potrebuje aj nejake speci podmienky na to aby vyrastlo?Oli píše:Také už mi jedno hajá v květníčku se zeminou, ale jsou to loudové a jde jim všechno polaloučku. Chce to čas a trpělivost.epony píše:Dnes som mala v avokade puknutý vyklíčený orech s korienkami hned som ho zasadila!
Avokádo
Moderátor: hugo
Re: Avokádo
Re: Avokádo
Google poradímiselka00 píše:potrebuje aj nejake speci podmienky na to aby vyrastlo?
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Avokádo
Ahoj, jím avokádo denně a to zejména odrůdu Haas. Občas je v avokádu oblast s tuhými vlákny a okolo je máslová dužina. Máte někdo tuhle zkušenost? Nikde jsem o takovýchto vláknech nenašel zmínku a nevím, zda to není něco závadného. Jde to poměrně špatně rozdělit lžičkou, tak tuhá ta vlákna jsou.
Re: Avokádo
ahoj,
přiznám tedy, že o odrůdy se nezajímám, prostě avokáda kupuju. Takže netuším, zda píšu k Haas. Jelikož jsem v 50 a víc procentech narazil na avokáda vadná (plíseň, hniloba), dneska už kupuju výhradně ta tvrdší a doma si je dozrávám. To se pak nepodaří jen ouplně výjimečně, takřka vždy je to skvělý máslíčko.
Jo, ty tužší vlákýnka tam mívám a nijak tomu nevěnuji pozornost. Vidličkou prostě avokádo namačkám na kašičku, přidám něco česneku apod. Vlákna tam bývají, ale nijak mi nepřekáží ani v hotové pastě, ani třeba pak při kousání. Takže usuzuji, že možná máš vlákna hóóódně tuhá, tak to ne, k tomu už se nevyjádřím. Já mám vlákna naprosto pohodově akceptovatelná.
A kupuješ avoše hotový/zralý, nebo si je taky dojíždíš až doma? Jediný, co mne napadá, že (pokud taky kupuješ jistotu, tedy avoše naprosto tvrdé) jsou ty Tvoje v době nákupu až moc nedozrálý a už se to pořádně nedožene ani pak doma při dozrávání...no jen nápad.
Doufám se tady najde kolega s konstruktivnějším slůvkem, které by Ti pomohlo víc.
přiznám tedy, že o odrůdy se nezajímám, prostě avokáda kupuju. Takže netuším, zda píšu k Haas. Jelikož jsem v 50 a víc procentech narazil na avokáda vadná (plíseň, hniloba), dneska už kupuju výhradně ta tvrdší a doma si je dozrávám. To se pak nepodaří jen ouplně výjimečně, takřka vždy je to skvělý máslíčko.
Jo, ty tužší vlákýnka tam mívám a nijak tomu nevěnuji pozornost. Vidličkou prostě avokádo namačkám na kašičku, přidám něco česneku apod. Vlákna tam bývají, ale nijak mi nepřekáží ani v hotové pastě, ani třeba pak při kousání. Takže usuzuji, že možná máš vlákna hóóódně tuhá, tak to ne, k tomu už se nevyjádřím. Já mám vlákna naprosto pohodově akceptovatelná.
A kupuješ avoše hotový/zralý, nebo si je taky dojíždíš až doma? Jediný, co mne napadá, že (pokud taky kupuješ jistotu, tedy avoše naprosto tvrdé) jsou ty Tvoje v době nákupu až moc nedozrálý a už se to pořádně nedožene ani pak doma při dozrávání...no jen nápad.
Doufám se tady najde kolega s konstruktivnějším slůvkem, které by Ti pomohlo víc.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Avokádo
Jindra- to avokadu Haas urcite uprednostni. Neviem ci si to pamatam presne, ale obsahuje totiz viac tych dobrych latok. Kedysi som to cez net nastudoval a viem, ze som usudil z toho, ze ine nez Haas sa neoplati kupovat.
V ochodoch byva vacsinou take tmavo hnede, s velmi vraskavou a pevnejsiou duzinou. Tie ine odrody maju supku taku klzku.
Ak je Haas este zelene, tak vzdy je tmavo zelene, proste nieje take svetlo zelene ako tie bezne avokada. Mava aj iny tvar, vacsinou je take gulatejsie, akoby nafuknutejsie. Tak ich rozoznas.
V ochodoch byva vacsinou take tmavo hnede, s velmi vraskavou a pevnejsiou duzinou. Tie ine odrody maju supku taku klzku.
Ak je Haas este zelene, tak vzdy je tmavo zelene, proste nieje take svetlo zelene ako tie bezne avokada. Mava aj iny tvar, vacsinou je take gulatejsie, akoby nafuknutejsie. Tak ich rozoznas.