od Sweetie » úte led 22, 2013 0:21
Dano píše:Dozrievas v utierke?
Venco, ake mas vysledky so zelenymi avokadami? Hoci zmaknu casom, chut aj tak velmi ale velmi slaba az ziadna (porovnavam s tymi ktore som daval v Čile a Argentíne).
Na trhu mame aj cierne "zrele" avokada, tie ked sa nechaju dozriet su o dost lepsie ako tie kupene zelene (zelene riskujem uz len vynimocne. Ale stale na tie uzasne vonku sa nechytaju - to je tak vyrazna vona a hlavne chut akokeby žĺtka domaceho slepacieho vajca... Zakazdym ked vyskusam dozriet dalsie kupene "zrele" avokada, si aj tak vynadam a zakazem dalsiu kupu. Predsavzatie mi obycajne vydrzi asi tak 2tyzdne az mesiac, cize za sezonu kupujem zhruba tak 5x. Stale totiz skusam a nadejam sa ze raz hadam dovezu nejake lepsie... Zatial som to stastie za 5 rokov nemal.
tak asi nemuzu porovnat mistni v jizni americe. co kupuju v anglii, je to vzdy risk. ale osvedcily se mi ty s tvrdou hrubsi kurou na povrchu, ktery kdyz dozrajou zhnednou az zcernaj - muzou to byt Hass. (je jich spousta poddruhu). maj stredni az vetsi pecku ale moc me nezklamou, cili nezhnednou v duznine. a chut jak vlasaky. a vzdycky z Lidlu, tam maj i akce a nikdy nezklamou. a vim moc dobre ze dodavatele jsou overeni farmari. horsi riziko jsou ty s hladkou slupkou, vypadaj krasne kdyz se kupujou, ale vetsinou mi zhnednou nez dozrajou, nevim proc. ted jsem zrejme koupila pinkerton v aldi, tvar hrusky, hrubsi silnejsi slupka a mensi pecka. uvidim, az dozrajou.
bez avokad uz si to neumim predstavit, je to navykovy, holt tuk. musim jedno denne do salatu. i kdyz se to odrazi na vaze, tak je cas zacit sportovat:)
[quote="Dano"]Dozrievas v utierke?
Venco, ake mas vysledky so zelenymi avokadami? Hoci zmaknu casom, chut aj tak velmi ale velmi slaba az ziadna (porovnavam s tymi ktore som daval v Čile a Argentíne).
Na trhu mame aj cierne "zrele" avokada, tie ked sa nechaju dozriet su o dost lepsie ako tie kupene zelene (zelene riskujem uz len vynimocne. Ale stale na tie uzasne vonku sa nechytaju - to je tak vyrazna vona a hlavne chut akokeby žĺtka domaceho slepacieho vajca... Zakazdym ked vyskusam dozriet dalsie kupene "zrele" avokada, si aj tak vynadam a zakazem dalsiu kupu. Predsavzatie mi obycajne vydrzi asi tak 2tyzdne az mesiac, cize za sezonu kupujem zhruba tak 5x. Stale totiz skusam a nadejam sa ze raz hadam dovezu nejake lepsie... Zatial som to stastie za 5 rokov nemal.[/quote]
tak asi nemuzu porovnat mistni v jizni americe. co kupuju v anglii, je to vzdy risk. ale osvedcily se mi ty s tvrdou hrubsi kurou na povrchu, ktery kdyz dozrajou zhnednou az zcernaj - muzou to byt Hass. (je jich spousta poddruhu). maj stredni az vetsi pecku ale moc me nezklamou, cili nezhnednou v duznine. a chut jak vlasaky. a vzdycky z Lidlu, tam maj i akce a nikdy nezklamou. a vim moc dobre ze dodavatele jsou overeni farmari. horsi riziko jsou ty s hladkou slupkou, vypadaj krasne kdyz se kupujou, ale vetsinou mi zhnednou nez dozrajou, nevim proc. ted jsem zrejme koupila pinkerton v aldi, tvar hrusky, hrubsi silnejsi slupka a mensi pecka. uvidim, az dozrajou.
bez avokad uz si to neumim predstavit, je to navykovy, holt tuk. musim jedno denne do salatu. i kdyz se to odrazi na vaze, tak je cas zacit sportovat:)