CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Moderátor: hugo
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Vyždímal koprovou nať, snad ani 1 dcl to nebylo, ale docela dobrá.
Všeho s mírou.
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
tiez som nad tym v lete dumal ze si kupim na okno nejaky system na klicenie co zvladne produkovat vacsie mnozstva.neon píše: Jak je to s naklicovacim nacinim? Asi jste to uz nekde resili, ostatne jako vsechno, tak se omlouvam, ze opakuji dotazy. Ale je u nas k nakoupeni nejaka dobra sada neceho co usnadnuje domaci kliceni ve velkem? Abych mel treba rozjete kazdy den nove kliceni a juicoval si tak 300ml domaci fresh wheat grass stavy?
sympaticky mi bol hlavne tento..
http://www.energiseforlife.com/sproutin ... R0014.html
vraj je hojne pouzivany raw foodermi sproutermi. hlavna vyhoda je ze robi aj okyslicovanie co je pri kontinualnom kliceni podmienka aby boli klicky cerstve a nezahnivali. pri procese klicenia ak nie je prisun kysliku a cirkulacia cerstvej vody vznika teplo a hniloba a zakvas. ak by som kupoval system na klicenie tak na toto pozor.
http://www.energiseforlife.com/cat--Spr ... 4wodF1rtIQ
http://easygreen.com/general/how-easygreen-works.html
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Ta vec vyzera dobre. A za dobre veci sa plati.800914 píše:tiez som nad tym v lete dumal ze si kupim na okno nejaky system na klicenie co zvladne produkovat vacsie mnozstva.
sympaticky mi bol hlavne tento..
http://www.energiseforlife.com/sproutin ... R0014.html
vraj je hojne pouzivany raw foodermi sproutermi. hlavna vyhoda je ze robi aj okyslicovanie co je pri kontinualnom kliceni podmienka aby boli klicky cerstve a nezahnivali. pri procese klicenia ak nie je prisun kysliku a cirkulacia cerstvej vody vznika teplo a hniloba a zakvas. ak by som kupoval system na klicenie tak na toto pozor.
http://www.energiseforlife.com/cat--Spr ... 4wodF1rtIQ
http://easygreen.com/general/how-easygreen-works.html
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Konečně budu mít odšťavňovač a tak se chci zeptat zkušenějších. Dosud jsem jen občas dělala zelený drink v mixéru, ale byl to opruz. A na to jsem si vždy v rámci procházky nasbírala sáček pampelišek, jetele, vojtěšky a pod..
Chtěla bych si na zimu našťavit a zamrazit zásoby a za září zas tolik zeleně nasbírat nedovedu... Nemáte nějaký fígl, jak rychle sehnat hodně zelenýho? Co si pamatuju, tak obyč tráva mi připadala chuťově nedobrá.
Mám vzít kosou nějaký pampeliškový palouček a přeprat ve vaně? Aby to trošku odsejpalo, přeci jen bych chtěla našťavit alespoň 10 litrů, ať si každý den můžu dát deci šťávy.
Pochopitelně všechny hmyzíky se budu snažit objevit a vyndat, ale co když tam bude klíště? A infikované boreliozou?
Díky
Chtěla bych si na zimu našťavit a zamrazit zásoby a za září zas tolik zeleně nasbírat nedovedu... Nemáte nějaký fígl, jak rychle sehnat hodně zelenýho? Co si pamatuju, tak obyč tráva mi připadala chuťově nedobrá.
Mám vzít kosou nějaký pampeliškový palouček a přeprat ve vaně? Aby to trošku odsejpalo, přeci jen bych chtěla našťavit alespoň 10 litrů, ať si každý den můžu dát deci šťávy.
Pochopitelně všechny hmyzíky se budu snažit objevit a vyndat, ale co když tam bude klíště? A infikované boreliozou?
Díky
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
nechces si radsi pestovat obili?je s tim malicko prace,a za par korun mas nejen chlorofil,ale hlavne super nutricni napoj plny energie..trava co roste venku ma mozna chlorofil,ale nema moc zivin,navic muze na tom bejt mraky necistot,nemusi to bejt nutne tak zdrave.
Go Raw
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Taky trávu venku nesbírám, protože může být "potentovaná" od psů. Lidé se psy jsou v dnešní době všudepřítomní (hold móda je móda).Jista píše:nechces si radsi pestovat obili?je s tim malicko prace,a za par korun mas nejen chlorofil,ale hlavne super nutricni napoj plny energie..trava co roste venku ma mozna chlorofil,ale nema moc zivin,navic muze na tom bejt mraky necistot,nemusi to bejt nutne tak zdrave.
Láká mě to domácí pěstování ječmene, navíc je to ideální řešení i přes zimu.
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Mám teď na mysli trávu na přítelovo zahradě, psa nemá, kočky jsem tam neviděla chodit, jen jednu veverku Myslím, že bude docela čistá.
O tom pěstování taky uvažuju, ale netuším, kolik je toho potřeba aby člověk měl denně třeba decku šťávy. Obávám se, že tolik prostoru prostě nemám.
O tom pěstování taky uvažuju, ale netuším, kolik je toho potřeba aby člověk měl denně třeba decku šťávy. Obávám se, že tolik prostoru prostě nemám.
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Já si skoro myslím opak - podle mě divoké byliny mají mnohem víc živin a energie než dlouho šlechtěné obilí.Jista píše:nechces si radsi pestovat obili?je s tim malicko prace,a za par korun mas nejen chlorofil,ale hlavne super nutricni napoj plny energie..trava co roste venku ma mozna chlorofil,ale nema moc zivin,navic muze na tom bejt mraky necistot,nemusi to bejt nutne tak zdrave.
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Také mám problém s chlorofylem. Ne že bych ho vůbec nejedla, ale mám vtíravý pocit, že ho není dost. Před půl rokem jsem pila výborný mix jablka a divoké zeleniny, ale doma se mi ho nedaří vykouzlit (to co vznikne se nepřinutím vypít).
Wolfův Triangl má listovou zeleninu jako zdroj chlorofylu, chápu, že je to také vitamínová a minerálová bomba, ale snažím se teď vyřešit pouze ten chlorofyl. Našla jsem, že v kopřivě je obsah chlorofylu 1 %, v kiwi též 1 %. Jak se díváte na přechodné zvýšení konzumace kiwi jako zdroje chlorofylu, než si člověk navykne na větší množství "zeleného"?
Wolfův Triangl má listovou zeleninu jako zdroj chlorofylu, chápu, že je to také vitamínová a minerálová bomba, ale snažím se teď vyřešit pouze ten chlorofyl. Našla jsem, že v kopřivě je obsah chlorofylu 1 %, v kiwi též 1 %. Jak se díváte na přechodné zvýšení konzumace kiwi jako zdroje chlorofylu, než si člověk navykne na větší množství "zeleného"?
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
já bych ti doporučila postupné zvyšování zelené složky, až se dopracuješ k tomu, že ti ta chuť nebude vadit.Zapetta píše:Také mám problém s chlorofylem. Ne že bych ho vůbec nejedla, ale mám vtíravý pocit, že ho není dost. Před půl rokem jsem pila výborný mix jablka a divoké zeleniny, ale doma se mi ho nedaří vykouzlit (to co vznikne se nepřinutím vypít).
Wolfův Triangl má listovou zeleninu jako zdroj chlorofylu, chápu, že je to také vitamínová a minerálová bomba, ale snažím se teď vyřešit pouze ten chlorofyl. Našla jsem, že v kopřivě je obsah chlorofylu 1 %, v kiwi též 1 %. Jak se díváte na přechodné zvýšení konzumace kiwi jako zdroje chlorofylu, než si člověk navykne na větší množství "zeleného"?
mně už po těch létech přijde všechno strašně sladké, víc mi chutnají hořké a svíravé chutě...
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
nejlepší zdroj je chlorella .. to máš zelené až až, že ti chlorofyl bude lézt i ušimaZapetta píše:Také mám problém s chlorofylem. Ne že bych ho vůbec nejedla, ale mám vtíravý pocit, že ho není dost. Před půl rokem jsem pila výborný mix jablka a divoké zeleniny, ale doma se mi ho nedaří vykouzlit (to co vznikne se nepřinutím vypít).
Wolfův Triangl má listovou zeleninu jako zdroj chlorofylu, chápu, že je to také vitamínová a minerálová bomba, ale snažím se teď vyřešit pouze ten chlorofyl. Našla jsem, že v kopřivě je obsah chlorofylu 1 %, v kiwi též 1 %. Jak se díváte na přechodné zvýšení konzumace kiwi jako zdroje chlorofylu, než si člověk navykne na větší množství "zeleného"?
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
souhlasím, do každého salátu dva lístky pampelišky, pozvolna navyšuj a za rok sneseš cokoliv.Lenuška píše:já bych ti doporučila postupné zvyšování zelené složky, až se dopracuješ k tomu, že ti ta chuť nebude vadit.
mně už po těch létech přijde všechno strašně sladké, víc mi chutnají hořké a svíravé chutě...
odšťavené zelené je dost humus, já to nejsem ochotná pít ani naředěné OZ, já prostě chroupu ty listy jak narostly nebo je nanejvýš pokrájím do salátu.
na louce si utrhni trochu jetele, jitrocelu, pampelišky, kontryhele, brzy zjistíš, co chutná přijatelně a co je lepší zamaskovat do jiného jídla.
Naposledy upravil(a) s.arik dne čtv úno 27, 2014 12:50, celkem upraveno 1 x.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
mi se nelíbí cena a to, že je to sušené, pomleté, kdovíjak ještě živé. a v přírodě bych si raději zakousla do jetele než oblizovat zelené šutry v potocesmajliss píše:nejlepší zdroj je chlorella .. to máš zelené až až, že ti chlorofyl bude lézt i ušima
ale na zimu nebo pro léčbu proč ne.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
mě chlorella chutná a cucám ji raději, než ostatní zeleninu, která mi vyloženě někdy nechutná, jakoby z ní šly cítit všechny ty pesticidy .. chlorella mi přijde krásně čistá .. a na přirozený styl života už si dávno nehraju : p
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
hehe, já taky sedím u nepřirozeného kompu a jím jogurty a vůbec chápu tě...mi nechutná, ale jako tbl se to spolknout samozřejmě dalo bez odporu.
Ať mi to plkání přinese užitek a ostatním taky!
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
s.arik píše: oblizovat zelené šutry v potoce
.
a sakra, ty divosko
5 2 8
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
Vite nekdo,kde se da v Praze koupit cerstva rasa wakame?Pripadne ji nekde objednat po netu?
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
nenasiel som ani na AUS net raw webe.Marci píše:Vite nekdo,kde se da v Praze koupit cerstva rasa wakame?Pripadne ji nekde objednat po netu?
ja len zajdem do hocjakuch azijskych potrvain a naberiem vselijake susene bez toho aby som im vedel mena v tych ich znakoch sa nevyznam a oni si nedaju namahu napisat aj anglicky ze co to vlastne je
uz som sa naucil co ako chuti a co sa ako pripravuje.
5 2 8
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
a pred konzumaci po namoceni je varis nebo jis rovnou?
V jedne restauraci jsem jedla rasy wakame,byly krasne svetle jedovate zelene,ty susene po namoceni jsou hnedozelene a docela smrdej rybinou coz tamty ne.Maji je ale dost drahe,tak vymyslim,jak to poresit.A i na fotkach je meli krasne zelene napr tady http://www.food.com/recipe/seaweed-salad-247035
V jedne restauraci jsem jedla rasy wakame,byly krasne svetle jedovate zelene,ty susene po namoceni jsou hnedozelene a docela smrdej rybinou coz tamty ne.Maji je ale dost drahe,tak vymyslim,jak to poresit.A i na fotkach je meli krasne zelene napr tady http://www.food.com/recipe/seaweed-salad-247035
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
ked varim, tak dam dokopy asi 5-10 druhov z kazdeho trosku,Marci píše:a pred konzumaci po namoceni je varis nebo jis rovnou?
V jedne restauraci jsem jedla rasy wakame,byly krasne svetle jedovate zelene,ty susene po namoceni jsou hnedozelene a docela smrdej rybinou coz tamty ne.Maji je ale dost drahe,tak vymyslim,jak to poresit.A i na fotkach je meli krasne zelene napr tady http://www.food.com/recipe/seaweed-salad-247035
najlepsie je to zaliat studenou vodou aspon na 2H a az potom zacat varit, rovnako so suesenymi hribami
vynimku robim s kelpom ked ho mam vo fliackovom stave, to len nayspem na tanier na ine jedlo, ale to jedlo musi stavnate mokre.
5 2 8
Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...
ja to namocila a trochu povarila a pak vyhodila,pac ten smrad to bylo neco desnyho.
Ale prisla jsem na ten figl,jsou to totiz rasy cerstve mrazene a to je fakt mnamka
koupila jsem zde: http://www.japan-eshop.com/index.php?sh ... &prn=34736
Ale prisla jsem na ten figl,jsou to totiz rasy cerstve mrazene a to je fakt mnamka
koupila jsem zde: http://www.japan-eshop.com/index.php?sh ... &prn=34736
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung