Nápady a pøipomínky - Co zmìnit a jak?
Moderátor: hugo
Nápady a připomínky - Co změnit a jak?
je to pekny...diskuze je lepsi,ale trosku slozitejsi a stravim tu vice casu(coz neni na skodu veci):)
hele rikam si ze by nebylo na skodu mimo fora urobit online chat...semtam bych do nekoho rad neco nahustil on line,kdyz vidim ze ma zajem a je pritomen...co myslite??? pls...
K.CH.
hele rikam si ze by nebylo na skodu mimo fora urobit online chat...semtam bych do nekoho rad neco nahustil on line,kdyz vidim ze ma zajem a je pritomen...co myslite??? pls...
K.CH.
Re: SPOLUPRÁCE s Vitarian.cz - "development"
ano uz jsme se o on-line chatu bavili. Myslim si ze nejdulezitejsi je poradne rozjet diskuzi a pak muzeme pokracovat dale.. Urcite ale neni problem se zatim schazet na jinych chatech .. rawcomunnity.com atd.. Je to dalsi vec ktera by byla super.. Tudiz je to na poradu, ale pro nas je ted prednejsi poskytnout dostatecne informace a zkvalitnit web na dostatecnou uroven ,aby zde nasel kdokoliv informace ktere hleda prave ohledne zdrave vyzivy, syrove rostlinne stravy a dalsich veci s tim souvisejicich (meditace, joga..)jenaL píše:je to pekny...diskuze je lepsi,ale trosku slozitejsi a stravim tu vice casu(coz neni na skodu veci):)
hele rikam si ze by nebylo na skodu mimo fora urobit online chat...semtam bych do nekoho rad neco nahustil on line,kdyz vidim ze ma zajem a je pritomen...co myslite??? pls...
K.CH.
Ale kazdopadne diky za nazor
K.CH.
Re: chat
anketa se snad ani nemusi delat. jak jsme jiz zminili... chat bude!Dodo píše:Co tak spravit anketu na temu zriadenia chatu na vitarian.cz ?
Uvítal bych celkem receptář s vyhledáváním podle surovin - mám avokádo, bum, co s ním? Vyjede mi to seznam všech receptů, kde uplatním avokádo ... dále je zde poměrně málo údajů u jednotlivých druhů potravin, alespoň co jsem zatím koukal - hledal jsem mrkev, není tam (?), křen - totéž ... možná mít možnost hledat takové věci také přímo podle názvu, než v seznamu nějakých skupin (Nejzdravější potraviny -> Kořeny a hlízy ... -> bla bla ... ) Ačkoli teď jak vidím, tak je možnost hledat v článcích fulltextově, to by na třetí připomínku mohlo stačit, v nouzi i na první Jinak díky za informace ....
=-Lucínek->
trideni prispevku
ahoj vsichni,
mam jednu takovou mozna hloupou poznamku
Neslo by nejak zaridit, aby na hned zacatku stranky fora byla moznost radit prispevky vzestupne ci sestupne? Ja vim, ze je to na konci, ale stejne musim sjet az dolu abych to setridila, coz mi prijde stejne jako cist je rovnou "od nejstarsich".
Dik
mam jednu takovou mozna hloupou poznamku
Neslo by nejak zaridit, aby na hned zacatku stranky fora byla moznost radit prispevky vzestupne ci sestupne? Ja vim, ze je to na konci, ale stejne musim sjet az dolu abych to setridila, coz mi prijde stejne jako cist je rovnou "od nejstarsich".
Dik
-
- Příspěvky: 35
- Registrován: čtv lis 25, 2004 19:34
- Bydliště: Ostrozska Lhota, CR/Great Dunmow, Uk
Nazdar brucci, co obsluhujete tyto stranky!! Ja sem asi napsala neco, kam sem nemela.. No, sak ja se v tom naucim orientovat.. Hm.
Jinak teda su uplne happy dnesni den proto, protoze sem nasla tyto stranky!! No, uplne !!! Uzasny napad, uzasny napad!! Ja uz sa asi 10 roku probuzam s tym, ze bych mohla treba zacat s tu syrovu stravu..! NO..! Jenze ja potrebuju podporu!!- a nejspis nejsu sama. Takze super, ze to delate, tyto stranky!! development tyme!! Super, super!!
Uz mne zacinalo byt divne, po takovej dobe (cetla sem "Omladnete" od Normana Walkera, asi v 18) ze sem jako este nenarazila na nikoho takoveho, kdo by syrovu stravu v CR jedl, no a je to tady!!! Hura!! Heledte, ja sem to se syrovu zkusila enom jednu (1997, v lete) a citila sem sa uplne superne!! Pak ale stare zvyky, no, vite.. No, a chcu jit do teho znovu - ale to uz nafurt!! Toz dufam, ze kdyz dojdu 1. odvykaci priznaky, vy vseci, co uz syrovu dluho jite a chodite na tyto stranky, budete nablizku, bobanci!!! Tak zatym!!
Jo, jinak developmente, prosim, zkuste smenit tu barvu pozadi, vite na nejaku veselejsi!! Lila treba. Diky.
Jinak teda su uplne happy dnesni den proto, protoze sem nasla tyto stranky!! No, uplne !!! Uzasny napad, uzasny napad!! Ja uz sa asi 10 roku probuzam s tym, ze bych mohla treba zacat s tu syrovu stravu..! NO..! Jenze ja potrebuju podporu!!- a nejspis nejsu sama. Takze super, ze to delate, tyto stranky!! development tyme!! Super, super!!
Uz mne zacinalo byt divne, po takovej dobe (cetla sem "Omladnete" od Normana Walkera, asi v 18) ze sem jako este nenarazila na nikoho takoveho, kdo by syrovu stravu v CR jedl, no a je to tady!!! Hura!! Heledte, ja sem to se syrovu zkusila enom jednu (1997, v lete) a citila sem sa uplne superne!! Pak ale stare zvyky, no, vite.. No, a chcu jit do teho znovu - ale to uz nafurt!! Toz dufam, ze kdyz dojdu 1. odvykaci priznaky, vy vseci, co uz syrovu dluho jite a chodite na tyto stranky, budete nablizku, bobanci!!! Tak zatym!!
Jo, jinak developmente, prosim, zkuste smenit tu barvu pozadi, vite na nejaku veselejsi!! Lila treba. Diky.
"Don`t worry `bout that, embrace it!!"
PRO TVX
O vikendu jsem dostala napad, co bych na vitarianovi uvitala, a myslim si, ze nejen ja.
Libilo by se mi, kdyby mel kazdy u sveho profilu kolonku "Me recepty" kam by mohl zadat jake zajimave kombinace vymyslel pripadne by se tam mohly zadavat i priklady jidelnicku apod. Pripadne by tam mohl byt jeste "blog" kde by se kazdy mohl vypovidat napr. o vyvinu sveho stravovani, o tom jak na nej ktera potravina pusobi, proste o vsem moznem co by chtel sdelit ostatnim.
Nekdo muze namitnout, ze tyto veci se daji sdelit i pres diskuzi, ale me vadi, ze se to v diskuzi spatne hleda. Navic me casto zajimaji prispevky a zkusenosti konkretniho cloveka. Takhle bych to nasla hned.
Zda se mi, ze diskuze uz neni vubec ziva. Drive na Honzovych strankach to bylo uplne o necem jinem. Ted je to hrozne roztristene v desitkach temat... A navic se v tom spatne hleda neco starsiho.
Vitarian by tim ziskal zase dalsi rozmer. Vetsina lidi co tu je se nijak nesnazi byt maximalne anonymni takze by to mohlo fungovat ne?
Prosim pridejte svuj nazor!!!!
Libilo by se mi, kdyby mel kazdy u sveho profilu kolonku "Me recepty" kam by mohl zadat jake zajimave kombinace vymyslel pripadne by se tam mohly zadavat i priklady jidelnicku apod. Pripadne by tam mohl byt jeste "blog" kde by se kazdy mohl vypovidat napr. o vyvinu sveho stravovani, o tom jak na nej ktera potravina pusobi, proste o vsem moznem co by chtel sdelit ostatnim.
Nekdo muze namitnout, ze tyto veci se daji sdelit i pres diskuzi, ale me vadi, ze se to v diskuzi spatne hleda. Navic me casto zajimaji prispevky a zkusenosti konkretniho cloveka. Takhle bych to nasla hned.
Zda se mi, ze diskuze uz neni vubec ziva. Drive na Honzovych strankach to bylo uplne o necem jinem. Ted je to hrozne roztristene v desitkach temat... A navic se v tom spatne hleda neco starsiho.
Vitarian by tim ziskal zase dalsi rozmer. Vetsina lidi co tu je se nijak nesnazi byt maximalne anonymni takze by to mohlo fungovat ne?
Prosim pridejte svuj nazor!!!!
co myslíte nebylo by dobré v Hlavním menu u Nejzdravějších jídel to trošku přeskupit do určitých nadpisů a pod tím, aby byly ty potraviny, které jsou uvedeny a třeba i další?
Například nadpisy: ovoce, zelenina a saláty, klíčky, ořechy, semínka (před sledem třeba krátká zmínka o Omega 3...), chlorofil (opět zmínka o zelených šťávách a jejich možném složení a poté o Wheatgrass, Chlorelleře), oleje, dále třeba "ostatní" kde může být například koření, med... nebo prostě takhle nějak.
Lidé si často myslí, že vitariánství je jen o ovoci a zelenině. A třeba i začátečníci mohou začít takto, protože v Nejzdravějších jídlech jsou řazena jídla za sebou bez nějakého rozlišení a zdůraznění. Mohou potom zapomenou na důležitost určitých potravin, jako je třeba chlorofil, přestože to vidí, tak jim to tím, že to neznají a vidí to v jednom sledu napsané nepřijde tak důležité.
Je pravda, že při pořádném prozkoumání zde vše najdeme, ale takto by to bylo pro nově příchozí jednodušší.
A i ostatní, kteří jen nahlédnou ze zvědavosti proto, že neví co to vitariánství je (bez toho, že by chtěli být vitariány) a nahlédnou jen tak z lehka, to budou mít takto lépe pochopitelné. Řeknou si aha, tak to není jen o ovoci a zelenině, ale i jiných potravinách, tak to jo...a neodsoudí tento směr tím, že mají málo informací.
tak to je taková má malá úvaha....
Například nadpisy: ovoce, zelenina a saláty, klíčky, ořechy, semínka (před sledem třeba krátká zmínka o Omega 3...), chlorofil (opět zmínka o zelených šťávách a jejich možném složení a poté o Wheatgrass, Chlorelleře), oleje, dále třeba "ostatní" kde může být například koření, med... nebo prostě takhle nějak.
Lidé si často myslí, že vitariánství je jen o ovoci a zelenině. A třeba i začátečníci mohou začít takto, protože v Nejzdravějších jídlech jsou řazena jídla za sebou bez nějakého rozlišení a zdůraznění. Mohou potom zapomenou na důležitost určitých potravin, jako je třeba chlorofil, přestože to vidí, tak jim to tím, že to neznají a vidí to v jednom sledu napsané nepřijde tak důležité.
Je pravda, že při pořádném prozkoumání zde vše najdeme, ale takto by to bylo pro nově příchozí jednodušší.
A i ostatní, kteří jen nahlédnou ze zvědavosti proto, že neví co to vitariánství je (bez toho, že by chtěli být vitariány) a nahlédnou jen tak z lehka, to budou mít takto lépe pochopitelné. Řeknou si aha, tak to není jen o ovoci a zelenině, ale i jiných potravinách, tak to jo...a neodsoudí tento směr tím, že mají málo informací.
tak to je taková má malá úvaha....
přiznám se, že jsem asi úplně nepochopil, jak si to představuješ.
v každém případě, třeba Recepty by šly vytáhnout do menu hned pod nejzdravější potraviny.
jinak to funguje tak, že každej článek smí být jen na jednom místě a odkazy na jiné mohpu být jen v rámci něho, nebo na jeho konci.
články v kategoriích (menu) se třídí za sebou samy, nelze jim určovat pořadí.
ještě nevím, hele, rozrolovává se ti normálně menu, nebo ne?
články, nejzdravější jídla a recepty se rozbalujído kategorií... po přejetí myší nad nimi... pokud nemáš moc zakázaných věcí v IE.
jo, chlorela - dobrej nápad... ale chce to nejdřív mít napsanej článek
No a mě přijde spíš že je toho obecně pořád celkem málo v receptech i v nejzdravějších jídlech... chtělo by to psát další a další... a kluci co to rozjeli maj plný ruce obchodu a dalších akcí, já teď stíhám povětšinou akorát hlídat diskuzi a sem tam něco málo. Takže pište, vytahujte, je tu určitě místo i pro osobní články, před a po, zkušenosti atd... do html to přepíšu a formu tomu dám už sám.
Mám nějaký okruhy který by chtěly zpracovat, můžu je sem dát...
jinak pro C:
jsou z toho 2 články a už je to hotové, až na to, že o Grahamovi chci napsat do rubriky Lidé a hodily by se mi nějaký jeho fotky. nějak z odstupem to zveřejním.
v každém případě, třeba Recepty by šly vytáhnout do menu hned pod nejzdravější potraviny.
jinak to funguje tak, že každej článek smí být jen na jednom místě a odkazy na jiné mohpu být jen v rámci něho, nebo na jeho konci.
články v kategoriích (menu) se třídí za sebou samy, nelze jim určovat pořadí.
ještě nevím, hele, rozrolovává se ti normálně menu, nebo ne?
články, nejzdravější jídla a recepty se rozbalujído kategorií... po přejetí myší nad nimi... pokud nemáš moc zakázaných věcí v IE.
jo, chlorela - dobrej nápad... ale chce to nejdřív mít napsanej článek
No a mě přijde spíš že je toho obecně pořád celkem málo v receptech i v nejzdravějších jídlech... chtělo by to psát další a další... a kluci co to rozjeli maj plný ruce obchodu a dalších akcí, já teď stíhám povětšinou akorát hlídat diskuzi a sem tam něco málo. Takže pište, vytahujte, je tu určitě místo i pro osobní články, před a po, zkušenosti atd... do html to přepíšu a formu tomu dám už sám.
Mám nějaký okruhy který by chtěly zpracovat, můžu je sem dát...
jinak pro C:
jsou z toho 2 články a už je to hotové, až na to, že o Grahamovi chci napsat do rubriky Lidé a hodily by se mi nějaký jeho fotky. nějak z odstupem to zveřejním.
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
tvx píše:přiznám se, že jsem asi úplně nepochopil, jak si to představuješ.
v každém případě, třeba Recepty by šly vytáhnout do menu hned pod nejzdravější potraviny.
jinak to funguje tak, že každej článek smí být jen na jednom místě a odkazy na jiné mohpu být jen v rámci něho, nebo na jeho konci.
články v kategoriích (menu) se třídí za sebou samy, nelze jim určovat pořadí.
ještě nevím, hele, rozrolovává se ti normálně menu, nebo ne?
články, nejzdravější jídla a recepty se rozbalujído kategorií... po přejetí myší nad nimi... pokud nemáš moc zakázaných věcí v IE.
jo, chlorela - dobrej nápad... ale chce to nejdřív mít napsanej článek
No a mě přijde spíš že je toho obecně pořád celkem málo v receptech i v nejzdravějších jídlech... chtělo by to psát další a další... a kluci co to rozjeli maj plný ruce obchodu a dalších akcí, já teď stíhám povětšinou akorát hlídat diskuzi a sem tam něco málo. Takže pište, vytahujte, je tu určitě místo i pro osobní články, před a po, zkušenosti atd... do html to přepíšu a formu tomu dám už sám.
Mám nějaký okruhy který by chtěly zpracovat, můžu je sem dát...
jinak pro C:
jsou z toho 2 články a už je to hotové, až na to, že o Grahamovi chci napsat do rubriky Lidé a hodily by se mi nějaký jeho fotky. nějak z odstupem to zveřejním.
já to myslela tak, že by třeba byl nadpis a pod ním druhy
OVOCE
- pomeranč...a dále by se zobrazilo to , co již tam je
ZELENINA
- brokolice...
takto nějak, je pravda, že já tomu z hlediska tvorby na internetu moc nerozumím, tak věřím, že něco ani nejde.
Mě spíš šlo o to, že když někdo přijde na stránky jen tak letmo, aby se podíval co "ti vitariáni vlastně jedí", aby viděl, že vedle toho, že vitariáni jedí čerstvou nevařenou rostlinnou stravu viděli, co to zahrnuje (z vlastní zkušenosti vím, že lidé, kteří celý život jedí jen vařené znají jen pár druhů ovoce a zeleniny a mají o čerstvých rostlinných potravinách velmi malé vědomosti). Já se hodně často ve svém okolí setkávám s tím, že si každý myslí, že jím jen ovoce a možná i zeleninu..... Vůbec neví, že je to o dalších potravinách jako saláty, klíčky, oříšky,oleje.....
Možná by se to hodilo někam do Úvodu. Ale to byl jen takový můj pocit, když jsem se do někoho takového vžila.
Při otevření stránek mi najede Hlavní menu, pod ním další kategorie a u těch, jak jsou šipky, tak tam už se mi to dále nerozbalí. Máme to v práci asi více zabezpečené a stahnou zabezpečení nejde.
Tak možná ani nevidím vše!!!! A připomínkuji tady něco, co tam je a jen to já nevidím!!!!. Jestli to tak je, tak to vypusť z hlavy.
to je škoda, to kde jsou šipky totiž dál filtruje...
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=15
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=29
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=27
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=23
.....
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=21
.....
pokusím se to nějak vymyslet, aby to fungovalo i se zabezpečeným prohlížečem..., teď ale mám do vánoc fakt napilno...
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=15
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=29
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=27
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=23
.....
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=21
.....
pokusím se to nějak vymyslet, aby to fungovalo i se zabezpečeným prohlížečem..., teď ale mám do vánoc fakt napilno...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
já když najedu na Nejzdravější jídla, tak mi vpravo najede sled všech těch nejzdravějších jídel (obsah je na dvou stránkách), bez nějakého rozlišení jen s nadpisem Nejzdravější jídla a to je vše a už tam ty podskupiny nejsou, tak to jo, tímto se mi to zdálo tak "bez ladu a skladu" tak to promiň, proto jsme se nechápali....díky za vysvětlení a pozornosttvx píše:to je škoda, to kde jsou šipky totiž dál filtruje...
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=15
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=29
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=27
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=23
.....
http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... mhlmenu=21
.....
pokusím se to nějak vymyslet, aby to fungovalo i se zabezpečeným prohlížečem..., teď ale mám do vánoc fakt napilno...
Snazim se aby to fungovalo i tem co maj nejaky problemy...
Snazim se aby to fungovalo i tem co maj nejaky problemy... odted je to uz udelany tak, ze pokud ma IE vypnutej javascript, zobrazej se ty menu malinkaty a rozbaleny.
Bohuzel, diky zmrsenosti Expolreru se ty menu zobrazujou podle pocasi....
ale i tak by to ted melo byt o neco lepsi, zajima me jak to u vas vsech komu se to nerozbalovalo vyppada... tak piste co a jak vidite, nevidite...
diky
Bohuzel, diky zmrsenosti Expolreru se ty menu zobrazujou podle pocasi....
ale i tak by to ted melo byt o neco lepsi, zajima me jak to u vas vsech komu se to nerozbalovalo vyppada... tak piste co a jak vidite, nevidite...
diky
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Re: Snazim se aby to fungovalo i tem co maj nejaky problemy.
ano najedu na Hlavní menu a Články, Nejzdravější jídla a Recepty se mi rozbalují!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tvx píše:Snazim se aby to fungovalo i tem co maj nejaky problemy... odted je to uz udelany tak, ze pokud ma IE vypnutej javascript, zobrazej se ty menu malinkaty a rozbaleny.
Bohuzel, diky zmrsenosti Expolreru se ty menu zobrazujou podle pocasi....
ale i tak by to ted melo byt o neco lepsi, zajima me jak to u vas vsech komu se to nerozbalovalo vyppada... tak piste co a jak vidite, nevidite...
diky
Super díky. Také jsem minulý týden tady dělala takovou zkoušku s naším síťařem, abych měla méně omezené zabezpečení, tak možná se to sešlo obojí dohromady.
Mám radost, že to vidím, jak mám.
pokud se ti to primo rozbaluje, tak je to prace toho sitare...
pokud vidis porad to leve menu ale je dlouhatanske a malymi pismenky ty podnadpisy, ktere ale obcas mizi, obcas ne, tak to je moje prace...
radost mam ale z obojiho "c)
nejvetsi bych mel, kdyby to leve menu v tom rezimu pro lidi s omezenym nastavenim nemizelo a nablblo, tak jak v IE blbne...
pokud vidis porad to leve menu ale je dlouhatanske a malymi pismenky ty podnadpisy, ktere ale obcas mizi, obcas ne, tak to je moje prace...
radost mam ale z obojiho "c)
nejvetsi bych mel, kdyby to leve menu v tom rezimu pro lidi s omezenym nastavenim nemizelo a nablblo, tak jak v IE blbne...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
levé menu dlouhatánské nevidím, to vidím jen když najedu Vitariána jako takového na počátku, tak tam probleskne úplně jiné uspořádání, takové dlouhé a během pár sekund zmizí a najede mi už standardní, s tím, že se mi to tam už rozbaluje, což mám radosttvx píše:pokud se ti to primo rozbaluje, tak je to prace toho sitare...
pokud vidis porad to leve menu ale je dlouhatanske a malymi pismenky ty podnadpisy, ktere ale obcas mizi, obcas ne, tak to je moje prace...
radost mam ale z obojiho "c)
nejvetsi bych mel, kdyby to leve menu v tom rezimu pro lidi s omezenym nastavenim nemizelo a nablblo, tak jak v IE blbne...
jsi šikulka
Jemnost, úmysl bytosti nebo slova je dobrý vidèt mezi rádky a ten název je fakt dobrej.Máme to na háku/ - .....kdyz jsme samá rostlina, vèci jemné...
Lidi jedí casto to, co je jim príjemný na jazyku, na ocích atak.
Takovej dortícek je pro nè chutný a jemný. Co to pak dèlá treba s jejich krví, zuby atak. tam uz nedohlédnou. Nebo co taková jemná prasecí pasticka. atdatd.
Mít to na háku, je optimální vèdèt pro sebe co a proc.
Já nemám na háku, jak kopírovat text druhého do rámecku, a pak dát odpovèd. Ale uz se mi podarila vlozit fotka, (i kdyz ve výsledku je nevostrá) Tak Ti dík za radu postupu tvx. (Jahody by mè nenapadly, se po nich podívám.)
tisk
zdrawim wšechny a měl bych malou prosbu na administrátory
chtěl sem se zeptat jestli by bylo možné přidat tlačítko nebo tak něco na tisk wěcí z hlawní stránky....úvod, jak postupowat, články, nejzdrawější jídla, recepty, detoxifikace, atd.
no wpodstatě wšechno snad kromě diskuze(protože to by bylo asi pracné, nebo se mýlím )
ptám se proto, protože ne wšichni mají stálý přístup k internetu a tímto způsobem by si ti co ho nemají mohli wytisknout alespoň základní informace a mít je wždy po ruce.
Tisk přímo z prohlížeče je w tomto případě na nic, protože tiskárna wám to wytiskne i se wšemi odkazy a texty w okolních sloupcích a nawíc to "spřeháže" takowým způsobem, že celkowý wýsledek je dost nepřehledný.....takowý malý guláš(a guláš není zrowna RAW, že?)
na záwěr bych chtěl říct jen to, že sem neměl dost času projít celé toto fórum, tak mě prosím omluwte jestli už tady někde podobný nebo stejný dotaz(příspěwek) zazněl
P.S. děkuji za odpowěď
chtěl sem se zeptat jestli by bylo možné přidat tlačítko nebo tak něco na tisk wěcí z hlawní stránky....úvod, jak postupowat, články, nejzdrawější jídla, recepty, detoxifikace, atd.
no wpodstatě wšechno snad kromě diskuze(protože to by bylo asi pracné, nebo se mýlím )
ptám se proto, protože ne wšichni mají stálý přístup k internetu a tímto způsobem by si ti co ho nemají mohli wytisknout alespoň základní informace a mít je wždy po ruce.
Tisk přímo z prohlížeče je w tomto případě na nic, protože tiskárna wám to wytiskne i se wšemi odkazy a texty w okolních sloupcích a nawíc to "spřeháže" takowým způsobem, že celkowý wýsledek je dost nepřehledný.....takowý malý guláš(a guláš není zrowna RAW, že?)
na záwěr bych chtěl říct jen to, že sem neměl dost času projít celé toto fórum, tak mě prosím omluwte jestli už tady někde podobný nebo stejný dotaz(příspěwek) zazněl
P.S. děkuji za odpowěď
6CO2 + 12H2O = C612O6 + 6H2O + 6O2
a co si to místo ničení papírů tiskem uložit rovnou k sobě na disk a číst dodatečně?
nebobyšlo to možná celý nějakzpracovat do off-lineverze ke ztažení...
bohužel teď nemam čas ani na mnohemdůležitější věci...ale popřemýšlím o verzi ktisku...
nebobyšlo to možná celý nějakzpracovat do off-lineverze ke ztažení...
bohužel teď nemam čas ani na mnohemdůležitější věci...ale popřemýšlím o verzi ktisku...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
kvalita clanku na vitarian.cz
Precetla jsem si dneska clanek o chlorofylu na vitarian.cz a opet jsem byla mirne rozcarovana.
Kdyz vznikly tyto stranky, tak jsem precetla snad vsechny vysle clanky. Zjistila jsem, ze jsou vesmes napsany strasnou cestinou, vety obcas nedavaji gramaticky smysl a preklad z anglictiny do cestiny neni moc kvalitni. Casto jsou pouzivana anglicka slova pro odborne vyrazy, pro ktere existuji dobre zname ceske varianty. Napsala jsem autorum, dokonce jsem vypisovala ruzne preklepy a nesrovnalosti, nabizela jsem pomoc. Ovsem autory to moc nezajimalo, cestina je evidentne moc netrapi.
No a dneska jsem zase dosla ke stejnemu zaveru. Priklad:
Chlorofyl je velká molekula složená z vodíku, uhlíku, kyslíku, dusíku a hořčíku (magnesia).
S tim souhlasim, jsem chemik, je to spravne.
O par vet dal ale stoji:
Chlorofyl je nejlepším zdrojem minerálů (zejména železa, vápníku, hořčíku a draslíku), vitamínů (A, B, C, E).
A to je pekna blbost. Ty dve vety si uplne protireci. Chlorofyl je sloucenina slozena opravdu jen z H, C, O, N a Mg, nic jineho, zadne vitaminy a jediny mineral je horcik! Tohle je jen jeden priklad z mnoha.
Podobnych prikladu bych mohla najit na techto strankach mnohem vice. Clanky jsou dost odflaknute a na zacatku existence stranek se to da tolerovat. Ale po asi 2,5 letech existence? Kdyz navic nove clanky prakticky nevznikaji?
Jaky dojem udelaji takove clanky na cloveka, ktery sem prijde poprve?
Me obecne moc teorie nezajima. Staci mi neco si zaskatulkovat jako dobre, velmi prospesne nebo naopak spise skodlive....a to mi staci. Jsou ale lide, kteri potrebuji hodne padnych argumentu, aby je neco presvedcilo.
Co tim chci rict? Mrzi me, ze tak hodnotne clanky jsou tak spatne napsany popr. prelozeny. Nemohu nabidnout svou pomoct - moc volneho casu nemam a taky nevim jestli je vitana. Mozna bychom ale spolecnymi silami mohly clanky trochu vylepsit.
Kdyz vznikly tyto stranky, tak jsem precetla snad vsechny vysle clanky. Zjistila jsem, ze jsou vesmes napsany strasnou cestinou, vety obcas nedavaji gramaticky smysl a preklad z anglictiny do cestiny neni moc kvalitni. Casto jsou pouzivana anglicka slova pro odborne vyrazy, pro ktere existuji dobre zname ceske varianty. Napsala jsem autorum, dokonce jsem vypisovala ruzne preklepy a nesrovnalosti, nabizela jsem pomoc. Ovsem autory to moc nezajimalo, cestina je evidentne moc netrapi.
No a dneska jsem zase dosla ke stejnemu zaveru. Priklad:
Chlorofyl je velká molekula složená z vodíku, uhlíku, kyslíku, dusíku a hořčíku (magnesia).
S tim souhlasim, jsem chemik, je to spravne.
O par vet dal ale stoji:
Chlorofyl je nejlepším zdrojem minerálů (zejména železa, vápníku, hořčíku a draslíku), vitamínů (A, B, C, E).
A to je pekna blbost. Ty dve vety si uplne protireci. Chlorofyl je sloucenina slozena opravdu jen z H, C, O, N a Mg, nic jineho, zadne vitaminy a jediny mineral je horcik! Tohle je jen jeden priklad z mnoha.
Podobnych prikladu bych mohla najit na techto strankach mnohem vice. Clanky jsou dost odflaknute a na zacatku existence stranek se to da tolerovat. Ale po asi 2,5 letech existence? Kdyz navic nove clanky prakticky nevznikaji?
Jaky dojem udelaji takove clanky na cloveka, ktery sem prijde poprve?
Me obecne moc teorie nezajima. Staci mi neco si zaskatulkovat jako dobre, velmi prospesne nebo naopak spise skodlive....a to mi staci. Jsou ale lide, kteri potrebuji hodne padnych argumentu, aby je neco presvedcilo.
Co tim chci rict? Mrzi me, ze tak hodnotne clanky jsou tak spatne napsany popr. prelozeny. Nemohu nabidnout svou pomoct - moc volneho casu nemam a taky nevim jestli je vitana. Mozna bychom ale spolecnymi silami mohly clanky trochu vylepsit.
mam už dlouho rozdělanej Rejuvelac a Kombuchu...
koketuju s článkem before and after ale na to je potřeba pár exhibicionistů ale sám bych dvě srovnávací fota a pár řádek o přechodu splodil. kdyby se někdo přidal tak může bejt článek.
stálo by za to zpracovat nějakej článek o vodě, myslim, že neni...
rozebrat pomelej a rychlej metabolizmus by nebylo na škodu
esli se k tomu dokopu tak ty 4 elementi by taky stály za to třeba trochu vytáhnout...
a pak nikdy neškodí plodiny a recepty...
+ překládejte co najdete pokud to nějak souvisí a má hlavu a patu, tuhle kategorii bych moc neomezoval...
+ založil bych třeba nějakou kategorii pro volnou tvorbu, pokud by někdo chtěl třeba psát svý úvahy...
když jsem přebíral admina tak jsem si něco takovýho s pomocí požadavků lidí vytvořil... teď to i okomentuju:
Další plody a suroviny - více èlánkù
**********************
zdroj: Walker, nejaká ta knížka co mam doma
obsah: viz ostatní èlánky
Další recepty
*************
zdroj: nìjaký vlastní a pøevzatý co tam nejsou mam
- má cenu je zobat z Honzova zápisníku, sbírat v diskuzích a podobnì?
Sušené ovoce a zelenina + sušení
********************************
zdroj: nevím
obsah:
co se dá sušit
zmìny vznikající pøi sušení
jak se co suší (vìtšinou za vysokých teplot) - zkušenosti od dodavatelù jsou?
vlastní sušení a sušièky...
potøeba namáèení pøed konzumací
odkazy na to co z toho lze vyrobit
Klíèení
*******
zdroj: Honzùv zápisník + info od misek?
Konopí (tesin)
******
Vajíèka (tesin)
*******
Hlíva ústøièná (tesin)
**************
Další houby
***********
Potravinové doplòky
*******************
Eèka (deivis)
****
Genetika
********
Srovnání bio/nebio a vùbec nìco o bio a organic
***********************************************
- tohle určitě stojí za článek, a ty bys v tom mohla teď být in...
Tabulky porovnávající zpùsoby zpracování stravy a jak ji to degraduje
*********************************************************************
mražení, sušení, vaøení, oxidace...
Kdesi v diskuzi je odkaz na anglický server srovnávající složení potravin.
hodil by se možná nìjakej ten výcuc jako ukázka nièení stravy vaøením nebo odkaz
Rozhovory s dlouhodobìjšími vitariány
*************************************
Pøeklady z anglických serverù, hlavnì odborné a tøeba i lékaøské výzkumy
************************************************************************
S èím konkrétnì je recidiva a jak na to
***************************************
Uvìdomìlé jedení, nebo jak to nazývá buc11
******************************************
Seznam provìøených míst k nákupùm
**********************************
Pohyb, pobyt na vzduchu a slunci a další témata ????
***********************************************
Report z darování krve jako detox?
**********************************
Výtahy z témat omletých v diskuzi
=================================
Doplnit stávající èlánky o nové informace, tøeba i z diskuze.
=============================================================
Hodnì lidí tøeba nepozná zda v avokádu mohou být provázky,
pár lidí myslelo, že ty jemný koøínky pøi klíèení jsou plíseò a podobnì...
koketuju s článkem before and after ale na to je potřeba pár exhibicionistů ale sám bych dvě srovnávací fota a pár řádek o přechodu splodil. kdyby se někdo přidal tak může bejt článek.
stálo by za to zpracovat nějakej článek o vodě, myslim, že neni...
rozebrat pomelej a rychlej metabolizmus by nebylo na škodu
esli se k tomu dokopu tak ty 4 elementi by taky stály za to třeba trochu vytáhnout...
a pak nikdy neškodí plodiny a recepty...
+ překládejte co najdete pokud to nějak souvisí a má hlavu a patu, tuhle kategorii bych moc neomezoval...
+ založil bych třeba nějakou kategorii pro volnou tvorbu, pokud by někdo chtěl třeba psát svý úvahy...
když jsem přebíral admina tak jsem si něco takovýho s pomocí požadavků lidí vytvořil... teď to i okomentuju:
Další plody a suroviny - více èlánkù
**********************
zdroj: Walker, nejaká ta knížka co mam doma
obsah: viz ostatní èlánky
Další recepty
*************
zdroj: nìjaký vlastní a pøevzatý co tam nejsou mam
- má cenu je zobat z Honzova zápisníku, sbírat v diskuzích a podobnì?
Sušené ovoce a zelenina + sušení
********************************
zdroj: nevím
obsah:
co se dá sušit
zmìny vznikající pøi sušení
jak se co suší (vìtšinou za vysokých teplot) - zkušenosti od dodavatelù jsou?
vlastní sušení a sušièky...
potøeba namáèení pøed konzumací
odkazy na to co z toho lze vyrobit
Klíèení
*******
zdroj: Honzùv zápisník + info od misek?
Konopí (tesin)
******
Vajíèka (tesin)
*******
Hlíva ústøièná (tesin)
**************
Další houby
***********
Potravinové doplòky
*******************
Eèka (deivis)
****
Genetika
********
Srovnání bio/nebio a vùbec nìco o bio a organic
***********************************************
- tohle určitě stojí za článek, a ty bys v tom mohla teď být in...
Tabulky porovnávající zpùsoby zpracování stravy a jak ji to degraduje
*********************************************************************
mražení, sušení, vaøení, oxidace...
Kdesi v diskuzi je odkaz na anglický server srovnávající složení potravin.
hodil by se možná nìjakej ten výcuc jako ukázka nièení stravy vaøením nebo odkaz
Rozhovory s dlouhodobìjšími vitariány
*************************************
Pøeklady z anglických serverù, hlavnì odborné a tøeba i lékaøské výzkumy
************************************************************************
S èím konkrétnì je recidiva a jak na to
***************************************
Uvìdomìlé jedení, nebo jak to nazývá buc11
******************************************
Seznam provìøených míst k nákupùm
**********************************
Pohyb, pobyt na vzduchu a slunci a další témata ????
***********************************************
Report z darování krve jako detox?
**********************************
Výtahy z témat omletých v diskuzi
=================================
Doplnit stávající èlánky o nové informace, tøeba i z diskuze.
=============================================================
Hodnì lidí tøeba nepozná zda v avokádu mohou být provázky,
pár lidí myslelo, že ty jemný koøínky pøi klíèení jsou plíseò a podobnì...
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
Terezkoooo, napiš nám něco o tom BIO, Organic a podobně, lidským i odborným způsobem, neříkej, že teď nejsi in , stačí prostému lidu vysvětlit podmínky jaké to kde ve světě přibližně má, na jaký země třeba dávat pozor, kdo to kontroluje a podobně... uděláš si tím i toho, jak on se jmenuje... je to takový to rčení, pro svoje podnikání "c)
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
hmmm no, kouknu na to a uvidím, popravdě není to úplně téma v kterym bych se cejtila nějak moc silná v kramflecích - začla jsem si zjištovat podmínky pro českou certifikaci bio a je to natolik složitý a komplikovaný něco s tím dovézt, že radši věci který ve skutečnosti jsou organic budu prodávat bez značky bio, tak jsem se tim přestala zabejvat
a to nevim jestli jsou zrovna věci, který by někoho zajímaly, ale uvidim, neslibuju, když se budu věnovat něčemu jinýmu tak to taky zkousneš ne?
ale spíš bych opravdu vážně věnovala pozornost tomu co napsala zuzi... má pravdu, předsedo, v tom, že nově příchozí může na základě těch článků dospět k přesvědčení, že jsou to tu amatérské slinty a výplody chorých mozků - kdokoli trochu vzdělanější. rozumim tomu, neb ty články byly dělaný dle wolfa a celá jeho kniha v tomhle stylu je, ale už by to chtělo vážně něco víc. problém je v tom, že já jsem například taky šmudla-laik-amatér, ale na tomhle foru je několikero lidí který maj background a skills, já mam tak maximálně language a sloh skills....
a to nevim jestli jsou zrovna věci, který by někoho zajímaly, ale uvidim, neslibuju, když se budu věnovat něčemu jinýmu tak to taky zkousneš ne?
ale spíš bych opravdu vážně věnovala pozornost tomu co napsala zuzi... má pravdu, předsedo, v tom, že nově příchozí může na základě těch článků dospět k přesvědčení, že jsou to tu amatérské slinty a výplody chorých mozků - kdokoli trochu vzdělanější. rozumim tomu, neb ty články byly dělaný dle wolfa a celá jeho kniha v tomhle stylu je, ale už by to chtělo vážně něco víc. problém je v tom, že já jsem například taky šmudla-laik-amatér, ale na tomhle foru je několikero lidí který maj background a skills, já mam tak maximálně language a sloh skills....
tak pokud chceš vyrazit do těchto vod, tak tím líp... mě kuráž velice brzo došla, dlouhodobá systematická práce není pro mě... budu rád když si dopíšu tysvý kvašáky co mi tu kvasej už sakradlouho.
jo, jsou tu občas omyly a nepřesnosti... třeba zrovna osmóza je tak nějak divně popsaná...
vyber co ti libo a v novém znění odliš části co maj nové znění... dám tomu při vydání novej datum aby si to lidi mohli přečíst znovu a správně.. "c)
jo, jsou tu občas omyly a nepřesnosti... třeba zrovna osmóza je tak nějak divně popsaná...
vyber co ti libo a v novém znění odliš části co maj nové znění... dám tomu při vydání novej datum aby si to lidi mohli přečíst znovu a správně.. "c)
"Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu."
I.V.Mičurin
I.V.Mičurin
V úvodu je:
Vítejte na vitarian.cz
Tyto stránky se věnují přirozené lidské výživé - syrové rostlinné stravě, biopotravinám, přírodní léčbě, filozofii, ekologii a celkově tématu člověk-příroda-civilizace.
Ve slově výživě je chyba. Je potřeba změnit é na ě.
Vítejte na vitarian.cz
Tyto stránky se věnují přirozené lidské výživé - syrové rostlinné stravě, biopotravinám, přírodní léčbě, filozofii, ekologii a celkově tématu člověk-příroda-civilizace.
Ve slově výživě je chyba. Je potřeba změnit é na ě.
„Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
mno fcera ma tuklo ze zacnem v ramci volneho casu a tvoriveho naladenia datlovat par odstavcov ktore by rozsirili informacny clanok o tukoch.. po par vetach mi ale dotukto ze pisem v cudzom jazyku.. tak tedka nevim nevim ci je take mixovani kultur pripustne.. preklad do cestiny cca zvladnem, akurat ze by to potrebovalo ein bischen korektion gemachen..
a dalsia vec je ze ked to budem spracovavat ako rozsirenie povodneho clanku, potreboval by som k tomu dojednat nejake autorske povoleni nebo tak neco.. /tvix?/
a nebo to vezmu vodpodlahy a predatlujem to na fungel novy clanok..? to by som ale musel niektore informacie zdvojit, boli by aj tu aj tam a to by sa zase mohlo zdat sofistikovanym surferom divne.. tak ja ti ted nevim karle..
a dalsia vec je ze ked to budem spracovavat ako rozsirenie povodneho clanku, potreboval by som k tomu dojednat nejake autorske povoleni nebo tak neco.. /tvix?/
a nebo to vezmu vodpodlahy a predatlujem to na fungel novy clanok..? to by som ale musel niektore informacie zdvojit, boli by aj tu aj tam a to by sa zase mohlo zdat sofistikovanym surferom divne.. tak ja ti ted nevim karle..
korekci pro tebe klidně udělám, takže s chutí do toho
DMN je lepší udělat korekturu puvodního článku.
už jsme o tom diskutovali že se to týká více článků, mám v plánu minimálně chlorofyl, bílkoviny, škroby atd...
co se týká autorství, myslím že se to vošetří, když se uvede že jde o přepracování, původní autor atd.
ty existující články samy o sobě maj lehký deficity co se týče uvádění zdrojů, referencí apod. a to by určitě chtělo trochu vylepšit, abysme působili trošku víc na úrovni a ne jako břídilové (minimálně pro rejpaly..), takže s jejich autorskejma právama bych si nedělala velkou hlavu, určitě lepší než duplicitní informace a směle do toho, až něco budeš mít, pošli to, vopravim... (samozřejmnnně mojý vitříbenou češtinou bes gramatyckých chib))
DMN je lepší udělat korekturu puvodního článku.
už jsme o tom diskutovali že se to týká více článků, mám v plánu minimálně chlorofyl, bílkoviny, škroby atd...
co se týká autorství, myslím že se to vošetří, když se uvede že jde o přepracování, původní autor atd.
ty existující články samy o sobě maj lehký deficity co se týče uvádění zdrojů, referencí apod. a to by určitě chtělo trochu vylepšit, abysme působili trošku víc na úrovni a ne jako břídilové (minimálně pro rejpaly..), takže s jejich autorskejma právama bych si nedělala velkou hlavu, určitě lepší než duplicitní informace a směle do toho, až něco budeš mít, pošli to, vopravim... (samozřejmnnně mojý vitříbenou češtinou bes gramatyckých chib))