od smajliss » pon říj 07, 2013 1:56
bukaj píše:
Slazeno agáve sirupem...jinak by to znělo zajímavě.
Dobrý den,
problematika okolo agáve sirupu je nám známá. Má dvě úrovně. Tou první je otázka ohledně „živosti“ agáve sirupu, tou druhou jsou zdravotní přínosy/negativa konzumace agáve sirupu. Dovolím si zodpovědět body postupně.
1) Raw agáve sirup. Ano, udělat raw agáve sirup je nesmírně náročné. Náš agáve sirup však patří k těm světlým výjimkám, kdy se o raw skutečně jedná. Je vyráběn pomocí vakuového odpařovače za teploty do 35 stupňů. Právě proto, že v poslední době vznikají velké pochyby a i v rámci konkurenčního boje se vytáhne ledacos, je náš dodavatel v Mexiku neustále podrobován kontrolám od různých certifikačních autorit, konkurenčních firem apod. V této oblasti panuje velká nedůvěra, ale o kvalitě raw našeho agáve sirupu není pochyb.
2) Otázka „zdravosti“ agáve sirupu – Jako každé sladidlo ani agáve sirup není optimální potravinou a čím méně jej člověk zkonzumuje, tím lépe, to bezesporu. Ovšem pokud člověk nechce sladit pouze ovocem, sladidlo ke svému, i „raw“ vaření prostě potřebuje. Pokud chceme raw sladidlo, moc možností není – palmový cukr ani javorový sirup raw udělat nelze, jakon sirup mění chuť.
Jedinou vyhovující alternativou se v současnosti jeví datlový sirup, který jsme si nyní začali sami vyrábět. Má skvělé chuťové i nutriční vlastnosti a pravděpodobně jím nahradíme i to málo agáve sirupu, co nyní v našich výrobcích je.
datlák zní trochu lépe .. asi .. ne že bych byl nějakým pravidelným odběratelem těchto lifefooďáckých sladkostí, ale třeba když jdu do kina, tak si nekoupím popcorn, ale často si místo něho vezmu třeba čokoládu nebo právě tyhle lifefoody sny :- )
[quote="bukaj"][quote="smajliss"][quote="s.arik"]
mrkev, [b]lískáče[/b], pampelišky, vejce.
[/quote]
Už jsi měla tohle ?:P
http://eshop.lifefood.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=43&products_id=2384[/quote]
Slazeno agáve sirupem...jinak by to znělo zajímavě.[/quote]
Dobrý den,
problematika okolo agáve sirupu je nám známá. Má dvě úrovně. Tou první je otázka ohledně „živosti“ agáve sirupu, tou druhou jsou zdravotní přínosy/negativa konzumace agáve sirupu. Dovolím si zodpovědět body postupně.
1) Raw agáve sirup. Ano, udělat raw agáve sirup je nesmírně náročné. Náš agáve sirup však patří k těm světlým výjimkám, kdy se o raw skutečně jedná. Je vyráběn pomocí vakuového odpařovače za teploty do 35 stupňů. Právě proto, že v poslední době vznikají velké pochyby a i v rámci konkurenčního boje se vytáhne ledacos, je náš dodavatel v Mexiku neustále podrobován kontrolám od různých certifikačních autorit, konkurenčních firem apod. V této oblasti panuje velká nedůvěra, ale o kvalitě raw našeho agáve sirupu není pochyb.
2) Otázka „zdravosti“ agáve sirupu – Jako každé sladidlo ani agáve sirup není optimální potravinou a čím méně jej člověk zkonzumuje, tím lépe, to bezesporu. Ovšem pokud člověk nechce sladit pouze ovocem, sladidlo ke svému, i „raw“ vaření prostě potřebuje. Pokud chceme raw sladidlo, moc možností není – palmový cukr ani javorový sirup raw udělat nelze, jakon sirup mění chuť. [b]Jedinou vyhovující alternativou se v současnosti jeví datlový sirup, který jsme si nyní začali sami vyrábět. Má skvělé chuťové i nutriční vlastnosti a pravděpodobně jím nahradíme i to málo agáve sirupu, co nyní v našich výrobcích je.[/b]
datlák zní trochu lépe .. asi .. ne že bych byl nějakým pravidelným odběratelem těchto lifefooďáckých sladkostí, ale třeba když jdu do kina, tak si nekoupím popcorn, ale často si místo něho vezmu třeba čokoládu nebo právě tyhle lifefoody sny :- )