od Neo » ned úno 19, 2006 13:22
buc11 píše:
aha
Buc... genialni
Pokud ten durian neni zmrzly, tak je urcite cerstvy
Zmrzly durian by po rozmrznuti dlouho nevydrzel a uz vubec by nebyl tvrdy na omak.
Pokud cerstvy je tvrdy, ale jinak voni, tak je docela dobra sance, ze doma dozraje. Tady v Dansku maji cerstve vzdy behem sezony v lete.
Zeptal bych se v tom Makru, zda dovezou nejake na jare, v lete, protoze treba v kvetnu a cervnu je sezona v Thajsku v plnem proudu a tim padem jsou NEJLEVNEJSI v tu dobu. I tak mi ale ta cena 840 Korun pripada trochu moc, to by musel vazit tak 3,5 kilo, aby to bylo na urovni cen v Dansku (a zde jsou ceny hodne vysoke).
Durian je v Thajsku v sezone od dubna do rijna a pak takova mala sezona od listopadu do brezna.
Kdyz se divas na kvalitu, tak by mel mit pekny kulaty tvar, stonek nevyvraceny. Kdyz je zraly, tak pekne voni, ostny jdou zmacknout k sobe, zelena barva prechazi do hnede, okolo stonku je to takove zdurele a na poklepani drevenou tyci vydava dunivy zvuk.
Ja kdyz otviram cerstvy, tak udelam 2 male rezy v jedne casti (je jich tam celkove 5) a tu cast potom odklopim a zkontroluji jak vypada duzina pod slupkou, pokud je mekka, tak ho rozporcuji, pokud tvrda, tak opet zavru a necham jeste den, dva stat.
Dobry, cerstvy durian je opravdu zazitek, podle me mnohem lepsi nez mrazeny. Na druhou stranu spatny nezraly durian a mate hned zkazeny den (a prazdnou penezenku
[quote="buc11"]
aha[/quote]
Buc... genialni :)
Pokud ten durian neni zmrzly, tak je urcite cerstvy :)
Zmrzly durian by po rozmrznuti dlouho nevydrzel a uz vubec by nebyl tvrdy na omak.
Pokud cerstvy je tvrdy, ale jinak voni, tak je docela dobra sance, ze doma dozraje. Tady v Dansku maji cerstve vzdy behem sezony v lete.
Zeptal bych se v tom Makru, zda dovezou nejake na jare, v lete, protoze treba v kvetnu a cervnu je sezona v Thajsku v plnem proudu a tim padem jsou NEJLEVNEJSI v tu dobu. I tak mi ale ta cena 840 Korun pripada trochu moc, to by musel vazit tak 3,5 kilo, aby to bylo na urovni cen v Dansku (a zde jsou ceny hodne vysoke).
Durian je v Thajsku v sezone od dubna do rijna a pak takova mala sezona od listopadu do brezna.
Kdyz se divas na kvalitu, tak by mel mit pekny kulaty tvar, stonek nevyvraceny. Kdyz je zraly, tak pekne voni, ostny jdou zmacknout k sobe, zelena barva prechazi do hnede, okolo stonku je to takove zdurele a na poklepani drevenou tyci vydava dunivy zvuk.
Ja kdyz otviram cerstvy, tak udelam 2 male rezy v jedne casti (je jich tam celkove 5) a tu cast potom odklopim a zkontroluji jak vypada duzina pod slupkou, pokud je mekka, tak ho rozporcuji, pokud tvrda, tak opet zavru a necham jeste den, dva stat.
Dobry, cerstvy durian je opravdu zazitek, podle me mnohem lepsi nez mrazeny. Na druhou stranu spatny nezraly durian a mate hned zkazeny den (a prazdnou penezenku ;)