od Jindra » stř čer 26, 2013 21:02
.
No holt jsem makovej, proto recept na makovou buchtu
Nejlíp mi chutná čerstvě mletej mák, ale na tom mi vadí, že není máčením oživený. Máčený se zase nedá pomlet (dá, ale pěkně blbě) no a když se rozmixuje, chuť už je jiná, není to ono. Máčený nemletý mák mi ale chutná bezva a navíc mne ohromně baví ta zrníčka rozkousávat.
Tak a k věci... recept na makovou buchtu:
Namočil jsem na celý den něco přes půlku sklenice (0,7 litru) máku a skoro stejné množství datlí. Po cca 24 hodinách datle mixnul, čili vyrobil datorade. Půlku datorade jsem smísil s máčeným mákem, aby vzniklo těstíčko (v případě potřeby zahustit těstíčko jsem přidal trochu čerstvě mletého máku) no a toto těsto jsem rozetřel na vhodnou misku. Druhou půlku datorade jsem rozetřel nahoru jakožto karamelovou polevu. Šup do lednice trochu nechat ztuhnout.
Děcka to je dobrota!!
[color=#FFFFFF].[/color]
No holt jsem makovej, proto [b]recept na makovou buchtu[/b]
Nejlíp mi chutná čerstvě mletej mák, ale na tom mi vadí, že není máčením oživený. Máčený se zase nedá pomlet (dá, ale pěkně blbě) no a když se rozmixuje, chuť už je jiná, není to ono. Máčený nemletý mák mi ale chutná bezva a navíc mne ohromně baví ta zrníčka rozkousávat.
Tak a k věci... recept na makovou buchtu:
Namočil jsem na celý den něco přes půlku sklenice (0,7 litru) máku a skoro stejné množství datlí. Po cca 24 hodinách datle mixnul, čili vyrobil datorade. Půlku datorade jsem smísil s máčeným mákem, aby vzniklo těstíčko (v případě potřeby zahustit těstíčko jsem přidal trochu čerstvě mletého máku) no a toto těsto jsem rozetřel na vhodnou misku. Druhou půlku datorade jsem rozetřel nahoru jakožto karamelovou polevu. Šup do lednice trochu nechat ztuhnout.
Děcka to je dobrota!!