Stránka 1 z 1

Smažené hranolky - raw

Napsal: sob říj 29, 2011 21:07
od hugo

Re: Smažené hranolky - raw

Napsal: pon říj 31, 2011 16:48
od Bludička
Vyzkoušeno... byly dobroučké. Pravda je, že oproti smaženým bramborovým hranolkům je chuť hodně odlišná.. ale určitě mnohem zdravější. 8)
Našla jsem si na netu, že je možno použít pro výrobu kečupu, místo pro mě tajemné stévie - datle, takže jsem přidala 5 sušených datlí a kečup byl skvělý.
Místo kurkumy, je možno přidat třeba papriku, či jiné koření. Zkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo. :delicacy:

Re: Smažené hranolky - raw

Napsal: pon říj 31, 2011 21:23
od Sitar
Taky jsem dnes vyzkoušel. Místo stévie agáve. Sladká paprika není špatný nápad.

Re: Smažené hranolky - raw

Napsal: úte lis 01, 2011 7:52
od buc11
a když se tomu řekne kedlubnovej salát, tak už to tak nechutná, čičo?

Re: Smažené hranolky - raw

Napsal: úte lis 01, 2011 8:30
od Panda
buc11 píše:a když se tomu řekne kedlubnovej salát, tak už to tak nechutná, čičo?
Asi ne, protože mozek někdy podstrkuje chutě jen podle toho jak předpokládá že to má chutnat, podle toho co zná z dříve. Párkrát to bude chutnat jak hranolky než si to mozek ujasní že ne všechno co vypadá jak hranolky jimi jsou. (podobně hrubě strouhaná jablka s mákem chutnají jak nudle s mákem, zatímco jemně strouhaná úplně jinak).

Re: Smažené hranolky - raw

Napsal: úte lis 01, 2011 12:58
od Samira
som rada, ze taketo veci nemusim ani skusat. hranolky a uz vobec nie s kecupom som nejedavala, nemusim takto oblbovat hlavu :)

Re: Smažené hranolky - raw

Napsal: úte lis 01, 2011 18:44
od Dano
buc11 píše:a když se tomu řekne kedlubnovej salát, tak už to tak nechutná, čičo?
Na chut to nema vplyv urcite ziadny, ani len prvu sekundu. Podla davnych skusenosti s "vegetarianskymi parkami". Podla mna kedlubnovy salat preto nie, lebo by sa na to chytilo ovela menej ludi.
Samira píše:nemusim takto oblbovat hlavu :)
Neoblbnes, po prvom suste je vsetko jasne. Naopak, ak si nemala rada hranolky, naopak mozno by ti tento salat zachutil.

Re: Smažené hranolky - raw

Napsal: stř lis 02, 2011 15:25
od gabrielik
Po prečítaní článku mi zas hlava nebrala kde je tam to smažené???, čo sa objavuje v názve...

U nás by takéto hranolky neprešli. Kaleráb máme zo záhradky, býva tvrdý a malý. Takže sa dá len strúhať najemno, alebo šťaviť.
Ale zato pekné veľké cukety alebo tekvice v takomto podaní... hmmm, to by šlo. Alebo by šlo napríklad veľkú vodnicu takto nahranoliť.
Výhodou hranoliek je to, že sa dobre namáčajú do pripravenej omáčky. Aj keď ja radšej nevita tvarohovo-ľanovú pochúťkovú bombu zmiešanú cesnakom a štipkou himalájskej soli.

Alebo ma napadla pikantnejšia varianta - čierna reďkvička...

Čo sa názvu týka, radšej mám keď sa veciam dávajú pravé mená. V detstve som mala rada veľkú strakatú varenú fazuľu ešte pred tým, ako sa do nej dala zátrepka, molieko a iné gebuziny. Mama tomu vravela že chutí ako gaštany. ale mne chutila ako fazuľa a tak som si ju chcela vychutnať. Rovnako ako sa imituje mäso sójovými plátkami, hubami, tekvicou a iným, tým že sa to zabalí do strúhanky.