Tady se snažte dodržovat témata a nevybavovat se, od toho jsou tu kecárny.
Počítejte s tím, že to po vás bude někdo další číst a hledat tady informace.
Mam jednu diskutabilnu otazku: Su tepelne nespracovane huby skodlive? Som totiz velky milovnik hub a z jednej strany pocuvam ,ze sa nesmu jest tepelne neupravene lebo sa otravim, na druhej strane ze sampinony sa mozu jest aj surove...ake su vase skusenosti? Resp. by ma potesil odkaz na nejaky clanok na internete Dííky
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Surove sampiony som jedaval a bez problemov.Tak isto bedle su vynikajuce,na jesen su ich u nas plne luky a tak ked idem na dlhsi vyjazd na biku aspon netrpim hladom.Poznam este jednu hubu urcenu na priamu konzumaciu ale vraj ma po nej clovek problem s orientaciou
Jéžišmarjá kdys před léty jsem s velkou chutí snědla mísu syrových žampionů z marketu. Ještě dnes je mi při vzpomínce na tuto událost nevolno. Ale můžu z vlastní zkušennosti říct, že syrové fazole jsou horší. To jsem i zvracela
Selma píše:Jéžišmarjá kdys před léty jsem s velkou chutí snědla mísu syrových žampionů z marketu. Ještě dnes je mi při vzpomínce na tuto událost nevolno. Ale můžu z vlastní zkušennosti říct, že syrové fazole jsou horší. To jsem i zvracela
myslim, ze strukoviny su najlepsie stravitelne. ak sa nechaju naklicit..ja som sa tiez poucila, ked som jedla namocenu soju este nenaklicenu..
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Nektere houby se opravdu daji jist syrove, ale chutove nic moc. Mozna portobello a ostatni druhy zampionu jsou lepsi, osobne mam dobre zkusenosti se zampiony, kdyz je nechate 1 den nalozene v marinade z citronove a pomerancove stavy.
Selma píše:Jéžišmarjá kdys před léty jsem s velkou chutí snědla mísu syrových žampionů z marketu. Ještě dnes je mi při vzpomínce na tuto událost nevolno. Ale můžu z vlastní zkušennosti říct, že syrové fazole jsou horší. To jsem i zvracela
myslim, ze strukoviny su najlepsie stravitelne. ak sa nechaju naklicit..ja som sa tiez poucila, ked som jedla namocenu soju este nenaklicenu..
Asi to platí o všech semenech. Pamatuju z evangelia esejských doporučení, máčet pšenici přes noc, aby se v ní probudil život. Život je asi halt nejlépe stravitelný:-)
S těmi houbami to nejspíš záleží na množství. Přejedla jsem se do nevolnosti vícero potravinami, vesměs vařenými a že ty nejsou často vůbec zdravé víme. Ale přejíst se takto třeba třešněmi se mi ještě nepodařilo. Osobně jsem s houbama opatrná, stačí pomálu.
Zampiony jim syrove normalne (i kdyz ted uz dlouho ne-e, spis jde o to, v jakem jsem zrovna obdobi) a kdyz jdu v lese, tak si vzdycky nejakou houbu snim, kdyz najdu, nevidim v tom zadnej problem. Chodim po lese a ukusuju houbu asi tak, jako kdyz jdu po lese a kdyz potkam maliny nebo ostruziny, taky si dam
Kallaf píše:Tak isto bedle su vynikajuce,na jesen su ich u nas plne luky a tak ked idem na dlhsi vyjazd na biku aspon netrpim hladom.
RadkaS píše: a kdyz jdu v lese, tak si vzdycky nejakou houbu snim, kdyz najdu, nevidim v tom zadnej problem.
Byval som vasnivy hubar, tatko ma braval cele detstvo na huby. To s tym bicyklom a hubami znie zaujimavo, mozno opacim najblizsie. Skoda len ze tie huby same surove skor nechutia ako chutia, akurat len vonaju, a energie z nich tiez asi nebude vela. No ale ked prave nie je nablizku ziadna jablon, ci iny strom s prave zrelym ovocim, tak asi lepsie aspon "po hube" ako vobec nic
kvasnice sporadicky vsunu, neb mi chutnaj, ale pozor absolutně do prázdnýho a dyž dám s kapkou kozího tak je to ještě lepší, holt jak říká walkér, živá zelenína
no a pak zase chvílu nejest, ale dá se i bez toho žít
Buc, Malachov odradza od chleba s termofilnymi kvasnicami. Co tym myli? Zrejme akykolvek clieb robeny s kvasnicami, a tymi termofilnmy mysli prejdene teplom - pecenim, vsak, kto by jedol len kysnute cesto, ze.
A proti kvasniciam, zivym, asi nie je, zda sa, lebo dokonca spomina inde pivovarske kvasnice. Ja chlieb nejedavam takmer vobec, velmi obcas akurat tie ryzove pufovane chlebiky. Cize mna nejake kvasnice, ci huby ako potravina vseobecne moc ani nemaju co zaujimat, ale ako mam chapat ten rozdiel vplyvu kvasnic cerstvych a tych mrtvych?
přiznám se že chlebový problém se mne netýká a kvasnice sem neměl velmi dávno, jen jsem tam vylovil spomínku, takže tak.
Ale pozor, sem tam kousnu do hlívy, asi kvůli jakýmsi glukanům, čemuž stejně nevěřím.
Ja len, ze Malachov na jednej strane spomenul raz pivovarske kvasnice uplne pozitivne, a na druhej strane pise nieco ako, skusim veelmi volne citovat, co si pamatam, ze "zdrava mikroflora sa v creve neda vybudovat, pokial jeme chlieb s termofilnymi kvasnicami". On je inac hlavne za vitastravu, ale nema nic ani proti obilnym celozrnnym kasiam.
Ako to ty kedysi obcasny pojedac kvasnic vidis, ze chlieb urobeny bezkvasnicovo ma byt pre mikrofloru lepsi ako ten s kvasnicami, a preco. Hoci ty chlieb samozrejme vobec riesit nemusis.
já myslím, že Flora s Lifefoodem může být hlavně pro ty co začínají věcí hodně zajímavou, uvidí vita stánek, a to je může posíli.. uvidí, že je tady první vlaštovka, že mají kam zajít, mohou si koupit bio šťávu z mrkvičky atd. občas mohou vidět někoho ze stránek
Sluníčko píše:haha to je pravda, byla jsem před tímto vláknem ve vlákně vitariánské restaurace, kde jsem psala o Floře pro babičku.... není Flora jako flora díky