Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího tra
Moderátor: hugo
- hugo
- Site Admin
- Příspěvky: 1749
- Registrován: úte bře 07, 2006 8:25
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího tra
„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Hezký článek. O těch prebiotikách jsem to ani netušíl. Opice ví, proč je milují.
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
ještě víc banánů než do teď uff
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Nevedia A o oligo..., a probio... uz vobec nie. Jednoducho idu za chutou, ako kazdy iny zivocisny druh za tou svojou a podla nej vyberaju z toho co sa im ponuka a co su schopne dostat do tlamy, pozut a/alebo posunut hlbsie. A jednemu chuti mango ci banany, druhemu bukvice a gastany, tretiemu svaly a kosti, stvrtemu plankton, ... A pokial maju v divej prirode dostatok tej svojej potravy a krmia sa nou, tak tipujem ze kazdy jeden z nich ma creva plne prospesnych probiotik. Lebo kazdy zivocich ma iny trakt a je stavany na travenie niecoho ineho.smajliss píše:O těch prebiotikách jsem to ani netušíl. Opice ví, proč je milují.
Som najblizsie k tomu prvemu zo 4 spomenutych zivocisnych druhov, prave mam u seba asi 6 trsov bananov. A jem ich az ked dozreju, zlte skrobovite mi nechutia. Ale ich spotrebu mam mensiu ako jeff
-
- Příspěvky: 889
- Registrován: úte pro 28, 2010 18:16
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Ja som si minule dal po sanke banany miesto tej ryze:) Nejako tak podvedome som si myslel ze to bude pohoda a aj bola
Zivot je tazky a este tazsi ked je clovek hlupy
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Banány jsou super, ale docela spolehlivě živí přemnoženou candidu... Ideální je banány posypat fungicidy (skořice atd.)
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
tak som sa konecne k tomuto clanku dostala, nejako mi ho v mobile nenacitalo
super super, dnes sme kuoili asi 10kg akciovch bananov, tak uz sa tesim na hody..... bodkovane su naj
super super, dnes sme kuoili asi 10kg akciovch bananov, tak uz sa tesim na hody..... bodkovane su naj
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Kupujeme po kilech konvenční banány a ostatní tropické ovoce, třeba v akci, a pak se divíme, jak to tu vypadá.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
ako to tu vyzera?
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Banány se sklízejí zelené, nezralé a tou dobou ještě plné "jedů", které se teprve zráním přeměňují. Dozrávají cestou a ve skladech, nikoli na stromě, kde by měly po celou dobu zrání čerpat živiny a energii z mateřské palmy. Takový banán je "frustrovaný", že nenaplnil svoje poslání...
A když se dovezou a zhnědnou, tak to hnědé není banán, ale parazitická houba.
Dalším poznatkem je, že není dobré jíst potravu, která je příliš vzdálená od místa, kde trvale žiji. Uvádí se, že optimální je maximálně 700 Km. Čím vzdálenější, tím je strava energeticky jinak laděná a tím pak ladí i naše tělo(a). Když budeme jíst jen dovozové jídlo, začneme ztrácet místní identitu, přestaneme mít rádi tu část země, kde bydlíme a staneme se tak cizinci ve svém domově.
Ještě než začnete s kritikou, trošku se nad výše uvedeným zamyslete, není to jen snůška blbostí.
A když se dovezou a zhnědnou, tak to hnědé není banán, ale parazitická houba.
Dalším poznatkem je, že není dobré jíst potravu, která je příliš vzdálená od místa, kde trvale žiji. Uvádí se, že optimální je maximálně 700 Km. Čím vzdálenější, tím je strava energeticky jinak laděná a tím pak ladí i naše tělo(a). Když budeme jíst jen dovozové jídlo, začneme ztrácet místní identitu, přestaneme mít rádi tu část země, kde bydlíme a staneme se tak cizinci ve svém domově.
Ještě než začnete s kritikou, trošku se nad výše uvedeným zamyslete, není to jen snůška blbostí.
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Báječně. Vše je v nejlepším pořádku. Všude vládne harmonie a láska. Lidé žijí v souladu s přírodou a chovají se skromně a pokorně.ovekyska píše:ako to tu vyzera?
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
kupujem to, na co mam prostriedky. ostatne je ovsem pravda, to nepopieram....Sitar píše:Báječně. Vše je v nejlepším pořádku. Všude vládne harmonie a láska. Lidé žijí v souladu s přírodou a chovají se skromně a pokorně.ovekyska píše:ako to tu vyzera?
-
- Příspěvky: 889
- Registrován: úte pro 28, 2010 18:16
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
ked budu na uliciach rast banany tak si ich budem trhat zrele
Zivot je tazky a este tazsi ked je clovek hlupy
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
A kdo vás nutí jíst zrovna banány? V našich končinách máme spoustu vlastního ovoce. Banány, pomeranče a jiné tropické ovoce přenechme těm, kdo tam žije, jsou na to po tisíce generací zvyklí. My tu jsme zvyklí (přes zimní měsíce) na jablka, hrušky, spoustu druhů sušeného ovoce a zeleniny, kvašené zelí, červenou řepu atd. Stojí nám za to si masírovat ego tím, že čím exotičtejší potravina, tím jsme lepší lidi a dostaví se nám většího zdraví?
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
No už by se měly začít sázet, co se zdražovalo tak tu už stojí 35kč/kg, což je při 30 bananas/day docela zátěž, ale ještě že v obchodech stále funguje ''co je zralé to je levnější než to nezralé''xHardCorex píše:ked budu na uliciach rast banany tak si ich budem trhat zrele
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Ještě pár tipů na Bananové smoothie, jestliže máte doma přezrálé banány a tušíte že je nestihnete všechny dojíst, proč neudělat smoothie, kde se 10 banánů pěkně ztratí, vždy důkladně promixovat s vodou, aby mělo požadovanou konzistenci (každý má rád jinou hustotu)
Banány+špenát+voda (zkoušel jsem hodně zelenýho ale se špenátem mi to chutná fakt nejvíc)
Banány+mango+voda
Banány+datle+voda
Banány+bobule (maliny, ostružiny, borůvky, jahody)+voda
Banány+kaki+voda
Banány+papája+voda
Banány+Broskve/Nektarinky+voda
na doslazování nepoužívejte cukr, jestli je pto vás smoothie málo sladké doporučuju dosladit rozmixovanými máčenými datlemi
30 Bananas A Day Keep The Doctor Away
Banány+špenát+voda (zkoušel jsem hodně zelenýho ale se špenátem mi to chutná fakt nejvíc)
Banány+mango+voda
Banány+datle+voda
Banány+bobule (maliny, ostružiny, borůvky, jahody)+voda
Banány+kaki+voda
Banány+papája+voda
Banány+Broskve/Nektarinky+voda
na doslazování nepoužívejte cukr, jestli je pto vás smoothie málo sladké doporučuju dosladit rozmixovanými máčenými datlemi
30 Bananas A Day Keep The Doctor Away
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
spenat chutna tak nejak smetanove, hladce, tedy ten baby, ten koprivovej uz je drsnejsi. v lete jsem se ho mohla na zahrade ujist. dobrej napad zrovna jsem si rikala ze zas mi uzralo moc najednou. a ta voda tam fakt neni poznat? me pride ze vsecko zkazi. ja mam zas oblibenou pomerancovou stavu smixovanou s bananama.Yeff píše:Banány+špenát+voda (zkoušel jsem hodně zelenýho ale se špenátem mi to chutná fakt nejvíc)
banany vubec jsou nejpraktictejsi ovoce. uzrajou za chvili, neni obava ze by vevnitr byly prekvapive treba hnedy, daj se nosit s sebou a jist kdekoliv, zasyti a vzdy jsou sladky. a to dulezity, vetsinou jsou levny. tady 20kc/kg
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
UK
127 kg banánů za 30 liber (888,- Kč)
zdroj 30BaD
127 kg banánů za 30 liber (888,- Kč)
zdroj 30BaD
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Petr H. píše:Banány se sklízejí zelené, nezralé a tou dobou ještě plné "jedů", které se teprve zráním přeměňují. Dozrávají cestou a ve skladech, nikoli na stromě, kde by měly po celou dobu zrání čerpat živiny a energii z mateřské palmy. Takový banán je "frustrovaný", že nenaplnil svoje poslání...
A když se dovezou a zhnědnou, tak to hnědé není banán, ale parazitická houba.
Dalším poznatkem je, že není dobré jíst potravu, která je příliš vzdálená od místa, kde trvale žiji. Uvádí se, že optimální je maximálně 700 Km. Čím vzdálenější, tím je strava energeticky jinak laděná a tím pak ladí i naše tělo(a). Když budeme jíst jen dovozové jídlo, začneme ztrácet místní identitu, přestaneme mít rádi tu část země, kde bydlíme a staneme se tak cizinci ve svém domově.
Ještě než začnete s kritikou, trošku se nad výše uvedeným zamyslete, není to jen snůška blbostí.
Souhlasím! můj pan doktor mi je dokonce zákal, protože zaplísňují střeva a to dělá velkou neplechu!
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Šedý, nebo zelený?krei píše: Souhlasím! můj pan doktor mi je dokonce zákal,
Všeho s mírou.
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
mozna oba dva kdyz zakaluje banani.mira píše:Šedý, nebo zelený?krei píše: Souhlasím! můj pan doktor mi je dokonce zákal,
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Zeleny zakal nie! Trpke ako svina (pre mna aj zlty).mira píše:Šedý, nebo zelený?krei píše: Souhlasím! můj pan doktor mi je dokonce zákal,
Šedý.., no co uz s nim, utrpeli dost chladom, tak su naozaj take sive, sede.. Raz na lyzovacke ked som ich dal na par hodin na terasu apartmanu, tak dostali sedy zakal. Take uz do mnam mnam takmer kremovej konzistencie nejdu.
Prave dnes mi kamos povedal, ze ako bol minuly tyzden na dovolenke, a bola debata, spominal v partii mna ze jedavam banany cele dobodkovane (hnedy zakal). 2ja z nich boli MUDr-i/ne. A ti/e mu vysvetlili, ze take obsahuju nejaky jed ci co, nespomenul si na odborny nazov a nesmu sa jest. Tak mi dnes teda odporucil, ze naozaj by som take nemal jest. To je zaver, co? Keby som mal cas, tak tuto hypotezu po nastudovani faktov spochybnim, vyvratim a posuniem do databazy hoax.cz
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
To bude starý "dobrý" aflatoxindl, nebo nějaký podobný produkt plísní. Ale tuším v Čínské studii se uvádí, že karcinogenitou ohrožuje především, nebo výhradně? konzumenty živočišných bílkovin.
Všeho s mírou.
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
se modli, aby si tohohle tady nevšiml BucDano píše:jedavam banany cele dobodkovane (hnedy zakal). 2ja z nich boli MUDr-i/ne. A ti/e mu vysvetlili, ze take obsahuju nejaky jed ci co, nespomenul si na odborny nazov a nesmu sa jest
já za sebe to "překousnu", a to jím banány mnohem hnědší než jen dobodkované
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
"Na banánovníku trvale přežívá (symbióza?) bakteriální hnědá hniloba (Ralstonia solanacearum; zdroj: VÚRV), která způsobuje hnědé skvrny na plodech. .... Existuje podezření, že může napadat i povrch některých orgánů v dutině břišní a přispět např. k rozvoji leukemie. Někteří léčitelé (patrně z tohoto důvodu) varovali před pravidelnou konzumací tepelně neošetřených banánů zejména v rámci výživy dětí a mladých lidí. (Prouza, Ferda) Špičku banánu (kudy plíseň do plodu proniká nejprve) je třeba odříznout a oloupaného banánu se nedotýkat rukama (tak se lépe uchráníme i před přenosem dalších infekcí). Příliš skvrnité plody již nekonzumujeme, je třeba je považovat za znehodnocené."
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ban%C3%A1novn%C3%ADk
Jo, lehce hnědě tečkované banány mám také nejraději. Ale je pravda, že u některých přezrálých plodů ty skvrny přecházejí do růžové barvy, což už působí podezřele.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ban%C3%A1novn%C3%ADk
Jo, lehce hnědě tečkované banány mám také nejraději. Ale je pravda, že u některých přezrálých plodů ty skvrny přecházejí do růžové barvy, což už působí podezřele.
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
To se velmi podařilo .Dano píše: Keby som mal cas, tak tuto hypotezu po nastudovani faktov spochybnim, vyvratim a posuniem do databazy hoax.cz
Netvrdim, že nemáš pravdu, vůbec nejde o banány.
Jenom jsi krásně ukázal, jak to děláš. Férové ( a jediné možné ) by bylo, nastuduji si fakta a zjistím zda se jedná o hypotézu či nikoliv.
Ale hochu, ty to máš opačně, najdu si taková fakta, která by podpořila mé tvrzení, že se jedná o hypotézu a já to mohl vyvrátit a dát do databáze hoax.cz.
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
ještě jsem nezačal konzumovat, sotva jsem slez z kola, tak nic nechápu, nicméně od r. 1989 jsem již dosáhl hranici 10ti tun snězených banánů, takže se považuji za odborníkaJindra píše:se modli, aby si tohohle tady nevšiml BucDano píše:jedavam banany cele dobodkovane (hnedy zakal). 2ja z nich boli MUDr-i/ne. A ti/e mu vysvetlili, ze take obsahuju nejaky jed ci co, nespomenul si na odborny nazov a nesmu sa jest
já za sebe to "překousnu", a to jím banány mnohem hnědší než jen dobodkované
nejsou tečkované jako tečkované, nebo hnědé, některé ani nenatečkují a rovnou zhnijí
v mém případě musí jít o banány zralé, takže mohou být i žluté
já se nezralým zhnilým a plesnivým vyhýbám
možná zmíněný odborník ještě ani zralý banán neviděl, jak i někteří dle reakcí tuná, není to neboť vždyť totiž úplně tak jednoduché
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Vdaka za citat, Panda. Usetril si mi cas. Ten odstavec ale vyzera nekonzistentne. Na zaciatku pise o bakterialnej hnilobe, teda bakterii. Ja sa bakterii velmi nebojim, mam skusenosti, ze som voci bakteriam v strave pomerne odolny, co sa tyka akutnych problemov, hnaciek, a pod. O dlhodobych "bakterialnych" chorobach neviem. Hoci pisu ze "existuje podozrenie", ze "vraj moze" napadat povrch organov atd. Podobne neverim ze "vraj moze" prispievat k rozvoju leukemie.Panda píše:"Na banánovníku trvale přežívá (symbióza?) bakteriální hnědá hniloba (Ralstonia solanacearum; zdroj: VÚRV), která způsobuje hnědé skvrny na plodech. .... Existuje podezření, že může napadat i povrch některých orgánů v dutině břišní a přispět např. k rozvoji leukemie. Někteří léčitelé (patrně z tohoto důvodu) varovali před pravidelnou konzumací tepelně neošetřených banánů zejména v rámci výživy dětí a mladých lidí. (Prouza, Ferda) Špičku banánu (kudy plíseň do plodu proniká nejprve) je třeba odříznout a oloupaného banánu se nedotýkat rukama (tak se lépe uchráníme i před přenosem dalších infekcí). Příliš skvrnité plody již nekonzumujeme, je třeba je považovat za znehodnocené."
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ban%C3%A1novn%C3%ADk
Jo, lehce hnědě tečkované banány mám také nejraději. Ale je pravda, že u některých přezrálých plodů ty skvrny přecházejí do růžové barvy, což už působí podezřele.
Radit uprednostnovanie tepelne upravenych bananov pred surovymi, k tomu sa radsej ani nevyjadrujem. Hned v dalsej vete uz zrazu pise nie o bakterii ale plesni. K varovaniu pred dotykanim sa rukami (!) olupaneho banana(!) je tiez asi zbytocne sa vyjadrit.
Toto je zaujimave. Na http://en.wikipedia.org/wiki/Banana#Modern_cultivation, kapitola Ripening. Na obrazku vidno zrely banan (s hnedymi bodkami) ako je fluorescentny ked je vystaveny ultrafialovemu ziareniu (sucast slnecneho). Vraj vdaka tomu zvierata, ktore ocami vnimaju aj tuto UV cast svetla, lahsie najdu tie zrele banany.
Studovat o tom zial nemozem, nemam cas. Zostava mi len dalej sa riadit vonou a chutou. Ked najdes/te nieco vieryhodnejsie dokazujuce, ze banany s hnedymi bodkami sposobuju nejake vazne zdravotne problemy, napis/te este. Kolega mi zatial zisti tu latku, ktoru spominali jeho znami doktori, potom ju sem napisem. Povedal mi len 2-3 nastrely, ako to slovo asi znie, ale nenasiel som ich na webe.
Miro, nie, nespominali alfatoxin, a ani ziadny iny toxin, ich nazvy vycitim podla pripony. Preto som bol skepticky k ich uprimnej rade vyhybat sa bodkovanym bananom. Hej, tu studiu na chudobnych vs. bohatych detoch vo Filipinach (?) si pamatam.mira píše:To bude starý "dobrý" aflatoxindl, nebo nějaký podobný produkt plísní. Ale tuším v Čínské studii se uvádí, že karcinogenitou ohrožuje především, nebo výhradně? konzumenty živočišných bílkovin.
Otlacene banany samozrejme nejem, chutovo su zvacsa dost zle. Neotlacene su mnam, ked dozreju. Ale nesmu byt vystavene chladu - siva farba - take chutia ovela menej aj ked stale hoci pomalsie dozrievaju (premena skrobu na jednoduchsie sacharidy), nejake enzymy v nich asi zostali neposkodene. Tiez ich nikdy nedrzim v ziadnom igelite ani nicom inom, ale len tak na suchom vzduchu v byte - lebo odparujuca voda v igelite a nasledna vlhkost je skvela na rast plesni - je to potom aj citit nosom aj jazykom,...
Ak maju hnede bodky, urcite si nemyslim, ze su prave preto skodlive. Dokazat to neviem. A asi ani na sebe samom nedokazem lebo musel by som zit asi niekolko zivotov aby som pojedol take mnozstvo (aj bodkovanych) ako bananavor buc doteraz len v tomto jednom. A chlap vyzera celkolm k zivotu.
Re: Jezte více banánů pro zlepšení zdraví střeva a trávicího
Dano píše:Prave dnes mi kamos povedal, ze ako bol minuly tyzden na dovolenke, a bola debata, spominal v partii mna ze jedavam banany cele dobodkovane (hnedy zakal). 2ja z nich boli MUDr-i/ne. A ti/e mu vysvetlili, ze take obsahuju nejaky jed ci co, nespomenul si na odborny nazov a nesmu sa jest. Tak mi dnes teda odporucil, ze naozaj by som take nemal jest.
S tymi nastrelmi bol uplne blizko, "ta látka se jmenuje tyrosin", teda skor mali na mysli po jej premene tyramin. Navyse mu poslali aj subor s vysvetlujucim textom.Dano píše:Kolega mi zatial zisti tu latku, ktoru spominali jeho znami doktori, potom ju sem napisem. Povedal mi len 2-3 nastrely, ako to slovo asi znie, ale nenasiel som ich na webe.Miro, nie, nespominali alfatoxin, a ani ziadny iny toxin, ich nazvy vycitim podla pripony. Preto som bol skepticky k ich uprimnej rade vyhybat sa bodkovanym bananom.mira píše:To bude starý "dobrý" aflatoxindl, nebo nějaký podobný produkt plísní. Ale tuším v Čínské studii se uvádí, že karcinogenitou ohrožuje především, nebo výhradně? konzumenty živočišných bílkovin.
Vyberam z neho:
atd.Z pohledu naší obsolentní dietologie se zdá být banán vhodnou dietetickou potravinou a je doporučován při některých střevních poruchách, poruchách jater nebo při únavě, nechutenství apod. Bohužel, opak je pravdou. Banány se trhají nezralé, a tak vstřebávání uvedených látek a hlavně jejich využití v organismu je spíše špatné než průměrné. Bílkovina tyrosin, která v nich obsažena, je v našem organismu přeměněna na tyramin, který nám pak způsobí zvýšení krevního tlaku, a to jak systolického, tak diastolického, dále křeč drobných tepének sliznic, a to způsobí jejich špatnou výživu a činí je tak náchylnými na nejrůznější poškození nejrůznějších orgánů, včetně pomnožení bakterií a plísní.
Zdroj v prilohe mailu uvedeny nie je. Cely text je takmer navlas rovnaky ako som nasledne nasiel na webe, povodcom sa zda byt tato "publikacia": http://www.saunanadzimakem.cz/vit.pdf, lebo jedna stranka sa na nu odkazuje ked na konci uvadza Zdroj: Václav Vít - Rozhodujte o svém zdraví. Otvoril som ju, a zial tam uz ziadne odkazy nie su, autor neuviedol odkial tie informacie cerpal. Lebo napr. podla http://en.wikipedia.org/wiki/Tyramine#Occurrence je tato aminokyselina sucastou snad 30-40 potravin (rozne maso, ryby, strukoviny/lusteniny, jogurty, syry, ovocie, orechy). Dalej alebo inde som o tom nic nestudoval.
No co odpoviem kolegovi na jeho radu, ked mu lekari mu vysvetlili ze jest bodkovane banany sposobuje zvysenie tlaku krvi a este vselico ine neprijemne... Asi nic. Hoci mi je luto ze on ich jedava nezrele skrobnate, niekedy az tak praska supka ked ich lupe. Mozno take zoznamenie sa s buc-om alebo este lepsie s Freelee viewtopic.php?f=3&t=1634&p=141013&hilit ... za#p141013 by ho spochybnilo v presvedceni, ze jeho dobri a nepochybujem skveli lekari v ich rodine maju pravdu.
Autor tej knizky je, podla toho ako je v uvode podpisana, "Mistr Reiki Václav Vít - psychoenergetik a Bio-auditor".
Dalej sa nevyjadrujem.