Moyashi

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Moyashi

Re: Moyashi

od Fiona » čtv dub 16, 2009 10:26

Ne ozarene, ale pasterizovane. Na vsech klickach prodavanych ve Svedsku to je napsane takhle mrnavym pismem. Ale klicit je opravdu nejjednodussi ze vseho, staci k tomu sklenice. Mozna ani nejde o to ze by se kazily, ale oni strasne rychle rostou a meni se. Tim padem by se musely prodat presne od-do, coz by asi bylo logisticky narocne...

Re: Moyashi

od Panda » stř dub 15, 2009 23:19

Moc nechápu proč kupovat už naklíčené. Vždyť klíčení je tak jednoduché - na pár hodin namočit, prsknout na misku nebo do kelímku, občas pocákat a prohrábnout a za den nebo dva je hotovo. Mungo klíčí úplně nádherně a rychle a jsou krásně jedlé. Na rozdíl od kupovaných jsou vždy čerstvé, mnohem levnější a zaručeně bez pasterizace a přídavných chemikálií. Pracnost je stejná jako jít si koupit naklíčené, možná i menší.

Re: Moyashi

od veri » stř dub 15, 2009 22:33

Xion píše:Heh, a ja som sa uz potesil, ze som objavil klicky bez toho, aby som ich musel klicit sam. :-) A niesu BIOklicky 6x drahsie, ale bez chemie?
To nevím, chce to asi informovat se u prodejce. budou bez chemie, ale o "živosti" potravin tuším certifikát bio nemluví. Bio ale asi neznamená svatý :) víš jak to myslím - bio se pěstují i třeba hybridy, které nejsou v přírodě přirozené, sušené datle bio se taky asi nesuší tak, aby se zachovaly enzymy...

Re: Moyashi

od veri » stř dub 15, 2009 22:30

vůbec netuším, co to může být za ozáření, ale i chemické, ozářené a už mrtvé věci se kazí.. udělej pokus, co se s nimi stane, jestli začnou plesnivět, nebo hnít nebo jestli jen zhnědnou..

Re: Moyashi

od Xion » stř dub 15, 2009 22:29

Heh, a ja som sa uz potesil, ze som objavil klicky bez toho, aby som ich musel klicit sam. :-) A niesu BIOklicky 6x drahsie, ale bez chemie?

Re: Moyashi

od veri » stř dub 15, 2009 22:29

no jo no, mě to sice zarazilo, ale když jsem nad tím přemýšlela, přestala jsem se divit. taky klíčím sama, určitě je to lepší. a máš z toho i větší radost :D

Re: Moyashi

od Fuujin » stř dub 15, 2009 22:29

Ale proč to potom má datum spotřeby tak krátké ? to by vydrželo ozářené dlouho ne ?

Re: Moyashi

od Fuujin » stř dub 15, 2009 22:27

proboha.. t oabych si i to mungo začal klíčit sám

Re: Moyashi

od veri » stř dub 15, 2009 22:19

:mrgreen: to já nevím, ale znáš to, zabijí, co můžou a to, co nezabijí, to postříkají chemií :D

Re: Moyashi

od Xion » stř dub 15, 2009 22:18

do kelu, to je katastrofa tieto obchody. naco to klicia, ked tam zabiju vsetky enzymi.

Re: Moyashi

od veri » stř dub 15, 2009 21:45

Tady někde na fŕu jsem četla (tuším že v příspěvku od Fiony?), že klíčky prodávané v obchodech jsou ozářené, čili mrtvé, asi z hyg. důvodů..

Re: Moyashi

od Xion » stř dub 15, 2009 21:41

Hmm, ja len ci do toho nedavaju nejaku chemiu, alebo ci to nebyva plesnive.

Re: Moyashi

od Fuujin » stř dub 15, 2009 21:27

Moyashi je japonsky "sprout" neboli česky "klíček" prostě něco naklíčeného
Když to smrdí tak to možná bude starší, nebo možná i kořeněný, netušim.. oni to jeděj různě, viz google

Moyashi

od Xion » stř dub 15, 2009 21:23

Nepozna niekto take naklicene fazulky mungo co sa predava v 200g baleni na polystryrenovej tacke spolu so sosovicou? Ma to nazov Moyashi. Nejak divne to vonia.

Nahoru