Litchi
Moderátor: hugo
Litchi
„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry
Kontakt: admin@vitrawian.eu
Antoine de Saint-Exupéry
Re: Litchi
Liči je takový zakuklenec mnoha chuťových variací ( kyselá, kořeněná, slaďoučká ), každý kousek chutná trošku jinak. Jeho žužlací struktura pomáhá tlumit choutky na maso a je velmi šetrné k zubům.
Já na něj nedám dopustit, ale cena by mohla být příznivější ( cca 100,- za kilo ).
Já na něj nedám dopustit, ale cena by mohla být příznivější ( cca 100,- za kilo ).
Pecka z litchi - extra úlovek s masíčkem
Chudáček přežil i transport, tak jsem ho nechala žít...
Chudáček přežil i transport, tak jsem ho nechala žít...
U nákupu litchi si ho pozorně prohlédněte, hlavně v horní části. U místa po stopce - pokud bude takové rezaté, tak je v pecce červ - viz. mé foto výše. Pokud objevíte i dirku, tak je už i zkažené. Dávejte i pozor na barvu - narezavělá na povrchu slupky kdekoli - to značí už, že uvnitř probíhají kvasné a shnilotinové procesy, takže nebrat.
Jinak přeji všem dobrou chuť ...
Jinak přeji všem dobrou chuť ...
Lychees/Liči
Uplne na nem ulitavam
http://vitarian.cz/view.php?cisloclanku=2008061701
http://vitarian.cz/view.php?cisloclanku=2008061701
Re: Lychees/Liči
Hehe, zrovna dneska jsem si ho poprve koupila
Jako oholenej rambutan, takovej bonbonek...
Jako oholenej rambutan, takovej bonbonek...
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
- Hugo z Hor
Taky ho miluju, dnes snědeno půl kila >:-)
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
[quote="Hugo z Hor"][color=green]Taky ho miluju, dnes snědeno půl kila :oops: >:-) [/color][/quote]
to na tom se zravosti nejsem tak spatne, a ja uz se nad sebou zamyslela.
to na tom se zravosti nejsem tak spatne, a ja uz se nad sebou zamyslela.
to jsem byla ja, neprihlasenaNávštěvník píše:to na tom se zravosti nejsem tak spatne, a ja uz se nad sebou zamyslela.Hugo z Hor píše:Taky ho miluju, dnes snědeno půl kila >:-)
Prisla jsem na to, ze cim vic lici snim, tim vetsi mam na nej chut.
Říkáte, že v Tescu mají výprodej?
Já ho mělo hoodně dáno, už ani nevím, jak chutná, tak po tom, co jste mi tu udělali chutě na něj asi vyrazím. Doufám, že to není moc drahé
Já ho mělo hoodně dáno, už ani nevím, jak chutná, tak po tom, co jste mi tu udělali chutě na něj asi vyrazím. Doufám, že to není moc drahé
Krása a vitalita jsou dary přírody pro toho, kdo se řídí jejími zákony. (da Vinci)
U nás v lidlu (Praha, ale ty ceny jsou snad všude podobný) to teď je za 39/kg. Tak jsem to trochu vykoupil.
Hm tak nic, dneska už za 69, asi ojedinělá akce, ještě že jsem toho koupil tolik kilo.
Jo, jo, je dobre si hlidat letaky, tam vzdycky pisou odkdy dokdy akce jsouAndroid píše:U nás v lidlu (Praha, ale ty ceny jsou snad všude podobný) to teď je za 39/kg. Tak jsem to trochu vykoupil.
Dneska v penny za 49,90Kč O něco málo zásob jsem jim tam ubrala
Až se naučíš hladit zraněnou dlaní,smát se když slzy tečou a rozdávat všechno a neztratit nic,pak poznáš,jak je život krásný a krásné je žít..
Tesco od 14.1. do 20.1. za 44,90.Ubrala jsem jim cca 1,2 kg. Výborné- už třetina z toho zmizela.k.winky píše:Dneska v penny za 49,90Kč O něco málo zásob jsem jim tam ubrala
- tristazmista
Renča píše:Tesco od 14.1. do 20.1. za 44,90.Ubrala jsem jim cca 1,2 kg. Výborné- už třetina z toho zmizela.k.winky píše:Dneska v penny za 49,90Kč O něco málo zásob jsem jim tam ubrala
já bral celou bedynku ale dam si je az zitra
Your garden ain't gonna grow unless it's got some good shit for fertilizer.
zavidim. tady je maj asi 300 g za tricet korun. ja lici miluju.
Nepřekonal, komentáře ke článkům můžou psát zatím i neregistrovaní.
„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry
Antoine de Saint-Exupéry
Proč jsou všude teď ty ošklivé hnědé a většinou plesnivé, mám na ně takovou chuť
Až se naučíš hladit zraněnou dlaní,smát se když slzy tečou a rozdávat všechno a neztratit nic,pak poznáš,jak je život krásný a krásné je žít..
Domluv si v obchode, at Ti objednaji cerstvou varku. Ja to tak delam bezne, vetsinou je v krabicce 2kg a vetsinou jsou v obchode ochotni a nemaji s tim problem.k.winky píše:Proč jsou všude teď ty ošklivé hnědé a většinou plesnivé, mám na ně takovou chuť
Fakt, to bych si dala klidně i litchi mono Dík za radu, zkusím to..RadkaS píše:Domluv si v obchode, at Ti objednaji cerstvou varku. Ja to tak delam bezne, vetsinou je v krabicce 2kg a vetsinou jsou v obchode ochotni a nemaji s tim problem.k.winky píše:Proč jsou všude teď ty ošklivé hnědé a většinou plesnivé, mám na ně takovou chuť