Loupani ...

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Loupani ...

Re: Loupani ...

od lukasj1984 » pon kvě 05, 2014 23:01

ahoj, děkuji za první normální použitelnou odpověď ( místo blbejch nic neřešících keců od některých jiných...), ano taky jsem to už někde četl ( zapomněl jsem však kde ) že chemie se váže na vlákninu ale přeci jen... 1. nemám vůbec představu kolik se toho dostane do šťávy a jakej vliv to má např. na játra při častý spotřebě ( tak cca 3l týdně ). 2. když člověk čte co všechno se do té zeleniny z chemie natáhne...tak nevím zda ta šťáva je ještě zdravá...
jinak mám HUROM na lisování - a ta výtěžnost je fakt tak 30 - 40%, nějak mi to tak vychází že např. z 3 kg mrkve, kterou ještě oškrabu ( další ztráty ) mi vyjde kolem litru šťávy

MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ

Re: Loupani ...

od Jindra » sob kvě 03, 2014 18:09

tristazmista píše:mrkev jedine bio, nebo vubec, pouziva se v zemedelstvi k odstraneni pesticidu z pudy, natahuje je pekne do sebe
hrome esli je tohle pravda, bléé :(
lukasj1984 píše:mrkvovou šťávu připravujete z běžné mrkve anebo jen z bio? jde mi o to že jí spotřebuji na šťávu docela dost ale představa používat pouze bio je finančně dost náročná ( na 1 litr šťávy padně 2,5 - 3 kg mrkve )
začnu Walkerem, to by sis měl přečíst, stavím na tom, že chemie se váže na vlákninu. Proto šťavím pouze mrkev, která není bio a není tedy "drahá". Mrkev, která je bio anebo z vlastní zahrádky, je na šťávu škoda.

Teda ale ta spotřeba skoro 3 kg mrkve na litr šťávy je šílená - to máš jen odstředivku, ne? To i průměrný šnekový lis má vyšší výtěžnost a jestli šťavíš opravdu denně a hodně, vyplatí se Ti investice do Angela, který má - díky skvělé výtěžnosti - výrazně nižší spotřebu surovin.

Re: Loupani ...

od cepheus » sob kvě 03, 2014 17:01

ZZ TOP je prave ta cestna vyjimka :D takovej fous bych taky bral, cece maji to nalepeny pro showbyznys a nebo to je origos ?
To bych chteeeeel .. i ten klobouk bych si pak poridil, jak se ten ZZ fous pestuje ?? :D

Tento klip se mi zamlouva, ale skoro vsecky maji dobry :-).

Re: Loupani ...

od Janek » sob kvě 03, 2014 0:22

ZZ Top znas? :-) nejak s tvou myslenkou, ze vetsina fousacu spada do tve skatulky, se nemohu ztotoznit ...

Re: Loupani ...

od cepheus » pát kvě 02, 2014 12:25

Ne, jen zkusenost, vetsinou ma fous dodat vaznosti, ale opak byva pravdou:).
Ale znam samoze i cestny vyjimky:).

Re: Loupani ...

od Janek » čtv kvě 01, 2014 23:54

ze ma nekdo fousy neznamena ze neco maskuje, ale treba jen fakt, ze to neni metrosexual co se 3x denne sprchuje a obden holi...
Aneb povrchni hodnoceni?

Re: Loupani ...

od cepheus » čtv kvě 01, 2014 23:19

To jediny Te omlouva, ale to prejde, ver tomu :D .. vnuky jeste nemam:).
Na vousy prdim, to je kamuflaz kdyz je nekdo blbej jak troky a vydrzelo mu to az do stari, tak se maskuje fousema:).
To pak vypada zdalky treba jako pan profesor prednosta kliniky, dokud (treba) neotevre hubu :D .

Loupani ...

od Janek » čtv kvě 01, 2014 23:07

Jdu si do sklepa na 7my schod :-) pivo si micham s dzusem. Az budu starej a moudrej, tak si budu rikat asi neco takoveho: http://www.blisty.cz/art/62174.html (copak na to rikate? Prekvapeni?)

Ps: dnes jsem slysel od osoby co to dnes nekde slysela, ze caj je potravina, ale to my prece davno vime :-) a kde je receno, ze dosmrti neuspokojim sve bazeni? Vzdyt i Monfort si dava kafe, jasnuheen cokoladu... Zkratka nikdy neni pozde, ja jsem jeste mladej, cepheusi ty uz mas vousy a vnoucata, ne?

Re: Loupani ...

od cepheus » pon dub 14, 2014 11:29

Pozrel, kdyz jsem byl jeste blbej jak troky tak jo :D .. pivni pust je taky super vec, pokracuj, jj :lol: .

Re: Loupani ...

od Janek » pon dub 14, 2014 0:29

Jasny, tys nikdy nepozrel nic konzumniho, vid :-)

dnes jsem pozrel 2L Braníku a na jidlo nic :)

Re: Loupani ...

od cepheus » sob dub 12, 2014 13:57

Janek píše:Ne ze bych sam nevypil 2L koly na posezeni :-)
Dobrou chut Vam preje Prvni kanazizacni a fekalni :D ..

Re: Loupani ...

od Janek » sob dub 12, 2014 13:33

babicka píše:
tristazmista píše:chemicky jabka loupat, bio nemusis :) mrkev jedine bio, nebo vubec, pouziva se v zemedelstvi k odstraneni pesticidu z pudy, natahuje je pekne do sebe :?
Tp umru hlady - nejblizsi bioobchod je vzdusnou carou 25 km = 2 hod jizdy ... ale diky za info ... :shock:
tak jed na kole po cyklo ztezce a ještě budes fit :-D Anebo si to nech posilat, vivat dopravni cesty a vymreli mistni pestitele...

Jakmile se zrusi dotace na potraviny, zavede vyssi myto, cely tento podivny systém dopravy krachne a zjistime, ze BIO = normalni cena a ty konvencni byly jen podcenne sracky diky dotacim a levne doprave, připravte se na to.

Re: Loupani ...

od Janek » sob dub 12, 2014 13:28

Pit litr stavy najednou je samo o sobe trochu ujete :-) Tak njak stále nechnapu, proc nesnist celou mrkev, faktem je ze se občas kilo necha koupit za 1,- třeba v kauflandu před zavíračkou...

Ne ze bych sam nevypil 2L koly na posezeni :-)
tristazmista píše: chemicky jabka loupat, bio nemusis :)

mrkev jedine bio, nebo vubec, pouziva se v zemedelstvi k odstraneni pesticidu z pudy, natahuje je pekne do sebe :?
1. souhlasim, kup si sad, zahradu, zasad strom a sklizej jablka

2. zdroj této informace???!!!

Re: Loupani ...

od lukasj1984 » sob dub 12, 2014 11:31

a můžu se zeptat: mrkvovou šťávu připravujete z běžné mrkve anebo jen z bio? jde mi o to že jí spotřebuji na šťávu docela dost ale představa používat pouze bio je finančně dost náročná ( na 1 litr šťávy padně 2,5 - 3 kg mrkve ) jde mi o to, zda v běžně dostupné mrkvi je hodně těch škodlivin, takže výsledný nápoj je spíš škodlivý? nevíte někdo prosím?

Re: Loupani ...

od Oriana » pon pro 12, 2011 21:51

Děkuji za odpovědi.

Re: Loupani ...

od mira » ned pro 11, 2011 20:28

Kvůli solaninu? který obsahují hlavně nazelenalé brambory a rajčata, ale mrkev spíš furanokumarin.

Re: Loupani ...

od Panda » ned pro 11, 2011 20:05

Minimálně je ta nazelenalá část odporně hořká.

Re: Loupani ...

od Oriana » ned pro 11, 2011 19:35

Prosím o vysvětlení, proč se u mrkve tolik zdůrazňuje odstranění nazelenalého konce. Setkala jsem se s tím u různých zdrojů, ale vždy bez vysvětlení. Proč by měl vadit?

Re: Loupani ...

od bendi » úte pro 06, 2011 11:11

Zdravím Vás, obě dvě tvrzení, která jste uváděla jsou pravdivá a u jablka i u mrkve to má pokaždé trochu jiný důvod.
Jablko šlupička chrání před okolním prostředím a snaží se nepustit dovnitř nic ošklivého. Z tohoto důvodu je těsně pod šlupkou nejvíce vitamínů a antioxidantů (jako např. vit. C). Na druhou stranu, pokud nevíme, kde jablka rostla je tu např. riziko u silnice, nedaleko průmyslové zóny nebo jsou ošetřena chemicky, je vhodné oloupat, protože tím se zbavíte největšího množství škodlivin usazených na povrchu jablka. (Malé děti také lépe jedí jablko bez šlupičky.)
Mrkev, pokud je čerstvá, postačí opláchnout, zbavit špičky a nazelenalého konce a lze jí zpracovat. Nicméně se skladováním povrch mrkve opět bojuje s prostředím, ztrácí své antioxidační schopnosti a vitamíny a máme zde látky, které nechceme :), proto oloupat. Mrkev navíc patří mezi velmi dobře skladovatelné potraviny a dlouho vydrží. Díky své struktuře (tvrdosti) se toxiny a plísně nedostanou hluboko (zůstávají napovrchu) a po oloupání se škodlivin zbavíte a mrkev obsahuje stále dostatek vitamínů a tělu prospěšných látek.

Re: Loupani ...

od babicka » pát kvě 09, 2008 9:12

tristazmista píše:chemicky jabka loupat, bio nemusis :) mrkev jedine bio, nebo vubec, pouziva se v zemedelstvi k odstraneni pesticidu z pudy, natahuje je pekne do sebe :?
Tp umru hlady - nejblizsi bioobchod je vzdusnou carou 25 km = 2 hod jizdy ... ale diky za info ... :shock:

Re: Loupani ...

od tristazmista » pát kvě 09, 2008 8:57

babicka píše:Kdesi jsem cetla, ze:
a) mrkev, jablka aj. by se nemely loupat, protoze pod kuzickou maji nejvic vitaminu a dale, ze
b) mrkev, jablka aj. by se melo loupat, protoze pod kuzi to ma nejvice pesticidu ev. jineho syrajtu ...
Jsem z toho jelenice. Co se doporucuje na www vitarian cz??? :?:

chemicky jabka loupat, bio nemusis :)

mrkev jedine bio, nebo vubec, pouziva se v zemedelstvi k odstraneni pesticidu z pudy, natahuje je pekne do sebe :?

Re: Loupani ...

od babicka » pát kvě 09, 2008 7:35

Seraf píše:
babicka píše:... Co se doporucuje ... ? :?:
jablka hrušky loupu, kvůli chemii.
Mily Hugo tvx, diky - jablka preci omyju (zejmena u bubaku a stopky), ale mrkev? Ta mi tedy pipada dost ee, i kdyz se priznam, ze ji neloupu .. z lenosti :mrgreen: Nevi tom jeste nekdo neco?

Re: Loupani ...

od Seraf » pát kvě 09, 2008 1:06

babicka píše:Kdesi jsem cetla, ze:
a) mrkev, jablka aj. by se nemely loupat, protoze pod kuzickou maji nejvic vitaminu a dale, ze
b) mrkev, jablka aj. by se melo loupat, protoze pod kuzi to ma nejvice pesticidu ev. jineho syrajtu ...
Jsem z toho jelenice. Co se doporucuje na www vitarian cz??? :?:
jablka hrušky loupu, kvůli chemii.

Loupani ...

od babicka » čtv kvě 08, 2008 23:52

Kdesi jsem cetla, ze:
a) mrkev, jablka aj. by se nemely loupat, protoze pod kuzickou maji nejvic vitaminu a dale, ze
b) mrkev, jablka aj. by se melo loupat, protoze pod kuzi to ma nejvice pesticidu ev. jineho syrajtu ...
Jsem z toho jelenice. Co se doporucuje na www vitarian cz??? :?:

Nahoru