od tvx » pon srp 07, 2006 3:22
Ahojte.
Tak uz hlidam kozy a delam syr a budu to, nejspis, delat cely tyden.
Denne nadojim priblizne 20 litru mlika, z toho je pak cca 2 kg syra.
za tyden tim padem, pokud neco nepokazim nebo si sem pro syr nekdo neprijede, bych mel mit, cca 10kg materialu.
Muzu si s tim hrat, takze muzu vyrabet:
normalni syr:
to je ten co byl na srazu, jenom ze syridla a nasolenej.
je jemnejsi, chutove kozovitejsi a ten se dela standartne
syr se zakysem:
je v tom jeste pred syrenim zakys.
chutna to hodne podobne jako balkan a je tedy spis tvarohovite tvrdsi a hrubsi. Chutove nakyslej.
jogurt, mliko:
nevim esli nejakej povezu dom. uvidim jak budou petlahve a misto v aute
+ cas v sobotu pri odjezdu.
prodej je 200kč/kg
takze by me zajimalo, obzvlast od tebe, Terko, kolik a jakyho predbezne chcete abych vedel kolik toho tu mam vubec vyrobit/prodat atd.
V chladu lednici by mel syr vydrzet minimalne tyden. Zakysak by mel byt jeste trvanlivejsi.
Syr je mozno pak treba nakrajet na mensi kousky a prolozit korenim.
V pripade zajmu bude potreba si to ode me odebrat nejlip v pondeli az utery pristi tyden.
Ahojte.
Tak uz hlidam kozy a delam syr a budu to, nejspis, delat cely tyden.
Denne nadojim priblizne 20 litru mlika, z toho je pak cca 2 kg syra.
za tyden tim padem, pokud neco nepokazim nebo si sem pro syr nekdo neprijede, bych mel mit, cca 10kg materialu.
Muzu si s tim hrat, takze muzu vyrabet:
normalni syr:
to je ten co byl na srazu, jenom ze syridla a nasolenej.
je jemnejsi, chutove kozovitejsi a ten se dela standartne
syr se zakysem:
je v tom jeste pred syrenim zakys.
chutna to hodne podobne jako balkan a je tedy spis tvarohovite tvrdsi a hrubsi. Chutove nakyslej.
jogurt, mliko:
nevim esli nejakej povezu dom. uvidim jak budou petlahve a misto v aute
+ cas v sobotu pri odjezdu.
prodej je 200kč/kg
takze by me zajimalo, obzvlast od tebe, Terko, kolik a jakyho predbezne chcete abych vedel kolik toho tu mam vubec vyrobit/prodat atd.
V chladu lednici by mel syr vydrzet minimalne tyden. Zakysak by mel byt jeste trvanlivejsi.
Syr je mozno pak treba nakrajet na mensi kousky a prolozit korenim.
V pripade zajmu bude potreba si to ode me odebrat nejlip v pondeli az utery pristi tyden.