od ajla » ned zář 07, 2014 21:34
Někdo se dotazuje na raw kávu a MyRaw cafe odpovídá, že raw káva neexistuje. Určitě existuje, když se semele zelená, pouze přirozeně sušená nepražená káva. Známá jednou sehnala semínko zelené kávy, zasadila a vyrostl jí v bytě krásný stromek kávovník, který taky plodil. Zelenou kávu už u nás lze koupit, jen nevím jestli je klíčivá /100 g na zkoušku nechci kupovat/. Prodejci by měli nakupovat přirozenou neznehodnocovanou kávu a taky kakao, nepražené, nefermentované, pouze šetrně sušené, to samé vanilka. Vedle fermentovaných a pražených výrobků by měly být v prodeji šetrně sušené při nízkých teplotách, aby byla zachována klíčivost semen. Pak se dá mluvit o raw a živé stravě.
Někdo se dotazuje na raw kávu a MyRaw cafe odpovídá, že raw káva neexistuje. Určitě existuje, když se semele zelená, pouze přirozeně sušená nepražená káva. Známá jednou sehnala semínko zelené kávy, zasadila a vyrostl jí v bytě krásný stromek kávovník, který taky plodil. Zelenou kávu už u nás lze koupit, jen nevím jestli je klíčivá /100 g na zkoušku nechci kupovat/. Prodejci by měli nakupovat přirozenou neznehodnocovanou kávu a taky kakao, nepražené, nefermentované, pouze šetrně sušené, to samé vanilka. Vedle fermentovaných a pražených výrobků by měly být v prodeji šetrně sušené při nízkých teplotách, aby byla zachována klíčivost semen. Pak se dá mluvit o raw a živé stravě.