Mám novou závislost u svého rákosníka, je to placatá broskev. Vypadá vedle těch klasických, jako šmudla. Pomuchlaná, růžová a vůbec by vás nenapadlo si jí koupit. Může vám připadat i dražší. Ale upozorňuji vás, že to je to nejlepší ovoce letošního léta , zakousnete se do ní a uvnitř je bílá, šťavnatá a "přelahodná". Ano, přelahodná, to je ten správný výraz, pokud jste "husákovo dítě", tak si možná vzpomenete, že má něco z oné chutě broskví té doby.... nebyly tehdy červené, ale růžové
VŘELE DOPORUČUJU.
Na webu je o tom toto a foto ))
Opravdu máte raritu. Jedná se o plochou broskev pocházející z Číny. Přes to, že k nám byla dovezena kolem r. 1850 nepopisuje ji ani Jan Říha, ani arch. Vaněk. Vyžaduje chráněné polohy. Původní byly neobvykle sladké a aromatické. Ten název PEEN-TO je název celé skupiny plochých broskví.
http://www.zahrada.cz/forum/broskvone/1 ... vku=reakce
Fotky zde :
http://tracker.czech-server.com/dox/119 ... 009291.jpg
http://tracker.czech-server.com/dox/119 ... 009293.jpg
"Placaté" broskve
Moderátor: hugo
Re: "Placaté" broskve
Koupil jsem je před nedávnem v plusu.
Byly v dlouhé průhledné vaničce seřazené
a vynikající.
Ale od té doby už jsem na ně nenarazil,
ani o ně nezakopl.
Byly v dlouhé průhledné vaničce seřazené
a vynikající.
Ale od té doby už jsem na ně nenarazil,
ani o ně nezakopl.
Všeho s mírou.
Re: "Placaté" broskve
Jak píšeš, vůbec mi nenapadlo je koupit a to už jsem je viděl mockrát. Tedy vyzkouším, šmudly jedny.
Lidi moc mluví. Ono už stačí, že vůbec mluví.
Re: "Placaté" broskve
Ahoj,Sitar píše:Jak píšeš, vůbec mi nenapadlo je koupit a to už jsem je viděl mockrát. Tedy vyzkouším, šmudly jedny.
jenom nemám srovnání s kvalitou z řetězců, Míra psal, že je koupil v plusu, bohužel nemám na ně v obchodech štěstí. Jinak ty moje od rákosníka jsou z Paraguay, ale třeba je to stejná várka všude. Bohužel kvůli nim pořád odkládám půst ...
Tak si nech chutnat a napiš, jestli si dopadl stejně jako já nebo zda třeba nejsou tvoje parketa. To víš, lidi jsou různí
Re: "Placaté" broskve
Dobrý den, na http://homezin.cz/media/jak-a-kdy-strihat-broskev jsem se dočetla, že je velmi důležité pravidelně řezat broskve. A to buď krátkým nebo dlouhým řezem. Moc však nerozumím, jaký je v těchto dvou způsobech rozdíl, myslím tím, jaké jsou odlišné výsledky např. v produkci atd. Může mi to prosím někdo blíže upřesnit?