Alnatura, DM

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Alnatura, DM

Re: Alnatura, DM

od Dano » pon čer 13, 2011 14:39

Takze myslis, ze u datli ide tiez o pasterizaciu podobne ako u fig na tej linke? Ci dokonca o zmaknutie?
Výběrové voňavé sušené fíky se pasterizují horkou parou a tak se šetrně přemění na měkké fíky. Jsou šťavnatější a ovocnější než klasické sušené fíky.
To uz nie je moc daleko od sterilizovanych ovocnych kompotov, co?

Pri tych datliach sa pise ale opacne, najskor para, potom susenie.

Som dufal, ze ked sa tie vrecka naplnia ochrannou atmosferou, tak tie figy/datle by mohli vydrzat aj bez nejakej pasterizacie. No rok asi nie, a na par tyzdnov/mesiacov s rizikom nepredania a strat to nikto s predajcov nenakupi a nebude distribuovat.

Re: Alnatura, DM

od Jirka N » ned čer 12, 2011 21:25

úplnou náhodou jsem narazil na odpověď:

http://kuc.cz/18tuek

Re: Alnatura, DM

od Dano » sob čer 11, 2011 17:24

Sitar píše:Tohle mi přišlo mailem:
...
Po ruční sklizni jsou datle umyty nebo ošetřeny vodní párou, pak následuje sušení na slunci.
Naco ta vodna para?
LiveFood ma v ponuke datle? Ak ano, dovaza ako susene?
Datle Alnatura som zaradil do jedalnicka tuto zimu.

Re: Alnatura, DM

od Sitar » stř úno 16, 2011 23:14

Re: Alnatura, DM

od Jindra » ned úno 06, 2011 22:35

Sitar píše:
Návštěvník píše:dobrý den, prosím odborníky , aby mě dali vědět jaké je dávkování u alnatura ovesné otruby, jak se to bere atd. díky za vaše skvělé odpovedi. pavel burian drnovice, vyškov.
Přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně.
A musí se hodně zapíjet, to je asi jasné. Další poznámka - jsou tvrdé a tedy dráždí střevo, což může či nemusí vadit. Pokud by vadilo, zkus otruby rýžové, páč jsou jemnější. Ale stále platí - přiměřeně přiměřeně. Já osobně bych bral jen kdyby byly fakt potřeba.

Re: Alnatura, DM

od Sitar » ned úno 06, 2011 12:06

Návštěvník píše:dobrý den, prosím odborníky , aby mě dali vědět jaké je dávkování u alnatura ovesné otruby, jak se to bere atd. díky za vaše skvělé odpovedi. pavel burian drnovice, vyškov.
Přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně.

Re: Alnatura, DM

od Návštěvník » sob úno 05, 2011 20:15

dobrý den, prosím odborníky , aby mě dali vědět jaké je dávkování u alnatura ovesné otruby, jak se to bere atd. díky za vaše skvělé odpovedi. pavel burian drnovice, vyškov.

Re: Alnatura, DM

od Sitar » pon črc 13, 2009 18:38

epony píše:ano maju agave za dobru cenu :)
ja ti neviem, skor si myslim, že ta para orechom ubliži, časť enzymov sa zničí.. :roll:
Částečně asi jo, ale do jaký míry je to zrovna u ořechů zásadní věc, lze jen těžko říci.

Re: Alnatura, DM

od epony » pon črc 13, 2009 16:21

ano maju agave za dobru cenu :)
ja ti neviem, skor si myslim, že ta para orechom ubliži, časť enzymov sa zničí.. :roll:

Re: Alnatura, DM

od Sitar » pon črc 13, 2009 13:55

Ani nevím, že mají sirup z agáve. To je novinka?

Taky si myslím, že ta pára oříškům moc neublíží.

Re: Alnatura, DM

od epony » pon črc 13, 2009 10:46

Napisala som mail do Alnatura ohladom Agave sirupu a kešu. Tu je odpoveď:

Dobrý deň,

Vašu požiadavku som zaslala do Rakúska priamo do Alnatury. Vyjadrenie znie:

Agave sirup nie je spracovaný teplotou nad 40 °C.
Kešu orechy sa poväčšine ošetrujú vo vodnej pare, tým sa odstraňuje šupa a horkastá blana. Vodná para má niečo pod 100 °C.
Para nepreniká hlboko do orieška, ale tovar už nie je 100% v surovom stave.
Garancia čistých kešu orechov je ozajstnou raritou.

V prípade ďalších otázok ma neváhajte kontaktovať.

Re: Alnatura, DM

od epony » úte črc 07, 2009 16:40

Vrta mi hlavou ako je to s kešu od Alnatura..ono totiž je naročné zohnať skutočné raw kešu..

Re: Alnatura, DM

od Jindra » pát čer 26, 2009 8:54

Další věc, kterou v DM kupuji, je Knackebrot (Alnatura). Na obalu se uvádí "šetrně pečeno", což mne zaujalo, poslal jsem tedy Němcům dotaz, jak se šetrně peče. Jste-li taky zvědaví, prozradím jejich odpověď: "Knackebrot je pečen cca 11 minut při teplotě 320 °C až 120 °C."
Je to ohromně dobrej chléb a mrzí mne, že se mi stále nedaří zbavit se závislosti na něm. Aspoň si ho poslední dobou nemažu pořád jen máslem, ale zkouším rostlinný olej (pro začátek slunečnicový) a jindy zas - samozřejmě - rozmačkaným avokádem s česnekem.

Re: Alnatura, DM

od epony » pát čer 12, 2009 14:56

dakujem moc krat za toto vlakno. zrovna v tychto dnoch som premyšlala, ako su na tom s kvalitou Alnatura bio vyrobky. :wink: :) :)

Re: Alnatura, DM

od vladka » pát čer 12, 2009 14:12

jojo, potvrzuji taky příjemnou zkušenost, chodím tam pro bio sezam, len a slunečnici. Jsou to přívětivé etikety na těch obalech... :wink:

Re: Alnatura, DM

od Jindra » pát čer 12, 2009 13:00

Dík za tohle vlákno - Alnatura si jej zaslouží, snaží se :)

Neznám lepší bio rozinky, než od Alnatury (prostřednictvím DM Drogerie), fakt mňamko. Podobně bio datle, taky moc fajn. Také do DM zajdu rád testovat bio chleby, kterých mají hned několik druhů (ale na žádném není zmínky o šetrném pečení, Balado, takže jsou asi i jiné "lepší" chleby). No a o jejich kysaném zelí jsme už splkli ve vlákně o zelí - zelí bohužel Alnatura pasteruje při 80 °C, takže tady mají moje mínus, ááále co, nakysáme si zelí doma vlastní.
Fajn, že tu Alnatura je - její bio výrobky hodnotím kladně.

Alnatura, DM

od Sitar » pát čer 12, 2009 11:53

Tohle mi přišlo mailem:

Vážený pane,

zasílám Vám informace o teplotách, kterým jsou naše produkty během zpracování vystaveny. Zásadní je, že naše potraviny jsou co nejšetrněji zpracovávány.

Zde jsou informace k jednotlivým Alnatura produktům:

Ořechy a mandle:
Alnatura ořechy a mandle jsou při dobrém počasí a suché sklizni sušeny na slunci. Pokud toto není možné, jsou šetrně sušeny teplým vzduchem při teplotách 40-50°C.

Jablečné plátky:
Jablka jsou omyta, jádřince jsou odstraněny a jablko je strojově nakrájeno. Jsou sušeny v peci při teplotách okolo 40°C.

Ananasové plátky:
Ovoce je nakrájeno a je sušeno teplým vzduchem při teplotě 40°C.

Meruňky:
Veškeré ovoce je sušeno na slunci, na speciálních sušicích místech v blízkosti pole. Ovoce je ručně odpeckováváno. Nakonec jsou meruňky pečlivě očištěny a několikrát ručně přebrány.

Datle:
Po ruční sklizni jsou datle umyty nebo ošetřeny vodní párou, pak následuje sušení na slunci.

Fíky:
Fíky jsou sušeny na slunci, poté jsou umyty a znovu sušeny. Při špatném počasí jsou sušeny teplým vzduchem při teplotě 40°C. Zčásti jsou sušeny už na stromě. Doba trvání sušicího procesu je rozdílná podle stupně vlhkosti a trvá po dobu 1 týdne.

Kokosové plátky, strouhaný kokos:
Kokos je nakrájen, příp. nastrouhán a sušen teplým vzduchem při teplotě 40°C.

Kalifornské švestky
Po sklizni následuje sušení ve speciálních sušicích pecích, kde jsou po dobu 12-20 hodin sušeny teplem 50-60°C.

Rozinky:
Rozinky jsou sušeny na slunci, umyty a opět sušeny. Při špatném počasí jsou sušeny teplým vzduchem při teplotě 40°C.

S pozdravem a přáním krásného dne

Nahoru