Stránka 1 z 1

S KAKAEM OPATRNE

Napsal: sob lis 22, 2008 22:23
od Sweetie
Shledla jsem video jedne raw hvezdicky Kevin Gianni, vypravi o sve osobni prihode s kakaem. Jeden cas se citil slaby, bez energie, sily, to se stupnovalo a nakonec se mu jeste pridelal ekzem na brise v oblasti zaludku. Sel s tim k doktorovi, nechal si udelat rozbor krve a potvrdilo se mu, ze ma velmi nizkou hladinu mineralu a ze ma na stenach zaludku ekzem. Vylucovaci metodou dosel az na kakao, jehoz byl castym/dennim pozivatelem, tak to utnul no a hned se mu bez kakaa zacalo darit lepe, ekzem se uplne ztratil, citil se zase ve sve kuzi a hodnoty mineralu stouply. Pridavam video pro anglictinare. Vyvozuju, ze pozirac mineralu kakao neni cele jidlo a tak by se melo uzivat prilezitostne pro chut a ostatne, vseho s mirou.
http://renegadehealth.com/blog/my-perso ... /#comments

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: ned lis 23, 2008 0:40
od Seraf
Sweetie píše:Shledla jsem video jedne raw hvezdicky Kevin Gianni, vypravi o sve osobni prihode s kakaem. Jeden cas se citil slaby, bez energie, sily, to se stupnovalo a nakonec se mu jeste pridelal ekzem na brise v oblasti zaludku. Sel s tim k doktorovi, nechal si udelat rozbor krve a potvrdilo se mu, ze ma velmi nizkou hladinu mineralu a ze ma na stenach zaludku ekzem. Vylucovaci metodou dosel az na kakao, jehoz byl castym/dennim pozivatelem, tak to utnul no a hned se mu bez kakaa zacalo darit lepe, ekzem se uplne ztratil, citil se zase ve sve kuzi a hodnoty mineralu stouply. Pridavam video pro anglictinare. Vyvozuju, ze pozirac mineralu kakao neni cele jidlo a tak by se melo uzivat prilezitostne pro chut a ostatne, vseho s mirou.
http://renegadehealth.com/blog/my-perso ... /#comments
Jsou tím myšleny i kakaový boby z lifefoodu?

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: ned lis 23, 2008 14:20
od Sweetie
ano. kakaovy 'raw' boby jsou zaklad vyroby skaly vsech raw cokolad a smoothies a pamlsku. kakao je stimulant a v prirozeny forme nepozivatelny pro cloveka. ( to ze je nepozivatelny a musi se fermentovat vim(e) od terezky)

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: ned lis 23, 2008 14:38
od awa
Je také dobré si pročíst tu diskuzi pod tím...myslím, že to bude individuální. Já jím čoko už dost dlouho a nikdy jsem po tom neměla ani pupíneček, natož vyrážku. Ale zase toho opravdu nesním najednou moc a taky už ne denně.
Jako jeden z mála zde, mám problémy s banány, tam tedy opravdu zkusim...asi jako Kevin s kakaem...spíš se ale jedná o individuální alergickou reakci, IMHO.
Ale jako u všeho, nic se nemá přehánět, plodiny se mají střídat....

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: pon lis 24, 2008 12:17
od buc11
Sweetie píše:ano. kakaovy 'raw' boby jsou zaklad vyroby skaly vsech raw cokolad a smoothies a pamlsku. kakao je stimulant a v prirozeny forme nepozivatelny pro cloveka. ( to ze je nepozivatelny a musi se fermentovat vim(e) od terezky)
hmm, nevím to, ale vsadím se, že kakavo určitě tepelně neznehodnocené nebude

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: pon lis 24, 2008 15:30
od Sluníčko
no já jsem mnoho mnoho let byla v pohodě bez čokolády, až když přišla Terezka s čoko, tak jsem ji ochutnala a zachutnala mi, ale ten první pocit byl, rozblemstlo, zaplácnuto, cítila jsem, jako by do čistého vodového prostředí přišel nějaký šlem, cítila jsem, že bych o nic nepřišla, kdybych s tím nezačala :-)
jenže jsem zareagovala jako lidé s vařeným :-) (bez rozmyslu) chutná mi to moc, tak to jím :? :) na jednu stranu jsem ráda, že tady něco takového pro vita je, na druhou stranu raději koriguji (jako že jím jen občas), protože v nitru cítím, že to to tělo fakt nepotřebuje a že mu to moc neprospívá - uměle vyvozená energie, která potom musí logicky chybět a člověk padne do období málo energie. Takže v budoucnu, bych to zase chtěla zrušit a jíst jen přiležitostně např. jednou dvakrát za rok, když třeba někam spěchám, nemám se kde najíst a toto vím, že je vita a zaplácne mne to dokonale. :) a je to opravdu moc chutné. Ale nechám zvítězit rozum v hlavě ne v žaludku vi´d Buci :P (Tvoje spojení slov)

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: pon úno 16, 2009 19:05
od Michal S.
Včera když jsem přišel vyhládlej z běžek jsem si rozmixoval 3 menší banány, do toho dal raw kakao (2x tolik než jindy) a ještě do toho nakrájel nadrobno jabko. Výsledek= šoufl od žaludku, což se mi už hodně dlouho nestalo. :shock: :oops: Tak nevím jestli to bylo tím větším množstvím kakaa než jindy. Tohle si dělám v neděli za odměnu k obědu a zatim to dycky bylo dobrý. :?:

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: pon úno 16, 2009 21:21
od tristazmista
vo tom zadna, ja dal dnes suseny bio merunky po véči a jeste ted me boli bricho k prasknuti :? jak v tom neni voda, clovek se toho snadno preji...

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: pon úno 16, 2009 21:24
od Panda
tristazmista píše:vo tom zadna, ja dal dnes suseny bio merunky po véči a jeste ted me boli bricho k prasknuti :? jak v tom neni voda, clovek se toho snadno preji...
No to jo, proto doporučují sušené ovoce před konzumací nejdříve nechat nějakou dobu namočené.

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: pon úno 16, 2009 21:27
od epony
Panda píše:
tristazmista píše:vo tom zadna, ja dal dnes suseny bio merunky po véči a jeste ted me boli bricho k prasknuti :? jak v tom neni voda, clovek se toho snadno preji...
No to jo, proto doporučují sušené ovoce před konzumací nejdříve nechat nějakou dobu namočené.
aháá.. :shock: :)

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: pon úno 16, 2009 21:31
od tristazmista
no susenym nebio ovoci me nejvic dojima napis, chemicky osetreno, pred pozitim omyt vodou... Po precteni tohodle napisu me rychle prejde veskera chut :D mam tu toho uz plnej suplik a kabelu ve sklepe, sem zasoben mamkou, ktera asi jeste porad v hloubi duse doufa, ze budu zase jednou jeji baculatej chlapecek :lol:

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: pon úno 16, 2009 21:34
od awa
Michal S. píše:Včera když jsem přišel vyhládlej z běžek jsem si rozmixoval 3 menší banány, do toho dal raw kakao (2x tolik než jindy) a ještě do toho nakrájel nadrobno jabko. Výsledek= šoufl od žaludku, což se mi už hodně dlouho nestalo. :shock: :oops: Tak nevím jestli to bylo tím větším množstvím kakaa než jindy. Tohle si dělám v neděli za odměnu k obědu a zatim to dycky bylo dobrý. :?:
To je taky důvod, proč jsem nikdy nedokázala sníst 80% čoko celou, myslím, že je to přeci jenom za prvé dehydratované a za druhé silný stimulant...Asi jako si dát překapávanou kávu a presso piccolo...obojí je kafe, ale ta koncentrace mezi nimi a z toho vyplývající následky. Myslím, že to pochopí i člověk, který kafe nikdy nepil.
Sušené už leta nejím...přirozený vývoj. Na dehydratovaném neprospívám, že je to vita, to je méně tělu šumák, stejně to nechce...Ale každý musí znát sám sebe dost dobře na to, aby věděl, jestli na tom prospívá. Nechci být domýšlivá a tvrdit, že když pro mě to není OK, tak to bude i u druhých. Neklopýtám o stravovací návyky druhých. Každý jsme jedinečný.

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: pon úno 16, 2009 21:37
od awa
tristazmista píše:no susenym nebio ovoci me nejvic dojima napis, chemicky osetreno, pred pozitim omyt vodou... Po precteni tohodle napisu me rychle prejde veskera chut :D mam tu toho uz plnej suplik a kabelu ve sklepe, sem zasoben mamkou, ktera asi jeste porad v hloubi duse doufa, ze budu zase jednou jeji baculatej chlapecek :lol:
U nás ve sklepě ( bydlím v lázeňském činžáku ) by se do toho pustily krysy... :lol: Ty by baculaté určitě byly! Jestli máš psa, tak jde ho tím jako doplňkem dokrmovat...náš miluje rozinky a datle. Ale nesmím to dělat před mužem, protože se zlobí, že takovou drahotou krmím obyčejného vořecha, co nemá nikdy dost.... :lol: a taky ...on si to koupil hlavně pro sebe...

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: stř úno 18, 2009 13:31
od Katarína
awa píše:Na dehydratovaném neprospívám, že je to vita, to je méně tělu šumák, stejně to nechce...
Presne.

Re: S KAKAEM OPATRNE

Napsal: sob zář 01, 2012 12:51
od Xeelee
Sweetie píše:ano. kakaovy 'raw' boby jsou zaklad vyroby skaly vsech raw cokolad a smoothies a pamlsku. kakao je stimulant a v prirozeny forme nepozivatelny pro cloveka. ( to ze je nepozivatelny a musi se fermentovat vim(e) od terezky)
Fermentovanej je kakaovej prášek. Nebo se dají boby fermentovat i v domácích podmínkách? A bude výsledek aspoň stejně tak kvalitní? Já osobně bych kvalitní kakaovej prášek konzumoval spíš jen příležitostně.

Vygooglete si raw cacao toxicity.