ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Veet » sob kvě 10, 2014 19:47

cepheus píše:Soda je slabucka a skrabe plasty - pozor, pouzij SAVO a budes valit oci jak se to rozpousti ta barva z ovoce, ale vezmi gumove rukavice, zere to vsecko organicke, tedy i kuzi:).
Dobry je i hydroxid sodny (takove ty bile cocky) na cisteni odpadu, ale stejne jako SAVO, taky rukavice, taky to zere ruce (vlasy v odpadu, vsecko organicke).
Mrkve jsem se nedokazal nicim zbavit a za par minut je jako novy nerez i plasty, sodu nebrat, viz vyse:).
Díííky!!! Sítko je jak nové :)

ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Janek » sob kvě 10, 2014 17:16

Dobry je i hydroxid sodny (takove ty bile cocky) na cisteni odpadu, ale stejne jako SAVO, taky rukavice, taky to zere ruce (vlasy v odpadu, vsecko organicke).
Neboli louh, obcas to nekdo omylem vypije, nekdo se v tom rozpusti apod.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od cepheus » pát kvě 09, 2014 21:02

Soda je slabucka a skrabe plasty - pozor, pouzij SAVO a budes valit oci jak se to rozpousti ta barva z ovoce, ale vezmi gumove rukavice, zere to vsecko organicke, tedy i kuzi:).
Dobry je i hydroxid sodny (takove ty bile cocky) na cisteni odpadu, ale stejne jako SAVO, taky rukavice, taky to zere ruce (vlasy v odpadu, vsecko organicke).
Mrkve jsem se nedokazal nicim zbavit a za par minut je jako novy nerez i plasty, sodu nebrat, viz vyse:).

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Veet » pát kvě 09, 2014 18:41

Čím čistíte sítko u odstředivek? Poslední dobou mi začal odšťavňovat mizerně. Nic moc výtěžnost a ještě k tomu byly zbytky dužiny ve šťávě, což sem nechápal. Tak jsem dnes popadl kartáč, jedlou sodu a pustil se do drhnutí. Po čtvrt hodině brutálního čištění sítko docela prokouklo. No a nestačil jsem se divit jak pěkně maká, teď budu mít poloviční spotřebu mrkve :D Bude někdo tak hodný a prozradí mi tajemství, jak nejlépe sítko vyčistit? >:-) I po téhle očistě je sítko značně zanesený. Zkoušel jsem například na noc ponořit do octa, ale bez efektu.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od ajla » čtv kvě 08, 2014 19:08

http://rutube.ru/video/1cdea65f20841fb1 ... c27d8ace1/

Jak je vidět ve filmu, pití zeleninových a ovocných šťáv pomáhá skutečně účinně hubnout a uzdravovat. Je bezpečné i dlouhodobě. Dobré je, že ti lidé nic moc kolem toho neřeší a mají úspěch. Pokusím se sehnat odšťavňovač a jdu na to, než asi za dva měsíce budou borůvky, jahody, třešně a višně :delicacy:

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Ivana » stř úno 06, 2013 11:30

:D Díky moc za radu. No já jsem takovej věčnej začínač, ale momentálně to je kůra po delším období skoro klasické stravy. No uvidíme jak to vydržíme.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od rudo » pon úno 04, 2013 0:13

Ivana píše:Ahoj :-) Ráda bych se zeptala jak je to když se pijí jen ovocné nebo zel. štávy. Musím si dělat klystýr nebo výplachy denně? Nemáte nějaké informace o tomto? Chceme s sestrou pít pouze šťávy měsíc. Myslíte si že je to ok? Díky moc
je dobre si vycistit creva este predtym ako zacnes a aj nabiehat mozes pomaly napriklad si tyzdne len na zeleninivyh polievkach a nic tuheho
rano klystyr a plievky az na obed a vecer

sleduj ako na teba posobia ovocne stavy dost ludi neznasa ten fruktozovy napor
a porovanavaj ten rozdiel so zeleninovymi stavami najme tymi nesladkymi - teda bez mrkve

ja by som ako prvu stavu kazdy den odporucil repikaty celer+uhorka

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od bukaj » ned úno 03, 2013 21:10

Ještě připomenu, že po intenzivní očistě je dobré dodat nějaké laktobacily. Lidem, co na nějaké zdravější stravě začínají, to hodně pomáhá.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Lenuška » ned úno 03, 2013 10:57

Ivana píše:Ahoj :-) Ráda bych se zeptala jak je to když se pijí jen ovocné nebo zel. štávy. Musím si dělat klystýr nebo výplachy denně? Nemáte nějaké informace o tomto? Chceme s sestrou pít pouze šťávy měsíc. Myslíte si že je to ok? Díky moc
Nepíšeš, jak jsi se stravovala doposud, ale platí, že po "normální" stravě je střevo hodně zanešené, a je potřeba ho čistit. Takže doporučuji zpočátku klystýr denně několik dní. Pokud nejsi zvyklá, nemusí se to úplně dařit dobře "vypláchnout". Po několika dnech ti pravděpodobně i splaskne bříško, pak už můžeš dělat klystýt 1x za 3-7 dní.
Pokud bys důkladně nevyčistila střevo, nebudou se ti šťávy vstřebávat a tělo bude hladovět. Juicing není jen záležitost čištění, je to hlavně zásobení těla dokonale stravitelnými vitamíny a minerály, bez zátěže balastními látkami.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Ivana » ned úno 03, 2013 10:36

Ahoj :-) Ráda bych se zeptala jak je to když se pijí jen ovocné nebo zel. štávy. Musím si dělat klystýr nebo výplachy denně? Nemáte nějaké informace o tomto? Chceme s sestrou pít pouze šťávy měsíc. Myslíte si že je to ok? Díky moc

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Radek » ned led 20, 2013 15:26

culka píše:Neboj Kometa, casom sa dopracujes ku vsetkym vitarianskym hrackam a nakoniec skoncis pri doske, noziku a zuboch, lebo sa ti to nebude chciet stale umyvat. m:-)
Tak na tom asi něco bude :D. Taky jsem tak dopadl, ale teď už je to přece jen trochu dál... Když člověk zainvestuje a já tvrdím, že do zdraví by se investovat mělo, tak si může pořídit přístroj, který je velmi účinný a přitom se dá umýt i utřít za 12 minut. Já osobně jsem si pořídil Angel Juicer 5500 (http://www.eujuicers.cz/cs/katalog/odst ... uicer-5500), což je trochu dražší stroj, ale koupi rozhodně nelituji, odšťavňujeme totiž hostům v našem malinkém hotýlku, takže je velmi často používán, zatím s ním nebyly vůbec žádné problémy a má mnoho výhod. Je ze 4 dílů, takže snadná údržba. Můžete do něj nacpat, co se vám zamane, třeba i ječmen, nebo klíčky. Můžete si udělat sójové mléko, což ocení nejen vegetariáni a vegani. Suroviny jsou vytěžovány nonstop, takže úplně maximálně. Pokud tedy odšťavňování myslíte vážně, toto je dobrá volba ;).

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Panda » stř pro 05, 2012 19:10

V upoutávce říkají, že je to český výrobce. http://www.youtube.com/watch?v=VJ503ino_Zw
podrobnosti http://www.my-concept.cz/?cls=stoitem&stiid=59684

Hurom se dá najít i pod 7 tisíc. Osobně bych asi více důvěřoval zkušenému výrobci.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Návštěvník » stř pro 05, 2012 17:56

Píšu i sem, nevím kde to dřív uvidí.
Přátelé,
dnes nám přišla do poštovní schránky nabídka na odšťavňovač s podobným principem jako má HUROM. Je to CONCEPT. Stojí bez 1kč 5000 kč, zož je o takových 3000 kč míň, než HUROM.
Znáte ho někdo, prosím???

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od gabrielik » pon lis 19, 2012 15:25

Ja takú obrovskú ako na haloween. Taká aká nám narástla v záhrade :) . Ale dá sa aj maslová aj hokaido. Hokaido sa nemusí ani šúpať, pre tých čo chcú využiť aj odšťavenú drť.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Oriana » sob lis 17, 2012 21:43

Děkuji za odpověď. Mám hokaido a butternut.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Lenuška » sob lis 17, 2012 18:59

Oriana píše:Prosím,jaký typ dýnì odšťavňujete?
Já jen hokkaidó, ale určitě se dá i ta "česká".

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Oriana » sob lis 17, 2012 17:34

Prosím,jaký typ dýnì odšťavňujete?

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Lenuška » pát lis 16, 2012 12:06

mám dobrý tip pro vlastníky Angela. Možná se dá využít i na jiných odšťavňovačích, podle typu "násypky".
Jablka, která jsou moučná, se těžko nebo vůbec odšťavní. Musí se přidávat mrkev. Pokud chce člověk čistou jablečnou šťávu, třeba na kvašení (:-) , nebo před jaterní očistou, lze to takto:
najdu mrkev, která má téměř těsně průměr jako otvor na vkládání jablek. Umyju ji, odkrojím vršek. Odšťavním moučné jablko až do fáze, kdy začne tvořit kaši v násypce, pak vezmu mrkev, a tlakem tu kaši prolisuju až ke dnu. A tak pokračuju dál, možná by šlo mrkev použít místo dřevěné paličky na přitlačení už od začátku, aby se kaše nevytvořila vůbec.
Mrkev se dá omýt a strčit do lednice na zítra. Najít stejný průměr se nemusí vždy podařit... >:-)

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od gabrielik » pon lis 05, 2012 11:11

Jindro, nečítal si na FB? haloweensky džús?

1Liter tekvicovej šťavy, 1 banán, šťava z pol citróna, škorica, vanilka med alebo agáve (nemusí byť). Pomixovať a to je mňáámka fakt.
Ja som si robila zľahčenú návratovkovú kombináciu, tekvica banán a citrón a aj to je mňamka samo o sebe. A keď k tomu pridáš pár zelených listov tak to máš štýlové zelené a rovnako mňamkové.
Alebo tekvicovú polievočku z mixovanej tekvice?
A ešte tam niekto písal, že tekvicová šťava sa veľmi podobá na mrkvu, akurát je jemnejšia, možno menej sladšia. Takže si to trafil.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od buc11 » pon lis 05, 2012 11:02

Lenuška píše:
Jindra píše:No vida, děkuji za tip, Leni. Asi je to jednoduché, ale kořenit se nikdá nenaučím - až na ten česnek, ten teda dávám kde jen to je možné, mňááám
A vidíš, já bych tipovala, že jsi dobrý kuchař, podle tvých příspěvků. Často se opakující slovo mňááám (:-) ve mně evokuje člověka, který si umí jídlo užít, a aby to bylo dokonalé, dělá si ho sám, přesně podle své chuti...
K tomu koření- jsem zastáncem toho, že v jednoduchosti je krása. Nemám ráda překombinovaná jídla. Přesto že to pak nejím, ráda vařím pro přítele, a snažím se využívat chuťě potravin samotných, koření pouze jako podtržení. Pak se nadýmám jako páv, když přítel v italské restauraci řekne, že si jejich vyhlášené rizoto nedá, protože ho vařím líp >:-)a dá si se mnou salát.. . Samozřejmě bych ráda, kdyby i to jedno vařené jídlo denně opustil. Obávám se, že takhle k tomu nedojde...teď mne to napadlo, začnu vařit hnusně, aby přešel na syrové (:-) . Buď přejde, nebo odejde :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ne-é, to je vtip, ráda uvařím :D
mrkni někdy pod polštář, jestli tam neukrývá nějakej godhaj
(jak náš synek v dobách militantního vita)

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Lenuška » pon lis 05, 2012 10:17

Jindra píše:No vida, děkuji za tip, Leni. Asi je to jednoduché, ale kořenit se nikdá nenaučím - až na ten česnek, ten teda dávám kde jen to je možné, mňááám
A vidíš, já bych tipovala, že jsi dobrý kuchař, podle tvých příspěvků. Často se opakující slovo mňááám (:-) ve mně evokuje člověka, který si umí jídlo užít, a aby to bylo dokonalé, dělá si ho sám, přesně podle své chuti...
K tomu koření- jsem zastáncem toho, že v jednoduchosti je krása. Nemám ráda překombinovaná jídla. Přesto že to pak nejím, ráda vařím pro přítele, a snažím se využívat chuťě potravin samotných, koření pouze jako podtržení. Pak se nadýmám jako páv, když přítel v italské restauraci řekne, že si jejich vyhlášené rizoto nedá, protože ho vařím líp >:-)a dá si se mnou salát.. . Samozřejmě bych ráda, kdyby i to jedno vařené jídlo denně opustil. Obávám se, že takhle k tomu nedojde...teď mne to napadlo, začnu vařit hnusně, aby přešel na syrové (:-) . Buď přejde, nebo odejde :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ne-é, to je vtip, ráda uvařím :D

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Jindra » ned lis 04, 2012 22:03

No vida, děkuji za tip, Leni. Asi je to jednoduché, ale kořenit se nikdá nenaučím - až na ten česnek, ten teda dávám kde jen to je možné, mňááám

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Lenuška » ned lis 04, 2012 16:58

Já do dýňové šťávy přidávám kurkumu a česnek, není pak nasládlá...

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Jindra » ned lis 04, 2012 15:44

.
Jak běžně ščavím mrkev jabka řepu, tak dneska jsem zkusil přidat dýni ze zahrádky a výsledek zajímavý - ta dýně ščávu docela solidně zahustila, takže vznikl tak trochu krém. Ještě to zahřát na čtyřicítku a je z toho mrkvová polévka, no fakt.

Možná by to šlo "vylepšit" nějakým kořením, ale to je pro mě španělská vesnice, to netuším, čím by se to dalo "přiostřit" a ostatně ani není potřeba.
Já teda rád chřoupu, tak jsem si do toho dohodil pár semínek dýně a mandlí, byl mňam obídek.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od s.arik » pon čer 04, 2012 8:53

Mně taky šťávy nechutnají, ani sladké, ani hořké :)
Mám ráda jen z citrusů (grep, pomeranč,mandarinka) a je fakt, že když se do mrkvovky plácne půl citronu, je to lepší.

Další tip, co nám moc chutná a jíme denně, i když nejde o šťávu, ale smoothie: jedna velká okurka, 200 g řapíkatého celeru, stroužek česneku. Šťáva bude asi chutnat stejně jako pyré z mixéru, jen to bude bez vlákniny.

Re: Zeleninové šťávy -chuť

od buc11 » pon čer 04, 2012 8:42

přezůvky píše:Ahoj. :) Začala jsem si dělat zeleninové šťávy (z mkrve, z okurky, z kedlubny atd.), ale přijdou mi opravdu hodně sladké, takže
pít je pro mě utrpením. Nemáte nějaké tipy na dobrou kombinaci zelenin, kdy pak šťáva chutná dobře? Na netu jsem našla jen
recepty s přídavkem cukru apod., to vůbec nechci. :shock: Díky.
jestli se zdá okurka moc sladká, tak doporučuji přidávat juice z čehokoliv lučního zeleného a nestačí-li, tak ještě třeba šťávu ze šťovíku, paliny-pelyňku nebo jehličí
nedovedu si představit, kdybys náhodou ochutnala třeba z melounu nebo mého rajčete
teď si zrovna libuju na koprové, a jak se tak zamýšlím, i zde bych našel kusček sladkého

Zeleninové šťávy -chuť

od přezůvky » pon čer 04, 2012 8:18

Ahoj. :) Začala jsem si dělat zeleninové šťávy (z mkrve, z okurky, z kedlubny atd.), ale přijdou mi opravdu hodně sladké, takže
pít je pro mě utrpením. Nemáte nějaké tipy na dobrou kombinaci zelenin, kdy pak šťáva chutná dobře? Na netu jsem našla jen
recepty s přídavkem cukru apod., to vůbec nechci. :shock: Díky.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Terka » ned pro 05, 2010 2:05

Arion píše:Ahoj lidi! >:-)

Chci si pořidit nedrahý odštavnovač na ovoce a zeleninku a zatím si nemůžu vybrat z tak pestré nabídky :) Porádít mi někdo nějaký, se kterým již máte zkušenost? Děkuju :wink:
http://www.insert.cz/bedynky/zbozi-easy ... a,1328.htm
(zkušenost s ním bohužel nemám...znám se ale osobně s majitelem toho e-shopu, a ten by nic špatného určitě neprodával)

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Terka » ned pro 05, 2010 2:00

Bernardeta píše:pozor nať mrkve není ke konzumaci úplně vhodná, Jarda Zajíček o tom psal na svém fóru toto:
Dotaz: "Dají se odšťavňovat i zelené natě u mrkve? Nejsou tam nějaké třeba jedovaté látky? Děkuji moc."
Odpověď Jarda: "Tak tato zelená hmota a zelený vršek mrkve určitě ne, velice to ničí srdeční sval a rozhodně to nedoporučuji."
díky moc za infoo ! :)

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Terka » ned pro 05, 2010 1:47

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Jindra » ned lis 21, 2010 22:41

Bernardeta píše:jaký je rozdíl mezi zeleným vrškem a natí?
jej přehlídl jsem otázku, promiň. Panda už mezitím správně odpověděl; dík.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Miguel » ned lis 21, 2010 20:32

zelené brambory - zelené rajčata - solanin - jedno jsem pozřel /nějaká italská odrůda/ - tělo se mi odměnilo týdenním průjmem, prakticky nezastavitelným :delicacy:

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Panda » pát lis 19, 2010 10:56

Bernardeta píše:...jaký, prosím, je rozdíl mezi zeleným vrškem a naťí?...
Asi bude myšlena nadzemní část kořene mkrve, která na světle zezelená a bude zřejmě podobně škodlivá jako zezelenalé brambory (a i na chuť je docela odporná).

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Arion » pát lis 19, 2010 10:39

justDVL2 píše:Ahoj, ja mam Rohnson R-427 a bez problemov funguje uz vyse pol roka, odstavujem parkrat tyzdenne. Je to v nizkej cenovej kategorii myslim najlepsi odstavovac.
Děkuji pořidil jsem si něco podobného, zatím funguje :delicacy:

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Bernardeta » pát lis 19, 2010 9:36

Jindra píše:
Bernardeta píše:pozor nať mrkve není ke konzumaci úplně vhodná, Jarda psaltoto: "Tato zelená hmota a zelený vršek mrkve určitě ne, velice to ničí srdeční sval a rozhodně to nedoporučuji."
Se zeleným vrškem mrkve souhlasím, do bio odpadu s ním, ale nať klíďo beru kůli chlorofylu, no :?
Ahoj Jindro, to je zajímavé. Jsem natvrdlá, ale jaký, prosím, je rozdíl mezi zeleným vrškem a naťí? Ráda bych taky co nejvíce plodiny využila :-) dík moc.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Jindra » pát lis 19, 2010 7:28

Bernardeta píše:pozor nať mrkve není ke konzumaci úplně vhodná, Jarda psaltoto: "Tato zelená hmota a zelený vršek mrkve určitě ne, velice to ničí srdeční sval a rozhodně to nedoporučuji."
Se zeleným vrškem mrkve souhlasím, do bio odpadu s ním, ale nať klíďo beru kůli chlorofylu, no :?

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od justDVL2 » pát lis 19, 2010 1:58

Ahoj, ja mam Rohnson R-427 a bez problemov funguje uz vyse pol roka, odstavujem parkrat tyzdenne. Je to v nizkej cenovej kategorii myslim najlepsi odstavovac.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Arion » pát lis 12, 2010 9:16

Ahoj lidi! >:-)

Chci si pořidit nedrahý odštavnovač na ovoce a zeleninku a zatím si nemůžu vybrat z tak pestré nabídky :) Porádít mi někdo nějaký, se kterým již máte zkušenost? Děkuju :wink:

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Bernardeta » sob říj 30, 2010 12:59

pozor nať mrkve není ke konzumaci úplně vhodná, Jarda Zajíček o tom psal na svém fóru toto:
Dotaz: "Dají se odšťavňovat i zelené natě u mrkve? Nejsou tam nějaké třeba jedovaté látky? Děkuji moc."
Odpověď Jarda: "Tak tato zelená hmota a zelený vršek mrkve určitě ne, velice to ničí srdeční sval a rozhodně to nedoporučuji."

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od mun » sob říj 30, 2010 11:29

Díky Jindro, jdu na to, mám tam mrkev, červenou řepu, bílé zelí a kousek černé ředkve.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Jindra » sob říj 30, 2010 11:23

mun píše:Koupil jsem na trhu pár svazků mladé mrkve, mám hodit do šťávovače i tu nať?
Osobně to tak dělám, jo jo. Trochu opláchnu vodou, doví čím to stříkali.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od mun » sob říj 30, 2010 11:22

Koupil jsem na trhu pár svazků mladé mrkve, mám hodit do šťávovače i tu nať?

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Samira » úte zář 07, 2010 13:10

iste, vzdy sa moze najst nejaka, co mu bude snicle vysmazat ;)
snad mam aj ine pozitiva, ked uz mu masko nevyvaram... :mrgreen:

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Panda » úte zář 07, 2010 8:50

Samira píše:...Vcera mal moj chlap doma akesi ranajky a cely den v praci len ovocie. Neskutocne si pochvaloval, ako je mu dobre, lahko... Tesim sa z jeho vlastnych pozorovani.
Aby Ti pak z lehkosti neuletěl ... za jinou :D

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Samira » úte zář 07, 2010 7:51

Panda píše:
Samira píše:...Dnes som si doniesla do prace aj parak (el. parny hrniec), predpokladam, ze v zime ocenim na obed aj teplu naparenu zeleninu. Ak sa mi to neosvedci, ponesiem parak zase domov.
Neosvědčí. Budeš po ní unavená.
Nebola som. Mala som kukuricu v pare a pila som predtym, pocas i po jej jedeni zeleny drink, stacil to asi vykompenzovat.
Po varenom jedle byvam unavena, to je pravda, ale to musi byt vepro-knedlo-zelo. Malokedy sa citim unavene po lahkej polievke ci zeleninovom jedle. Mozno este stale nepoznam tu pravu vitariansku lahkost :)

Vcera mal moj chlap doma akesi ranajky a cely den v praci len ovocie. Neskutocne si pochvaloval, ako je mu dobre, lahko... Tesim sa z jeho vlastnych pozorovani.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od culka » pon zář 06, 2010 16:10

Asi ma maly byt a nechce ho vyhodit

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Panda » pon zář 06, 2010 12:50

Samira píše:...Dnes som si doniesla do prace aj parak (el. parny hrniec), predpokladam, ze v zime ocenim na obed aj teplu naparenu zeleninu. Ak sa mi to neosvedci, ponesiem parak zase domov.
Neosvědčí. Budeš po ní unavená.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od Samira » pon zář 06, 2010 7:44

culka píše:Neboj Kometa, casom sa dopracujes ku vsetkym vitarianskym hrackam a nakoniec skoncis pri doske, noziku a zuboch, lebo sa ti to nebude chciet stale umyvat. m:-)
Menovala si moju vybavu v praci - doska, noz a ja mam este aj misku. ;)
Ale nie - Kometa, tie hracky su fajn, lebo cloveka (aspon chvilu) bavia a pomahaju mu zotrvat pri zelovoci.

Dnes som si doniesla do prace aj parak (el. parny hrniec), predpokladam, ze v zime ocenim na obed aj teplu naparenu zeleninu. Ak sa mi to neosvedci, ponesiem parak zase domov.

Re: ODŠŤAVŇOVÁNÍ, ŠŤÁVOVÁNÍ, juicing...

od culka » pon zář 06, 2010 2:03

Neboj Kometa, casom sa dopracujes ku vsetkym vitarianskym hrackam a nakoniec skoncis pri doske, noziku a zuboch, lebo sa ti to nebude chciet stale umyvat. m:-)

Nahoru