Kozi Syr

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Kozi Syr

Re: Kozi Syr

od midsummer » pát pro 02, 2011 13:05

KarolinaSt píše:a co kozí sýr na farmářských trzích? Myslíte si, že je dobrý? kvalitní?
Zrovna teď je v aktuálním Reflexu článek o farmářských trzích, že to vůbec není jak by mělo (a je jinde ve světě), že na trzích se koupí úplně stejné zboží jako v hypermarketech, někdy i horší. A že to bude ještě dlouho trvat, než se to změní, samozřejmě i proto, že po době, kdy naši farmáři neměli kde prodávat, tak zatím není příliš dodavatelů. Ale hlavně, že i když my zákazníci vidíme, že nabídka je ubohá a kvalita mizerná, tak nakonec koupíme, místo abychom požadovali větší výběr a kvalitu. A že je třeba, abychom na tom stále trvali a nepodporovali prodej špatného zboží.

Re: Kozi Syr

od KarolinaSt » úte lis 29, 2011 12:12

a co kozí sýr na farmářských trzích? Myslíte si, že je dobrý? kvalitní?

Re: Kozi Syr

od marmarika » čtv zář 29, 2011 8:47

Děláš i kozí zrající?

Re: Kozi Syr

od suchos » ned črc 17, 2011 21:47

ahojda tu suchos z janek, jeste jsou kozy a syry aktualni? urcite bych se zastavil ochutnat. diky

Re: Kozi Syr

od Kometa » úte zář 07, 2010 20:45

Jestli bych mohla tak já bych si určo něco vzala. Určitě mlíko a jogurt. A sýr nějaký spíš méně slaný.

Re: Kozi Syr

od Jane » úte zář 07, 2010 13:39

Ahoj, prodáváš kozí mléko/sýr? V registraci máš, že bydlíš na Praze 9, můžeme se sejít?

Děkuju

J.

tvx píše:Ahojte.
Tak uz hlidam kozy a delam syr a budu to, nejspis, delat cely tyden.
Denne nadojim priblizne 20 litru mlika, z toho je pak cca 2 kg syra.
za tyden tim padem, pokud neco nepokazim nebo si sem pro syr nekdo neprijede, bych mel mit, cca 10kg materialu.
Muzu si s tim hrat, takze muzu vyrabet:

normalni syr:
to je ten co byl na srazu, jenom ze syridla a nasolenej.
je jemnejsi, chutove kozovitejsi a ten se dela standartne

syr se zakysem:
je v tom jeste pred syrenim zakys.
chutna to hodne podobne jako balkan a je tedy spis tvarohovite tvrdsi a hrubsi. Chutove nakyslej.

jogurt, mliko:
nevim esli nejakej povezu dom. uvidim jak budou petlahve a misto v aute
+ cas v sobotu pri odjezdu.

prodej je 200kč/kg

takze by me zajimalo, obzvlast od tebe, Terko, kolik a jakyho predbezne chcete abych vedel kolik toho tu mam vubec vyrobit/prodat atd.

V chladu lednici by mel syr vydrzet minimalne tyden. Zakysak by mel byt jeste trvanlivejsi.
Syr je mozno pak treba nakrajet na mensi kousky a prolozit korenim.

V pripade zajmu bude potreba si to ode me odebrat nejlip v pondeli az utery pristi tyden.

od Pavluška » čtv srp 10, 2006 12:03

ano u nás je to samý kopeček.Ale kdybych neměla půst,na kozí stádečko bych mrkla.Teď nee.

od Advid » čtv srp 10, 2006 9:21

Tereza píše:zas tak hrozně daleko to neni... jen nahoru a dolů a nahoru a zase dolů...
No právě. :-)

od Tereza » čtv srp 10, 2006 9:02

zas tak hrozně daleko to neni... jen nahoru a dolů a nahoru a zase dolů...

od Advid » čtv srp 10, 2006 7:09

Už jsem to našel v jiném vlákně. Je to moc daleko. Tam z Vítkovic nedoběhnu. :D

od tvx » čtv srp 10, 2006 6:57

Horní Maršov.
Na staré faře u starého kosela.

od Advid » úte srp 08, 2006 6:53

tvx: Jak se jmenuje to místo, kde teď paseš kozy? Budu o víkendu v Krkonoších a kdyby to nebylo moc daleko, tak bych si k Tobě možná zaběhl. Krkonoše jsou sice rozlehlé, ale třeba budeš zrovna blízko. :-)

Kozi Syr

od tvx » pon srp 07, 2006 3:22

Ahojte.
Tak uz hlidam kozy a delam syr a budu to, nejspis, delat cely tyden.
Denne nadojim priblizne 20 litru mlika, z toho je pak cca 2 kg syra.
za tyden tim padem, pokud neco nepokazim nebo si sem pro syr nekdo neprijede, bych mel mit, cca 10kg materialu.
Muzu si s tim hrat, takze muzu vyrabet:

normalni syr:
to je ten co byl na srazu, jenom ze syridla a nasolenej.
je jemnejsi, chutove kozovitejsi a ten se dela standartne

syr se zakysem:
je v tom jeste pred syrenim zakys.
chutna to hodne podobne jako balkan a je tedy spis tvarohovite tvrdsi a hrubsi. Chutove nakyslej.

jogurt, mliko:
nevim esli nejakej povezu dom. uvidim jak budou petlahve a misto v aute
+ cas v sobotu pri odjezdu.

prodej je 200kč/kg

takze by me zajimalo, obzvlast od tebe, Terko, kolik a jakyho predbezne chcete abych vedel kolik toho tu mam vubec vyrobit/prodat atd.

V chladu lednici by mel syr vydrzet minimalne tyden. Zakysak by mel byt jeste trvanlivejsi.
Syr je mozno pak treba nakrajet na mensi kousky a prolozit korenim.

V pripade zajmu bude potreba si to ode me odebrat nejlip v pondeli az utery pristi tyden.

Nahoru