od Sitar » pát čer 12, 2009 11:53
Tohle mi přišlo mailem:
Vážený pane,
zasílám Vám informace o teplotách, kterým jsou naše produkty během zpracování vystaveny. Zásadní je, že naše potraviny jsou co nejšetrněji zpracovávány.
Zde jsou informace k jednotlivým Alnatura produktům:
Ořechy a mandle:
Alnatura ořechy a mandle jsou při dobrém počasí a suché sklizni sušeny na slunci. Pokud toto není možné, jsou šetrně sušeny teplým vzduchem při teplotách 40-50°C.
Jablečné plátky:
Jablka jsou omyta, jádřince jsou odstraněny a jablko je strojově nakrájeno. Jsou sušeny v peci při teplotách okolo 40°C.
Ananasové plátky:
Ovoce je nakrájeno a je sušeno teplým vzduchem při teplotě 40°C.
Meruňky:
Veškeré ovoce je sušeno na slunci, na speciálních sušicích místech v blízkosti pole. Ovoce je ručně odpeckováváno. Nakonec jsou meruňky pečlivě očištěny a několikrát ručně přebrány.
Datle:
Po ruční sklizni jsou datle umyty nebo ošetřeny vodní párou, pak následuje sušení na slunci.
Fíky:
Fíky jsou sušeny na slunci, poté jsou umyty a znovu sušeny. Při špatném počasí jsou sušeny teplým vzduchem při teplotě 40°C. Zčásti jsou sušeny už na stromě. Doba trvání sušicího procesu je rozdílná podle stupně vlhkosti a trvá po dobu 1 týdne.
Kokosové plátky, strouhaný kokos:
Kokos je nakrájen, příp. nastrouhán a sušen teplým vzduchem při teplotě 40°C.
Kalifornské švestky
Po sklizni následuje sušení ve speciálních sušicích pecích, kde jsou po dobu 12-20 hodin sušeny teplem 50-60°C.
Rozinky:
Rozinky jsou sušeny na slunci, umyty a opět sušeny. Při špatném počasí jsou sušeny teplým vzduchem při teplotě 40°C.
S pozdravem a přáním krásného dne
Tohle mi přišlo mailem:
Vážený pane,
zasílám Vám informace o teplotách, kterým jsou naše produkty během zpracování vystaveny. Zásadní je, že naše potraviny jsou co nejšetrněji zpracovávány.
Zde jsou informace k jednotlivým Alnatura produktům:
Ořechy a mandle:
Alnatura ořechy a mandle jsou při dobrém počasí a suché sklizni sušeny na slunci. Pokud toto není možné, jsou šetrně sušeny teplým vzduchem při teplotách 40-50°C.
Jablečné plátky:
Jablka jsou omyta, jádřince jsou odstraněny a jablko je strojově nakrájeno. Jsou sušeny v peci při teplotách okolo 40°C.
Ananasové plátky:
Ovoce je nakrájeno a je sušeno teplým vzduchem při teplotě 40°C.
Meruňky:
Veškeré ovoce je sušeno na slunci, na speciálních sušicích místech v blízkosti pole. Ovoce je ručně odpeckováváno. Nakonec jsou meruňky pečlivě očištěny a několikrát ručně přebrány.
Datle:
Po ruční sklizni jsou datle umyty nebo ošetřeny vodní párou, pak následuje sušení na slunci.
Fíky:
Fíky jsou sušeny na slunci, poté jsou umyty a znovu sušeny. Při špatném počasí jsou sušeny teplým vzduchem při teplotě 40°C. Zčásti jsou sušeny už na stromě. Doba trvání sušicího procesu je rozdílná podle stupně vlhkosti a trvá po dobu 1 týdne.
Kokosové plátky, strouhaný kokos:
Kokos je nakrájen, příp. nastrouhán a sušen teplým vzduchem při teplotě 40°C.
Kalifornské švestky
Po sklizni následuje sušení ve speciálních sušicích pecích, kde jsou po dobu 12-20 hodin sušeny teplem 50-60°C.
Rozinky:
Rozinky jsou sušeny na slunci, umyty a opět sušeny. Při špatném počasí jsou sušeny teplým vzduchem při teplotě 40°C.
S pozdravem a přáním krásného dne