od Jane » pát bře 05, 2010 15:56
Asi jsem se špatně vyjádřila. Samozřejmě, že je dobré čerstvě nadojené mléko, miluju ho. Problém je v tom, že v naší době a situaci nevěřím doktorům, prodejcům, nikomu...všechno je business, je to smutné, ale je to tak, lidé se snaží prodat, co se dá, za co největší cenu. Já prostě nevěřím, že to, co teče z automatu, může být čerstvě nadojené mléko (zdravé je jen do 2 hodin po nadojení).
Ale neberu nikomu jeho názor
vše v míru
J.
Jindra píše:Jane píše:To jako vážně? Nevěřím tomu, že by bylo syrové, nevíš, jak to mají s hygienou, nehledě na to, že tam mohou nalít cokoliv! V automatu bych si mléko nikdy nekoupila!
Promiň, ale mám pocit, že čteš Blesk nebo jak se ty "populární" časopisy jmenují a nějaké hlubší znalosti o tom nemáš - neurážím Tě, jen píši svůj názor. Toto jsem konzultoval nezávisle na sobě s dvěma farmáři - dodavateli do mlékobarů, jednoho jsem navštívil, abych to viděl, taky mám rád svý jistoty - všechno ve skle a v nerezu, aby splnil normy. Musejí splňovat takové limity a mají tolik hygienických kontrol, až je skoro lituju. Mysli si co chceš, to je v pořádku, já však vím, že mléko v baru (aspoň v tom našem
) syrové skutečně je a kvalitu s mlékem krabicovým srovnávat vůbec nemíním.
Jinak, někdy se zeptej dědečka, určitě Ti přizná, že mléko nejednou pil těsně po nadojení (kravské či kozí) a odhaduji, že to v pohodě přežil
Ba naopak, tahle jeho generace byla zdravější než ta dnešní, která má všechno perfektně umyté a vydesinfikované, ufff.
Tak jako tak (aby byly jasné moje postoje), obecně rozhodně mléčné produkty kvůli jejich zahleňování a odvápňování nedoporučuji. Na tom ani mlékobary nic nemění. Jelikož ale moje děti ještě sem tam nějaký ten jogurt vyžadují (za ty roky si kluci navykli), radši jim jej vyrobím z mléka syrového, než jim kupovat pasterované mrtvé hmoty.
Asi jsem se špatně vyjádřila. Samozřejmě, že je dobré čerstvě nadojené mléko, miluju ho. Problém je v tom, že v naší době a situaci nevěřím doktorům, prodejcům, nikomu...všechno je business, je to smutné, ale je to tak, lidé se snaží prodat, co se dá, za co největší cenu. Já prostě nevěřím, že to, co teče z automatu, může být čerstvě nadojené mléko (zdravé je jen do 2 hodin po nadojení).
Ale neberu nikomu jeho názor :-) vše v míru :-)
J.
[quote="Jindra"][quote="Jane"]To jako vážně? Nevěřím tomu, že by bylo syrové, nevíš, jak to mají s hygienou, nehledě na to, že tam mohou nalít cokoliv! V automatu bych si mléko nikdy nekoupila![/quote]Promiň, ale mám pocit, že čteš Blesk nebo jak se ty "populární" časopisy jmenují a nějaké hlubší znalosti o tom nemáš - neurážím Tě, jen píši svůj názor. Toto jsem konzultoval nezávisle na sobě s dvěma farmáři - dodavateli do mlékobarů, jednoho jsem navštívil, abych to viděl, taky mám rád svý jistoty - všechno ve skle a v nerezu, aby splnil normy. Musejí splňovat takové limity a mají tolik hygienických kontrol, až je skoro lituju. Mysli si co chceš, to je v pořádku, já však vím, že mléko v baru (aspoň v tom našem :wink: ) syrové skutečně je a kvalitu s mlékem krabicovým srovnávat vůbec nemíním.
Jinak, někdy se zeptej dědečka, určitě Ti přizná, že mléko nejednou pil těsně po nadojení (kravské či kozí) a odhaduji, že to v pohodě přežil :wink: Ba naopak, tahle jeho generace byla zdravější než ta dnešní, která má všechno perfektně umyté a vydesinfikované, ufff.
Tak jako tak (aby byly jasné moje postoje), obecně rozhodně mléčné produkty kvůli jejich zahleňování a odvápňování nedoporučuji. Na tom ani mlékobary nic nemění. Jelikož ale moje děti ještě sem tam nějaký ten jogurt vyžadují (za ty roky si kluci navykli), radši jim jej vyrobím z mléka syrového, než jim kupovat pasterované mrtvé hmoty.[/quote]