ZAČÁTKY - jak jste začínali/začínáte
Moderátor: hugo
ZAČÁTKY - jak jste začínali/začínáte
ahoj, som tu nova, a celkom ma to cele zaujima... som asi rok veganom - nie koli zdraviu, ale uz ma nebavilo byt sucastou ich utrpenia, zial trvalo mi dlhsie nez malo ;-( Velmi ma vsak zaujalo vsetko co je tu pisane a chcela som sa opytat ake boli vase zaciatky... Ako zareagovalo telo na zmenu? Viem ze kazdy sme individualna osobnost a preto sa to neda zhrnut, ale potesi ma kazda rada na zaciatok...
diky
Po cca měsíci na syrovém a předtím 14 denním půstu mam jedinej problém a sice velice řídkou stolici. Pravděpodobně si tělo musí přivyknout na to, že saláty, zelenina a ovoce maj moc vlákniny a vody. Taky chodim na záchod poněkud častěji, většinou po každém jídle.
A oproti tomu zase nemám jinej problém a tím je takováta pojídelní únava.
Na maso chutě nějak vůbec nemam, dokonce ani když ho někomu připravuju ale sejry v lednici mě pořád drážděj.
Jediný čemu podléhám je cukr - občas čokoláda nabo corny.
A oproti tomu zase nemám jinej problém a tím je takováta pojídelní únava.
Na maso chutě nějak vůbec nemam, dokonce ani když ho někomu připravuju ale sejry v lednici mě pořád drážděj.
Jediný čemu podléhám je cukr - občas čokoláda nabo corny.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Cokoladu jsem resil banany,. Nakonec jsem si na ne vytvoril docela silnou zavislost.. nekdy klidne i 2kg denne. nedokazal jsem si bez nich predstavit den. ma prumerna spotreba byla cca 0.5kg-1kg denne. ale myslim si ze je tyo mensi zlo nez cokolada nebo corny..
Na cokoladu mas chut ze proste mas chut na cukr. Zkus nejake sladke ovoce. Ver ze chut prejde
Na cokoladu mas chut ze proste mas chut na cukr. Zkus nejake sladke ovoce. Ver ze chut prejde
..vitarian.cz rulezzzz..
Pro mě sou sladkosti po půstecha a dočasnym přechodu na vitariánství taky jediná věc, která mě z vařenýho vyloženě přitahuje, tak jelikož nejim cukr, ulít sem před časem na medu a posléze na tahini s medem, neni to špatný, ale nedoporučuju moc brzo po půstu, zvlášť když mi toho medu zmizelo třeba taky půl kila za den...
R.
R.
- Katarína
- Příspěvky: 2190
- Registrován: čtv úno 26, 2004 12:15
- Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, Yanna, ja osobne som nemala ziadne detoxikacne stavy, alebo abstaky, pretoze som prechadzala z klasickej stravy na vegetariansku, vitariansku a fruktariansku postupne, ked si to telo samo ziadalo.
Nemyslim tym 100%, stravu nepovazujem za vsetko, obcas si dam vynimku v ramci vegetarianstva, ale musim mat na to naladu.
Takze som sa citila coraz lepsie a lepsie, aj ked aj predtym mi bolo fajn.
Nemyslim tym 100%, stravu nepovazujem za vsetko, obcas si dam vynimku v ramci vegetarianstva, ale musim mat na to naladu.
Takze som sa citila coraz lepsie a lepsie, aj ked aj predtym mi bolo fajn.
Začátky - jak jste začínali
Ahoj vsichni, zajimalo by me, jakym zpusobem jste se kdo k vitarianstvi dostal. Jak jste se o nem dozvedeli, proc jste se pro nej rozhodli a jak dlouho uz vitariany jste nebo se snazite byt.
Zacnu necim o sobe. Nekteri uz me znate z diskuze na Honzovych vita strankach, ale pod jmenem Hoyden. Ja jsem se k vitarianstvi dostala skrz me zdravotni problemy-strevni potize,hemoroidy,artroza. No, vzhledem k memu veku celkem slusna bilance. Na netu jsem hledala nejake info a v jedne diskuzi na Doktorce jsem narazila na odkaz na vita stranky. Precetla jsem si par info a sla jsem do toho celkem po hlave. To bylo vloni koncem brezna. Nebyla jsem na 100 %,ale temer jo. Po trech mesicich jsem nejak ujela a za chvili jsem byla znova "uvarena". Ted zacinam znovu, tentokrat postupne. Parkrat jsem to mezitim zkousela ze dne na den, ale nikdy mi to nevydrzelo. Pozvolny zpusob mi vyhovuje vic. Postupne zvysuju podil syrove stravy a verim, ze se dostanu az k te stovce a tam pak take zustanu. Jeste mam ted oproti prvopocatku jednu vyhodu. Muj manzel jde ted stejnou cestou. Vloni se mu to nezdalo, ale ted je mozna jeste dal nez ja.
Tak to je v kostce muj pribeh. Tesim se na Vase.
Zacnu necim o sobe. Nekteri uz me znate z diskuze na Honzovych vita strankach, ale pod jmenem Hoyden. Ja jsem se k vitarianstvi dostala skrz me zdravotni problemy-strevni potize,hemoroidy,artroza. No, vzhledem k memu veku celkem slusna bilance. Na netu jsem hledala nejake info a v jedne diskuzi na Doktorce jsem narazila na odkaz na vita stranky. Precetla jsem si par info a sla jsem do toho celkem po hlave. To bylo vloni koncem brezna. Nebyla jsem na 100 %,ale temer jo. Po trech mesicich jsem nejak ujela a za chvili jsem byla znova "uvarena". Ted zacinam znovu, tentokrat postupne. Parkrat jsem to mezitim zkousela ze dne na den, ale nikdy mi to nevydrzelo. Pozvolny zpusob mi vyhovuje vic. Postupne zvysuju podil syrove stravy a verim, ze se dostanu az k te stovce a tam pak take zustanu. Jeste mam ted oproti prvopocatku jednu vyhodu. Muj manzel jde ted stejnou cestou. Vloni se mu to nezdalo, ale ted je mozna jeste dal nez ja.
Tak to je v kostce muj pribeh. Tesim se na Vase.
Radujme se a mnozme se
Cau Katko!
Ja sem s vitarianstvim zacibal uz pred dvema lety a prechod na 100pro raw food mi trval rok a taky potvrzuji ze prechod ze dne na den byl u me zcela nerealny. Dostal sem se k vitarianstvi asi proto, ze sem byl 3leta vegan. Po roce prekonavani sem to dokazal a ikdyz sem prvni rok vitarianstvi delal vic nez moc chyb, myslim, ze ted uz sem na tom fakt dobre. Ted je to tak asi 131mesicu na raw food a este jedu oddelenou stravu a fakt to nema chybu. Nicmene me zacatkyy byly hodne tezke, citil sem se obcas fakt mizerne, slabe a zvadle:/ Ted uz tezka pohoda, tzn. go for it:))
Ja sem s vitarianstvim zacibal uz pred dvema lety a prechod na 100pro raw food mi trval rok a taky potvrzuji ze prechod ze dne na den byl u me zcela nerealny. Dostal sem se k vitarianstvi asi proto, ze sem byl 3leta vegan. Po roce prekonavani sem to dokazal a ikdyz sem prvni rok vitarianstvi delal vic nez moc chyb, myslim, ze ted uz sem na tom fakt dobre. Ted je to tak asi 131mesicu na raw food a este jedu oddelenou stravu a fakt to nema chybu. Nicmene me zacatkyy byly hodne tezke, citil sem se obcas fakt mizerne, slabe a zvadle:/ Ted uz tezka pohoda, tzn. go for it:))
be free, be just, be innocent :p
ahojky, ja jsem jednou v praci cca pred rokem ci dvema tak nahodou brouzdala po netu a objevila jsem stranku zapisnik vitariana, ktera me dost zaujala. Ani ted sice nemuzu rict, ze jsem 100% raw, ale vubec se tim netraumatizuju. Proste jim, co mi dela dobre a po cem se citim ok. Nemam naladu na stavy typu "citim se mizerne ale to je vlastne cisteni organismu, takze je to dobre". Kdyz se na to citim, pustuju, kdyz mam chut na neco "neraw",tak se tim nestresuju. Zivot neni jen o jidle a predstava, ze strcim do pusy neco,co neni "schvalene" a pak se budu uzirat tim, jak spatne se chovam se mi zda hodne ujeta. Davam si pozor na to, aby potraviny byly kvalitni, pokud mozno bio. Takze se ridim vlastnim telem a musim rici, ze je mi fakt dobre.
omg 131mesicu;)) samozrejme sem mel na mysli 13mesicu;p Jinak souhlasim, ze clovek by se nemel omezovat, ale ikdybych byl jediny proti vsem ostatnim vitarianum, trebaze zkusenejsim, budu si stat vzdy za tim, ze je potreba se obcas prekonat a telu ledacos NEdoprat, protoze nejde casto jen o potrebu tela, ale o prekonavani symptomu zavislosti na varenem. Kdo si tim projde, zjisti jak osvobozujici a naplnujici je to pocit, zit 100pro raw, so try & enjoy!
be free, be just, be innocent :p
Kdysi dávno se mi dostlao do rukou Pět tibeťanů ale byl to nějakej doplněnej druhej díl či co a tam byly zmínky o monostravě, pramenu života a podobně. Tehdá jsem zkoušel sníst asi kilo rajčat, potom papriky atd ale hladu jsem se nikdy nezbavil. Ukázalo se to naprosto neprůchozí. Tehdy jsem ovoce a zeleninu nejedl skoro vůbec.
Asi před třemi, čtyřmi lety se mi dostal do rukou Gunter a jeho knížka. Celkem mě zaujala. Bohužel, konzumace syrové stravy mě nedokázala nasytit a ještě navíc mi po ní bývalo dost zle. Většinou jsem se nafukoval, žaludek měl jak bachor a podobně.
Pak jsem se potkal s půstem a ten mě za dva roky postupně tak srovnal, že letos v červnu jsem po půstu skočil už rovnou na syrovo a jde to. Sice mam občas recidivu ale směr držím.
Začal jsem s tím vším asi hlavně ze zvědavosti... potom jsem se taky chtěl zbavit alergie na seno, rým a podobně a hlavně jsem si už nepřipadal tak čerstvě, čile a bystře jako zamlada. A současně mi ta cesta přijde nějak přirozená.
Asi před třemi, čtyřmi lety se mi dostal do rukou Gunter a jeho knížka. Celkem mě zaujala. Bohužel, konzumace syrové stravy mě nedokázala nasytit a ještě navíc mi po ní bývalo dost zle. Většinou jsem se nafukoval, žaludek měl jak bachor a podobně.
Pak jsem se potkal s půstem a ten mě za dva roky postupně tak srovnal, že letos v červnu jsem po půstu skočil už rovnou na syrovo a jde to. Sice mam občas recidivu ale směr držím.
Začal jsem s tím vším asi hlavně ze zvědavosti... potom jsem se taky chtěl zbavit alergie na seno, rým a podobně a hlavně jsem si už nepřipadal tak čerstvě, čile a bystře jako zamlada. A současně mi ta cesta přijde nějak přirozená.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
já jsem začal ze dne na den v květnu loni, a hned mně to dělalo dobře, asi protože jsem se už předtím dost a často pročišťoval a úlety se postupně snižovaly. Ale musím konstatovat, že na vařeným si docela pochutnám i teď, ale když to nechám prohnat organismem, tak cítím, že to není vono a cítím, že jsem mu zbytečně přidělal problémy, tak to minimalizuju. Ale hlad to nevím co to je, aji když držím půst tak hlad v podstatě nemám.
Re: Vita zacatky
Já objevila vitariánství díky těmto stránkám.Takže díky.
Popisovat historii mého životního vývoje je opravdu nadlouho.Takže ve zkratce: jako dítě jsem nad jídlem moc nepřemýšlela-nejdřív mateřské mlíčko( ) a na dudák včelí med,pak pravděpodobně nějakou vařeninu,po které jsem prý často házela šavli(nyní už se nedivím).A pak následoval docela obvyklý vývoj českého občánka-tedy,ke cti maminy musím poznamenat,že alespoň sladkosti a limonádky se mi téměř vyhnuly.V pubertě jsem začala číst knížky o ekologii,alternativní medicíně atd.Tak jsem se setkala se základy makrobiotiky...uvěřila jsem,že se mi vyčistí pubertální pleť...a už to jelo. To,že nastalo zhoršení,jsem přičítala detoxu atd.Takhle se to táhlo pár let,během kterých jsem aspoň omezila mléčné výrobky,maso,cukr atd.Doma mě za to nikdo nechválil("Mlíko je základ...").Později jsem si konečně "dupla" a vyřadila postupně i všechny druhy mas-i z etického hlediska(To byla pro příbuzné teprve katastrofa!).Ze živočišných zdrojů jsem jedla pouze med,občas kozí mlíko,sporadicky vejce.Pak už jen ten med-to bylo letos na jaře.Pak jsem spadla zpět na obyčejné vegetariánství.
Následoval objev těchto stránek.(kecám,první byla vlastně Amana na ohz) :"Ježiš,to je extrém.Jak to můžou vydržet?" ,za chvíli hlodala myšlenka:"Ono je to ale vážně nejpřirozenější."
Nastaly mé pokusy.Jenže kvůli nepříjemnému detoxu jsem je přerušila.
No,nechci nikoho nudit."Bezobilnou" vitariánkou jsem teď měsíc a je mi nádherně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nechápu,jak může makrobiotika považovat obilniny za základ stravy!Kdybych to věděla dřív,mohla jsem si ušetřit tolik času a energie a peněz...
Pozn.:příbuzní téměř přestali kritizovat můj jídelníček,neb vidí,že mi je fajn(a jsem příjemnější,klidnější).
No,co víc si přát?!
Popisovat historii mého životního vývoje je opravdu nadlouho.Takže ve zkratce: jako dítě jsem nad jídlem moc nepřemýšlela-nejdřív mateřské mlíčko( ) a na dudák včelí med,pak pravděpodobně nějakou vařeninu,po které jsem prý často házela šavli(nyní už se nedivím).A pak následoval docela obvyklý vývoj českého občánka-tedy,ke cti maminy musím poznamenat,že alespoň sladkosti a limonádky se mi téměř vyhnuly.V pubertě jsem začala číst knížky o ekologii,alternativní medicíně atd.Tak jsem se setkala se základy makrobiotiky...uvěřila jsem,že se mi vyčistí pubertální pleť...a už to jelo. To,že nastalo zhoršení,jsem přičítala detoxu atd.Takhle se to táhlo pár let,během kterých jsem aspoň omezila mléčné výrobky,maso,cukr atd.Doma mě za to nikdo nechválil("Mlíko je základ...").Později jsem si konečně "dupla" a vyřadila postupně i všechny druhy mas-i z etického hlediska(To byla pro příbuzné teprve katastrofa!).Ze živočišných zdrojů jsem jedla pouze med,občas kozí mlíko,sporadicky vejce.Pak už jen ten med-to bylo letos na jaře.Pak jsem spadla zpět na obyčejné vegetariánství.
Následoval objev těchto stránek.(kecám,první byla vlastně Amana na ohz) :"Ježiš,to je extrém.Jak to můžou vydržet?" ,za chvíli hlodala myšlenka:"Ono je to ale vážně nejpřirozenější."
Nastaly mé pokusy.Jenže kvůli nepříjemnému detoxu jsem je přerušila.
No,nechci nikoho nudit."Bezobilnou" vitariánkou jsem teď měsíc a je mi nádherně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nechápu,jak může makrobiotika považovat obilniny za základ stravy!Kdybych to věděla dřív,mohla jsem si ušetřit tolik času a energie a peněz...
Pozn.:příbuzní téměř přestali kritizovat můj jídelníček,neb vidí,že mi je fajn(a jsem příjemnější,klidnější).
No,co víc si přát?!
Re: Vita zacatky
Pavlusko, super .
Mam pocit, ze jsme jednou na veggie hodili rec ohledne vitarianstvi. Alespon si myslim, ze jsi to byla ty.
Mam pocit, ze jsme jednou na veggie hodili rec ohledne vitarianstvi. Alespon si myslim, ze jsi to byla ty.
vita začátky...
Pavlusko, ahoj, osobni dotaz... pises neco o problematicke pleti, mam stejny problem, jeste porad a ve svem veku copa Ti pomohlo, esli teda muzu zvedet... ja se s tim opravdu trapim uz nejakych par let, byla jsem vegetarian, makrobiotik, pak me lekari "ukecali" ze aspon ryby, ze mi to pomuze... nepomohlo... ted jsem vegetarian, s pomalym prechodem na raw food, denne klicky, lnenny placky, salaty, rano cerstve ovoce, pecivo ale uz nejim, porad jeste ujizdim na syrech, dusenych rajcatech a rajske, moje oblibene a- tu uz vzpominane- navstevy u rodicu, s tim ale pomalu pracuju
tak toliko asik...
tak toliko asik...
to smaldas: asi to neni nahoda, ale i ja muzu potvrdit, co ti napsala yenn, a sice, ze vyrazenim mlecnych vyrobku ze stravy udelas ten nejvetsi krok k zlepseni pleti, vim o cem mluvim. Jinak pokud ses na pochybach, jestli ti opravdu absence mleka nezpusobi nejaky nedostatek, tak vez, ze vapnik pokryjes spolehlive namletym makem, sezamovym seminkem, orechama a seminkama zeleninou. Pokud ti jde o kvalitni protejn, zkus klicit alfalfu, jez namocena konopna seminka a delej stavy z divokyho zelenyho, jetel, pampeliska. Pokud ti jde o kvalitni tuky, zarad sem tam avocado, predevsim ale opet konopna seminka, lnena seminka. To by melo bohate stacit;) Dale pises, ze stale jis dusena rajcata a rajskou. Jiste ti neuniklo, ze syrove rajce je silne alkalicka potravina, ale jakkoli varene, ci dusene rajce je SILNE kyselinotvorne, skoro az jedovate /rajsky protlak apod./ takze s tim zkus fakt skoncovat. Good Luck !!
be free, be just, be innocent :p
hawk, diky za odpovedi vsem... jasne jasne, ja vim co to pro me znamena:)
pisu, ze pomalu- opravdu pomalu, protoze takhle mi to vyhovuje- prechazim na raw food, fakt castej a castej zarazuji syrovost a prirozenost:) s mlecnyma vyrobkama budu na sobe pracovat, a s tema ostatnima "nerestma" taky
to konopny seminko- vim ze na Biosfere se prodava, klici se klasicky jako ostatni? pak se to cely sni? jeste jsem nejedla...
to obili- i to kliceny je spatny? no nic, na talirku tu mam naklicenou psenici, jdu rozsypat do travy, myskam a ptackum...
pisu, ze pomalu- opravdu pomalu, protoze takhle mi to vyhovuje- prechazim na raw food, fakt castej a castej zarazuji syrovost a prirozenost:) s mlecnyma vyrobkama budu na sobe pracovat, a s tema ostatnima "nerestma" taky
to konopny seminko- vim ze na Biosfere se prodava, klici se klasicky jako ostatni? pak se to cely sni? jeste jsem nejedla...
to obili- i to kliceny je spatny? no nic, na talirku tu mam naklicenou psenici, jdu rozsypat do travy, myskam a ptackum...
Konopny semniko
No, co se tyka kliceni tak je to hodne zvlastni, klicim ho asi uz tyden, mozna vic a kazdej den jich z ty hromady naklici asi 5 takze je to takovy postupny a pomaly a podivny, kazdy semniko se chova jinak ale klicej. Takze asi jeste pujdou do hliny nez je snim a budu jist asi az kytky na salat.
Jinak je melu na mlynku na mak na kasi a nebo nejlip rovnou chroupu.
Jinak je melu na mlynku na mak na kasi a nebo nejlip rovnou chroupu.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Re: Vita zacatky
To RadkaS- možná,že jsem to na veggie byla já.Teoreticky se tam nikdo jiný Pavluškou nenazývá,tak na 99% jsem to já.
K pleti- jo,škrob a mléčné výrobky každopádně nejsou OK.Jenže svý hraje i například přejídání nebo stres.Psychika je mocná čarodějka.
Ať žije optimismus!
K pleti- jo,škrob a mléčné výrobky každopádně nejsou OK.Jenže svý hraje i například přejídání nebo stres.Psychika je mocná čarodějka.
Ať žije optimismus!
Škoda, že nenapíšete kolik vám je let a jakou máte krevní skupinu.
Já už se o syrovou stravu snažím od roku 1988 (s přestávkami), ale vždycky jsem měla z toho nějaké potíže, i když na druhou stranu i výhody - třeba mi to bystře myslelo a střeva mi fungovaly úplně super. Nevím, jestli jsem na to šla celkově špatně, nebo to bylo tím, že mám krevní skupinu 0. Možná to bylo i nedostatkem financí a tím, že manžel jí normálně maso. Teď to zkouším znova po období, kdy jsem jedla opravdu úplně všechno a taky to nedělalo dobrotu.
Já už se o syrovou stravu snažím od roku 1988 (s přestávkami), ale vždycky jsem měla z toho nějaké potíže, i když na druhou stranu i výhody - třeba mi to bystře myslelo a střeva mi fungovaly úplně super. Nevím, jestli jsem na to šla celkově špatně, nebo to bylo tím, že mám krevní skupinu 0. Možná to bylo i nedostatkem financí a tím, že manžel jí normálně maso. Teď to zkouším znova po období, kdy jsem jedla opravdu úplně všechno a taky to nedělalo dobrotu.
já mamtaky nulku a je mi 28.
držím si svývh 95% syrové stravy, jen mívám často do salátů kozí mléko či sýr a přijdu si ve výborný formě oproti stavu dřív.
Jedinej "problém" má doktorka který se zdá že nemam moc bílejch ale ani červenejch rvinek. Nevim, zda jich potřebuju víc ale ani při celodenních výletech a velký námaze nemam žádný problémy, naopak.
držím si svývh 95% syrové stravy, jen mívám často do salátů kozí mléko či sýr a přijdu si ve výborný formě oproti stavu dřív.
Jedinej "problém" má doktorka který se zdá že nemam moc bílejch ale ani červenejch rvinek. Nevim, zda jich potřebuju víc ale ani při celodenních výletech a velký námaze nemam žádný problémy, naopak.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
-
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob bře 06, 2004 22:01
- Bydliště: JMor
Ja se jeste vratim k puvodnimu dotazu Katky:
Na syrovce jsem 7 mesicu, poprve jsem na ni byl pul roku pred sedmi lety, takze u mne je to recidiva. Dostal jsem se tehdy k tomu tak, ze mi bylo blbe, cetl jsem vsechno mozne i nemozne o zdravi a nic nepomahalo, az teprve jsem objevil knihy Normana Walkera a zacal s tim naostro, nastalo prudke zlepseni a za pul roku mi bylo tak dobre, ze jsem to zacal flakat a postupne spadl k bezne restauracni i domaci strave.
No a letos v breznu jsem s tim zacal podruhe, a tahnu to uz osmy mesic.
Raiso - moje krevni skupina je A, a mam 37 let, i kdyz vubec se na to necitim.
Petre, ty bile krvinky alias leukocyty kdyz jsou nizko, tak to muze vlastne znamenat dve veci - bud neni dost patogenu, proti kterym by bylo treba bojovat (nemaji se v tobe cim zivit, tak tam nesetrvavaji ), a pak telo tvori min leukocytu a neni to problem, spis naopak. Nebo je druha moznost, ze sice dost patogenu je, ale telo neni schopno vytvaret dost leukocytu, to by ses ale citil blbe. Takze je celkem zrejme, ze u tebe jde o ten prvni pripad.
Na syrovce jsem 7 mesicu, poprve jsem na ni byl pul roku pred sedmi lety, takze u mne je to recidiva. Dostal jsem se tehdy k tomu tak, ze mi bylo blbe, cetl jsem vsechno mozne i nemozne o zdravi a nic nepomahalo, az teprve jsem objevil knihy Normana Walkera a zacal s tim naostro, nastalo prudke zlepseni a za pul roku mi bylo tak dobre, ze jsem to zacal flakat a postupne spadl k bezne restauracni i domaci strave.
No a letos v breznu jsem s tim zacal podruhe, a tahnu to uz osmy mesic.
Raiso - moje krevni skupina je A, a mam 37 let, i kdyz vubec se na to necitim.
Petre, ty bile krvinky alias leukocyty kdyz jsou nizko, tak to muze vlastne znamenat dve veci - bud neni dost patogenu, proti kterym by bylo treba bojovat (nemaji se v tobe cim zivit, tak tam nesetrvavaji ), a pak telo tvori min leukocytu a neni to problem, spis naopak. Nebo je druha moznost, ze sice dost patogenu je, ale telo neni schopno vytvaret dost leukocytu, to by ses ale citil blbe. Takze je celkem zrejme, ze u tebe jde o ten prvni pripad.
-
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob bře 06, 2004 22:01
- Bydliště: JMor
Re: vita začátky...
Pleť je odraz tvojho organizmu ako zijes a ako sa stravujes...Kolko a ake mas vrasky ukazuju kondiciu vnutornych organov. Tvoj pach tela a pach z ust prezradza cim sa zivis. Vegetarianstvo, makrobiotiku a veganstvo by sa dalo nazvat ako prechodne obdobie k priblizeniu sa k surovej strave, take pomale odlucenie od zavedenych a spolocensky pripustnych sadistickych sklonov cloveka, ako je zabijanie zvierat. Jedno z prikazani hovori nezabijes. Lenze ty, ktory mali tu drzost zmenit toto prikazanie, tam dopisali "cloveka". Aby mohli beztresne zabijat. Lenze to bolo myslene aj na zvierata. Lenze im nerobi problem nedodrziavat to, co sami si nastolili. Takze ani Rybu, je to tiez zviera...A na syry zabudni. 1. je to z mlieka a to mlieko patri teliatkam a nie ludom. a za druhe sa do syrov davaju vseliake zrazadla a to je chemia, nic prirozene a je tam veela soli. Ked chces rajciakovu stavu tak si odstav rajciny, je to super, jem to denne...smaldas píše:Pavlusko, ahoj, osobni dotaz... pises neco o problematicke pleti, mam stejny problem, jeste porad a ve svem veku copa Ti pomohlo, esli teda muzu zvedet... ja se s tim opravdu trapim uz nejakych par let, byla jsem vegetarian, makrobiotik, pak me lekari "ukecali" ze aspon ryby, ze mi to pomuze... nepomohlo... ted jsem vegetarian, s pomalym prechodem na raw food, denne klicky, lnenny placky, salaty, rano cerstve ovoce, pecivo ale uz nejim, porad jeste ujizdim na syrech, dusenych rajcatech a rajske, moje oblibene a- tu uz vzpominane- navstevy u rodicu, s tim ale pomalu pracuju
tak toliko asik...
Mám 39 rokov KS A+, som na prirodzenej strave 1 mesiac citim sa fajn, aj keď mi na začiatku bolo dosť blobo. Ale to je asi normálne. Prešiel som na túto stravu zo dňa na deň po 18 rokoch vegetárianstva. A zhruba po mesačných teoretických prípravach. Veľmi mi pomáha manželka, keď chcem zjesť niečo varené tak ma od toho odoženie. A dôvodom boli moje zdravotné starosti. Mám Sklerózu multiplex, a pred 2 rokmi som dostal Psoriazu. Uvidím čo sa bude diať ďalej. Sorry
Danda
myslim, ze uz davno ne.... enzymy to budou ty samy, jenom je misto zaludku produkujou nejaky geneticky modifikovany potvory... kdesi v laboratorich....
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
-
- Příspěvky: 35
- Registrován: čtv lis 25, 2004 19:34
- Bydliště: Ostrozska Lhota, CR/Great Dunmow, Uk
Otazky pre-RAW
Co Vas vsechny, co uz ste na RAW, nejvic pred prechodem namotivovalo?? Knizky?? A jake?? Nejaky Raw clovek?? Kdo??
Ja sem cetla akorat behem tech 6 let, co o Raw food vim, Walkera (uzasny, ale nepsal pro cloveka, zijiciho dneska), Nolfiovu (to sem mela pocit, ze mam dojet do toho jejiho sanatoria) a Bragga (Sokujici pravda o vode, hezke, ale tez poradne nenakoplo). Ja bych sa nazvala asi "chronickym zacatecnikem" ,kery sa behem doby dostal konecne z neprijemneho a destruktivniho pocitu vinu z opetovneho (10-tky zacatku) selhani z Raw (diky Luise Hay a jeji knizce Miluj svuj zivot, bless her!) a je ready to go raw... Nemam ale to nakopnuti. Cekam.. Verim, vse ma svuj spravny cas..
Su ted v Anglii, takze bych rada vedela nake tipy, kam chodit v LN pro toto nakupovat...
P.S. je neco od Davida Wolfa vysle v CR?
Dik.
Ja sem cetla akorat behem tech 6 let, co o Raw food vim, Walkera (uzasny, ale nepsal pro cloveka, zijiciho dneska), Nolfiovu (to sem mela pocit, ze mam dojet do toho jejiho sanatoria) a Bragga (Sokujici pravda o vode, hezke, ale tez poradne nenakoplo). Ja bych sa nazvala asi "chronickym zacatecnikem" ,kery sa behem doby dostal konecne z neprijemneho a destruktivniho pocitu vinu z opetovneho (10-tky zacatku) selhani z Raw (diky Luise Hay a jeji knizce Miluj svuj zivot, bless her!) a je ready to go raw... Nemam ale to nakopnuti. Cekam.. Verim, vse ma svuj spravny cas..
Su ted v Anglii, takze bych rada vedela nake tipy, kam chodit v LN pro toto nakupovat...
P.S. je neco od Davida Wolfa vysle v CR?
Dik.
"Don`t worry `bout that, embrace it!!"
ja precet kdysi davno Guntera a pak uz jen vitariana, navic jsem na vitariana narazil pri pustu a tak uz jsem nabehnul do zivy stravy tak nejak samo sebou... i kdyz, obcas to jeste prolozim nejaky varenym humusem ale ten pomer k zivymu je minimalni
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
-
- Příspěvky: 35
- Registrován: čtv lis 25, 2004 19:34
- Bydliště: Ostrozska Lhota, CR/Great Dunmow, Uk
Re: Otazky pre-RAW
[quote="marie pavelkova"]Co Vas vsechny, co uz ste na RAW, nejvic pred prechodem namotivovalo?? Knizky?? A jake?? Nejaky Raw clovek?? Kdo??
Nejhorší je furt číst, to jsem dělal dlouho, pak mně překvapilo tady, že se o to někdo skutečně pokouší a tak jsem se víceméně s >< úspěchem přidal.
Nejhorší je furt číst, to jsem dělal dlouho, pak mně překvapilo tady, že se o to někdo skutečně pokouší a tak jsem se víceméně s >< úspěchem přidal.
Ja jsem na tom stejne jako tvx. Nasel jsem stranky o pustu, zacal jsem pustovat. Na tech strankach byl odkaz na vitariana a po nekolika zvoranych navratovkach jsem procetl zapisnik. No a pri vitarianstvi potom tu navratovku vlastne nemuzes zvorat leda mnozstvim a to se u te zeleniny ci ovoce da zvladnout....teda sem tam
Mně osobně nemotivovalo nic - přišlo to opravdu "ze dne na den"... číst jsem o svém "stavu" začala až poté, když jsem po ránu zjistila, že již nejsem veganka, ale vitariánka.
Ale připadá mi to u mé vyšinuté osoby docela přirozený vývoj... ale vězte, že jsem fakt divná, tak se se mnou raději neporovnávejte..
Více se mi o mé raw-historii psát nechce... už jsem to tu popisovala několikrát.. ovšem pokud by byl vážný zájem...
Ale připadá mi to u mé vyšinuté osoby docela přirozený vývoj... ale vězte, že jsem fakt divná, tak se se mnou raději neporovnávejte..
Více se mi o mé raw-historii psát nechce... už jsem to tu popisovala několikrát.. ovšem pokud by byl vážný zájem...
- Neo
- Příspěvky: 233
- Registrován: stř zář 29, 2004 15:31
- Bydliště: Kodan, Dansko
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
Cetl jsem o vitarianstvi a fruktarianstvi delsi dobu, ale nevenoval tomu moc pozornosti. Az pak jsem si precetl par knih od Walkera a zacal dzusovat
Dalsim podnetem byla Wai Genriu waisays.com
No a pak to byla Kirstine Nolfi (cetl jsem ji v originale v danstine z roku 1953
Z knihovny jsem si pujcil dalsi stare danske knizky o syrove strave (Boringvad, Voeldan)(v roce 1928 napriklad v urcitych restauracich v Kodani podavali ovocna jidla- proc v tom prestali to nevim, krize, valka...?)
Prvni gourmet recepty jsem vyzkousel podle knihy od Rhio, kde byly pekne obrazky. Pak i z dalsich knich od Shaziie, Juliano, Nomi Shannon apod.
Na internetu toho bylo take dost o raw food, takze jsem pak shanel dalsi info a precetl spousty knih o pustu a prirodni hygiene (www.soilandhealth.org).
Objednal spoustu dalsich knih v knihovne a nejvice me inspiroval Herbert Shelton a jeho Orthotrophy, Fasting can save your life, Natural Hygiene atd.
Dalsi dobre byly Raw Secrets od Patenauda, srandovni Nature's first law a dalsi.
Zmenu v mem raw zivote znamenala knizka Nutrition and athletic performance od Dr. Douglas Graham a jeho raw sports & nutrition forum (www.vegsource.com/talk/raw)
Z ceskych jsem cetl Guenthera, Wandmakera, pak nejake o pustu, ale nepamatuji si presne nazvy.
Ted momentalne ctu knihy od australskeho Kennetha S. Jaffrey, ktere mi pujcil Eric (http://home.tiscali.se/selfheal/naturecure.htm).
Cetl jsem o vitarianstvi a fruktarianstvi delsi dobu, ale nevenoval tomu moc pozornosti. Az pak jsem si precetl par knih od Walkera a zacal dzusovat
Dalsim podnetem byla Wai Genriu waisays.com
No a pak to byla Kirstine Nolfi (cetl jsem ji v originale v danstine z roku 1953
Z knihovny jsem si pujcil dalsi stare danske knizky o syrove strave (Boringvad, Voeldan)(v roce 1928 napriklad v urcitych restauracich v Kodani podavali ovocna jidla- proc v tom prestali to nevim, krize, valka...?)
Prvni gourmet recepty jsem vyzkousel podle knihy od Rhio, kde byly pekne obrazky. Pak i z dalsich knich od Shaziie, Juliano, Nomi Shannon apod.
Na internetu toho bylo take dost o raw food, takze jsem pak shanel dalsi info a precetl spousty knih o pustu a prirodni hygiene (www.soilandhealth.org).
Objednal spoustu dalsich knih v knihovne a nejvice me inspiroval Herbert Shelton a jeho Orthotrophy, Fasting can save your life, Natural Hygiene atd.
Dalsi dobre byly Raw Secrets od Patenauda, srandovni Nature's first law a dalsi.
Zmenu v mem raw zivote znamenala knizka Nutrition and athletic performance od Dr. Douglas Graham a jeho raw sports & nutrition forum (www.vegsource.com/talk/raw)
Z ceskych jsem cetl Guenthera, Wandmakera, pak nejake o pustu, ale nepamatuji si presne nazvy.
Ted momentalne ctu knihy od australskeho Kennetha S. Jaffrey, ktere mi pujcil Eric (http://home.tiscali.se/selfheal/naturecure.htm).
-
- Příspěvky: 35
- Registrován: čtv lis 25, 2004 19:34
- Bydliště: Ostrozska Lhota, CR/Great Dunmow, Uk