Sušička Excalibur

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Sušička Excalibur

Re: Sušička Excalibur

od Janek » čtv zář 11, 2014 19:20

Zkusil jsi pouzit digitalni teplomer na mereni teploty masa, kolik je uvnitr susene potraviny?

Neco levnejsiho jak exkalibr neznate?

Sušička Excalibur

od adamos » pon čer 24, 2013 13:39

Zdravím, měl bych dotaz jsem vitarián teprve měsíc a potřeboval bych poradit. kupil jsem si sušičku excalibur, myslel jsem že budu sušit při teplotě 40°C abych nezničil v potravinách enzymy...V příbalovém letáku sušičky je odkaz o enzymech a teplotě...Píší tam že se se názory odborníků různí doporučují nepřekračovat 140°F což je 60°C ...viz. http://fc.kahi.cz/?cs

V odkaze mě totiž zaujala i poznámka, že při sušení bývá teplota produktu o 20 až 30° chladnější než vzduch což je způsobeno ochlazováním při odpařování..

Podle této teorie by opravdu bylo nejvhodnější při sušení nastavit na sušičce teplotu 60°C.(protože při této teplotě se produkt na těch 60° nezahřeje..)


Jakou teplotu při sušení používáte vy???

Jestli je to duplicitní téma, tak se omlouvám, ale nikde jsemtady na tento problém nenarazil...


děkuji za případné názory!!

Nahoru