslo?
¨C píše:já bych se taky rád řídil chuťovýma instinkama svojeho těla, ale to si bohužel ještě říká o tatranky. Tak to musím nějak korigovat jinak by z toho byla neplecha.
Jsem zkoušel pořádně rozkousat růžičkovou kapustu, ale dopadlo to tak že mě pálilo v v puse a zapíjel jsem to vodou. Tx kapustičky ležely v ledničce u feferonek, tak že byx se to nějak přeneslo?
No, když jím trochu víc ovoce než mám (což je dost často), tak mě to rozežraný v hubě taky pálí, ale působí to právě blahodárně a léčivě, když to vydržím a to já vydržím..
každý jsme jiný..
Hej, lidi. Až budete někdo šťavit kapustu a budete chtít vyhodit ten zbytek, máme tu jednoho zbytkožrouta - Vitaráďa. Tak se jí ozvěte je to její nejoblíbenější jídlo ale nemá odšťavovač - tedy vlastně odzbytkovač
Re: každý jsme jiný..
Johny píše:Hej, lidi. Až budete někdo šťavit kapustu a budete chtít vyhodit ten zbytek, máme tu jednoho zbytkožrouta - Vitaráďa. Tak se jí ozvěte je to její nejoblíbenější jídlo ale nemá odšťavovač - tedy vlastně odzbytkovač
Dík Honzi, že jsi to tu už konečně napsal za mně, já jsem se to sama prásknout styděla..
Ale neměl jsi to mi to stejně připomínat, úplně mi tečou sliny, jen na tu dobrůtku pomyslím.. už aby byla sobota! Žhavíš už odšťavovač???
Chlorofyl a zima.
Ahojte,
chcem sa spytat, ako riesite chlorofyl v zime.
Zatial som sa z uvedenych prispevkov docital, ze kapusta (zeli), kel (kapusta), a im podobne nie je zrovna chutovo to prave orechove... A v tychto nastupujucich mrazoch predsa len cerstve listy z pupavy (pampelisky), ci zihlavy (koprivy) uz tazko niekde nazbieram...
Predavaju sice este na trhu hlavkove, ladove a ine salaty, ale tieto sklenikove produkty uz asi vela chlorofylu telu nedaju...
Takze co papat v zime? Hmm?
Vdaka,
*mijo*
chcem sa spytat, ako riesite chlorofyl v zime.
Zatial som sa z uvedenych prispevkov docital, ze kapusta (zeli), kel (kapusta), a im podobne nie je zrovna chutovo to prave orechove... A v tychto nastupujucich mrazoch predsa len cerstve listy z pupavy (pampelisky), ci zihlavy (koprivy) uz tazko niekde nazbieram...
Predavaju sice este na trhu hlavkove, ladove a ine salaty, ale tieto sklenikove produkty uz asi vela chlorofylu telu nedaju...
Takze co papat v zime? Hmm?
Vdaka,
*mijo*
Jela jsem na návštěvu k rodičům řádně vybavena rucolou - toť můj zimní zelený favorit Mami vzala jeden lístek mezi dva prsty, ochutnala, užvejkla asi půlku a .. zbytek velmi nenápadně vyhodila Když pak při obědě (rajská om., těst.,maso ) viděla, že si TOHO cpu do pusy plnou hrst a ještě mi to CHUTNÁ málem ji upadla vidlička!
..Raw is food..
..God is good..
..God is good..
Jak jsem dnes byla na procházce nasát slunko a vzduch, všimla jsem si v jedné zahrádce trsu rozkvetlých sněženek. Vypadaly nádherně svěže a tak nějak .. křupavě! Ale přemohla jsem se a nechala je na pokoji. Jednak jim to tam moooc slušelo a jednak tam běhal takový velký černý pes.. a mrtvý kostelník
No, ale ty by sis možná dal, Johny..?
No, ale ty by sis možná dal, Johny..?
..Raw is food..
..God is good..
..God is good..
Re: Chlorofyl a zima.
Je fajn, když si vypěstuješ něco zeleného dobrého. Třebas pšeničnou či ječnou trávu. Protože to, co je v obchodě, je skutečně skleník. Viz. porovnání org. pěstovaných s těmi hypermarketovými.mijo píše:Ahojte,
chcem sa spytat, ako riesite chlorofyl v zime.
Zatial som sa z uvedenych prispevkov docital, ze kapusta (zeli), kel (kapusta), a im podobne nie je zrovna chutovo to prave orechove... A v tychto nastupujucich mrazoch predsa len cerstve listy z pupavy (pampelisky), ci zihlavy (koprivy) uz tazko niekde nazbieram...
Predavaju sice este na trhu hlavkove, ladove a ine salaty, ale tieto sklenikove produkty uz asi vela chlorofylu telu nedaju...
Takze co papat v zime? Hmm?
Vdaka,
*mijo*
Pokud ale nestíháš, (my jsme 4-členná rodina + pes, takže moc nestíháme) tak ideální řešení je Green Ways - chlorella na jídlo a nebo ječná šťáva na pití.
Pokud jde o chlorofyl, doporučuji jejich chlorellu. Je to druh pyrenoidosa, na chlorofyl extrémně bohatý zdroj (chlorella - chlorofyl - už se tak jmenuje). Má některé výhody - je nejčistější na světě, má speciální technologií narušenou buněčnou membránu bez toho, že by obsah oxidoval, obsahuje kompletní dávku vitamínů včetně B12, což je v zimě taky velké +, taktéž komplet minerály, aminokyseliny, pak má některé látky, které jsou zvlášť cenné - CGF- to je chlorella růstový faktor, chlorelin, a řadu dalších, kdo rád něco pro svůj mozek - tak chlorella má v sobě fenylalanin, tryptofan atd. atd. A samozřejmě je to pouze lisovaná biomasa bez plniv a pojiv - takže chuť, kterou třebas naše děti milují, je skutečně chutí této jednobuněčné řasy. A pokud by jsi o ní uvažoval, doporučuji ti formu členství - dostaneš se tak trvale na velkoobchodní ceny - cca. 1000,- Kč/ na dvouměsíční balení. Zasíláno na dobírku jak v Česku, tak na Slovensku. Mimochodem, věděli jste, že špenátový chlorofyl je třetí nejdražší látka na světěna 1 kg hmotnosti? Po platině? Ale separování jenom dokladuje úchylnost současných potravinářských postupů. Chlorella je přirozený a nejbohatší zdroj. A navíc je silně zásadotvorná, takže pro všechny co papají hodně ovoce - jako dělaná.
green revolution
- Neo
- Příspěvky: 233
- Registrován: stř zář 29, 2004 15:31
- Bydliště: Kodan, Dansko
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chlorofyl a zima.
Peťka píše: A navíc je silně zásadotvorná, takže pro všechny co papají hodně ovoce - jako dělaná.
Chlorellu teda rozhodne nemusim, jeste k tomu v tabletkach...
Ovoce je zasadotvorne. Nechapu, kde jsi prisel k zaveru, ze nejaka rasa je jako delana pro frugivory.
Re: Chlorofyl a zima.
Ovoce - cukry - kyselinky. Ne všechny a ne vždycky, ale spousta lidí, co kopíruje roční nabídku v hypermarketech s tím mívá problém. Když chybí chlorofyl - a je problém vybalancovat ovoce, tak to zase jako tak nepochopitelné nevidím. Narazil jsem na to i tady někde - překopíruju od Dandyho:Neo píše:Peťka píše: A navíc je silně zásadotvorná, takže pro všechny co papají hodně ovoce - jako dělaná.
Chlorellu teda rozhodne nemusim, jeste k tomu v tabletkach...
Ovoce je zasadotvorne. Nechapu, kde jsi prisel k zaveru, ze nejaka rasa je jako delana pro frugivory.
Chad si po peti letech 100%niho militantniho vitarianstvi nechal udelat krevni testy a vysledky byli sokujici-velky deficit B12, plno bakterii a plisni - dost nezdravy krevni obraz(od laboratore, ktera je pro rawvegan orientovana). Cely problem lezi v tom, ze prilis velky podil ovoce, ktere je vetsinou trhano nezrale a dozrava v obchodech a skladech, nebo je hybridni pusobi v organismu kysele a tudiz krev je zaplavena patologickymi plisnemi a bakteriemi z prekyseleni a kvaseni ve strevech. Brian Klement tez povoluje svym klientum, ktere leci po stovkach na svych klinikach syrovou stravou maximalne 15 % ovoce, zbytek tvori prevazne zelena listova zelenina a
klicky. Oba svorne prohlasuji, ze zakladnim klicem k vyrovnanemu a zdravemu vitarianstvi v dlouhodobem meritku je nutna zasaditost stravy a velky prisun chlorofylu(velmi blizky nasi krvi)ze zeleneho listovi. Velky podil ovoce vas muze fyzicky i psychicky rozhodit a poskodit- napr.totalni krach frutarianske komunity J. Lovewisdoma. Je toho mnoho co jsem se od techto panu dozvedel, ale tohle mi pripada zatim jako nejdulezitejsi, co jsem vam chtel sdelit. Zatim se mejte krasne zelene.
konec citátu.
A k chuti chlorelly? - To je individuální. Já bych se jí užral, můžu ji jako oříšky, semínka. Členům GW se dodáva takový keramická dóza - u nás stojí na jídelním stole a je to takový symbolický průsečík. Děcka, nejen naše, které ještě nemají deformované chuťové vjemy, ty ji zbožňují. Stejně tak náš pes. Opakuju, to nejsou tablety jako tablety. Chlorellu neutrhneš ze stromu - protože je to jednobuněčná řasa. Ale tyto malé potvůrky jsou slisovány do "podoby" tablet v případě Green Ways bez použití jakýchkoliv pojiv, plniv, lepidel, ochucovadel. Praktické i chutné řešení průběžné detoxikace a chlorofylu pro mne. Ne nutně pro Tebe Neo.
green revolution
Re: Chlorofyl a zima.
Nu,já nevím.Brala jsem pár měsíců chlorelku od firmy Fitmin-také bez jakýchkoli přísad,jen slisovanou.Hlavně kvůli zubům.Strašně mi chutnala-prostě bych se po té chuti mohla utlouct..............ale krom lehčí peněženky jsem si mnoha změn nevšimla.Tedy,třeba by to bez ní se mnou bylo horší.Ale to je jen hypotéza.
Jo,ještě něco:Když jsme dělali na škole v laborce mikropreparáty s vodou z kohoutku(Praha),tak tam bylo řas docela hodně,takové pěkné s množstvích chlorofylu. To jen,abyste věděli,že z kohoutku neteče jen chlorem "zabitá" voda.
Pozn.:Já už chci jaro,kopřivy,pampelišky,trávu...a u nás je stále sníh.Budu se muset pást přes týden v Praze,tedy někde za Prahou,ale HealthyJuicer v Praze nemám.Tak holt budu žvejkat zeleň v celku.
Jo,ještě něco:Když jsme dělali na škole v laborce mikropreparáty s vodou z kohoutku(Praha),tak tam bylo řas docela hodně,takové pěkné s množstvích chlorofylu. To jen,abyste věděli,že z kohoutku neteče jen chlorem "zabitá" voda.
Pozn.:Já už chci jaro,kopřivy,pampelišky,trávu...a u nás je stále sníh.Budu se muset pást přes týden v Praze,tedy někde za Prahou,ale HealthyJuicer v Praze nemám.Tak holt budu žvejkat zeleň v celku.
chlorella
Bývá hodně kvalit chlorelly a i povícero druhů(kesleri, obecná, ..) III. kvalita se dodává například pro zvířata. Pak je II. kvalita, ta se běžně používá v potravinářství v Japonsku to frčí ve velkém, ale i u nás jsou například těstoviny s chlorellou. Někdy se tato II. jakost používá i jako potravní doplněk, často ještě znehodnocená právě těmi plnivy. Pak je I. kvalita - tu používají renomované firmy. Pokud se nemýlím, tak FitMin má taky chlorellu pyrenoidosu, stejně jako GW. Je v ní pouze technologický a kvalitativní rozdíl. GW chlorella je upravena metodou STEAM, při které nedochází k rozbití buněčného obalu a "vylití obsahu" jako u všech ostatních, - používá se mžikové tlakové sušení, při níž skořápka buňky popraská, ale cenný obsah zůstane prakticky nedotčen. Něco jako křížala. Pak je ještě rozdíl v čištění řasy, ale to možná není až tak podstatné jako zachování obsahu vitálních látek. To totiž umožňuje chlorellu GW chápat jako JÍDLO, a ne jako "kokino na bebino". Při těch objemech řekněme 10 - 20 smaragdových pokládků denně je strašně důležité, jestli to má "nějaký" obsah vitálních látek, nebo obsah trojnásobný. Vlákniny ale budou mít zřejmě obě chlorelly stejně. U vegetariánů a vitariánů je nejlepším zdrojem chlorofylu a vitamínů právě v podzimním a zimním období. Pro stejné objemy chlorofylu by bylo třeba zkrmit tuny ledového salátu z Lidlu. Ale navíc - jak píšeš i ty Pavluško, fakt chutná jako lahůdka.
U lidí, kteří mají problémy se zuby doporučuji tento recept: rozkousat jich večer pár a nechat volně rozpouštět v ústech přes noc. A přes den pocucávat libovolně dle chuti a dle peněženky další. Fantastické výsledky na záněty, paradentózu, pach z úst (chlorofyl je i deodorant, že) a při pravidelné takovéto konzumaci - zmizí riziko zubního kazu. Co to dělá s lidmi, kteří nejsou vegetariáni či vitariáni ... to je skutečně revoluční záležitost, ale ne na tyto stránky.
P.S. I u nás v Jeseníkách je hromada sněhu. Ale truhlíky už se plní...
U lidí, kteří mají problémy se zuby doporučuji tento recept: rozkousat jich večer pár a nechat volně rozpouštět v ústech přes noc. A přes den pocucávat libovolně dle chuti a dle peněženky další. Fantastické výsledky na záněty, paradentózu, pach z úst (chlorofyl je i deodorant, že) a při pravidelné takovéto konzumaci - zmizí riziko zubního kazu. Co to dělá s lidmi, kteří nejsou vegetariáni či vitariáni ... to je skutečně revoluční záležitost, ale ne na tyto stránky.
P.S. I u nás v Jeseníkách je hromada sněhu. Ale truhlíky už se plní...
green revolution
-
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob bře 06, 2004 22:01
- Bydliště: JMor
Co to dělá s nevitariány či nevegetariány, Peťko? To by mne zajímalo.
--
Já chlorelu jím pořád asi od září, a nedávno jsem udělal pokus s psími nevegetariány. Každý pes, kterému jsem hodil chlorelu nebo spirulinu, ji sežral jako obrovskou pochoutku a vehementně se dožadoval další, škemral, házel prosebné oči atd. Takovou reakci psa jsem ještě neviděl, oni to zelené snad mají raději než maso. Možná by stálo za pokus hodit jim vedle sebe chlorelu a maso, co by sežrali první .
--
Já chlorelu jím pořád asi od září, a nedávno jsem udělal pokus s psími nevegetariány. Každý pes, kterému jsem hodil chlorelu nebo spirulinu, ji sežral jako obrovskou pochoutku a vehementně se dožadoval další, škemral, házel prosebné oči atd. Takovou reakci psa jsem ještě neviděl, oni to zelené snad mají raději než maso. Možná by stálo za pokus hodit jim vedle sebe chlorelu a maso, co by sežrali první .
Co to dělá s masožroutíky a všežroutíky? "Japonský léčitel Mirohito řekl: chlorella pyrenoidosa je smaragdový džbánek přetékající energií Země, Slunce a Vody." V tom co konzumuje drtivá většina společnosti je ukázka devastace zemědělství, potravinářství i stravovacích návyků. Té energie Země, Slunce a Vody je na tom většinovém talíři pomálu. Důsledky jsou katastrofální a je s podivem, že si toho všímá jem malá část společnosti. Před 20- ti lety bylo u nás 250.000 cukrovkářů. Dnes jich je k 700 tisícům. Otázka zní, kolik jich bude za 20 let při tomto tempu, které navíc stále stoupá? To jsou tak zdrcující čísla, znamenající drastické snížení kvality života a trpné očekávání dalších přidružených nemocí, že by se nad tím mělo diskutovat více než o Grossově bytě. Finančně se jedná o nesrovnatelné dopady do ekonomiky - nazíráno jen prizmatem peněz. A cukrovka jaksi s tou stravou souvisí, což snad diskutovat je zbytečné. Každý třetí člověk v ČR onemocní na rakovinu. Každý čtvrtý na ní zemře. Rakovina se rozvíjí 5-15 let, než je diagnostikována. A tu dobu, podobně jako v dobu, kdy už slinivka přestává stíhat, pokud se dodá energie Země, Slunce a Vody, je vysoce pravděpodobné, že se organismus, celý člověk vrátí zpět a nemoc nepropukne. A zmiňovali jsme pouze 2 nemoci. Jak je psáno v Knize o nápoji z trávy - volná zvířata trpí tak na 10 druhů nemocí. Člověk na stovky. To je asi ten nejdůležitější pohled na většinovou populaci.nightingale píše:Co to dělá s nevitariány či nevegetariány, Peťko? To by mne zajímalo.
--
Já chlorelu jím pořád asi od září, a nedávno jsem udělal pokus s psími nevegetariány. Každý pes, kterému jsem hodil chlorelu nebo spirulinu, ji sežral jako obrovskou pochoutku a vehementně se dožadoval další, škemral, házel prosebné oči atd. Takovou reakci psa jsem ještě neviděl, oni to zelené snad mají raději než maso. Možná by stálo za pokus hodit jim vedle sebe chlorelu a maso, co by sežrali první .
A v praxi? Lidem, kterým doporučím ječmen a chlorellu (já to neprodávám, raději jim zařídím, ať si to kupují sami za VOC ceny, protože kdo pochopí, kupuje si průběžně a sám), se zpravidla stane následující:
1) Během měsíce z nich vyjdou věci, o kterých neměli představu, že je ve střevech celou dobu nosili. Budou cítit slabost, ospalost, bolesti hlavy, vyskočí jim nějaká vyrážka, či akné, ženy mohou proklínat své menzes, prostě toxiny a plísně, musí ven.
2) Pak nastane najednou okamžik, kdy "očistka" končí a oni budou nadávat, že trpí nespavostí, že jsou celí nějací rozbrnkaní a neví co se sebou - obrovský příliv energie. Něco takového myslím hodně lidí tady zažívá na jaře, když začnou šťavit zelené z doufejme čistých luk... (odbočka, když vidím sníh před barákem, jak vypadá teď, děsím se toho, jak vypadá lístek pampelišky, který žvýkám) Ti druzí - ne správněji - ti první, však na něco takového nebyli zvyklí. Je potřeba jim to říct.
3) V průběhu roku s ječmenem a chlorellou se spoustě lidí objeví recidivy jejich starých zánětů, které po antibioticích spaly. Ale teď přichází chvíle, kdy tyto záněty definitivně vyhoří a vracet se už nebudou muset. V průběhu roku začnou artritici, revmatici tančit, cukrovkáři stáhnou inzulín na polovinu, nebo jej mohou vysadit bez hyperglykemie úplně. Astma, alergie, atopické ekzémy díky postupně se narovnávajícímu se imunitnímu systému mizí. atd.
4) Pak přichází ta nejdůležitější fáze: fáze, kdy uživatelé chlorelly a ječmene postupně a PŘIROZENĚ začnou měnit své stravovací návyky. A to je skutečně to nejdůležitější. Už přemýšlí, co strčí do huby - nebo jinak po tom pohlazení zeleným drinkem z ječmene už je jim žinantní navalit se jedovatýma chipsama. Viděl celou dobu ty efekty, o kterých výše psáno sám na svém těle. Byl by blázen, kdyby pokračoval tak jako předtím. Tento čas je samozřejmě individuální, ale prakticky se týká každého, kdo přijal zelené do svého jídelníčku. (Pořád mluvím o 99% populace.)
5) Proč a jak tady nebudu rozebírat, ale ječmen i chlorella působí i na vyšší jemněhmotná těla - eterické, emocionální, mentální... A tak i zde je možné očekávat - pochopitelně ne v perspektivě týdnů - posun v osobnosti toho každého člověka.
Takže shrnuto: "očistka", vyrovnání pH, dodání hladovějícím buňkám všeho, co potřebují, živá enzymoterapie, chlorofyl - kondenzované Slunce, a spousta dalších věcí - 2-o-glykosilvitexin, chlorelin, CGF, atd.
Jedna jediná malá poznámečka na základě mých 4-letých zkušeností k tématu - komu je možné to doporučit. Bohužel naši bližní a známí - ne všichni jsou jako naši pejsci či kočičky. Chuťové vjemy zničené, vnímání energie - neexistuje, v hlavě Matrixovský chaos... Pokud má někomu přinést výše uvedené dary, tak ten onen dotyčný musí sám chtít a sám si to musí chtít pořídit. Jako dar to funguje právě jen u dětí a zvířat.
Vždy dávám nejdřív přečíst Knihu o nápoji z trávy, půjčík audiokazetu o chlorelle pyrenoidose apod. Ať se každý vybere sám. Zelená - nebo hnědá...
A k těm psům - tchána retrívr je na chlorelle závislý - když ji 2 měsíce nedostal vrátil se mu zánět kloubu. I psi ví, že občas musí zelené - většinou ještě poznají jakou trávu mají jíst při jakých obtížích. Náš dalmatin Akim dostává chlorellu za odměnu při výcviku.
No dosti... Připravujeme tady projekt - změna zdravotních statistik v ČR, probuzení národa. Tak jsem teď zvyklý hodně psát..
green revolution
Chlorella a Mladý ječmen zase levnější a přístupnější.
Registrovaní členové GW to ví, ale dostal jsem soukr. mail s dotazem a tak mě napadlo vyhodit sem změny platné od února v Green Ways.
Tedy - chlorella pyrenoidosa 100% čistá STEAM technologie
dřívější cena VOC 1.050,- Kč/1100 ks
nová cena VOC 1.575,- Kč/1800 ks
( myšlenka - tedy 3 měsíce 20 denně)
Mladý ječmen 100% čistá šťáva z mladých lístků ječmene
dřívější cena VOC 2.100,- Kč/200 gr. 200 zel. džusů (MOC 2700,-Kč!)
nová cena VOC 1.575,- Kč/180 gr. - 180 zelených džusů
(3 měsíce 2x denně)
Tedy na rozdíl od nájmů, elektriky, plynu, olivového oleje či lilku v Lidlu - snížení cen suroviny. Vychází teď takový zelený džus na 8.75 Kč, což už určitě jde. Obsah vitálních látek v jedné sklenici srovnatelný s 2 brokolicema. A pohotově, kdykoliv v každodenním fofru.
Málem bych zapomněl - registrace stojí jednorázově 500,- Kč a obsahuje ke chlorelle keramickou dózu, k ječmeni šejkr, katalog zelených potravin, a nově i KNIHU O NÁPOJI Z TRÁVY. Spolu z produkty k zaslání na dobírku do 48 hod. od registrace a objednávky.
[/b]
Tedy - chlorella pyrenoidosa 100% čistá STEAM technologie
dřívější cena VOC 1.050,- Kč/1100 ks
nová cena VOC 1.575,- Kč/1800 ks
( myšlenka - tedy 3 měsíce 20 denně)
Mladý ječmen 100% čistá šťáva z mladých lístků ječmene
dřívější cena VOC 2.100,- Kč/200 gr. 200 zel. džusů (MOC 2700,-Kč!)
nová cena VOC 1.575,- Kč/180 gr. - 180 zelených džusů
(3 měsíce 2x denně)
Tedy na rozdíl od nájmů, elektriky, plynu, olivového oleje či lilku v Lidlu - snížení cen suroviny. Vychází teď takový zelený džus na 8.75 Kč, což už určitě jde. Obsah vitálních látek v jedné sklenici srovnatelný s 2 brokolicema. A pohotově, kdykoliv v každodenním fofru.
Málem bych zapomněl - registrace stojí jednorázově 500,- Kč a obsahuje ke chlorelle keramickou dózu, k ječmeni šejkr, katalog zelených potravin, a nově i KNIHU O NÁPOJI Z TRÁVY. Spolu z produkty k zaslání na dobírku do 48 hod. od registrace a objednávky.
[/b]
green revolution
Tý vago, to pro svoji potřebu kupuješ v takových kvantech? A já myslel, že konáš bohulibou činnost a dáváš zelený potřebným...tvx píše:a já abych nevyhazoval za poštovný, tak mam samozřejmě za 10 litrů nakoupeno ještě z letošního ledna na celej rok, , žejo "c)
Hele - projdi si ten přelomovej materiál, co přišel od firmy na téma diabetes a ta studie od MUDr. Laciny ječmen/cukrovka. A najdi 2-3 cukrovkáře - čerstvějšího data, protože je vysoce pravděpodobné, že s ječmenem a chlorellou zároveň je jejich doktor za 3 měsíce nepozná. A vyzásob je z toho lednového balíku, ať můžeš chroupat a popíjet levnější a čerstvé. Stačí jim půjčit výcuc z té studie a Knihu o nápoji z trávy. Chtěj nebo nechtěj - to už je jejich volba.
to Zuzi and everybody. Až se budeš registrovat, vyber si tzv. partnera. Většina tady aktuálně píšících registraci má, tedy může pro Tebe toho partnera udělat. Pouze na Slovensku se může registrovat přes Vnučku, nebo mne, pandž podmínkou mezinárodního je tzv. Autoship. Jinak podmínky stejný, pouze ceny odpovídají kursu korun a rozdílu v DPH.
green revolution