RECEPTY

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: RECEPTY

Živa pizza

od hugo » ned srp 16, 2015 12:51

Epic Supersized Fullyraw Vegan Burgers

od hugo » sob čer 27, 2015 21:49

Epic Supersized Fullyraw Vegan Burgers
http://vitarian.cz/view.php?cisloclanku=2015062701

Ava Chrtková připravuje RAW VITARIAN kešu majonézu

od hugo » stř úno 18, 2015 12:40

Re: RECEPTY

od Jindra » pon říj 06, 2014 22:09

.
jsem dneska narazil na krásný recepty

http://zivotjezmena.sk/recepty/

Re: RECEPTY

od Jindra » pon říj 06, 2014 22:08

Esterka píše:Tak jak to vypadá s měsíčním odstupem, Jindro?
ještě jsem nic neochutnal, takže jak to vypadá chuťově - nevím,
ale navenek paráda, nic se nekazí, krásně to žije

ještě pořád je hafo čerstvého ovozelu ze zahrady, tak jedu na jabkách a zeleném

zavřeniny přídou na řadu, jen co napadne sníh

Re: RECEPTY

od Esterka » úte srp 12, 2014 20:34

Jindra píše:
ajla píše:Tak dej vědět, už jsi něco zavřel? Třešně, rybíz, jahody nebo něco?
už jsem psal, zavřil jsem třešně
sice špatně - dle návodu hned pod stromem a do 15 minut zavřít,
zavřoval jsem je až doma a tak jsem do toho vložil lásku, úsměv a popovídal jsem si s nimi
denně se na sklenice usmívám, promluvím a dávám lásku
funguje to! pomalu pouští šťávu, nijak se nekazí, vypadá to nádherně
ty energie fungují, jasná věc
Tak jak to vypadá s měsíčním odstupem, Jindro?

Re: RECEPTY

od culka » stř črc 30, 2014 18:50

dgm píše:Zkouseli jste nekdo? Zavreniny :)
http://www.atelierhajek.com/
Nechcelo sa mi to otvorit, tak som sa pregooglila sem
http://atelierhajek.blogspot.ca/2014/06 ... tasie.html

Prave som sa vratila s flaskou malin. aby som ich hned nezoz..., neprehltla, tak som si do toho spievala Hammelovu pesnicku Cas malin.

Re: RECEPTY

od Jindra » stř črc 09, 2014 15:15

ajla píše:Tak dej vědět, už jsi něco zavřel? Třešně, rybíz, jahody nebo něco?
už jsem psal, zavřil jsem třešně
sice špatně - dle návodu hned pod stromem a do 15 minut zavřít,
zavřoval jsem je až doma a tak jsem do toho vložil lásku, úsměv a popovídal jsem si s nimi
denně se na sklenice usmívám, promluvím a dávám lásku
funguje to! pomalu pouští šťávu, nijak se nekazí, vypadá to nádherně
ty energie fungují, jasná věc

RECEPTY

od Janek » stř črc 09, 2014 10:09

V mycce? Tam je malo vody...

Slysel jsem o starych prackach Romo...

Ty hrnce zavarovaci jsem kdysi chtel na vyrobu domaci sunky (musi se udrzovat presna teplota i 3 hodiny) a na caj/kafe...

Ale pak z toho seslo :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: RECEPTY

od s.arik » stř črc 09, 2014 7:02

Tam Míra myslel parní hrnec, co ho má už roky. Starší typ, jen dvě nádoby, bez regulace teploty, ale slouží dobře, až kdyby se pokazil, vybírala bych možná nějaký ten "chytrý"...za pár let už třeba "blbé" bez regulace ani nebudou.

Zavařování se nevěnuji, při slově marmeláda nebo kompot se mi chce blít :) Ale vím, že zavařovat se dá i v myčce na nádobí.

RECEPTY

od Janek » úte črc 08, 2014 22:22

Diky za nasmerovani, nasel jsem tedy "novou" kategorii "potrebnych" vyrobku (o ktere jsem nemel tuseni, ze existuje:-): http://parni-hrnce.heureka.cz/

A co Mira na to? Rek ze je to drahy a nebrat?;-) tady myslel papinak? viewtopic.php?p=144592#p144592

Tyhle zavarovaci hrnce maji od 30 do 110 ale prijde mi to velmi hrube nastaveni (mechanicky bimetal a teplota vyp a zap myslim ze by byla treba 40 zap 42vyp a to by jeste vyletelo na 45 setrvacnosti, nevim)..

Kdyby mel nekdo real-lige experience a mel chut se podelit, i treba za rok, necht mi pisne SZ nebo sem...

Re: RECEPTY

od s.arik » úte črc 08, 2014 6:38

Janku, kdysi jsem viděla reklamu (v časopise Domov) na multifunkční parní hrnec, pohledej v této kategorii. Tenhle měl několik nádob, samo lze použít jen jednu malou nebo více, v každé nádobě uměl pařit jinak dlouho, takže skoro bez práce maso/zelenina/příloha jedním nastavením...čísla střílím odpasu; od 5 do 100 minut a teplota šla nadstavit od 40? 45? do nevímkolika stupňů, vzpomínám si, že jsem to Mírovi přišla ukázat, že by se v tom dalo pařit skoro vitariánsky. Stál kolem třech a půl tisíc.

RECEPTY

od Janek » úte črc 08, 2014 2:29

Nevite zda existuje nejaky hrnec na vareni, kde se da nastavit tech 42oC? Tj. aby se nenicily enzymy... Neco takoveho, ale mensi a s mensim rozptylem:

http://zavarovaci-hrnce.heureka.cz/

Re: RECEPTY

od rudo » ned čer 29, 2014 22:38

Jindra píše:.když já mám strach :-)
já ještě pořád neuvěřil, že tohle může fungovat
a je mi líto "obětovat" něco na zkoušku, ale jasně, testnu to
ba naopak Ti děkuju za upomínku, vždyť teď polezu na strom s úúúžasnejma třešněma, bude jich hafo, to právě budu potřebovat zavřovat
Jindro, tak co uz si slez z toho stromu?

anebo mam na Tebe poslat toho darwina

RECEPTY

od Janek » ned čer 29, 2014 19:09

Tak cervicek hloda? :-) a vy mas lahve z vybrusem? Zavirat to s gumovym tesnenim nebuďe moc raw.

A co vrtule tresnove? Zkus na 20 minut ty tresne namocit do vody nebo rozpulit...

Re: RECEPTY

od Jindra » ned čer 29, 2014 17:10

.když já mám strach :-)
já ještě pořád neuvěřil, že tohle může fungovat
a je mi líto "obětovat" něco na zkoušku, ale jasně, testnu to
ba naopak Ti děkuju za upomínku, vždyť teď polezu na strom s úúúžasnejma třešněma, bude jich hafo, to právě budu potřebovat zavřovat

Re: RECEPTY

od ajla » ned čer 29, 2014 13:06

Tak dej vědět, už jsi něco zavřel? Třešně, rybíz, jahody nebo něco?

Re: RECEPTY

od Jindra » stř čer 25, 2014 23:13

.
jé ono už to tu je. Dneska jsem zavřeniny objevil na jiném zdroji a právě to sem chtěl taky dát.
Takže už to tu máme, fajn.
Jak to půjde, vyzkouším. To je parádní, to se mi líbí. Žádný joke v tom nevidím :-)

Re: RECEPTY

od ajla » stř čer 25, 2014 10:30

Ještě nikdy jsme neměli přebytky ovoce, že bych byla nucena uchovávat. Vždy se vše snědlo čerstvé. Suším akorát bezinky, ty my zasyrova nemůžeme jíst. Snažím se usušit šípky a borůvky, ale nacházíme málo. Zavírání do sklenic mě nikdy nenapadlo, vlastně teď ani nevím jestli chci zkoušet.
Jinak moc díky, Dášo, za odkaz na zajímavé informace.

Re: RECEPTY

od Janek » stř čer 25, 2014 0:10

To je nejaky joke?;-)
"Zmrzliny, poháry, je to potřeba přisladit" - hm tak asi medem.

Re: RECEPTY

od rudo » úte čer 24, 2014 23:12

dgm píše:Zkouseli jste nekdo? Zavreniny :)
http://www.atelierhajek.com/
tak toto som este nepocul a nejak mi to v Anastasii uniklo, velka vdaka

Re: RECEPTY

od dgm » úte čer 24, 2014 21:40

Zkouseli jste nekdo? Zavreniny :)
http://www.atelierhajek.com/

Re: RECEPTY

od Janek » ned čer 01, 2014 17:56

To je to, co uz na modernich OS nebude podporovane, protoze je to vecne derave plagin jak vy krnaci rikate :-)

Re: RECEPTY

od cepheus » ned čer 01, 2014 13:47

Co je prasacky flash ?

Re: RECEPTY

od Janek » sob kvě 31, 2014 20:51

Ze na tvem odkazu je prasacky flash, ktery v modernich tabletech nefrci

Re: RECEPTY

od cepheus » pát kvě 30, 2014 16:31

A jako co mi tato infromace o Ladovi mela prinest v souvislosti s tvarohovym nanukem ?
Pointa ?

Re: RECEPTY

od Janek » pát kvě 30, 2014 15:10

Ten Lada, ten varil ale pekny prasarny na Nove, sileny blivajzniky :-)

Re: RECEPTY

od cepheus » čtv kvě 29, 2014 18:15

Jsme delalli vcera tyhlety tvarohovy nanuky a je to mnamka, lepsi nez cely slavny drahy Misany (staval kdysi "maly" Misa 1,- a "velky" 2,- kacky) :D.
http://novaplus.nova.cz/porad/velka-kuc ... ove-nanuky

Re: RECEPTY

od ajla » čtv kvě 29, 2014 17:51

Když si tu zmrzku uděláš sám, můžeš si jí osladit, čím budeš chtít. Tu druhou zas matlají na kovu, že musí chutnat kovově :D a kromě banánu není poznat co a jakého složení tam dávají. Stejně zmrazené ovoce a zelenina už nejsou vita.

RECEPTY

od Janek » stř kvě 28, 2014 21:35

Ne, tuhle nahore od Jindry ;-)
Tady ta je zkazena tim plastovym sirupem, s affiliate prolinkem :-)

Re: RECEPTY

od ajla » úte kvě 27, 2014 18:56

http://www.vitarecepty.cz/oriskovo-bananova-zmrzlina Myslíš tuto? Klidně bych si jí dala, alespoň je přírodní: banán, vlašáky, agávový sirup :delicacy:

Re: RECEPTY

od Janek » úte kvě 27, 2014 0:26

To je RAW zmrzka? :-)

Re: RECEPTY

od hugo » stř dub 02, 2014 20:46

Re: RECEPTY

od cepheus » stř bře 19, 2014 15:15

Hehe, tak to je dost bomba co umi ty devcice s malirskyma spachtlema, nechapu :D ..
Njn, neprodavaji jenom zmrzku, ale i svuj kumst - pastvu pro oci, sikovny jsou holky:)).

Re: RECEPTY

od Syrovozrout » stř bře 19, 2014 0:04

Dříve se povidla /lekvár/ vařila 10 a více hodin ze švestek v celku, bez cukru, po rozvaření se přecedila přes povidlová síta a nakonec se svařila do tuhé konzistence. Taková povidla se skladovala klidně v otevřeném hrnci několik let a nekazila se. Před použitím ji hospodyně rozmíchávaly dochucovaly, ředily, kořenily. Suroviny (švestky) a poměr cukrů a kyselin v nich hrály rozhodující roli pro kvalitu výsledného produktu.
Dnes se vaří povidla z vypeckovaných švestek s přídavkem octa, cukru do polotuhé konzistence, nakonec se obvykle sterilují nebo chemicky konzervují. Důležilé jsou obsah vody a sušiny, neboť na nich závisí délka vaření i výtěžnost. Chybějící cukr i kyseliny není problém dodat, podstatu chuti tvoří karamel. Pro povidla proto hledáme takové švestky, které mají především méně vody a hutnější dužinu. Obsah cukru sice oceníme, ale jeho nedostatek není problém.

Re: RECEPTY

od Jindra » sob bře 15, 2014 23:31

dgm píše:Vis co? Tohle je podle me jedno z nejlepsich videi, ktere jsem v posledni dobe videla. Diky moc
naopak, já děkuju
je to dost fajn pocit - vědět, že jsem někomu fakt udělal radost

Re: RECEPTY

od dgm » sob bře 15, 2014 21:35

Vis co? Tohle je podle me jedno z nejlepsich videi, ktere jsem v posledni dobe videla. Diky moc :)

Re: RECEPTY

od Jindra » sob bře 15, 2014 21:28

Re: RECEPTY

od hugo » stř pro 25, 2013 12:24

Re: RECEPTY

od Jindra » úte zář 17, 2013 11:38

Re: RECEPTY

od ovekyska » úte črc 16, 2013 8:42

rudo píše:
majonezu neviem ,a le keby si to trosicku na 30 C nahriala tak aj kokosak by sa dal skusit
kokosak kvôli chuti určite tiež nie a okrem toho, musí to byť potom v chladničke a to by bola kamenná majoneza.

Re: RECEPTY

od rudo » úte črc 16, 2013 8:06

ovekyska píše:Robila som domácu majonezu s olivovým olejom a akosi mám s ňou problém, asi to bude spôsobené tým, že mi silno pripomína pecenove očisty, teda uvažujem o inom oleji, slnecnicovy nechcem.
S akým iným by chutila dobre? Napadlo mi vyskusat s avokadovym, ale netuším, čo to urobí.
majonezu neviem ,a le keby si to trosicku na 30 C nahriala tak aj kokosak by sa dal skusit

Re: RECEPTY

od ovekyska » úte črc 16, 2013 6:25

Robila som domácu majonezu s olivovým olejom a akosi mám s ňou problém, asi to bude spôsobené tým, že mi silno pripomína pecenove očisty, teda uvažujem o inom oleji, slnecnicovy nechcem.
S akým iným by chutila dobre? Napadlo mi vyskusat s avokadovym, ale netuším, čo to urobí.

Re: RECEPTY

od Jindra » stř čer 26, 2013 21:02

.
No holt jsem makovej, proto recept na makovou buchtu

Nejlíp mi chutná čerstvě mletej mák, ale na tom mi vadí, že není máčením oživený. Máčený se zase nedá pomlet (dá, ale pěkně blbě) no a když se rozmixuje, chuť už je jiná, není to ono. Máčený nemletý mák mi ale chutná bezva a navíc mne ohromně baví ta zrníčka rozkousávat.
Tak a k věci... recept na makovou buchtu:

Namočil jsem na celý den něco přes půlku sklenice (0,7 litru) máku a skoro stejné množství datlí. Po cca 24 hodinách datle mixnul, čili vyrobil datorade. Půlku datorade jsem smísil s máčeným mákem, aby vzniklo těstíčko (v případě potřeby zahustit těstíčko jsem přidal trochu čerstvě mletého máku) no a toto těsto jsem rozetřel na vhodnou misku. Druhou půlku datorade jsem rozetřel nahoru jakožto karamelovou polevu. Šup do lednice trochu nechat ztuhnout.

Děcka to je dobrota!!

Re: RECEPTY

od Jindra » čtv bře 07, 2013 23:31

.
ale jo, tenhle recept na chlebíčky zkusím, jen co si dozraju avokádo

Re: RECEPTY

od Jindra » úte pro 11, 2012 8:15

bukaj píše:Tak to mám vyřešené. Žádné Vánoce = žádné cukroví a případné chutě na něj a taky mnohem více pohody
mám řešení malinko odlišné,
mixnu Terčin raw kokos a už jen v tomhle stavu je to supr dobrotka, pak přidám lžičičku rumu a královské cukroví ve tvaru kuliček hotovo

Re: RECEPTY

od bukaj » pon pro 10, 2012 20:49

Tak to mám vyřešené. Žádné Vánoce = žádné cukroví a případné chutě na něj a taky mnohem více pohody :mrgreen:

Re: RECEPTY

od s.arik » pon pro 10, 2012 11:46

Jindra píše:.Žena včera přinesla z obchodu nevímproč kupovanej kokosovej kmen, tak jsem hned zkusil alternativu.

KOKOSOVÉ HRUDKY
  • - v kafemlejnku mixni raw strouhaný kokos
    - raw kakao
    - kokos. olej (málo)
    - med
    - skořice (či snad lépe ovonit lžičičkou rumu, aha to by zas nebylo raw)
Teď jsem zaslintala na jiném fóru nad podobným klasickým nepečeným vánočním cukrovím:

ČOKOKOKOSOVÉ KOULE
1 bilek
120 g mouckoveho cukru
30 g kakaa
40 g masla
50 g kokosove moucky
kokos na obaleni
Všechny suroviny teoreticky mohou být raw, místo cukru třeba xylitol no. (Z bílku sníh, do něj cukr a kokosovou moučku a kakao, přidat změklé máslo, uhníst koule, obalit v kokosu, vychladit.) Raději to ale dělat nebudu, vím, že bych se akorát přecpala (samozřejmě toho obyčejného másla a cukru).

Na Štědrý den uhňácám nějaké už dříve vyzkoušené raw koule, minimálně makové a pak ořechovo-kokosové, s rozinkami nebo brusinkami.

Re: RECEPTY

od hugo » pon pro 10, 2012 5:40

VIDEO: Zkuste bezlepkovou živou pizzu plnou vitaminů, se sýrem z kešu

http://hobby.idnes.cz/vitarianska-pizza ... -domov_mce

Re: RECEPTY

od Jindra » pon říj 22, 2012 9:17

.
Žena včera přinesla z obchodu nevímproč kupovanej kokosovej kmen, tak jsem hned zkusil alternativu.

KOKOSOVÉ HRUDKY
  • - v kafemlejnku mixni raw strouhaný kokos
    - raw kakao
    - kokos. olej (málo)
    - med
    - skořice (či snad lépe ovonit lžičičkou rumu, aha to by zas nebylo raw)
Propracovat na směs, z ní v prstech formovat jakési hrudky. Klidně zaobalit opět ve strouhaném kokosu. Dát ztuhnout do lednice.

Pokud použiješ běžně prodávaný vysušený mdlý tfujtajblový strouhaný kokos, přidej kokosového oleje víc, ať se "dožene" jak chuť, tak mastnota.

Mimochodem oplně stačí mixnout jen samotný Terčin raw strouhaný kokos a to už je taky hned dobrotka bez těch dalších přísad.


Když manželka toto ochutnala, nemohl jsem ji od toho odtrhnout a na ten kupovaný ani nesáhla, jupííí.

Nahoru