uz jste to nekdo testoval... jaka je ztravitelnost jakej starter je nejlepsi (nekdo do toho droli probio tabletky)...?
orechvy jogurt
Moderátor: hugo
Re: orechvy jogurt
Zkoušela jsem jogurt z lehce naklíčené slunečnice, přidala jsem obsah tobolky s nějakými laktobacily, a dala na pár hodin do jogurtovače. Ochutnávala jsem vždycky po několika hodinách, a když se mi zdálo, že to zkváslo, tak jsem to vrazila do lednice. Chutnalo mi to. Díky za připomenutí, zima je ta pravá doba, kdy to zase zkusit...
Zajímalo by mne, jestli ty kokosy na videu byly čerstvé. Asi ano. Možná by šel jogurt udělat i z kokosu, který se prodává u nás. Naklíčila bych lehce slunečnici a přidala, aby bylo ve směsi víc enzymů. Až uvidím kokos, tak to zkusím a dám vědět...
Zajímalo by mne, jestli ty kokosy na videu byly čerstvé. Asi ano. Možná by šel jogurt udělat i z kokosu, který se prodává u nás. Naklíčila bych lehce slunečnici a přidala, aby bylo ve směsi víc enzymů. Až uvidím kokos, tak to zkusím a dám vědět...
Re: orechvy jogurt
Lenuška píše:Zkoušela jsem jogurt z lehce naklíčené slunečnice, přidala jsem obsah tobolky s nějakými laktobacily, a dala na pár hodin do jogurtovače. Ochutnávala jsem vždycky po několika hodinách, a když se mi zdálo, že to zkváslo, tak jsem to vrazila do lednice. Chutnalo mi to. Díky za připomenutí, zima je ta pravá doba, kdy to zase zkusit...
Zajímalo by mne, jestli ty kokosy na videu byly čerstvé. Asi ano. Možná by šel jogurt udělat i z kokosu, který se prodává u nás. Naklíčila bych lehce slunečnici a přidala, aby bylo ve směsi víc enzymů. Až uvidím kokos, tak to zkusím a dám vědět...
ten hnedej kokos co je u nas bych asi moc nedoporucoval.... vody tam moc neni a zralej kokos neni moc stravytelnej, mozna vse rozmixovat a udelat mliko..
jinak jogurt mi moc nechutnal.... jeste to za nejaky cas jeste otestuju, ale na poprvy nic moc!
Re: orechvy jogurt
Dělala jsem jogurt z namočených kešu - rozmixovaných, s přidáním probiotik a kapičky medu, aby měly do začátku co žrát - a výsledek byl nad očekávání zajímavý - jenom jsem jogurt nechala zrát trošku dýl, takže byl velmi fermentovaný. V budoucnu se chystám na nějaký z mladého kokosu.