od adamos » pon čer 24, 2013 13:39
Zdravím, měl bych dotaz jsem vitarián teprve měsíc a potřeboval bych poradit. kupil jsem si sušičku excalibur, myslel jsem že budu sušit při teplotě 40°C abych nezničil v potravinách enzymy...V příbalovém letáku sušičky je odkaz o enzymech a teplotě...Píší tam že se se názory odborníků různí doporučují nepřekračovat 140°F což je 60°C ...viz.
http://fc.kahi.cz/?cs
V odkaze mě totiž zaujala i poznámka, že při sušení bývá teplota produktu o 20 až 30° chladnější než vzduch což je způsobeno ochlazováním při odpařování..
Podle této teorie by opravdu bylo nejvhodnější při sušení nastavit na sušičce teplotu 60°C.(protože při této teplotě se produkt na těch 60° nezahřeje..)
Jakou teplotu při sušení používáte vy???
Jestli je to duplicitní téma, tak se omlouvám, ale nikde jsemtady na tento problém nenarazil...
děkuji za případné názory!!
Zdravím, měl bych dotaz jsem vitarián teprve měsíc a potřeboval bych poradit. kupil jsem si sušičku excalibur, myslel jsem že budu sušit při teplotě 40°C abych nezničil v potravinách enzymy...V příbalovém letáku sušičky je odkaz o enzymech a teplotě...Píší tam že se se názory odborníků různí doporučují nepřekračovat 140°F což je 60°C ...viz. http://fc.kahi.cz/?cs
V odkaze mě totiž zaujala i poznámka, že při sušení bývá teplota produktu o 20 až 30° chladnější než vzduch což je způsobeno ochlazováním při odpařování..
Podle této teorie by opravdu bylo nejvhodnější při sušení nastavit na sušičce teplotu 60°C.(protože při této teplotě se produkt na těch 60° nezahřeje..)
Jakou teplotu při sušení používáte vy???
Jestli je to duplicitní téma, tak se omlouvám, ale nikde jsemtady na tento problém nenarazil...
děkuji za případné názory!!