od Advid » pát čer 02, 2006 10:27
Mandlové mléko
Mandle jsou plné vápníku, vlákniny, kyseliny listové, hořčíku, draslíku, vitamínu B2 a E.
šálek namočených mandlí
2 šálky vody
2 střední datle nebo sladidlo dle vlastního výběru
lžička vanilky
1. Mixujte na vysoké otáčky, dokud se to dobře nesmíchá
2. Sceďte přes hadřík
3. Mléko můžete uchovávat ve skleněné nádobě v chladničce až 4 dny
Bavorský krém
4 porce
2 šálky kokosové dužniny
1/2 šálku kokosového mléka
2 lžíce pomerančové šťávy (1/2 pomeranče)
1/8 lžičky Himalájské soli
špetka - 1/8 lžička kurkumy pro obarvení
1 vanilkový lusk, nasekaný nebo rozdrcený
1 lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky mandlového extraktu
1/4 šálek nebo více nektaru z agáve pro chuť
1 lžíce sojového lecitinu
1 lžíce kokosového oleje nebo kokosového másla
Mixujte na vysoké otáčky, dokud nedostanete krémovou konzistenci. Dejte do chladničky a po vychlazení podávejte.
Čokoládové lanýže
Udané množství stačí asi na 12 lanýžů. Dělám malé dávky, abych měla každý den čerstvé.
¼ šálku syrové čokolády*
6 sušených meruněk
1 lžička kokosového oleje
2 lžičky nektaru z agáve
½ vanilkového lusku
Rozemelte čokoládu/kakao a vanilku v mlýnku na kávu (pokud máte hi-tech mlýnek, použijte nastavení „espresso“). Přidejte všechny přísady a prožeňte je „food processorem“ s „S“ čepelí. Začněte s pulzním pohybem dokud nezačne lézt těsto. Pokračujte v míchání dokud těsto nevytvoří hladké kuličky.
*Tereza: Tak jak se to tedy bude jmenovat?
Zmrzlina
1 šálek kokosového mléka
1 ½ šálku mandlového nebo kešu mléka
1 šálek nasekané kokosové dužniny z mladého kokosu.
2 lžičky kokosového oleje
3/4 šálku nasekaných namočených datlí
Semínka ze ¼ na slunci usušeného vanilkového lusku
2 špetky soli
Všechno umixujte, dokud to nebude jemné. Vezměte polovinu hnoty a vmíchejte do ní 2-3 lžičky kakaového prášku. Nalejte hmotu do tvořítka na led a vložte do mrazáku. Do Champion Juiceru bez nástavce dejte zmraženou směs. Sledujte, jak se mění na zmrzlinu! Přendejte zmrzlinu do plastové nádoby a uložte do mrazáku.
pozn. překl.:
Nektar z agáve není podle mě nezbytný. S tou kokosovou dužninou si nejsem jistý, jestli je to ta pravá.
[b]Mandlové mléko[/b]
Mandle jsou plné vápníku, vlákniny, kyseliny listové, hořčíku, draslíku, vitamínu B2 a E.
šálek namočených mandlí
2 šálky vody
2 střední datle nebo sladidlo dle vlastního výběru
lžička vanilky
1. Mixujte na vysoké otáčky, dokud se to dobře nesmíchá
2. Sceďte přes hadřík
3. Mléko můžete uchovávat ve skleněné nádobě v chladničce až 4 dny
[b]Bavorský krém[/b]
4 porce
2 šálky kokosové dužniny
1/2 šálku kokosového mléka
2 lžíce pomerančové šťávy (1/2 pomeranče)
1/8 lžičky Himalájské soli
špetka - 1/8 lžička kurkumy pro obarvení
1 vanilkový lusk, nasekaný nebo rozdrcený
1 lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky mandlového extraktu
1/4 šálek nebo více nektaru z agáve pro chuť
1 lžíce sojového lecitinu
1 lžíce kokosového oleje nebo kokosového másla
Mixujte na vysoké otáčky, dokud nedostanete krémovou konzistenci. Dejte do chladničky a po vychlazení podávejte.
[b]Čokoládové lanýže[/b]
Udané množství stačí asi na 12 lanýžů. Dělám malé dávky, abych měla každý den čerstvé.
¼ šálku syrové čokolády*
6 sušených meruněk
1 lžička kokosového oleje
2 lžičky nektaru z agáve
½ vanilkového lusku
Rozemelte čokoládu/kakao a vanilku v mlýnku na kávu (pokud máte hi-tech mlýnek, použijte nastavení „espresso“). Přidejte všechny přísady a prožeňte je „food processorem“ s „S“ čepelí. Začněte s pulzním pohybem dokud nezačne lézt těsto. Pokračujte v míchání dokud těsto nevytvoří hladké kuličky.
[i]*Tereza: Tak jak se to tedy bude jmenovat?[/i]
[b]Zmrzlina [/b]
1 šálek kokosového mléka
1 ½ šálku mandlového nebo kešu mléka
1 šálek nasekané kokosové dužniny z mladého kokosu.
2 lžičky kokosového oleje
3/4 šálku nasekaných namočených datlí
Semínka ze ¼ na slunci usušeného vanilkového lusku
2 špetky soli
Všechno umixujte, dokud to nebude jemné. Vezměte polovinu hnoty a vmíchejte do ní 2-3 lžičky kakaového prášku. Nalejte hmotu do tvořítka na led a vložte do mrazáku. Do Champion Juiceru bez nástavce dejte zmraženou směs. Sledujte, jak se mění na zmrzlinu! Přendejte zmrzlinu do plastové nádoby a uložte do mrazáku.
[i]pozn. překl.:
Nektar z agáve není podle mě nezbytný. S tou kokosovou dužninou si nejsem jistý, jestli je to ta pravá.[/i]