od babicka » čtv kvě 08, 2008 15:41
hofikos píše:... Ten můj ... magic chopper ... No třeba moje mamka se toho zbavila, protože nebyla spokojená, ale stačí se naučit se s tím pracovat - čili naučit se strouhat, né mixovat
Mila Hofikos, dekuji za snahu. Chtela jsem puvodne ke svemu prvnimu prispevku o strouhani dodat i sve zkusenosti s chopry, ale obavala jsem se, ze to zabere prilis mnoho mista. Nuze, mela jsem sikovny pristrojecek nemeckeho puvodu, silneho bojovnika, kteremu se mym pricinenim z plexi misky urvalo jeho statecne srdce = osa nozu, i vyhodila jsem ho.
Problem je v nas, starsich lidech. Nachopovana zelenina neni stejne stravitelna jako nastrouana. Plati to zejmena o mrkvi (a mrkev jest a bude zakladem me vitarianske stravy jeste dlouho). Chopper nikdy nevytvori nezne dlouhe nudlicky (angels´hair), ktere jedine zarucuji idealni pomer povrchu ku hmote. (jedine na povrchu je bunka rozdrcena a stava primo pristupna, zbytek je na mych chatrnych zubech a jemnych strivkach:) Chopper vzdy vyda jen nasekane tvrde kousky ... bohuzel se sem neda vkladat kopirovany text (alespon ja to neumim) a tak mohu napsat jen vysledky vypoctu: choprovana mrkev ma uzitecny povrch 2,2x mensi nez jemne nastrouhana. Z toho plyne, ze je (pro mne) chutove sussi, mene stravitelna, hruba na jazyku, skrabe v krku atd. atd. atd.
[quote="hofikos"]... Ten můj ... magic chopper ... No třeba moje mamka se toho zbavila, protože nebyla spokojená, ale stačí se naučit se s tím pracovat - čili naučit se strouhat, né mixovat :)[/quote]
Mila Hofikos, dekuji za snahu. Chtela jsem puvodne ke svemu prvnimu prispevku o strouhani dodat i sve zkusenosti s chopry, ale obavala jsem se, ze to zabere prilis mnoho mista. Nuze, mela jsem sikovny pristrojecek nemeckeho puvodu, silneho bojovnika, kteremu se mym pricinenim z plexi misky urvalo jeho statecne srdce = osa nozu, i vyhodila jsem ho.
Problem je v nas, starsich lidech. Nachopovana zelenina neni stejne stravitelna jako nastrouana. Plati to zejmena o mrkvi (a mrkev jest a bude zakladem me vitarianske stravy jeste dlouho). Chopper nikdy nevytvori nezne dlouhe nudlicky (angels´hair), ktere jedine zarucuji idealni pomer povrchu ku hmote. (jedine na povrchu je bunka rozdrcena a stava primo pristupna, zbytek je na mych chatrnych zubech a jemnych strivkach:) Chopper vzdy vyda jen nasekane tvrde kousky ... bohuzel se sem neda vkladat kopirovany text (alespon ja to neumim) a tak mohu napsat jen vysledky vypoctu: choprovana mrkev ma uzitecny povrch 2,2x mensi nez jemne nastrouhana. Z toho plyne, ze je (pro mne) chutove sussi, mene stravitelna, hruba na jazyku, skrabe v krku atd. atd. atd. :mrgreen: