Moderátor: hugo
800914 píše:''pro varaky a jinak nemocne..''
epony píše:hmm..to som teda zmätená..![]()
nápodobně, ale souhlasím, že je pro vitadokonalce zbytečný (že by možná až škodlivý?), zatím mezi také naštěstí nepatřímlakyluk píše:Ja si cesnak mixujem z avokádom a veľmi my to chutí.
jo, jo, to ono to chuti, o tom zadnalakyluk píše:Ja si cesnak mixujem z avokádom a veľmi my to chutí.
neviem a velmi by ma to zaujimaloajla píše:A vite někdo něco o Ernstovi Gunterovi a jeho rodině, jak žije teď, jestli jim to vydrželo a jaké mají výsledky. Jejich dcera by už měla mít vitariány v druhé generaci.
Urcite jich existuje spousta. Jedno ti vymyslim hned ted.Tak mě napadá - neexistuje už takové nějaké podobné heslo nebo pravidlo, které by krátce a výstižně charakterizovalo vitariánství?
Jsi sikulka, a vnimavejPanda píše:Dříve (za dob vařanství) jsem si česnek přidával k jídlu kvůli desinfekci střevní mikroflóry, docela mi i chutnal. Pak jsem jednou zkusil radu Partykové - dávat si ráno a večer nalačno stroužek česneku. Dal jsem si jeden stroužek ráno před snídaní - stroužek jsem pochroupal a postupně polknul. To co následovalo bych už podruhé v životě nechtěl zažít.
Žaludek se mi začal vzpínat, pálit a převracet, málem šel celý obsah opět ven. Dělalo se mi rudo před očima, hlava se točila a bylo na omdlení. Trvalo to pár minut než se mi vše zas uklidnilo. Ale od těch dob mi už česnek moc neříká a když ucítím v jídle nějaký větší kousek česneku tak se dostavuje opět pocit na zvracení. Ještě že u vitariánství česnek není potřeba a mohu se ho vzdát - podle zlatého pravidla "Co nemůžeš jíst samostatně, nemá smysl jíst vůbec!". Tak mě napadá - neexistuje už takové nějaké podobné heslo nebo pravidlo, které by krátce a výstižně charakterizovalo vitariánství? Jestli ne tak možná by se hodilo něco takového vymyslet (např. na to založit vlákno).
Tohle asi není nejlepší příklad. To by mělo charakterizovat vita i pro neznalé. Na tohle každý hned odpoví, že přece jí to co mu chutná, je špatné když se k tomu musí přilepovat vysvětlující odstavec.dvdmchl píše:Urcite jich existuje spousta. Jedno ti vymyslim hned ted.
"Jez jen to co ti chutna."
To není přesvědčivé, to je jen suché konstatování.Katarína píše:Jedz to, co nie je tepelne znehodnotene?
Som si to tak predstavila, ale tie cerviky mi pripadaju zive viac nez dost.Panda píše:Mělo by to jednak charakterizovat principy a jednak přesvědčit. Něco třeba jako "Mrtvé mrtvým!"
To áno. Ja ho moc nemôžem, veľmi mi znižuje beztak nízky krvný tlak. Ale používame napr. pri trampotách s dýchacími cestami, ako antibiotikum.dvdmchl píše: on je cesnek spise lek nez potravina....
Este si zabudla dodat, ze aj ako zamienku na otvaranie okna.Renáta píše:To áno. Ja ho moc nemôžem, veľmi mi znižuje beztak nízky krvný tlak. Ale používame napr. pri trampotách s dýchacími cestami, ako antibiotikum.
Sweetie Ty jsi schopná schroupat třeba stroužek česneku jen tak (nebo třeba alespoň kousek)? Já toho nebyl schopný, moc na mne silné. A vzhledem k tomu, že člověk má jíst to co je schopný jíst samostatně v syrovém stavu - tak možná pak tedy jsou fakt dost rozdíly mezi lidmi a každému vyhovuje jiné optimální složení vita stravy a nelze to 100% předepsat co je správné a co ne.Sweetie píše:nas tata rikal, ze cesnek patri i do buchet. osobne cesnek miluju i syrovej, ale nemuzu ho moc najednou, mam temer neviditelnej zlucnik. ted ho nejim z principu podle douga grahama, ze je to nekomplexni potravina.
Sweetie píše:na jedny zabijacce jsem ho jednou schroupala snad pul kyble
bstrd píše:-moj najdrsnejsi zazitok s cesnakom: raz som si odstavil extremny mix z rajciny, cervenej repy, mrkvy a niekolkych strucikov cesnaku. po vypiti mi to zabehlo az do nosa, nasledkom coho som nim ten vecer uz nemohol dychat, taku som mal opuchnutu sliznicu...ovsem cely druhy den som si vychutnaval uzasny pocit cistych dutin
Co je dnes a tady v CR prirozene?veri píše:raw asi ano, ale přirozené to není. vitaje o přirozenosti, ne jen o syrovosti potrain, řekla bych..
Zkus si do mrkvoveho dzusu s cesnekem pridat stavu z par rajcat, popr. trochu soli. Tak to mam rada jaRarach píše:Já si jednou zkoušela udělat šťávu z česneku. Jak psal Walker![]()
Udělala jsem jen trošičku a už jen ten závan mě málem porazil! Tak jsem si lokla a ze začátku dobrý, ale pak jsem sebou málem sekla...takový grády to mělo! Nevěděla jsem jestli náhodou nepůjdu zvracet, ale nějak jsem to ustála![]()
Poučení - česnekovou šťávu fakt nebrat!!! S tím ať se jde Walker se vší úctou vycpat![]()
Ale jináč česnek občas přidám do salátu nebo do pomazánky. Ale jen ten domácí, ty čínský mi nejedou a vlastně ani nemají chuť!
Ale když se o mě náhodou pokouší nějaký nachlazení, tak léčím zásadně jen půstem, případně šťávou z mrkve a česneku (ale v poměru 1kg mrkve a 1 stroužek česneku - jinak nééé) a je mi hned líp