Vitariánství je české specifické slovo a je to věcí dohody, zda je ekvivaltenem "raw" nebo "raw vegan". Zpočátku bylo myšleno jako raw, ale časem se ustálilo použití spíš pro druhý význam, protože je mnohem častější, proto se říká, že typický vitarián jí tepelně neupravenou rostlinnou stravu. Ale neznamená to, že když se člověk považuje za vitariána, nesměl by konzumovat např. neupravené mléko. Je to jeho volba. Jen když pak někomu chce sdělit, jak se stravuje, tak použije označení "vitariánství" jako směr nejblíže jeho stravě. Stejně se nenajdou 2 vitariáni, kteří by se stravovali úplně stejně, proto to nelze tabulkovat.Xeelee píše:Dále z FAQ cituju:Co znamená Vitariánství a Vitarián. Jak vzniklo slovo Vitarián?...
FAQ - často kladené otázky
Moderátor: hugo
Re: Komentáře k serveru vitarian.cz
jé konečně zas všeobecně známá zkratka IMHO, vyloženě se mi po ní stejská, páč tady se používá hrozné PMN (podle mého názoru),Xeelee píše:Vitariáni nekonzumujou jen syrovou rostlinnou stravu, pokud nejsou zároveň vegani. Do vitariánskýho jídelníčku patří i rostlinný oleje, mléko, tepelně neupravovaný mléčný výrobky, med a IMHO by se tam mohla vejít i syrová vejce
zpočátku jsem byl až skoro pyšný, že jsem vitarián a že jsem tento směr objevil, neboť od prvního dne vitariánství nastal pozitivní přelom v mém zdraví, ale postupem času, zjišťujíce, že není dobré příliš povykovat "haló haló já jsem jiný, já nejím maso a nepiju mléko", už se tím jednak nechlubím (proč bejt veřejně za exota) a ani nepovažuju za potřebný se škatulkovat, takže se jen prostě považuju za syrovožrouta. A vlastně možná, že syrovožrout je docela dobrý ekvivalent ke slovu vitarián
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
- Xeelee
- Kontaktovat uživatele:
Aha, díky za info. No, možná by to stálo za poznámku pod čarou. Ale co s tím B12?
„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
prroč jako hrozné? sice nic linguisticky převratného ale aspoň neutrálníJindra píše: jé konečně zas všeobecně známá zkratka IMHO, vyloženě se mi po ní stejská, páč tady se používá hrozné PMN (podle mého názoru),
a hlavně to je z mé hlavové dílny a imho ani nevím co znamená
Re: FAQ - často kladené otázky
In My Humble Opinion / Podle mého skromného názoru (PMSN - PMN)
Ten J.V.Humble se fakt musí s..t do všeho, i lidem do názorů.
Panda píše:Ten J.V.Humble se fakt musí s..t do všeho, i lidem do názorů.
Jj Pandi, copak pan Pokorny a jeho nazory .
.
akorát teda doufám, že aspoň byla raw, he he
Cephe, je evidentní, žes pojed vtipnou kaši,cepheus píše:In My Humble Opinion
akorát teda doufám, že aspoň byla raw, he he
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
Sranda musi byt za vsech okolnosti, i kdyby na raw nbylo .
Jahlova kase co pamatuju byla bezva, ale to jsem drzel rok a pul vege po pustech, cize asi byla povarena:).
Zas tak striktne to neberu, v podvedomi nosim ze jak vidim nekde raw mam jej tlacit do hlav co nejvetsi podil a staci:).
Zatim, dal se uvidi:).
Jahlova kase co pamatuju byla bezva, ale to jsem drzel rok a pul vege po pustech, cize asi byla povarena:).
Zas tak striktne to neberu, v podvedomi nosim ze jak vidim nekde raw mam jej tlacit do hlav co nejvetsi podil a staci:).
Zatim, dal se uvidi:).