Vanilka - soukromá inzerce

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Vanilka - soukromá inzerce

Re: Vanilka - soukromá inzerce

od epony » sob črc 26, 2008 22:38

vanilkove struky kupis v bio obchodoch alebo aj v supermarketoch pri koreninach od Kotanyi :wink:

Re: Vanilka - soukromá inzerce

od Viktor » sob črc 26, 2008 22:16

mal by som záujem o vanilkové lusky. Najlepšie je vraj lusky pozdĺžne rozkrojiť a vanilkovú pastu tupým nožom vyškrábať.

od Tereza » pát črc 14, 2006 19:49

klesla dph na vanilku z 19 na 5%, čili je ted levnější....


jinak já bych ji zkusila usušit a namlít, (no až se k tomu někdy dostanu..)

od Laurinka » stř čer 14, 2006 11:27

Díky za tipy!

od tvx » stř čer 14, 2006 7:29

ja mam koreni v sklenenychtmavych zabrousenychs laboratornich klenickach

od Tereza » stř čer 14, 2006 7:28

já to skladuju v igelitu aby co nejmin vycichala, ale pro domácí použití bych se přimlouvala za to sklo..

od ml » úte čer 13, 2006 22:46

také u nás mizí jedna sklenička za druhou - bez medu :)

od buc11 » úte čer 13, 2006 13:45

zapomněl jsem se podělit o sqělý nápad od miss šmaldas-domluvit s Kučírkama stáčet tahini tak do 50litrovejch barelů, aby sme se nemuseli otravovat s těma skleničkama, zajímavý, že jí to chutná taky i bez medu jak manželce, pro mne třeba úplně nechut
teď jsem si ještě zkusil namočený ty přeschlejší usa-pistácky a dá se to

od Eva Kočí » úte čer 13, 2006 13:23

Díky za vanilku Terko.

To Laurinka: mám vanilku ve skleničce se zabroušeným hrdlem, ale taky nevím jestli je to tak správně.

od Laurinka » úte čer 13, 2006 12:35

Terez, díky za vanilku! Mám ji skladovat v mikrotenu, nebo spíš na suchu v papírovém sáčku?

Vanilka

od Alchemist » pát čer 09, 2006 23:00

To Tereza: Dik za zasilku. Jestli budes nekdy natacet TV reklamu na tyhle prima vanilkovy lusky, tak Ti budu klidne delat zdarma komparz .... :wink:

od buc11 » pon čer 05, 2006 6:06

Tereza píše:že by vanilka?
tak je to lusk vanilky, zatavenej v sáčku bez tekutiny

od Tereza » pát čer 02, 2006 20:53

že by vanilka?

od 800914 » pát čer 02, 2006 16:15

vanilku som uz raz kupil v polsku.. teda aspon myslim.. neboli to totiz ani lusky ani tinktura, vyzeralo to ako vonava pokrutena tycinka, vonalo to stredne az silne prenikavo, priemer cca 4mm, farba cierna, povrch trochu lepivy.. senzory vyhodnotili bio-povod, struhal som si to do sladkych mixov.. teraz mam ale trochu obavy ze to bol nejaky wypierdoleny bio-podvod..
co to proalaha bylo? :shock: :o

od ml » pát čer 02, 2006 14:59

díky za přeložení, zní to moc lákavě a už bych si dala. půstuji, nic nebude.

od Advid » pát čer 02, 2006 12:43

Asi sis ji zasloužil. :wink:

od Johny » pát čer 02, 2006 12:38

Já ji dostal zdarma, heč :D

od Advid » pát čer 02, 2006 10:27

Mandlové mléko
Mandle jsou plné vápníku, vlákniny, kyseliny listové, hořčíku, draslíku, vitamínu B2 a E.

šálek namočených mandlí
2 šálky vody
2 střední datle nebo sladidlo dle vlastního výběru
lžička vanilky

1. Mixujte na vysoké otáčky, dokud se to dobře nesmíchá
2. Sceďte přes hadřík
3. Mléko můžete uchovávat ve skleněné nádobě v chladničce až 4 dny

Bavorský krém
4 porce

2 šálky kokosové dužniny
1/2 šálku kokosového mléka
2 lžíce pomerančové šťávy (1/2 pomeranče)
1/8 lžičky Himalájské soli
špetka - 1/8 lžička kurkumy pro obarvení
1 vanilkový lusk, nasekaný nebo rozdrcený
1 lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky mandlového extraktu
1/4 šálek nebo více nektaru z agáve pro chuť
1 lžíce sojového lecitinu
1 lžíce kokosového oleje nebo kokosového másla

Mixujte na vysoké otáčky, dokud nedostanete krémovou konzistenci. Dejte do chladničky a po vychlazení podávejte.

Čokoládové lanýže
Udané množství stačí asi na 12 lanýžů. Dělám malé dávky, abych měla každý den čerstvé.

¼ šálku syrové čokolády*
6 sušených meruněk
1 lžička kokosového oleje
2 lžičky nektaru z agáve
½ vanilkového lusku

Rozemelte čokoládu/kakao a vanilku v mlýnku na kávu (pokud máte hi-tech mlýnek, použijte nastavení „espresso“). Přidejte všechny přísady a prožeňte je „food processorem“ s „S“ čepelí. Začněte s pulzním pohybem dokud nezačne lézt těsto. Pokračujte v míchání dokud těsto nevytvoří hladké kuličky.

*Tereza: Tak jak se to tedy bude jmenovat?

Zmrzlina

1 šálek kokosového mléka
1 ½ šálku mandlového nebo kešu mléka
1 šálek nasekané kokosové dužniny z mladého kokosu.
2 lžičky kokosového oleje
3/4 šálku nasekaných namočených datlí
Semínka ze ¼ na slunci usušeného vanilkového lusku
2 špetky soli

Všechno umixujte, dokud to nebude jemné. Vezměte polovinu hnoty a vmíchejte do ní 2-3 lžičky kakaového prášku. Nalejte hmotu do tvořítka na led a vložte do mrazáku. Do Champion Juiceru bez nástavce dejte zmraženou směs. Sledujte, jak se mění na zmrzlinu! Přendejte zmrzlinu do plastové nádoby a uložte do mrazáku.

pozn. překl.:
Nektar z agáve není podle mě nezbytný. S tou kokosovou dužninou si nejsem jistý, jestli je to ta pravá.

od zuzi » pát čer 02, 2006 9:31

No akorat by to chtelo ty recepty modifikovat, tak aby byly pouzitelny v nasich podminkach a za rozumny penize.
Ale ja si myslim, ze kazdy sam prijde na to co s vanilkou delat.

od Tereza » pát čer 02, 2006 8:31

Davídku ty jsi poklad.

Buc: to je extrakt. Pokud jsi měl štěstí a nekoupil syntetický, i když jsem v CZ ještě neviděla extrakt z pravý vanilky, tak i ty z pravý v se dělaj s alkoholem...

od ml » pát čer 02, 2006 8:21

když budeš tak hodný, budu ráda. já jsem vždycky mimo obzor, když tu napíšete odkazy na cizí stránky. to jen otevřu a opět zavřu. nic jiného mi jaksi nezbývá. ještě že jste tak dobří a občas něco přeložíte. díky moc.

od Advid » pát čer 02, 2006 7:24

Mám to přeložit? Bylo by to za chvilku, mám teď čas. :)

od buc11 » pát čer 02, 2006 6:42

já jsem si kdysi tady někde jednu koupil, byla v takové tekutině a stála určitě přes stovku, ale ještě ju mám, zkusím pohledat a taky vochutnat

od RadkaS » čtv čer 01, 2006 18:31

Taky bych mela zajem o 5 kousku. Jeste nikdy jsem vanilku nezkusila. Akorat penize budu moci nejdriv poslat v pondeli, protoze zatim jsem jeste v USA... ale zitra uz letim 8)

od Tereza » čtv čer 01, 2006 16:39

pardon. nějak se k tomu snad dostanu aněco někam přeložim.

tvx: jsou luxusní. ráno jsem je vybalovala z balíku a držela jsem je v rukou ještě zabalený v igelitu, a ještě ted mi vonej ruce

wild harvested (wildcrafted) je lepší než organic, nebot i organic může být comercially grown. tohle sbírali domorodcí...

od ml » čtv čer 01, 2006 16:33

Tereza píše:sem k tomu našla nějaký recepty:

Almond Milk
Almonds are packed with calcium, fiber, folic acid, magnesium, potassium, riboflavin and Vitamin E. (Source: The Food Lover's Companion)

1 cup soaked almonds (1/2+ cup before soaking)
2 1/2 cups water
2 medium dates or sweetener of choice (optional)
1 tsp. vanilla

1. Blend on high until well blended.
2. Pour through The Amazing Nut Milk, Juice and Sprout Bag. Squeeze the bag until all the liquid is released.
3. Store the milk in a glass jar in the refrigerator for up to 4 days. You may want to make extra so you have enough milk to last four days.

Bavarian Custard
Recipe by Elaina Love
Serves 4

2 cups young coconut meat
1/2 c. coconut water
2 Tbs. orange juice (1/2 orange)
1/8 tsp. Himalayan Crystal Salt
1 pinch-1/8 tsp. turmeric for color
1 vanilla bean, chopped or scraped
1 tsp. vanilla extract
1/4 tsp. almond extract
1/4 cup agave nectar or more to taste
1 Tbs. soy lecithin
1 Tbs. coconut oil or coconut butter

Blend on high until the mixture is creamy. Refrigerate until cool and serve.

Cacao Basic Truffle

This recipe will make about a dozen truffles. I like to make small batches daily forfreshness.

¼ Cup raw Cacao
6 Dried Apricots
1 tsp. Coconut Oil
2 tsp. Agave Nectar
½ Vanilla Bean

Grind cacao and vanilla bean in a coffee grinder on the espresso setting (if your grinder has one). Add all ingredients into a mini food processor* with the “S” blade. Start by using a pulsing motion until the batter begins to blend. Continue blending until the batterforms a smooth ball on one side of the processor.

Ice Cream

1 cup coconut water
1 ½ cups almond or cashew milk
1 cup chopped young coconut meat
2 tbs. coconut oil
3/4 cup chopped soaked dates
Seeds from ¼ sun dried vanilla bean
2 pinches of salt

How to: Blend everything till smooth. Get half the batter and stir in 2-3 tbs. of cacao powder into it. Pour batter in ice cube trays and freeze until frozen. Using a Champion juicer with the blank attachment, feed the juicer the frozen ice cream cubes. Watch how it transforms into soft serve ice cream! Transfer the ice cream into a plastic container and store in the freezer until ready to make ice cream sandwiches.
ještě teda kdyby to bylo v češtině. my starší tyhle cizí jazyky nějak neovládáme. :lol:

od tvx » čtv čer 01, 2006 16:30

5 vanilek, doufam, ze jsou dobry, neb jsem za 60 koupil v Delvite od kotanyho a je bez chuti a zapachu..

od Tereza » čtv čer 01, 2006 15:50

sem k tomu našla nějaký recepty:

Almond Milk
Almonds are packed with calcium, fiber, folic acid, magnesium, potassium, riboflavin and Vitamin E. (Source: The Food Lover's Companion)

1 cup soaked almonds (1/2+ cup before soaking)
2 1/2 cups water
2 medium dates or sweetener of choice (optional)
1 tsp. vanilla

1. Blend on high until well blended.
2. Pour through The Amazing Nut Milk, Juice and Sprout Bag. Squeeze the bag until all the liquid is released.
3. Store the milk in a glass jar in the refrigerator for up to 4 days. You may want to make extra so you have enough milk to last four days.

Bavarian Custard
Recipe by Elaina Love
Serves 4

2 cups young coconut meat
1/2 c. coconut water
2 Tbs. orange juice (1/2 orange)
1/8 tsp. Himalayan Crystal Salt
1 pinch-1/8 tsp. turmeric for color
1 vanilla bean, chopped or scraped
1 tsp. vanilla extract
1/4 tsp. almond extract
1/4 cup agave nectar or more to taste
1 Tbs. soy lecithin
1 Tbs. coconut oil or coconut butter

Blend on high until the mixture is creamy. Refrigerate until cool and serve.

Cacao Basic Truffle

This recipe will make about a dozen truffles. I like to make small batches daily forfreshness.

¼ Cup raw Cacao
6 Dried Apricots
1 tsp. Coconut Oil
2 tsp. Agave Nectar
½ Vanilla Bean

Grind cacao and vanilla bean in a coffee grinder on the espresso setting (if your grinder has one). Add all ingredients into a mini food processor* with the “S” blade. Start by using a pulsing motion until the batter begins to blend. Continue blending until the batterforms a smooth ball on one side of the processor.

Ice Cream

1 cup coconut water
1 ½ cups almond or cashew milk
1 cup chopped young coconut meat
2 tbs. coconut oil
3/4 cup chopped soaked dates
Seeds from ¼ sun dried vanilla bean
2 pinches of salt

How to: Blend everything till smooth. Get half the batter and stir in 2-3 tbs. of cacao powder into it. Pour batter in ice cube trays and freeze until frozen. Using a Champion juicer with the blank attachment, feed the juicer the frozen ice cream cubes. Watch how it transforms into soft serve ice cream! Transfer the ice cream into a plastic container and store in the freezer until ready to make ice cream sandwiches.

od Sluníčko » čtv čer 01, 2006 15:01

už jsem mailnula, doufám, že to dojde, spíše jsem používala ten druhý tvůj mailík

od Tereza » čtv čer 01, 2006 14:46

no tak asi takhle:

pošlete mi to prosím mejlem

ti co jsou z prahy, nejlepe jim to dam osobne

kdo ne jde to poslat dobírkou, ale to je asi zbytečných 70kč. když bude někdo chtít, stačí jednoduchej převod z účtu, pak to šoupnu do vobálky a mělo by bejt poštovný tak za 10kaček

tak napište v mejlu jak to chcete, a taky jestli stačí účet emailem, jako že šetřim přírodu

/sluníčko napiš, jestli máš teda čas se někdy po práci (tvojí) sejít. např zejtra se du potkat s tvx odpo, přišli totiž vzorky čoko z ecuádoru...:-))/

od Advid » čtv čer 01, 2006 14:42

Já prosím 2.

od Sluníčko » čtv čer 01, 2006 14:38

já bych také měla zájem - 3

od Alchemist » čtv čer 01, 2006 13:17

Vanilka je fakt super. Prima je treba namocit suseny ovoce treba jen s 3-5mm toho vanilkovyho lusku a pak to slehnout do mixeru s jabkama a spol.

No uz mam objednano :wink:

od Tereza » čtv čer 01, 2006 11:25

dá se s tim podle mě dělat ledacos. je to ale fakt síla.kousek stačí třeba nechat máčet dohromady s něčím a chytne to příchut uplne moc. dá se to mixovat v ovocných mixícíci například. dá se z toho udělat extrakt. no prostě pure vanilla...
potom kdyžtak pak v mejlu náký objednávky a tak

Re: Vanilka - soukromá inzerce

od Pavluška » čtv čer 01, 2006 11:10

To se pak mele nebo strouha na ovoce třeba?
Asi se předběžně hlásím o nějaký 3 luskouny

Vanilka - soukromá inzerce

od Tereza » čtv čer 01, 2006 11:04

Právě mi dorazil balíček pravých vanilkových lusků z austrálie. Jsou wild hand harvested někde v pralese.
Mám jich asi 200, tak mi přišlo že skoro ani nemá smysl takový mini množství nabízet do obchodů, takže myslim že to spíš rozprodám takhle soukromě.
Čiliž kdybyste o ně někdo měl zájem, tak jedna za 35Kč včetně daně.

terez at lifefood cz

Nahoru