od gabrielik » pon srp 08, 2011 10:35
Ja zas cez pôst varím, sterilizujem, nakupujem, mrazím, hľadám a vymýšľam recepty.
Včera som spravila svoj prvý nevarený kečup z cca 6 kíl rajčín, kila cibule, 1,5 kila jabĺk, cesnaku, paprík, štiplavých paprík a hromady fajnového korenia, lenže kam s ním? Trošku bol riedky, ale už mám plány ako ho vylepšiť.
Tak išiel do mrazáku v litrových fľašiach
A mám starý ale skvelý recept na rýchlu pomazánku. Rajčiny a cesnak sa pomelú na mäsovom mlynčeku, pridá sa soľ (pre fajnšmekrov napríklad hymalájska), dá do pohárikov a do chladničky. Presnú gramáž pre záujemcov dodám na vyžiadanie
Práve na niektorých stránkach o pôste som čítala že niekto počas pôstu robí pre rodinu jablčný koláč v lístkovom cestíčku, ale neviem to už nájsť, tak som musela improvizovať.
My doma niesme 100% raw a deti sa na nás aj tak pozerajú ako na divných. Ešte že sú už veľké a vedia si odkrojiť a namazať chleba aj samé.
Ja zas cez pôst varím, sterilizujem, nakupujem, mrazím, hľadám a vymýšľam recepty.
Včera som spravila svoj prvý nevarený kečup z cca 6 kíl rajčín, kila cibule, 1,5 kila jabĺk, cesnaku, paprík, štiplavých paprík a hromady fajnového korenia, lenže kam s ním? Trošku bol riedky, ale už mám plány ako ho vylepšiť.
Tak išiel do mrazáku v litrových fľašiach :)
A mám starý ale skvelý recept na rýchlu pomazánku. Rajčiny a cesnak sa pomelú na mäsovom mlynčeku, pridá sa soľ (pre fajnšmekrov napríklad hymalájska), dá do pohárikov a do chladničky. Presnú gramáž pre záujemcov dodám na vyžiadanie :)
Práve na niektorých stránkach o pôste som čítala že niekto počas pôstu robí pre rodinu jablčný koláč v lístkovom cestíčku, ale neviem to už nájsť, tak som musela improvizovať.
My doma niesme 100% raw a deti sa na nás aj tak pozerajú ako na divných. Ešte že sú už veľké a vedia si odkrojiť a namazať chleba aj samé.