Anketa: Kolik šťávy denně vypije průměrný vitarián.
Moderátor: hugo
Anketa: Kolik šťávy denně vypije průměrný vitarián.
Naposledy upravil(a) štěstíčko dne pát bře 07, 2008 2:48, celkem upraveno 4 x.
když mám šťávičkový den, tak si šťávu 3-5 denně, průměrně z 3-5 kousků zelovoc
snažím se nemíchat, ale stejně mi to nedá, tak aspoň jako základ beru buď mrkev nebo jablko, které se dle nějaké chytré knížky míchat můžou....občas si pak do šťávy rozmixuju třeba banán nebo něco, co se špatně šťaví (kiwi, jahody)-mám blbej odšťavňovač
Mimo šťávové dny sem tam na snídani tak ze tří kousků cokoliv-ale to už většinou zahušťuju právě tím banánem apod.
snažím se nemíchat, ale stejně mi to nedá, tak aspoň jako základ beru buď mrkev nebo jablko, které se dle nějaké chytré knížky míchat můžou....občas si pak do šťávy rozmixuju třeba banán nebo něco, co se špatně šťaví (kiwi, jahody)-mám blbej odšťavňovač
Mimo šťávové dny sem tam na snídani tak ze tří kousků cokoliv-ale to už většinou zahušťuju právě tím banánem apod.
Evka, keď mám len šťavový deň, tak vypijem 2 až 3 litre šťavy denne (asi 2 l je ovocnej). Nosím si ju do roboty , ráno čerstvo odšťavenú a večer ešte pripravím čerstvú šťavu (večer skôr zeleninovú - mrkva, zeler, stonkový zeler, petržlen aj vňať a pod.). Je to dosť roboty, lebo šťavu pripravujem aj deckám a mužovi, aj keď oni nepijú len šťavu a vypijú ju menej ako ja počas šťavového dňa.
ovocny stavy narozdil od caju, pokud je nesladi, maj CUKR, takze ti dodavaj energii, caj ne, takze ty maj bliz k uplnymu pustu. Jde o to jaky caje pije, podle me pokud to nejsou nejaky silny bylinky tak muze mit silnejsi navyk ovoce konkretne na cukr :c]
U me to silene kolisa, ty stavy a to nejvic podle obdobi.
Povetsinou ale v zime udelam 0,5-1litr citrusovy stavy.
V lete navic kdyz mam cas tak vystavuju veskery veci co jdou a nevypadaj vzhledove lakave.
Na zahrati hruska+jablko+skorice, pokud vezmes skorici na milost.
Eventuelne lze teplo vyrabet proste psychicky nejakou vizualizaci nebo fyzicky pohybem :c]
U me to silene kolisa, ty stavy a to nejvic podle obdobi.
Povetsinou ale v zime udelam 0,5-1litr citrusovy stavy.
V lete navic kdyz mam cas tak vystavuju veskery veci co jdou a nevypadaj vzhledove lakave.
Na zahrati hruska+jablko+skorice, pokud vezmes skorici na milost.
Eventuelne lze teplo vyrabet proste psychicky nejakou vizualizaci nebo fyzicky pohybem :c]
Naposledy upravil(a) tvx dne stř úno 27, 2008 10:46, celkem upraveno 1 x.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
....sakra..taky sem si neprecet , ze se to ma tykat jen stavovyh dnu...
Naposledy upravil(a) kybl dne čtv úno 28, 2008 9:46, celkem upraveno 1 x.
Renáta, štěstíčko: Já jsem nějak nepoznala, že se to množství týká jen šťávových dnů, myslela jsem, že to je jako doplněk k normální syrové stravě, tak mě to docela překvapilo, protože to už mi připadlo jako moc tekutin spolu s tím, co člověk sní v podobě ovozelu. I když ono to samozřejmě záleží na tom, co konkrétně člověk jí. Já už jsem dlouho nebyla jen na šťávách, ale pokud si pamatuju, tak jsem vypila 1 až 2 l šťáv denně. Chuť bych bývala měla větší, ale při větším množství už jsem byla další den viditelně oteklá. Tehdy jsem ale ještě jedla ve větším množství vařenou stravu, tak to možná mohlo být tím. Od té doby, co se snažím o syrovou stravu, jsem ještě na šťávách nebyla. Projevuje se u vás otékání nebo něco jiného, co mimo šťávové dny nemáte?
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
U mě jsou šťávy momentálně naprostá jednička, co se týká stravování, za den vypiju tak 0,5-1l citrusové šťávy (grep+pomeranč+občas mandarinka) a tak půl litříku šťávy bílé zelí+řapíkatý celer. Taky u sebe pozoruju spíš opak - že mě šŤávy odvodňují.
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
Možná jsem se špatně vyjádřila - celkově mě odvodňuje ovoce, zelenina i jejich šťávy, ale jakmile těch tekutin bylo moc, tak se nestačily vylučovat. Ten stav zažívám i bez šťáv, když se přejím ovoce Druhý den mám veliké kruhy pod očima, jako bych nespala. Nastává to hlavně tehdy, když moc piju nebo jím moc ovoce večer, kdy mě nejvích chutná - jen u těch šťáv je efekt výraznější Proto mi připadá představa 1 l šťávy na večeři moc Myslím, že podobně jako je tělo schopno bez problémů zpracovat jen určité množství jídla, tak že to podobně funguje i s pitím. Ale je jasné, že každý to máme jinak. U mě se přemíra tekutin projevuje i tím, že potom chodím v noci na malou. Konkrétní množství ale u mě záleží i na teplotě, pohybu a podobně. Mám za sebou cca 2x 10 dní, 2x 6 dní, 1x 28 dní šťávování, ale fungovalo mně to tak na začátku i na konci. Ono to možná tehdy souviselo i s tím, že jsem běžně jedla vařenou stravu, nevím. Štavila jsem letní ovoce, sem tam pomeranč, mrkev.
Jinak to, že šťávy dobře odvodňují, jsem s úspěchem využívala ještě na vařené stravě, navíc se k nim díky tomu se mnou dostala a opakovaně, už i samostatně, vrací i moje máma
Jinak to, že šťávy dobře odvodňují, jsem s úspěchem využívala ještě na vařené stravě, navíc se k nim díky tomu se mnou dostala a opakovaně, už i samostatně, vrací i moje máma
já nevím jestli ovoce a zelenina odvodňuje...spíš to vidím tak, že člověk když pije štávy a nejí třeba zeleninu se solí, tak se ta voda, co neutralizovala sůl v těle z toho těla "pustí" a tělo může mít méně vody, protože více nepotřebuje, nepotřebuje něco neutralizovat, to stejné funguje u vařeného - zase voda natažená do těla pro neutralizaci, vláknina také udrží určité procento vody v těle..atd.
ale ano toho ovoce i zeleniny musí být s mírou, jako všeho
ty kruhy pod očima se mi také staly, v určitém období jsem je u sebe viděla, vidím to také na přemíru vody v těle
zas ta míra
ale ano toho ovoce i zeleniny musí být s mírou, jako všeho
ty kruhy pod očima se mi také staly, v určitém období jsem je u sebe viděla, vidím to také na přemíru vody v těle
zas ta míra
já to spíš vidím v tom výše uvedeném principu, tedy u sebe , když jím jen ovo zel bez ničeho jiného (sušeného ovoce, soli...), tak se voda sníží, jakoby to tělo má méně vody, drží si optimum, jakmile dám něco více, tak se voda natáhne na tu neutralizaci toho co sním
každý to nějak vnímáme a prožíváme
když jsem jen na čistém ovo zelu, tak když běžím, tak se ani moc nepotím a tělo si vodu navíc nežádá, pokud mám v sobě něco navíc, tak si následně i vodu vyžádá....je to zajímavé
každý to nějak vnímáme a prožíváme
když jsem jen na čistém ovo zelu, tak když běžím, tak se ani moc nepotím a tělo si vodu navíc nežádá, pokud mám v sobě něco navíc, tak si následně i vodu vyžádá....je to zajímavé
Já jsem právě při tom převodňování vypozorovala příčinu v množství šťáv, tuším ji i v ledvinách. Ale to množství tam určitě hraje roli. Pro mě je zajímavé, že na ovocné sťávy nemáš chuť - jablka případně tolik do peněz lézt nemusíštěstíčko píše:... Pokud se odvodňuješ nebo zase převodňuješ... tak bych spíš hledal příčinu v typu šťavy a v ledvinách.
to je pravda, já si teď po delší době co piju ledvinový čaj dala i něco slaného (i když slanou chuť samu o sobě nevyhledávám), dřív bych otekla, teď to bylo naprosto v pohodě.štěstíčko píše:
Otékání by mělo souviset vždy s ledvinami. A nejvice zaměstnávají ledviny močopudné věci. Můžeš je zkusit pročistit, buď urinou nebo třeba šťávou s černé ředkve, nebo se na to dává jedlový oelj, ale ten se musí pít brčkem... ale ledviny nemusejí fungovat i z jiných důvodů. K tomu lze připozorovat vztahy a zimomřivost.
...
Bože, dej mi sílu, abych změnil to, co změnit můžu.
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.
(G.K.Chesterton)
Dej mi trpělivost, abych snášel to, co změnit nemůžu a
dej mi moudrost, abych to dokázal rozlišit.
(G.K.Chesterton)
A budeš piť také množstvo štiav a toho zloženia, ktoré odporúčajú? Tam sú 3 litre len "slabý odvar"...macik píše:Teď jsem v mailu Angely Stokes narazila na Global Juice Feast 2008, který bude trvat od zítřka 1. 3. do 5. června. Zkusím se přidat, uvidím, jak dlouho vydržím ...na 92 dní to nevidím, ale i kus cesty bude dobrej, jdu do toho
Nee, dám to podle chuti a času-nejsem stádní ovceRenáta píše:A budeš piť také množstvo štiav a toho zloženia, ktoré odporúčajú? Tam sú 3 litre len "slabý odvar"...macik píše:Teď jsem v mailu Angely Stokes narazila na Global Juice Feast 2008, který bude trvat od zítřka 1. 3. do 5. června. Zkusím se přidat, uvidím, jak dlouho vydržím ...na 92 dní to nevidím, ale i kus cesty bude dobrej, jdu do toho
cece, kdysi jsem vyrobil asi 6 litru ananasovy stavy z 10ti ananasu po 15kc... a to jsem to jeste tocil rucnim juicerem.
pomerance maj taky skvelou vyteznost... z kila snad 700ml.
dneska jsem zdelal dve giganticky endivie po 10kc = presne 0.8 litru...
takze za 100-150kc ti 3 litry vyrobim
pomerance maj taky skvelou vyteznost... z kila snad 700ml.
dneska jsem zdelal dve giganticky endivie po 10kc = presne 0.8 litru...
takze za 100-150kc ti 3 litry vyrobim
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
k tomu globalnemu juicfeastu sa tiez pridavam, vlastne uz som zacal v predstihu, obcas sice prelozim tuhsim, ale momentalne ma juicovanie fakt bavi tak je to aj 2-3l denne. ovocie organicke, vacsina zeleniny tiez. je to sguely pocit nasavat iba natural energi bez dopingu. cez teple mesiace budem chodit aj na trh, tam budem urcite kupovat aj necertifikovane veci, na tom mi ale nezalezi, hlavne musim citit ze je to pestovane s rozumom, na trhovisku sa vzdy daju najst aj kvalitne domace vypestky malo dopovane. to uz poznat aj na pohlad, alebo po debate s pedavacom, alebo pri pozivani, ci to rastlo samo od seba alebo ci je to napumpovana vzorka.
juicingu zdar. a nechemickemu dvakrat zdar.
juicingu zdar. a nechemickemu dvakrat zdar.
protoze to z ceho delas tu stavu ji moc nema a nepusti + to juicer poradne neumi, jsou to pro lisovaci princip ty nejhorsi materialy.
taky jsem kdysi delaval gazpacho, sedminka litru taky nedal tolik prace neb zaklad byla okurka, okurkovastave je velce chutnaaa.
taky jsem kdysi delaval gazpacho, sedminka litru taky nedal tolik prace neb zaklad byla okurka, okurkovastave je velce chutnaaa.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Jeje, stavicky
Ja stavim taky spis podle rocniho obdobi, prevazne to co v lednicce prebyva. Normalne vypiju tak pul litru denne, a to jeste jen proto, abych mela co usrkavat v praci, abych nebyla v pokuseni udelat najezd na kafeautomat . Kdysi jsem coby zrout vseho mozneho krupaveho musela vypit tak 2 litry denne, ale ted co se krmim jako koza, taky piju jako koza, tj spis jen tak z nudy
Ale prichazi jaro a tak se vrhnu hlavne na koprivy a pampelisky. Pampelisku muzu vesele i chroupat (no moc dlouho me to nebavi), ale koprivu jsem zkusila jen jednou a naposedy , od te doby ji dusledne stavim...
Ja stavim taky spis podle rocniho obdobi, prevazne to co v lednicce prebyva. Normalne vypiju tak pul litru denne, a to jeste jen proto, abych mela co usrkavat v praci, abych nebyla v pokuseni udelat najezd na kafeautomat . Kdysi jsem coby zrout vseho mozneho krupaveho musela vypit tak 2 litry denne, ale ted co se krmim jako koza, taky piju jako koza, tj spis jen tak z nudy
Ale prichazi jaro a tak se vrhnu hlavne na koprivy a pampelisky. Pampelisku muzu vesele i chroupat (no moc dlouho me to nebavi), ale koprivu jsem zkusila jen jednou a naposedy , od te doby ji dusledne stavim...