Tibetska huba
Moderátor: hugo
Tibetska huba
Zajtra mi má kamaratka priniest tibetsku hubu. Mate s nou niekto skusenosti? Viem akurat ze sa zalieva mliekom, aby rastla, čo mne nevyhovuje, ale ak nezužitkujem ja, snad aspon rodičia.. neviete o inej moznosti sadeni tejto huby (pre vitarianov)? nejake skusenosti?
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Re: Tibetska huba
posielam na ilustraciu fotku: http://www.nahuby.sk/images/fotosutaz/2 ... _11073.jpg
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Re: Tibetska huba
Epony, ja bych to asi neresila s tim mlikem... Vsak kdyz to ma houba rada, proc ne Se podivej cim se zivi jine rostliny, nejradsi maj hnuj nebo rozkladajici se mrtvolky... Jen bych mela trosku obavy, abych tu houbu neotravila tim pasterizovanym mlikem co je bezne k dostani
Vyhrazuji si svate pravo na omyly!
Re: Tibetska huba
ja som sa o nej dnes dopočula prvy krat ..takze zisťujem čo sa s nou da robit. Avšak ak hubička bude potrebovať mlieko (ona vytvara kefir), tak to bude pre mna pasé >:-)
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Re: Tibetska huba
hmm, vypadá to jak květák
Re: Tibetska huba
ano já jsem ji měl a dělal sem z ní kefír, žena ji pak vyhodila, ale ta houba se nejí, možná bych měl o kousek zájem, ona se hodně množí,epony píše:ja som sa o nej dnes dopočula prvy krat ..takze zisťujem čo sa s nou da robit. Avšak ak hubička bude potrebovať mlieko (ona vytvara kefir), tak to bude pre mna pasé >:-)
možná budu v sobotu v Blave na korčulovačke
Re: Tibetska huba
moc rada ti dam hubu, ale v bratislave budem najbližšie až od septembra (teraz som na kysuciach, ak by si šiel okolo, možem ti ju hodiť)
Whenever you feel sad just remember: there are a billions of cells in your body and all they care about is you.
Re: Tibetska huba
v septembri tam budu určitě taky, jinak měl jsem ji aspoň rok nebo 2 bez dokrmování mlíkem a přežila to stejněepony píše:moc rada ti dam hubu, ale v bratislave budem najbližšie až od septembra (teraz som na kysuciach, ak by si šiel okolo, možem ti ju hodiť)
Re: Tibetska huba
Vazne sa da tak dlho skladovat bez mlieka?
Re: Tibetska huba
Nuz moja mati zacala s robenim kefiru. Po dlhsom experimentovani prisla na to, ze najlepsi kefir vznikne z bio mlieka, takeho v okruhlej plastovej flasi, so zelenym obalom. Teda samozrejme z tych mliek, co su v obchodnych clankoch.
Skusal niekto robit kefir v nepasterizovanom kozom mlieku? N. Walker ho uvadza ako najblizsie materskemu mlieku. Bol by som zvedavy, ci by ta huba dokazala zit aj v nom a aky kefir by z toho vznikol. Kebyze to funguje, tak asi takyto kefir by bol pre cloveka najviac prospesny. Mozno ma ucinky aj na obnovenie crevnej mikroflory... predsa, nie kazdy je dlhorocny vitarian, co ma crevo v perfektnom stave.
Inak zistil som, ze pre ne-vitariana, alebo cloveka alergickeho na mliecne vyrobky tato vec dost pomaha. Je to paradoxne, ale vyzera ze na alergiu na mlieko pomaha... mlieko. Kefirove samozrejme. Odkedy to obcasne pijem, podstatne sa mi zmiernila alergicka reakcia na mliecne vyrobky. Ale to moze byt aj inymi liecivymi postupmi, ktore som zaradil v rovnakom obdobi spolu s tym.
V kazdom pripade, po nejakom "mliecnom preslape", sa mi oplatilo zapit to co najskor kefirom... ta huba akoby pokracovala v rozklade mlieka aj v tele a pomahala tak zmiernit negativne ucinky z mliecnych vyrobkov. Napriklad prekyselenie, pokial si dobre pamatam, kefir je zasadotvorny.
Skusal niekto robit kefir v nepasterizovanom kozom mlieku? N. Walker ho uvadza ako najblizsie materskemu mlieku. Bol by som zvedavy, ci by ta huba dokazala zit aj v nom a aky kefir by z toho vznikol. Kebyze to funguje, tak asi takyto kefir by bol pre cloveka najviac prospesny. Mozno ma ucinky aj na obnovenie crevnej mikroflory... predsa, nie kazdy je dlhorocny vitarian, co ma crevo v perfektnom stave.
Inak zistil som, ze pre ne-vitariana, alebo cloveka alergickeho na mliecne vyrobky tato vec dost pomaha. Je to paradoxne, ale vyzera ze na alergiu na mlieko pomaha... mlieko. Kefirove samozrejme. Odkedy to obcasne pijem, podstatne sa mi zmiernila alergicka reakcia na mliecne vyrobky. Ale to moze byt aj inymi liecivymi postupmi, ktore som zaradil v rovnakom obdobi spolu s tym.
V kazdom pripade, po nejakom "mliecnom preslape", sa mi oplatilo zapit to co najskor kefirom... ta huba akoby pokracovala v rozklade mlieka aj v tele a pomahala tak zmiernit negativne ucinky z mliecnych vyrobkov. Napriklad prekyselenie, pokial si dobre pamatam, kefir je zasadotvorny.
Re: Tibetska huba
Houba se opravdu hodně množí, ale jen když má ty správné podmínky. My jí musíme přes léto držet v lednici, jináč v teple se jí opravdu moc daří a to pak ty záplavy kefíru není kam dávat
Taky jsem někde četla, že hustota kefíru a vůbec kvalita, kyselost atd. ovlivňuje jednak počasí (popřípadě prostředí -lednice vs. pokojová teplota) a jednak měsíc. Nevím, ale je pravda, že je to pokaždé jiné.
Z bio mléka je rozhodně lepší, nepasterované jsem nezkoušela. A myslím, že ani zkoušet nebudu - takové zdroje nemám, aby to houbu uspokojilo. Ona je děsně nenažraná
Taky jsem někde četla, že hustota kefíru a vůbec kvalita, kyselost atd. ovlivňuje jednak počasí (popřípadě prostředí -lednice vs. pokojová teplota) a jednak měsíc. Nevím, ale je pravda, že je to pokaždé jiné.
Z bio mléka je rozhodně lepší, nepasterované jsem nezkoušela. A myslím, že ani zkoušet nebudu - takové zdroje nemám, aby to houbu uspokojilo. Ona je děsně nenažraná
Jediná svoboda, kterou člověk disponuje, je svoboda volby.
Re: Tibetska huba
A skladovat se dá ve vodě. Ale jen pár dní. Vznikne pak něco jako kyselý nálev, ale ten já teda nemusím
Tuhle metodu používám, když nemám na kefír chuť, popřípadě ho nemám kam udat, tak aby se mi netvořil další.
Ale pokud vodu sleješ a dáš další, tak už ti houba možná chcípne. Holt to mléko potřebuje...
Tuhle metodu používám, když nemám na kefír chuť, popřípadě ho nemám kam udat, tak aby se mi netvořil další.
Ale pokud vodu sleješ a dáš další, tak už ti houba možná chcípne. Holt to mléko potřebuje...
Jediná svoboda, kterou člověk disponuje, je svoboda volby.
Re: Tibetska huba
Z kozieho, čerstvo nadojeného nepasterizovaného mlieka je kefír výborný. Je jemnejší ako z kravského. A samozrejme zdravší. Kdesi som vyčítala, že kozie mlieko sa blíži materskému mlieku. Nech je ako chce, keď kefír, tak z kozieho. Doporučujem. Keď sa robí pri izbovej teplote, je redší, v ľadničke robený síce dlhšie trvá aj niekoľko dní, podľa množstva kefírok, ale je hutnejší s plnou chuťou - delikatesa. Kefír okrem priameho pitia pridávam hocikde, kde sa obyčajne dáva mlieko. Najlepšie sú s ním zeleninové placičky a orechovo-semienkový mix ten buď samostane alebo na šalát, mňam.
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Re: Tibetska huba
Mě zrovna tibetská houba nikdy nelákala, ale nějakou dobu jsem vážně přemýšlel o pořízení tibi. Pak z toho nějak sešlo
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
Re: Tibetska huba
Jé díky, rád jsem se podíval. A zrovna ve chvíli, kdy jsem houbu taky teď v úterý sehnal a učím se s ní dělat, asi celkem úspěšně, už druhý den jsem měl první kefír. Jednak je to dobrotka a také jej míním zčásti používat při výrobě SP. A taky jsem rád viděl Jardu, aspoň ho při letošním setkání dobře poznám.Xion píše:Jarda o vyrobe kefiru na Prime: http://prima.stream.cz/receptar-prima-n ... r-28-02-10
Re: Tibetska huba
Kde a kedy bude stretko?Jindra píše:Jé díky, rád jsem se podíval. A zrovna ve chvíli, kdy jsem houbu taky teď v úterý sehnal a učím se s ní dělat, asi celkem úspěšně, už druhý den jsem měl první kefír. Jednak je to dobrotka a také jej míním zčásti používat při výrobě SP. A taky jsem rád viděl Jardu, aspoň ho při letošním setkání dobře poznám.Xion píše:Jarda o vyrobe kefiru na Prime: http://prima.stream.cz/receptar-prima-n ... r-28-02-10
Re: Tibetska huba
Ne ne, to si jen domlouvám soukromě u Jardy doma, rád bych s ním popovídal. Dosud jen telefénem, tak se těším taky "na živo"Xion píše:Kde a kedy bude stretko?
Re: Tibetska huba
zadravim volakedy som tiebetsku hubu mal bolo to super no potom som to nevedle nikde zohat a teraz to znovu zhanam nema to niekto? na predaj napr
som z bratislavy
dakujem :
som z bratislavy
dakujem :
Re: Tibetska huba
Nabízím houbičku v Praze.
Re: Tibetska huba
ahojky Kometo, vratila jsem se z dovolenkovani a pred tim jsem TH ususila dle navodu,je uz 3.den v mlece,ale nezda se me,ze by prezila.
Takze se kdyz tak na tebe obratim s prosbou o par houbicek.
Takze se kdyz tak na tebe obratim s prosbou o par houbicek.
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
Re: Tibetska huba
teprv ted jsem odkryla Jardu, diky za upozorneni, rada jsem ho poznala aspon pres kameru, vypada dobre.Jindra píše:Jé díky, rád jsem se podíval. A zrovna ve chvíli, kdy jsem houbu taky teď v úterý sehnal a učím se s ní dělat, asi celkem úspěšně, už druhý den jsem měl první kefír. Jednak je to dobrotka a také jej míním zčásti používat při výrobě SP. A taky jsem rád viděl Jardu, aspoň ho při letošním setkání dobře poznám.Xion píše:Jarda o vyrobe kefiru na Prime: http://prima.stream.cz/receptar-prima-n ... r-28-02-10
Re: Tibetska huba
Jasně, stačí písnout.
Už jsem dodala houbičku někomu, kdo se ji pokoušel přes dovolenou zmrazit a taky mu to nepřežila. Já ji, stejně jako ostatní zvířectvo, dala na hlídání k mámě a přežila
Už jsem dodala houbičku někomu, kdo se ji pokoušel přes dovolenou zmrazit a taky mu to nepřežila. Já ji, stejně jako ostatní zvířectvo, dala na hlídání k mámě a přežila
Re: Tibetska huba
Mně teda připadá mražení houby (která má zůstat živá) poněkud násilné, ještě jsem to nezkoušel.
Před dovolenou vždycky dám houbu do většího množství mléka (tak dvojnásobek co obvykle), šoupnu do lednice (chlad velmi utlumí její aktivitu) a takhle to bývá v pohodě i po dobu dvou týdnů (déle jsem pryč ještě nebyl).
Před dovolenou vždycky dám houbu do většího množství mléka (tak dvojnásobek co obvykle), šoupnu do lednice (chlad velmi utlumí její aktivitu) a takhle to bývá v pohodě i po dobu dvou týdnů (déle jsem pryč ještě nebyl).
Re: Tibetska huba
niekto zo slovenska ju nema? kupim plus zaplatim postovne..
Re: Tibetska huba
Však ano, to je správný způsob. Mražení se jednoznačně neosvědčiloJindra píše:Mně teda připadá mražení houby (která má zůstat živá) poněkud násilné, ještě jsem to nezkoušel.
Před dovolenou vždycky dám houbu do většího množství mléka (tak dvojnásobek co obvykle), šoupnu do lednice (chlad velmi utlumí její aktivitu) a takhle to bývá v pohodě i po dobu dvou týdnů (déle jsem pryč ještě nebyl).
Re: Tibetska huba
Jsi zlaticko.Ja ji dle navodu ususila,jela jsem totiz pryc na mesic.Je ted v mlece.Je mi divny,ze to mleko zmeni v horkou hnusnou brecku,bleee.Houba sice neco nasala,ale vypada vselijak. A chci ted opet delat kefir,pac jsem dneska koupila normalni z obchodu (ne kozi z biokramu) a malem jsem hodila savli,jak to bylo hnusne.Vodnate,bez chuti,strasny.Kometa píše:Jasně, stačí písnout.
Už jsem dodala houbičku někomu, kdo se ji pokoušel přes dovolenou zmrazit a taky mu to nepřežila. Já ji, stejně jako ostatní zvířectvo, dala na hlídání k mámě a přežila
Kdo se diva ven,sni a kdo dovnitr,ten se probouzi. - Carl jung
- Hugo z Hor
- Příspěvky: 934
- Registrován: pon kvě 28, 2007 23:33
- Bydliště: Vrútky
Re: Tibetska huba
Možná trapně, ale přeci to zkusím - nemá někdo tu houbičku tibi? Docela živě si dokážu představit, jak chutná taková hroznoščáva projetá toťtó hóbičkó
Já nevěřím, že Bůh neexistuje. Já vím jistě, že neexistuje. A díkybohu, že neexistuje ... [OSHO]
Re: Tibetska huba
Tibetská huba sa mi zdarne množí. Ak by niekto chcel, môžem poslať. Stačí mi napísať SS.
Pri dobrých pdomienkach sa množí naozaj dobre. Ja ju držím na domácom kravskom mlieku, alebo na tom, čo nosia nepasterizované z družstva. Ale prežije a urobí kefír dokonca aj z krabicového. Ale to je len na prežitie.
Pri dobrých pdomienkach sa množí naozaj dobre. Ja ju držím na domácom kravskom mlieku, alebo na tom, čo nosia nepasterizované z družstva. Ale prežije a urobí kefír dokonca aj z krabicového. Ale to je len na prežitie.
Re: Tibetska huba
Ta houba to je ta samá co se jí říká taky kombucha?
http://mujsalekcaje.cz Dobré sypané čaje
Re: Tibetska huba
kdepak, nebe a dudymarmarika píše:Ta houba to je ta samá co se jí říká taky kombucha?
Z kombuchy dělají čaj, tibetskou zase mňamkový kefír, nejlépe ze syrového (nepaster nehomog) mléka
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Tibetska huba
Tibi mám kratší čas, celkem mi to chutná. Akorát se mi zdá, že se mi ty krystaly moc nemnoží, ale nějak to kysne a chut je celkem OK. Hlavně se to nijak nekazí..Možná trapně, ale přeci to zkusím - nemá někdo tu houbičku tibi? Docela živě si dokážu představit, jak chutná taková hroznoščáva projetá toťtó hóbičkó
Kefír z mléka bych rozhodně nechtěl, k tomu mám odpor. Před časem jsem měl kombuchu, tak ted zkouším toto.
Koupit se dá od někoho, třeba Aukro
http://aukro.cz/listing.php/search?stri ... =0&order=p
V zásadě mohu jen doporučit
Re: Tibetska huba
Jaké máte vyzkoušené kombinace, co se týče ochucování kefíru ? Já už ji měl kdysi a cpal do ní javorový sirup, ale teď už bych chtěl zkusit něco lepšího.
Re: Tibetska huba
Když je něco dobré už samo o sobě, nedochucuju. To se týká i kefíru z tibetky - to je prostě hotová věc, hotová dobrota, kterou není potřeba "vylepšovat". Časem jsem se rozhodl mléčné věci vynechat, přece jen to není přirozená strava pro dospěláka, takže už kefír nedělám, ale když zavzpomínám... možná jsem ho zkoušel mixnout s mraženým ovocem a jinak teda jsem ho rozhodně používal při výrobě sirné patlaniny, to jo, což je svým způsobem taky ochucení.smajliss píše:Jaké máte vyzkoušené kombinace, co se týče ochucování kefíru ? Já už ji měl kdysi a cpal do ní javorový sirup, ale teď už bych chtěl zkusit něco lepšího.
S dochucováním bych to nepřeháněl, kefír již sám o sobě je koncentrovaná potravina.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Tibetska huba
Já teď čtu knihu Enzymová výživa a tam je nepasterizované mléko dost chválené. No jinak dík, já se to zkusím naučit pít bez úpravy. Ale vím, že už jsem měl kefír zhruba před 2 lety a vůbec mi to nechutnalo (ale je pravda, že jsem ho tehdy vyráběl z pasterizovaného mléka a teď beru z automatu). Dneska budu mít hotovou první várku, tak uvidímJindra píše:Když je něco dobré už samo o sobě, nedochucuju. To se týká i kefíru z tibetky - to je prostě hotová věc, hotová dobrota, kterou není potřeba "vylepšovat". Časem jsem se rozhodl mléčné věci vynechat, přece jen to není přirozená strava pro dospěláka, takže už kefír nedělám, ale když zavzpomínám... možná jsem ho zkoušel mixnout s mraženým ovocem a jinak teda jsem ho rozhodně používal při výrobě sirné patlaniny, to jo, což je svým způsobem taky ochucení.
S dochucováním bych to nepřeháněl, kefír již sám o sobě je koncentrovaná potravina.
Re: Tibetska huba
njn, jenže tahle knížka je psaná pro širokou veřejnost. v tom případě ok, je to samozřejmě fajn věc, protože bez pasterizace je mléko živé, obsahuje mnoho enzymů (a co teprve kefír, tam jich je!!). Jenže chceš-li být zdravý vitarián, pak víš, že mléko je jedna z nejvíc zahleňujících možností potravy. Hleny jsou k prdu, to asi víš.smajliss píše:Já teď čtu knihu Enzymová výživa a tam je nepasterizované mléko dost chválené
tehdy vyráběl z pasterizovaného mléka
Z pasterovaného mléka jsem kefír nezkoušel ani jednou - měl jsem soucit s houbou, bylo mi líto ji takovým krabicovým produktem trápit.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Tibetska huba
Takže ty si myslíš, že i kefír není dobrý, protože je z mléka ?
Re: Tibetska huba
Je to najlepšie čo z mlieka môžeš asi mať. Ja mám kefírku vo dvoch flašiach ale teraz mi nejako nejde na chuť. Obyčajne keď si dám dobrý hustý kefír (mám teraz dodávku kozieho mliečka a to je fakt hustučký a fajný) tak ho mám najradšej s celozrnným chlebom Kamoška mi teraz dala syrydlo aby som vyskúšala kozí syr, ale ešte som sa k tomu nedostala. Z čoho je syrydlo a dá sa niečim nahradiť? Citrón?
Jindro, ako si robil tvaroh z kefíru? Mne to nejako nejde iba ak ho prevarím, ale to sa mi nepáči.
Jindro, ako si robil tvaroh z kefíru? Mne to nejako nejde iba ak ho prevarím, ale to sa mi nepáči.
Re: Tibetska huba
kefír je nejmenší zlo z mléčných výrobků, ale pořád je to nezdravé zlo.smajliss píše:Takže ty si myslíš, že i kefír není dobrý, protože je z mléka ?
Ale to jsou jen teorie. Určitě není od věci pochutnat si na něčem, co Ti fakt, ale fakt chutná, zdravé nezdravé.
Tvaroh jsem dělával ze syrového mléka, ne z kefíru. Mléko (bez jakéhokoli ohřevu, aby zůstalo raw) jsem nechal v pokojové teplotě dva tři dny zkysnout a pak směs nechal ve staré punčoše odkapat, čímž se oddělí tvaroh a syrovátka. Joj, kdy jsem tohle dělal naposledy ono to přece jen zahleňuje, ikdyž jen lehce, tak proč to brat.gabrielik píše:Jindro, ako si robil tvaroh z kefíru? Mne to nejako nejde iba ak ho prevarím, ale to sa mi nepáči.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Tibetska huba
Som sa asi zle vyjadrila. Myslela som ako teda s tou kefírkou v sírnej patlanine?
Ja som mala vždy takú predstavu, že kým sa to tým teplom nezrazí, tak to je stále kyslé mlieko a nie tvaroh. Ale to je jedno
Ja som mala vždy takú predstavu, že kým sa to tým teplom nezrazí, tak to je stále kyslé mlieko a nie tvaroh. Ale to je jedno
Re: Tibetska huba
Asi máš pravdu, ale já i teď cítím, že po kefíru mám mnohem lepší zažívání, takže na srovnání střeva je to super věc. Dlouhodobě to pít neplánuju.Jindra píše:kefír je nejmenší zlo z mléčných výrobků, ale pořád je to nezdravé zlo.Ale to jsou jen teorie. Určitě není od věci pochutnat si na něčem, co Ti fakt, ale fakt chutná, zdravé nezdravé.
Re: Tibetska huba
jó to si sa ozaj vyjadrila zle, pýtala si tvaroh a nie patlaninu. No patlaninu z kefíru úplně stejně jako patlaninu z tvarohu, čili místo tvarohu váhově stejný podíl kefírugabrielik píše:Som sa asi zle vyjadrila. Myslela som ako teda s tou kefírkou v sírnej patlanine?
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Tibetska huba
nasloucháš svému tělu a svým pocitům, to je přece naprosto správně Buď rád, že to umíš. Naučit se vysledovat stavy a reakce mýho těla mně osobně trvalo dost dlouho. Vidíš, jakej seš šikula.smajliss píše:já teď cítím, že po kefíru mám mnohem lepší zažívání, takže na srovnání střeva je to super věc. Dlouhodobě to pít neplánuju.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Tibetska huba
A nemělo by být toho kefíru v patlanině tak 2x až 3x víc než tvarohu? Přece tam jde o reakci toho oleje s bílkovinama, a kefír je z tohoto pohledu skoro 3x naředěný tvaroh.Jindra píše:jó to si sa ozaj vyjadrila zle, pýtala si tvaroh a nie patlaninu. No patlaninu z kefíru úplně stejně jako patlaninu z tvarohu, čili místo tvarohu váhově stejný podíl kefírugabrielik píše:Som sa asi zle vyjadrila. Myslela som ako teda s tou kefírkou v sírnej patlanine?
Re: Tibetska huba
Kefír jsem konzultoval s Jardou a pokud jsem mu správně rozuměl, co mi řekl, je to takhle OK. Právě i na tohle jsem se ho ptal, ale jeho odpověď nebyla stoprocentně konkrétní, naznačil však, že i v kefíru je tuku až až.
Zkoukni Budwig - nejde o bílkoviny, nýbrž o sirné proteiny, snad se dobře pamatuju (už SP nedělám, takže to pomali zapomínám)
Zkoukni Budwig - nejde o bílkoviny, nýbrž o sirné proteiny, snad se dobře pamatuju (už SP nedělám, takže to pomali zapomínám)
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
Re: Tibetska huba
Budwigovou jsem četl. Tuku je v kefíru určitě dost, ale jde právě o sirné proteiny = bílkoviny, a těch je tam cca 3x míň.
Re: Tibetska huba
Sirné proteiny = bílkoviny? Joj, díky, tak to sorry. Já jsem "jen" strojař a do biologie - nebo co je tohle za obory - nevidím. Znovu sorry.
Dokud jíš jen na hlad, je to v pohodě. Nepodléhej chutím!
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
od 12. 2. 2014 testuji nízkosacharid
- Xeelee
- Příspěvky: 47
- Registrován: sob zář 01, 2012 12:35
- Bydliště: Praha 12 – Kamýk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tibetska huba
Kefír není zlo. Obzvlášť když není z kravského mléka, udělá se z něj tvaroh a použije se na sirnou patlaninu.
Zbylá syrovátky se dá použít na pickles bez soli. Dokonce se dá dělat pickles i s kefírovými zrny. Syrovátku je dobrý přefiltrovat.
http://users.sa.chariot.net.au/~dna/
http://users.sa.chariot.net.au/~dna/kefirkraut.html
Porovnání různých způsobů přípravy pickles
http://www.thenourishinggourmet.com/200 ... thods.html
Dneska dostanu tibetskou houbu, tak to hned vyzkouším.
Zbylá syrovátky se dá použít na pickles bez soli. Dokonce se dá dělat pickles i s kefírovými zrny. Syrovátku je dobrý přefiltrovat.
http://users.sa.chariot.net.au/~dna/
http://users.sa.chariot.net.au/~dna/kefirkraut.html
Porovnání různých způsobů přípravy pickles
http://www.thenourishinggourmet.com/200 ... thods.html
Dneska dostanu tibetskou houbu, tak to hned vyzkouším.
Re: Tibetska huba
Sháním tibetskou houbu, nevíte o někom, kdo má přebytek a poslal by?
Re: Tibetska huba
Daruji tibetské kefírové houbičky. Poštou mohu zaslat kamkoliv
coccinell.a@seznam.cz
coccinell.a@seznam.cz