Cizrna - cicer
Moderátor: hugo
Cizrna - cicer
Skusal niekto jest surovy, namoceny cicer?
Tu sa ale pise, ze surovy obsahuje nejake jedy, nevie o tom niekto nieco?
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=23133
Tu sa ale pise, ze surovy obsahuje nejake jedy, nevie o tom niekto nieco?
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=23133
Re: Cizrna - cicer
Klíčená cizrna je jeden ze základů vitariánské stravy.
Re: Cizrna - cicer
No ja som mal na mysli nekliceny... len namoceny na 1 den.
Re: Cizrna - cicer
Asi jak pro jakeho vitariana... , ja to tedy jeste nezkousela >:-)Panda píše:Klíčená cizrna je jeden ze základů vitariánské stravy.
Re: Cizrna - cicer
Hmm, tak ja asi urobim experiment.
Keby som sa dlho neozyval, tak na mna spominajte v dobrom.
Keby som sa dlho neozyval, tak na mna spominajte v dobrom.
Re: Cizrna - cicer
žádné terno to není
Až se naučíš hladit zraněnou dlaní,smát se když slzy tečou a rozdávat všechno a neztratit nic,pak poznáš,jak je život krásný a krásné je žít..
Re: Cizrna - cicer
ja taky neRadkaS píše:Asi jak pro jakeho vitariana... , ja to tedy jeste nezkousela >:-)Panda píše:Klíčená cizrna je jeden ze základů vitariánské stravy.
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Re: Cizrna - cicer
To teda opravdu není, moc škrobů - nebratk.winky píše:žádné terno to není
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
- tristazmista
- Příspěvky: 483
- Registrován: stř lis 28, 2007 0:50
- Bydliště: Brno
Re: Cizrna - cicer
ja mam pevne zaklady ve zralem a dobrem ovoci, vsecko ostatni je spis pritez....Panda píše:Klíčená cizrna je jeden ze základů vitariánské stravy.
Your garden ain't gonna grow unless it's got some good shit for fertilizer.
Re: Cizrna - cicer
kličky jem cca raz týždenne- soja, šošovica, mungo, redkvička, žerucha atd, ale cizrnu este som nejedla ..
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Re: Cizrna - cicer
Já jím klíčky každý den - jsou mou oblíbenou součástí salátu a cizrna je klíčená moc dobrá.
cizrna a tak dál
Od včerejška jsem vitarián. Asi to zní takhle divně, ale setkal jsem se s tím na cestách a tak sem se rozhodl to, alespoň na nějakou dobu, vyzkoušet.
Tak nějak hledám recepty (tyhle stránky dost pomáhají), ale zas tolik jich nenecházím..Každopádně poradil by mi někdo s cizrnou? Měl jsem ji rád už předtím jako pseudo bezmléčný vegetarián, tak bych ji rád nevyřadil - jak na ní? Namočit tak na 12 hodin a pak nějak do salátu? Nebo se zeleným kořením rozmačkat, potažmo jde udělat Hummus z nevařený cizrny?
Předemdík za všechny tipy jak na raw přípravu cizrny, tak na jakýkoli další inspirativní recepty (linky na ně) + hrozně důležitá věc, nějaký tabulku na hodnoty a kolik to člověk za den má sníst? Abych neumřel..věřím že když se to dobře vyvážía naplánuje tak je to v pohodě, ale s hromadou dalších starostí člověk i jíst skoro zapomene
Jo aposlední, co džusy, takový ty v krabicích, mám pocit že i ty lepší jsou pasterizovaný, takže ne-e?Prostě věci co prošli tepelnou úpravou vůbec (a vlastně čaj?)
díky díky
Tak nějak hledám recepty (tyhle stránky dost pomáhají), ale zas tolik jich nenecházím..Každopádně poradil by mi někdo s cizrnou? Měl jsem ji rád už předtím jako pseudo bezmléčný vegetarián, tak bych ji rád nevyřadil - jak na ní? Namočit tak na 12 hodin a pak nějak do salátu? Nebo se zeleným kořením rozmačkat, potažmo jde udělat Hummus z nevařený cizrny?
Předemdík za všechny tipy jak na raw přípravu cizrny, tak na jakýkoli další inspirativní recepty (linky na ně) + hrozně důležitá věc, nějaký tabulku na hodnoty a kolik to člověk za den má sníst? Abych neumřel..věřím že když se to dobře vyvážía naplánuje tak je to v pohodě, ale s hromadou dalších starostí člověk i jíst skoro zapomene
Jo aposlední, co džusy, takový ty v krabicích, mám pocit že i ty lepší jsou pasterizovaný, takže ne-e?Prostě věci co prošli tepelnou úpravou vůbec (a vlastně čaj?)
díky díky
Re: Cizrna - cicer
Ahoj, gratuluji k tvému rozhodnutí a přeji, ať je pro tebe vitariánství co nejméně komplikované a co nejvíce přínosné.
Cizrnu doporučuji klíčit déle než 12 hodin. Půl dne stačí tak na pohanku, luštěniny potřebují delší čas. Já sama je namáčím na 24 hodin (v průběhu jednou proplachuji) a pak ještě asi 2 dny klíčím, aby opravdu vylezly klíčky. Vyzkoušej si sám, jaká délka klíčků ti chutná nejvíce.
Mně osobně klíčená cizrna nechutná, ačkoli vařenou jsem milovala. Spíš mám ráda čočku a mungo. Ale někteří lidé zas ujíždějí na cizrně, je to fakt individuální.
Nějaké recepty jsou třeba tady:
http://vitakucharka.blog.cz/
http://www.freshness.cz/group/rawrecepty
Ale máš pravdu, moc jich tam neni. Tak se zkus nechat vést svojí fantazií a když vymyslíš nějaký zajímavý receptík, můžeš se o něj s ostatními podělit třeba v té vitakuchařce.
Obávám se, že tabulkami se tu nikdo moc nezajímá, že všichni jíme tak, aby nám bylo fajn. Pro někoho to znamená, že jí jen ovoce, já třeba nedám dopustit na klíčenou pohanku a klíčené luštěniny.
Džusy v krabicích rozhodně neee, pasterizované jsou všechny. Asi většina z nás tady má nějaký odšťavňovač a dělá si vlastní čerstvé. Rozdíl co se zdraví týče je obrovský.
Cizrnu doporučuji klíčit déle než 12 hodin. Půl dne stačí tak na pohanku, luštěniny potřebují delší čas. Já sama je namáčím na 24 hodin (v průběhu jednou proplachuji) a pak ještě asi 2 dny klíčím, aby opravdu vylezly klíčky. Vyzkoušej si sám, jaká délka klíčků ti chutná nejvíce.
Mně osobně klíčená cizrna nechutná, ačkoli vařenou jsem milovala. Spíš mám ráda čočku a mungo. Ale někteří lidé zas ujíždějí na cizrně, je to fakt individuální.
Nějaké recepty jsou třeba tady:
http://vitakucharka.blog.cz/
http://www.freshness.cz/group/rawrecepty
Ale máš pravdu, moc jich tam neni. Tak se zkus nechat vést svojí fantazií a když vymyslíš nějaký zajímavý receptík, můžeš se o něj s ostatními podělit třeba v té vitakuchařce.
Obávám se, že tabulkami se tu nikdo moc nezajímá, že všichni jíme tak, aby nám bylo fajn. Pro někoho to znamená, že jí jen ovoce, já třeba nedám dopustit na klíčenou pohanku a klíčené luštěniny.
Džusy v krabicích rozhodně neee, pasterizované jsou všechny. Asi většina z nás tady má nějaký odšťavňovač a dělá si vlastní čerstvé. Rozdíl co se zdraví týče je obrovský.
Re: Cizrna - cicer
ok dík, už jsem si koupil takovej robot s odšťavňovačem..ale je to spíš sekundární funkce a odšťavňuje to spíš do polokašovita...
cizrny namáčím vždycky půl kila a tři dny z ní ujídám, (po těch 12 hodinách se jí trochu sezobe, druhej den do salátu, další den rozmačkám třeba s avokádem..)
btw dávám sýry z nepasterizovanýho mléka...jak je na tom vitarián obecně se syrovým masem třeba z ryb?, už dřív jsem v přírodě jedl část štiky s citronem a je to docela dobrý..
cizrny namáčím vždycky půl kila a tři dny z ní ujídám, (po těch 12 hodinách se jí trochu sezobe, druhej den do salátu, další den rozmačkám třeba s avokádem..)
btw dávám sýry z nepasterizovanýho mléka...jak je na tom vitarián obecně se syrovým masem třeba z ryb?, už dřív jsem v přírodě jedl část štiky s citronem a je to docela dobrý..
Re: Cizrna - cicer
no já teda dělal tento týden hummus z klíčený cizrny a asi sem se jí přejedl, nebo vážně nebude tolik zdravá
Re: cizrna a tak dál
Mám stejnou otázku - zda jíst nevařenou cizrnu. Miluji humus a proto se pokusím cizrnu mixovat nevařenou a když to nepůjde, tak naklíčenou. Pokud jde o množství raw jídla, nemusíte se omezovat. Podívejte se na:
http://www.ivanajurikova.cz/
http://www.receptnaspokojenost.cZ
http://www.ivanajurikova.cz/
http://www.receptnaspokojenost.cZ
Re: Cizrna - cicer
Jako ze se muzeme prezirat raw jidlem?
1. Proč jsme iracionální.
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”
2. Máte paranormální schopnosti? Pak dostanete milion korun viewtopic.php?t=8325#p190690
3. NEberu od statu, nemocenske jsem nebral, ani nepamatuji a platim a platim na tu vetsinu ceskeho naroda, kteri od statu berou. A Vy?
4. Kurt Tackmann : “Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”