Oxidace

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Oxidace

Oxidace

od dgm » ned lis 16, 2008 2:13

Ahoj, v jednom starem prispevku od tvxe jsem se docetla, ze by mel na toto tema vzniknout clanek. Ted by se mi moc hodil.
mate nejake srovnani, kdy dochazi k jak velke oxidaci behem ruzneho zpracovavani potravy? Myslim jako ze je lepsi zeleninu uvarit a nechat ji ve vode s vyvarenymi zivinami nebo je lepsi tu samou zeleninu ocistit a syrovou rozmixovat?
Potrebuju totiz odpovedet na tento dotaz:
---
... jak je to z oxidací potravin? se jako tvrdí, že uvařená zelenina se má snist hned. ale když ji uvařím ve vodě a nechám potopenou, tak nemůže zoxidovat, ne? a co syrová rozmixovaná? tam zas může zoxidovat je povrch a to pod tím je furt ok, ne? jak je to? (řeším uchovávání potravin pro Š, když někam jedem).
----
a co rikate na tuto odpoved?
---
zeleninu uvarenu vo vode akoby polievku mozes skladovat do 2-3dna.ale pre kojenca radsej mrazit.ale cerstvu zeleninu mozes ocistenu skladovat tak maximalne 12hod.potom to uz neni ono.
---

Podle me ale neni mozne brat v uvahu jenom oxidaci, co treba i zmena po uvareni na kyselinotvornou potravinu? Jedna se o jidlo pro kojence.

Nahoru