od zaklinac.dan » pon zář 29, 2014 21:56
ad chlor: míval jsem v době, kdy jsem bydlel v jednom podnájmu kytičku "Dračenku". zásadně jsem jí dával, to co jsem pil já, teda v té době balenou pramenitou vodu. což už od určité doby nedělám a nikdo mě k tomu nedonutí
když jsem na delší dobu odjel, poprosil jsem spolubydlícího, aby mi ji zaléval, dokonce jsem mu dal vzkaz na dveře od špajzové skříně. dal jsem mu tam na to výslovně vodu. nevím, jestli byla balená, ale minimálně odstátá, v pokojové teplotě a s minimem chloru. když jsem přijel, zarazily mě dvě věci. voda byla netknutá a kytička vypadala v o sto procent lepší kondici než když jsem odjel. pro jistotu jsem se zeptal jak to šlo. zřejmě když si vzpomněl tak jí zalil, ale možná to trvalo a chrstnul tam čerstvě natočenou vodu. od té doby si myslím své o škodlivosti "chloru" ve vodě. u nás je obecně jedna z nejlepších vod na světě. samozřejmě se to liší podle lokality, respektive zdroje, vodárenské společnosti apd. ale není to nic drastického. a řešit vodu v klystýru, která moc dlouho v těle nepobyde? hlavně, že někdo protlačuje mms. to chce fakt trošku používat hlavu a přestat to "overthinking". jestli se něco stane, maximálně chlor omezí mikrofloru, respektive ji otuží. když si dává někdo do jídla nebo vody sůl, tak se stejně z toho uvolňuje chlor působením kyselin. navíc hcl je v žaludku a vůbec. vždycky záleží na množství a ostatních okolnostech. tlusté střevo je velmi odolné a málo prostupné a to má svůj účel, protože slouží už k transportu odpadu, živiny se vstřebávají v předchozí části trávícího ústrojí, zejména v tenkém střevu. navíc, pokud já vím, tak od určité doby se používají chloridy ne volný chlor, které jsou tekuté a pro vodárny jsou praktičtější, spolehlivě fungují stejně jako chlor a dávkují se rovnoměrně a díky tomu se jich tam může dávat i míň. i když zrovna mě se tohle moc nelíbí, protože to pak z vody špatně vyprchává nebo si to alespoň myslím. taky piju vodu i filtrovanou, ale ne jenom a nefiltrovaná má taky své výhody, prostě je čerstvá...
ad chlor: míval jsem v době, kdy jsem bydlel v jednom podnájmu kytičku "Dračenku". zásadně jsem jí dával, to co jsem pil já, teda v té době balenou pramenitou vodu. což už od určité doby nedělám a nikdo mě k tomu nedonutí :) když jsem na delší dobu odjel, poprosil jsem spolubydlícího, aby mi ji zaléval, dokonce jsem mu dal vzkaz na dveře od špajzové skříně. dal jsem mu tam na to výslovně vodu. nevím, jestli byla balená, ale minimálně odstátá, v pokojové teplotě a s minimem chloru. když jsem přijel, zarazily mě dvě věci. voda byla netknutá a kytička vypadala v o sto procent lepší kondici než když jsem odjel. pro jistotu jsem se zeptal jak to šlo. zřejmě když si vzpomněl tak jí zalil, ale možná to trvalo a chrstnul tam čerstvě natočenou vodu. od té doby si myslím své o škodlivosti "chloru" ve vodě. u nás je obecně jedna z nejlepších vod na světě. samozřejmě se to liší podle lokality, respektive zdroje, vodárenské společnosti apd. ale není to nic drastického. a řešit vodu v klystýru, která moc dlouho v těle nepobyde? hlavně, že někdo protlačuje mms. to chce fakt trošku používat hlavu a přestat to "overthinking". jestli se něco stane, maximálně chlor omezí mikrofloru, respektive ji otuží. když si dává někdo do jídla nebo vody sůl, tak se stejně z toho uvolňuje chlor působením kyselin. navíc hcl je v žaludku a vůbec. vždycky záleží na množství a ostatních okolnostech. tlusté střevo je velmi odolné a málo prostupné a to má svůj účel, protože slouží už k transportu odpadu, živiny se vstřebávají v předchozí části trávícího ústrojí, zejména v tenkém střevu. navíc, pokud já vím, tak od určité doby se používají chloridy ne volný chlor, které jsou tekuté a pro vodárny jsou praktičtější, spolehlivě fungují stejně jako chlor a dávkují se rovnoměrně a díky tomu se jich tam může dávat i míň. i když zrovna mě se tohle moc nelíbí, protože to pak z vody špatně vyprchává nebo si to alespoň myslím. taky piju vodu i filtrovanou, ale ne jenom a nefiltrovaná má taky své výhody, prostě je čerstvá...