SUŠIČKY a sušení...

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: SUŠIČKY a sušení...

Re: SUŠIČKY a sušení...

od integrity » ned lis 05, 2017 13:44

Zdravim. Zrovna prodavam svou susicku, odkaz na inzerci tady na foru: viewtopic.php?f=6&t=316&start=250#p236865

Re: SUŠIČKY a sušení...

od xtonda » stř říj 11, 2017 13:20

Co sem pátral po sítích, tak se používá sklovlákno potažené PVC nebo PES (polyester), asi dám přednost polyesteru.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Jindra » stř říj 11, 2017 13:02

Pepe píše:
úte zář 26, 2017 19:17
Siet proti hmyzu na okna?
taky už neberu život extrémně kriticky, navíc kontakt s potravinkou je krátký (ok, tak tedy "relativně krátký") a nízkoteplotní, to se z plastu nic šílenýho neuvolňuje (protože rawáci nesuší při 60+ stupních)

za mne parádní a snadné řešení. Lajkuju :-)

BTW přesně jak píšeš, Pando (moc Tě zdravím!!), tahle síťka je dělaná na žár slunka, takže pro 40 °C ani néni potřeba testovat

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Panda » úte zář 26, 2017 19:42

Mám obavu, že styk s potravinami se moc neřeší ani u těch originálních sítěk. Výrobci uvádějí jako materiál "plast", který se považuje obecně za nezávadný pro potraviny, přesněji to ani nespecifikují. Jakákoliv plastová síťka proti hmyzu bude nejspíš dostatečně odpovídající náhradou.

Ve vitariánství jsou sice přísnější pravidla na chemii, ale spíš bych se řídil smysly než obecným "škodí to": "je ten materiál v jídle cítit?" Jídlo na hliníkové nádobě - jo hliník je v jídle cítit. Destilovaná voda v plastové nádobě - jo plast je ve vodě cítit. Ale ovoce na plastové síťce, moc nevěřím že ten plast v tom bude cítit, považoval bych to v tomto případě za nezávadné. Za stejně škodlivé by se jinak mohlo považovat i balení potravin do plastů a pytlíků v obchodě.

Jen nejdříve vyzkoušet zda ta síťka snese tu teplotu, zda se nezačne tavit nebo zapáchat - tj. nechat chvíli jet na max. výkon bez potravin a zkontrolovat stav. Síťka proti komárům by měla být dělaná i na pražení od slunce, čekal bych tedy že to v sušičce nic neudělá. Určitě to za pokus stojí.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od xtonda » úte zář 26, 2017 19:26

Ta mě napadla, ale tam kolikrát ani nejde zjistit z čeho to je, kontakt s potravinami se pochopitelně neřeší vůbec.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » úte zář 26, 2017 19:17

Siet proti hmyzu na okna?

Re: SUŠIČKY a sušení...

od xtonda » úte zář 26, 2017 19:07

Zdravím, mám sušičku Ezidri FD500 a docela bych využil taková ta jemná síta na sušení drobných věcí (viz obrázek), k sušičce bylo jen jedno, ale cena 100 Kč za kus mi přijde nehorázná, nemáte někdo tip na materiál slučitelný s potravinami a kde ho koupit, ideálně metráž, ze kterého by se to dalo vystřihnout? Díky, Tonda.
Obrázek
Přílohy
ezidri_mesh.jpg
(251.98 KiB) Zatím ještě nestaženo

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Ozeki » čtv lis 19, 2015 15:48

Obrázek

Klasicka susicka.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Ozeki » stř lis 11, 2015 0:08

Solar - tim se nemysli solarni elektricke panely, ostatne je neefektivni vyrabet ze slunce elektrinu a tu nasledne propalit na teplo...

mysleno bylo solarni susicka - sluncni susicka... I kdyz toho kremiku je ve skle spousta

Jen poznamka - bezne plavene sklo pry filtruje UV zareni a nyni nevim, zda je to plus anebo minus, vzhledem k nutricnim hodnotam susenych potravin

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » stř lis 04, 2015 23:42

No napadlo ma, ze vyrobit na leto skrinku, ziadny solar, aj tam je kremik a ten je vycerpatelny, takze druhotna energia. To by mohlo vadit zastancom natur zivota.
Ale ta skrinka, sklo, a prieduch kde by sa samovolne vymienal prudenim vzduch.
Mam skrinku na topenie vosku a je tam poriadna teplota, tzn. Ked niektore potraviny susis na slnku, tak sa mi zda ze to vie nabrat cez 60*. Ved niekedy tak silno slnko pecie ze neudrzis niektore casti tela priamo na slnku a cez sklo to nabera riadnu silu. Ked ruku neudrzis na horucom predmete tak to musi mat nad 50* (to mam zo zvracskej skoly, ziadna wiki :-)) ).
Takze slnko by svietilo na nejaku plochu a samotny vzduch by prudil a susil. Ak by sa do toho zamontovala elektronika, cidla, ventilator, regulator horuceho vzduchu. Mohla by z toho byt skusna susicka aj omnoho vacsich rozmerov a s velmi nizkym elektrickym odberom, alebo ziadnym.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Ozeki » stř lis 04, 2015 19:15

Tak prý i kakaové boby (základ třeba pro čokoládu) se suší výlučně solárně :-)

zajímalo by mě jak to mají provedené... Na rovníku asi stačí velmi prosté provedení...

Něco z našich končin: http://www.arthur-solar.com/CZ/susara.html

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » ned lis 01, 2015 0:21

Zaujimave zariadenie.
To mas mozno aj pravdu ci to BPA skodi. Za 20 rokov bude aj guma skodit alebo nieco ine vymyslia.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Ozeki » sob říj 31, 2015 18:42

Tohle je eko a bio v jednom a skoro zadarmo (hlavne ten provoz):

http://www.susickaovoce.eu/wp-content/u ... -ovoce.jpg

A solarne se prece susi i prumyslove - v jiznich zemich kdyz ne vsechno, tak asi vetsina (v gigantickych solar susacich), kdo by zbytecne platil za elektriku?

Pokud jde o BPA Free, udajne existuje jen jedina a sporna studie, jestli to BPA skutecne skodi - je neco prukazmeho v teto oblasti, anebo hlavne hoax vyrobcu neplastovych propriet?

Re: SUŠIČKY a sušení...

od IvankaJ » sob říj 31, 2015 16:53

Dávam do pozornosti sušičku značky Klarstein, Jerky fruit Pro 10, celá z kovu, žiaden plast, desať poschodí, cena okolo 330 eur, už som objednala, dlho som hľadala a rozmýšľala, či si zakúpim sušičku, lebo sa mi nechcelo vyhadzovať peniaze za predražený plastový excalibur plný bisfenolu A.
A ešte link na zdravé sušičky http://thesoftlanding.com/safer-food-de ... ing-guide/

Re: SUŠIČKY a sušení...

od borazon » čtv říj 29, 2015 22:44

Zdravím opět.
Jdu do nové sůši od L'Equipe - až bude doma, otestuju a poreferuju. :)

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Ozeki » pát říj 23, 2015 22:41

Tolik ne, to by zekly plasty:-) v pohode tam udrzim ruku... S ohledem na ochlazovani pri odparovani vody susena potravina nebude mit odhadem pres 55-60 st.C

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » stř říj 21, 2015 11:54

ked letela, urobila RaaaaW. Zaujimave zistenie, to by som nepovedal, ze tak vela, to znici aj bakterialne enzymy (niektore bod destrukcie 85) nie to este rastlinne.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Jindra » stř říj 21, 2015 11:46

Ozeki píše:mam nejakou uplne noname susicku 250W, nahore spirala a ventilator a fouka strednim kanalem dolu a pak pres sita jde vzduch nahoru :) zadny termostat, jen vypinac
měl jsem podobnou. změřil jsem teplotu vzduchu vystupujícího do prostoru sušení, dělalo to 120 °C a sušička letěla z bytu pryč, tohle není raw

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » sob říj 17, 2015 20:38

Naprosto suhlasim. Zmenit tuto dobu je najprv zmenit seba, takze spravne povedane, Ja som ta spolocnost ktora teraz frci. Ako si napisal s malovanim atd. kazdy ma svoj zivotny styl a hlavne ak ma clovek pohnutky hoci nevhodne, je hlupost ich potlacat, musime to transformovat, takze mam rad varenie atd a kto vie co bude o mesiac, ale to teraz neriesim. Mam radost a to je dolezite. Teraz som si dal quakamole z Vitamixu prilepsene o baby spenat, rapikaty zeler a naberal som to chlebikmi zo susicky. Tak chutne ze som zvysok vytieral z mazakom z nadobky.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Ozeki » sob říj 17, 2015 15:11

Kez by ti nadseni pro takoveto stravovaci navyky vydrzelo... Neumim si takovou disciplinu u sebe predstavit po zbylych 20 let. Fakt je, ze do ctvercove susicky das daleko vice nez do te nasi kruhove noname (a je i skladnejsi), tam to byly asi 4 jablka na celou susicku a stejne jsme ro chroupali tyden, nezsme je zjedli:-)

mala uvaha k vlastnictvi:

Co se tyka budoucnosti a vlastnictvi, vas krajan ekonom (Peter Stanek prof.ing csc viewtopic.php?p=206865#p206865) spravne vidi nebezpeci v tom, az lide pochopi, ze vlastnit treba ty draha auta je zbytecne neefektivni, a rozmuze se car sharing (neplest s card sharing, i kdyz to je to stejny princip, jak pripravit korporace o zisky)...

V dusledku to nabori ekonomiku, kdyz dalsi lide nebudou mit co vyrabet - prijdou o zamestnani, mozna ho uz nebudou potrebovat, kdyz nebudou muset vydelavat na vlastnictvi hmotnych statku...

Nevim, zda by se dalo sdilet susicka a mixer apod., mozna nekde v komunitnim centru, ale kdyz nemam co mixovat a susit z vlastnich zdroju anebo omezene (letos leda okurky a jablka), a musim kupovat z marketu/anonymniho trhu (neni moznost od souseda), tak neni resenim se cestou stavit v salaterii nebo juicerii, se kterymi se roztrhl pytel? Kdyz rozpoctes naklady na vlastnictvi, energie a na vlastni cas... A treba si clovek rekne, ze nepotrebuje 3 davky a da si jen 1 :delicacy:

Jina situace mozna bude pro (vyhledove) 6 clennou rodinku nebo pro nekoho, kdo pracuje z domu (nikam nechodi), pripadne kdyz rad pracujes s jidlem v kuchyni ... Jiny zase rad cestuje nebo maluje obrazy, ci jezdi na kole.

No, mozna to jsou blbosti-cela tahle uvaha, tak jakomtak cim dal casteji premyslim, k cemu vsemu nas reklamy a modni vlny nuti... Abychom pak breceli, jak nas korporace okradaji :-)

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » sob říj 17, 2015 1:52

Zalezi ci to mas z odpadu po odstaveni alebo ucelne to namixujes na susenie. Ked mas odpad, vlakninu, tak zbieras kazdy den a potom urobis zmes. Da sa to natriet aj s pripravou tak za hodku, a cca este 4x po 10 minut, celu susicku len chlebiky, ma to aj vyhodu ze sa zbavis nepouzivaneho korenia. Alebo urobis polku a polku das k tomu susit nejake jablcka al. Ine cele kusky, 2-3 jabka vojdu na jednu tacku ked ich neprekladas a 3-4 s prekladanim, len sa zlepia ale vies ich potom nalanat ked su skro suche a disusia sa zvlas. No tie super vysusene jabka, tak to je celkom pochutka a da sa ich hodne zjest.
Ano, nie kazdy stroj pouzivas rovnako. Mixer asi najcastejsie pouzivam 3-5x za den. Odstavovac 2-3x do tyzdna. Susicka, ta sa da pouzivat asi aj nonstop. Vsetko zalezi od druhov jedal. Niektori zase odstavovac aj 2-3x za den. Aj auto kupis a uz nepozeras kolko ho pouzivas a za 7-10 rokov snoris po dalsom, ak si kupil nove. Vsetko je relativne.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Ozeki » sob říj 17, 2015 0:04

Kolik clovekohodin v prumeru te stoji zpracovat jedna davka/max. napln k suseni u Sedony Combo (15000,- Kc)?

Kolik jablicek se do Sedony vejde a jak dlouho pak lupinky chroupes?

Jak tu rozpocitavas ty 4 stroje na 20 let, ty uzivas denne (a budes po 20 let) kazdy jeden stroj? Spocitej to jednoduse tak podle poctu pouziti v mesici, to je objektivni vypocet.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » pát říj 16, 2015 9:38

No pisal som, ze zalezi od hrubky zmesi, a aj od obsahu vlhkosti (SEDONA kombo). Ja susim viac ako 30h a to este obraciam po 4-8h platky, hlavne ked to dam na tu foliu nie na mriezku. Na mriezku to prekladam az ked sa to da v celku kusok odobrat, tekuta zmes je homogenna. Tie obycajne susicky vacsinou susia na hodne vysoku teplotu, s tym teplomerom by si to mohol poriesit. Zo zaciatku som riesil, ze je to neefektivne, ale musim sa na to pozriet, ze je to pre zdravie, mnoho veci robime velakrat neefektivne a neprepocitavame to na cas alebo peniaze a ani si to neuvedomime. Som si povedal, ze co sa tyka stravy, uz nebudem nic prepocitavat, proste som to dal ako prioritu pre organizmus a je to na 1. mieste na com mi ma zalezat. Telo ma na nieco chut? Tak si to doprajem, aj keby to bolo najdrahsia potravina a mal som ju jest kazdu chvilu. Chodieval som casto do restiky a nevadilo mi, ze po zmene eura som vysolil 5x viac ako za SK. To iste pati ak sem tam idem do restiky na salat, tak si ho dam, aj ked za tu sumu si doma urobim 10 porcii a este s kvalitnejsimi polozkami. Ked som chodieval pred RAW do restik 1xz 50 som si dal salat, lebo za podobnu cenu som sa lepsie najedol ineho ,,vyzivnejsieho,, jedla ako keby som si dal salat a obdivoval som kamaratov, ze si dali obycajne listie v tanieri.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Ozeki » pát říj 16, 2015 8:54

A jak dlouho je susis a v jake v susicce? :-) mam nejakou uplne noname susicku 250W, nahore spirala a ventilator a fouka strednim kanalem dolu a pak pres sita jde vzduch nahoru :) zadny termostat, jen vypinac. Zda se, ze je potreba cca 6 - 8 hodin, to mame 2 kWh...

Priste dame senzor digitalniho teplomeru, jak se pohybuje susici teplota v jednotlivych patrech... Ale je s tim kupa prace, i se stavenim...

Pry nektere (eko bio) firmy susi na slunci? Asi jine ovoce... Zajimalo by me, jak to delaji, ze jim na platky ovoce neseda hmyz? Nejaka moskytiera? Takhle susit v malem mi prijde dost neefektivni..

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » čtv říj 15, 2015 8:09

Volne susene niesu dobre ususene. Su makke, a ked ich zle skladujes ale zavries do sklenenej nadoby mozu splesniet. Niekto ma rad take makke. Ale aj dokonale ususene, tak ze ich v rjke rozkomis, tak po vybrati z flase (srubovacie vicko!) po hodke zmeknu. Doba susenia zalezi od hrubky (kazdy ma rad inu hrubku) a rozlozenia pri suseni, a ako dobre susi susicka, niektore miesta nepresusi tak dobre a treba to prekladat. Staci ze 1-3 kusky vo flasi budu slabo dosusene alebo zle dotiahnute vicko a cely obsah zmakne.
Ale ked som byval v bytovke tak na dobre hrejucom radiatore (v dome nemam radiatory len podlahovku) poukladane na handre celkom slusne sa posusili, len ta susicka je naozaj TOP, to su potom fajnove krekry.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Ozeki » stř říj 14, 2015 19:19

Jak dlouho susite krizaly (v susicce a/nebo volne lozene)?

Re: SUŠIČKY a sušení...

od borazon » úte říj 06, 2015 23:09

To je přesně to, co chci - odpad z odšťavňovače přimíchat do syrového ovoce nebo zeleniny se semínkama, bylinkama a placky jedna báseň :)

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » úte říj 06, 2015 20:58

Tak zrana dam teplejsiu vodu do misky, uz viem asi aku, donej ingrediencie na miso polievku, supnem do susicky a za 30 min mam hotovu ranajkovu zdravu miso polievku. Popripade teplu kasu (porridge).
Nehovoriac ako sa super spotrebuje odpad z odstavovaca, chlebiky za cenu elektriny lebo vacsina vyhadzuje odpad. Staci k tomu vakuova nadoba a 2-3 dni to zbieram.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od borazon » úte říj 06, 2015 20:14

Pepe mi mluví z duše. Osobně přemýšlím nad chytrou a tím pádem bohužel i dražší sušičkou, protože saláty a smoothie se mi poněkud přejedly a cpát se zeleninou a ovocem tak, jak to vyrostlo, je sice fajn, ale spíš jako svačinka. Coby začínající vitarián (oscilující mezi 60 a 90%) prostě potřebuju (zejména v chladných měsících) aspoň sem tam něco "teplýho" do žaludku - hlavně po ránu, kdy jsem zmrzlá, ztuhlá a naštvaná, že musím vstávat. A taková živá palačinka nebo pseudochlebík, čerstvě vytažené ze sušičky, mi zní neuvěřitelně vábně. :)
Přesto ráda věřím, že po delší době na téhle stravě dost možná přijde den, kdy ten celer nebo jabko schroupu tak, jak jsou. A všechny tyhle bazmeky typu sušička, mixér nebo odšťavňovač pošlu ze stráně. :-DDD

Dobrou všem :br

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » stř zář 30, 2015 10:05

Fiono, ale aj ostatnym, je mi jasne ze clovek sa ma stravovat cim jednoduchsie, prirodzenejsie, ale povedzme si pravdu, robime to tak na 100-90-80-70....%? Aj ja som zastancom takeho stravovania. Napisal som to z urciteho pohladu a ti co chcu si vyberu co potrebuju, najdu dalsie moznosti, tak ako ja ked si precitam, vypocujem nieco od niekoho, robim neustaly pokrok a za par dni by som tie clanky napisal uplne inak. Kazdy potrebuje skusenost, kazdy ma slabe chvilky kedy v pripade stravovania siahne po junku. Tak isto nie kazdy ma peniaze na tie najdrahsie veci alebo lepsie povedane ma svoje priority kde ich utrati, lebo my nevieme aku prave skusenost potrebuje, a moze to byt aj zla skusenost, a ta ho aj tak posunie dalej, je to skusenost. Ako Jindra napisal predosly pr., tu je presne to o com som pisal, kazdy robi zmeny a nakoniec zjednodusi svoje stravovanie, upusti od zlozitych procesov. Momentalne si hovorim, no kde by som ja do seba dal vedro travy, 2kg mrkvy, odstavim z odpadu urobym niekedy zmes na susienky, okorenim pridam dalsie ingrediencie ktore by som bezne nenasypal do ust a pride chvilka kedy sisi do toho kusnem k salatu. Nehovoriac o vyhodach skladovania a ine co som popisal. A poniektori uznaju za vhodne, ked nepouzivaju stroj aj ked pred tym uzivali neustale 2 roky, ho jedneho dna mozno predaju a niekto sa potesi, alebo si inovuju svoje modely na inu popripade vyssiu radu.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Jindra » pát zář 25, 2015 21:34

několikaletou éru sušení už mám asi za sebou :-)
dělají mi líp šťavnatý věci (jasněže především ovoce)
dehydratovanému jídlu se dost vyhýbám, leda občas na chuť, ale to se předem se hydratuju napitím vody

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Fiona » pát zář 25, 2015 1:38

Kazdy kto sa stravuje ovo-zelo ma ??? ci bude potrebovat susicku, lebo o nej pocul.
Urcite mas ohledne mnohych lidi pravdu, ale zalezi na zpusobu mysleni. Jiste, clovek odchovany reklamami bude reagovat presne takhle. K tomu si dokoupi odstavnovac, spirulinu, MMS, MSM a zarizeni na domaci klystyr.

Ovsem nekterym z nas byl dan dar lenosti, a z ni plynouci zivotni moudrosti. Guru pravi, jezte syrove, coz je dost neutralni prohlaseni. Nekdo to pochopi tak ze musi nakoupit odstavnovace a susicky, nekdo zase tak ze super, usetri se za sporak, hrnce apod., a vlastne i za celou kuchyn, protoze jabko se na rozdil od spaget da jist primo z ruky a nemusi se potom umyvat talir.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Pepe » čtv zář 24, 2015 15:29

Kazdy kto sa stravuje ovo-zelo ma ??? ci bude potrebovat susicku, lebo o nej pocul.
Nemam na mysli tych co su vo vitarianstve tak daleko ze nepotrebuju nic susit a aj prechadzkou v prirode si po ceste natrhaju mnoho bilin (najedia sa dosyta) alebo hocikde skocia na kraj mesta a natrhaju si kde co.
Uznajme si, co si tu budeme nahovarat.
Vacsina ma svoje chvile ked potrebuje pochrumat nejaku susenu pochutinu. A mozno neskor casom znizi prijem takto denaturovaneho jedla. Nechajme tu polemiku ci je to zdrave takto denaturovane veci jest, ved ked so vitarian, tak mi casom telo samo da signal ci to jest, alebo kedy. Vyhodou susenych jedal je ich skladovatelnost, vaha, objem. Ci uz si to zoberiem na vylet, dovolenku, odcestovanie aj pracovne, pre navstevu, alebo aj ako darcek. Mozme to nazvat aj ako zelezna zasoba. Vyhodou konzumacie je posilovanie celustneho svalstva, tvorba slin. Pri ostavovani mozeme pouzit takzvany odpad do zakladu chlebikov a neskorsie siahnut po konzumacii, ved nie vsetci su niekolko mesiacov len na stavach, a aj ked, tak mam co ponuknut navsteve. Ano, naco susit, ked to mozem schrumat takto zive, ked to mozem odstavit, ale vacsina si aj tak chce niekedy, castejsie, casto pochrumat.
Cena susicky? Kolko zbytocnosti si clovek za zivot kupuje, vieme si kupit auto, nabytok, vieme ist na dovolenku a? uz je po dovolenke (ja mam susicku a som happy kazdy raz ked z nej nieco vysuniem), ake rozplynutelne. Ved si tie zariadenia ja vitarian, ako mixer (urcite Vitamix), odstavovac, a susicku akoze odopriem? k svojmu zivotnemu stylu? Len 4 zariadenia-stroje pre plne fungovanie stravovavania. Pre nase zdravie, nie potesenie. Su to zariadenia na 10-20 a mozno aj viac rokov!
Zratajme si to: aj s tym Angel Juicer vyjdu 4 stroje na 3 000 €.
10 rokov = 0,82 centov na den
20 rokov = 0,41 centov na den
Ano tolko rokov tieto najkvalitnejsie stroje vydrzia. ,,niesme tak bohati aby sme si kupovali lacne veci,,!


Odporucam Sedona Combo SD-P9150
Je drahsia, ale omnoho lepsia ako Excalibur.
Kamarat ma tiez Sedona. Ked som si porovnaval parametre, tak Sedona:
- ovladanie z predu, moze sa nad nu dat polica, ked ju mam v urovni ruk, (excalibur, tak to ovladanie vzadu, no neviem neviem, smatrat niekde vzadu, naklanat sa), idem okolo susicky hned vidim na displej aj z dialky.
- vacsiu plochu v m3
- sklenene dvierka
- dvojdielna, ma 2 ventilatory, pre pripad ze vyuzijem len polovicu susicky, oddelim a hotovo.
- kombinacia z nerezom

Dalsia vyhoda susicky. Viac si clovek susi v jeseni, zime, jednak stravovanie je ine ako cez leto a mame viac casu, viac sedime doma, nudime sa, takze tym ze nam susicka vytvara teplo 40 stupnov a to nieje malo, nam to teplo pomoze pri vykurovani bytu, priestorov a este nam to aj vonou sprijemni ovzdusie.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Jindra » pát led 09, 2015 18:34

.
nóóó, parádní sušička, člověk by skoro záviděl :-)
ať skvěle slouží

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Teerrka » pát led 09, 2015 10:18

Tak jsem dostala pod stromeček sušičku Sedona. Když jsem koukla na net, jaká je její cena, tak mi to vyrazilo dech. Po svátcích jsem hned dělala křížaly. Je to mňamka. Vypadá to na kvalitní sušičku.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Janek » sob lis 29, 2014 7:42

Koukam, ze susicek je na trhu nekolik stranek :-/ http://susicky-potravin.heureka.cz/ asi jsou opet v mode:

Plast a teplota, to se mi moc nelibi ... mate nekdo vybrano?

SUŠIČKY a sušení...

od Janek » čtv lis 06, 2014 15:05

Chapu, ale VELMI pochybuju... Drive jsem se o to take zajimal, no vyslo mi, ze je zbytecne velke riziko konzumovat syrove anebo tepelne >42st. nezpracovane maso...

Ono i E250 neboli Praganda - je pomerne ucinny konzervant a na pultu nikde nekoupis nic bez upravy s touto soli, proc asi. Slysel jsem par potravinaru a biologu a chemiku a presla me docela chut na ´syrové´ maso :-(

A to jsem ho drive syrove opravdu jedl, k pohorseni okoli :-) ale cerstve je jeste v pohode, oproti tomu, co chces delat bez chemie a soli?

Delal bych to vyhradne kdybych potreboval hodne energie do kapsy na cestu apod. a musis solit a 100% hygiena. Stejne nikdy nevis...na domaci konzumaci nesmysl

Re: SUŠIČKY a sušení...

od xHardCorex » čtv lis 06, 2014 14:32

Pytam sa na realne skusenosti pre konzumaciu ludmi.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Janek » čtv lis 06, 2014 13:37

Jo, pred mesicem jsem ho povesil na strom a doted tam visi, vytvoril se takovy kozeny povlak... Budu to susit priste ale za studena, az bude tak <5 stupnu, aby na to nesedaly mouchy :-)

Akorat bych to tepelne neupravene maso radsi nejedl, bojim se svalovcu... Takze jen pro zviratka

Re: SUŠIČKY a sušení...

od xHardCorex » čtv lis 06, 2014 10:44

Chcel by som si zacat susit maso. Ma niekto skusenosti?

SUŠIČKY a sušení...

od Janek » sob lis 01, 2014 7:55

Možná by bylo vhodné se držet tématu...
Katarína píše: Inac niektori vitariani, ktorym tento typ stravy vyhovuje, susia v zime placky a pod. aj na radiatore.
Pamatuji sušení pomerančové kůry a křížal na radiátorech, avšak co nachytání prachu z cirkulujícího vzduchu, zkoušel někdo?

Re: SUŠIČKY a sušení...

od cepheus » pát říj 31, 2014 14:42

mlok píše:Trochu mi pripada, ze mas proste puzeni prispivat do kterehokoliv vlakna bez ohledu na obsah...
Taaak, puzeni, on za to chudak primo nemuze :D.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Katarína » pát říj 31, 2014 13:53

jans píše:@mlok: jo už to tu moc nečtu, bo se tu řeší samé nesmysly :D Hugo je moc benevolentní
S tymto nazorom sa plne stotoznujem.

Co sa tyka mojho postoja k potravinam zo susicky: pocitujem ich ako hrozne dehydrujuce a rozhadzujuce organizmus a preto sa im vyhybam.
Inac niektori vitariani, ktorym tento typ stravy vyhovuje, susia v zime placky a pod. aj na radiatore.

SUŠIČKY a sušení...

od Janek » čtv říj 30, 2014 9:48

Jasne, ze je dobra kazda informace, neber si to osobne, treba jsi vyzkousel vic susicek, rikam jen, ze (na zaklade pozorovani) pokud nekdo nema moznost srovnani, jeho zaver neni casto objektivni.
Neboli: bude spokojen i s prumernou veci, dokud nepoznal / nezkusil lepsi reseni.

Pripada ti, ze se mylim?

Re: SUŠIČKY a sušení...

od mlok » čtv říj 30, 2014 9:19

Janek - nechapu proc by jednodruhove recenze mely byt na draka - proste dotycny napise "mam produkt XY, suseni a, b, c je v pohode, suseni d, e, f dela problemy" pripadne jakykoliv dalsi postreh ohledne daneho vyrobku. Trochu mi pripada, ze mas proste puzeni prispivat do kterehokoliv vlakna bez ohledu na obsah...

Jans - diky

SUŠIČKY a sušení...

od Janek » stř říj 29, 2014 9:54

Pochybuju, ze kdekdo ma 2 susicky, aby to zvladl posoudit. Spise by me zajimala obycejna versus vitarianska susicka - srovnani... Rad si take prectu jakekoliv srovnani (jednoproduktove zkusenosti a recenze jsou na draka), treba se nekdo ozve, kdo opravdu ma 2 tyto susicky.

Take jsem uvazoval o susicce, no tato diskuse byla mrtva, nemam zadnou susicku, excalibur mi prisel moc predrazeny, jako dost jinych komercnich vita berlicek, takze jablka snim zacerstva a je to.

Re: SUŠIČKY a sušení...

od jans » stř říj 29, 2014 9:14

@mlok: jo už to tu moc nečtu, bo se tu řeší samé nesmysly :D Hugo je moc benevolentní
osobně mám excalibur a jsem s ním spokojený, je tam i možnost vynechat některé tácy a sušit něco většího, tu druhou neznám

Re: SUŠIČKY a sušení...

od mlok » stř říj 29, 2014 8:30

ja nic, kamaradka vybira mezi vyse zminenyma susickama a ptala se me, zda neznam nekoho, kdo je ma. Predpokladala jsem, ze na strance vitarianu se snad nekdo najde.
Ale koukam, ze vitariani se asi presunuli jinam, co? Dlouho jsem tu nebyla a kdyz koukam na to, co za diskuze tu probiha a kdo tu diskutuje, tak byvala nadsena parta je asi nekde ...v mexiku?... :))

Re: SUŠIČKY a sušení...

od Janek » úte říj 28, 2014 21:32

Dnes na teplomeru >30 stupnu, a co chces susit?

Re: SUŠIČKY a sušení...

od mlok » úte říj 28, 2014 21:15

janku, diky za podnetny nazor. Zejmena v zimnich mesicich, to je suseni na slunci nejvic cool :)

Nahoru