jak je to s mraženou zeleninou?
Moderátor: hugo
jak je to s mraženou zeleninou?
Zdravím všechny nadšence raw jsem tu novučká a nedávno jsem si udělala hráškovou polévku z rozmraženého hrášku,,, jak to vidíte? děkuji moc
Re: jak je to s mraženou zeleninou?
Prodávaná mražená zelenina je pasterizovaná - před mrazením se tepelně upravuje. Není to sice úplně vařené do měka, ale ani syrové, je to tak nějak napůl. Tedy, pro vitariána nic moc, jedině jako nouzovka po přechodnou dobu. Vlastní mražená zelenina by měla být na tom podstatně líp. Sice struktura je narušená (rozpadá se), ale zůstává celkem ještě živá. Je to podobné jako u sušení - není to čerstvé, živá složka je už ochuzená, ale je to podstatně lepší než vařenina.
Re: jak je to s mraženou zeleninou?
Děkuji moc, Pando,,,, vypadá na to, že jsi mým průvodcem a mně to těší... tělíčko se zklidňuje.Panda píše: ↑úte led 24, 2017 12:39Prodávaná mražená zelenina je pasterizovaná - před mrazením se tepelně upravuje. Není to sice úplně vařené do měka, ale ani syrové, je to tak nějak napůl. Tedy, pro vitariána nic moc, jedině jako nouzovka po přechodnou dobu. Vlastní mražená zelenina by měla být na tom podstatně líp. Sice struktura je narušená (rozpadá se), ale zůstává celkem ještě živá. Je to podobné jako u sušení - není to čerstvé, živá složka je už ochuzená, ale je to podstatně lepší než vařenina.
Re: jak je to s mraženou zeleninou?
o mražení jsem četl několik zdrojů a jasno stále nemám.
každopádně souhlas s Pandou
aby se zachovalo co nejvíc enzymů, je potřeba rozmrazovat co nejrychleji (samozřejmě v rámci raw)
rychlost zamrazování zas tak kritická není
jestli to najdu, dám sem odkaz na přínosné čtení
momentáně dělám test: dal jsem do mrazáku fazole mungo (čerstvě koupené bio, přímo ze sáčku) a po pár dnech mražení vyzkouším, jak ochotně bude klíčit - čili nakolik tomu mráz vadí, nevadí
jo, našel jsem:
http://www.darius.cz/receptar/chlad_mraz.doc
bezva den!
každopádně souhlas s Pandou
aby se zachovalo co nejvíc enzymů, je potřeba rozmrazovat co nejrychleji (samozřejmě v rámci raw)
rychlost zamrazování zas tak kritická není
jestli to najdu, dám sem odkaz na přínosné čtení
momentáně dělám test: dal jsem do mrazáku fazole mungo (čerstvě koupené bio, přímo ze sáčku) a po pár dnech mražení vyzkouším, jak ochotně bude klíčit - čili nakolik tomu mráz vadí, nevadí
jo, našel jsem:
http://www.darius.cz/receptar/chlad_mraz.doc
bezva den!
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: jak je to s mraženou zeleninou?
Jindro,
MOC děkuji...
a já myslela, že je to opačně,,,, velmi rychlé zamražení a pomalé rozmrazování,,, hmmm,,, ale jak rychle rozmrazit,,, prosím dej vědět, jak dopad test, to mně hodně zajímá,
děkuji
ZDAREC živému životu
MOC děkuji...
a já myslela, že je to opačně,,,, velmi rychlé zamražení a pomalé rozmrazování,,, hmmm,,, ale jak rychle rozmrazit,,, prosím dej vědět, jak dopad test, to mně hodně zajímá,
děkuji
ZDAREC živému životu
Re: jak je to s mraženou zeleninou?
test dopadl dle mého očekávání = OK
však kolik semínek přežije v přírodě zimu, že jo
Takže: mungo bylo v mrazáku týden. klíčilo pak naprosto stejně jako kdykoli jindy. už je spapkané, mňam
však kolik semínek přežije v přírodě zimu, že jo
Takže: mungo bylo v mrazáku týden. klíčilo pak naprosto stejně jako kdykoli jindy. už je spapkané, mňam
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid