Lapacho do mixera ?

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Lapacho do mixera ?

Re: Lapacho do mixera ?

od Esterka » pát črc 18, 2014 16:03

Myslím, že lapacho nelze rozmixovat na jemno. Je příliš houževnaté. Navíc, léčivé látky se uvolňují až varem.

Re: Lapacho do mixera ?

od zaklinac.dan » stř čer 18, 2014 21:59

tak já zas takové bohaté zkušenosti s lapachem nemám. navíc už jsem koupil šarže které se docela podstatně lišili a kdoví co do toho řežou :) můj názor: lapacho je hořčí až trpké s chutí a vůní po chininu. snižuje tlak, ochlazuje, pomáhá snížit horečku a proti nespavosti. určitým způsobem čistí tělo, vzhledem k tomu, že to je borka a používá se odvar, tak tipuju, že mechanismus je především přes slezinu. je to obecně utlumující, může to trošku "odvařit" ledviny, takže jako s každou bylinou opatrně. není to podle mě věc na velkou profylaxi, ale čas od času si to dát nebo si udělat kůru je v pohodě. při pokusech jsem to míchal do různých věcí, ale v malém množství a ostatní byliny srazily určité, pro mě nežádoucí (především sedativní) účinky. ale jinak já osobně jsem si to dával vždy navečer, ráno nebo přes den bych to nepil. ale teoreticky pokud by k tomu byl speciální důvod, tak mezi jídly by to vhodné bylo.to je tak za mě všechno. ještě teda snad by se to nemělo sladit, což ale platí pro většinu hořkých bylin. kyselotiny už vůbec ne a macerátu bych z různých důvodů nevěřil. prostě nemůžeš vybírat z dortu jenom rozinky. jestli je pro tebe odvar (vaření) nebo chuť takové zlo, zapomeň na lapacho ;)

Re: Lapacho do mixera ?

od Lekno » stř čer 18, 2014 9:33

Dakujem Vam za odpovede. Vyskusam recept od Lenušky a primiesat ho do stavy alebo drte.
Co sa tyka vhodnosti miesania s kyslejsim prostredim: ked to bude fungovat ako olovo, tak zmenim postup ( leží pak v žaludku jako olovo: linka ), ale zelenina by nemala byt kysela avsak spravim pokus aj s ovocim.
(vysledok dam vediet az mi skonci 21 :wink:)

Re: Lapacho do mixera ?

od zaklinac.dan » úte čer 17, 2014 12:57

no já taky myslím, že to použiješ jenom jako vlákninu. je to lýko stromu a dělá se z toho odvar, jinak to z toho asi nedostaneš, přeci jenom i ti indiáni si to zase nebudou dělat složitější než by museli. takže udělat odvar a pak vypít. pokud bys to někam namíchal, tak snad čistě chemicky by to mělo být stejné, ale účinky rozhodně podle mého stejné nebudou. spíš naopak, nemyslím, že se k tomu hodí cokoliv kyselého. to je ten problém, když si člověk neumí vybrat...

Re: Lapacho do mixera ?

od Lenuška » pát čer 13, 2014 16:47

to nevím, jestli se ty fytonutrienty vstřebají. Zvážila bych spíše zmixovat lapacho večer ve vodě, nechat přes noc macerovat, a ráno vypít buď nepřecezené, nebo zcedit. Nebo s tím dolít mixovanou zeleninu či ovoce.

Lapacho do mixera ?

od Lekno » pát čer 13, 2014 13:16

ahojte. Nasiel som na webe obsah Lapacho (tu):

Kód: Vybrat vše

Lapacho kůra má neobvykle vysoký obsah minerálních látek a stopových prvků, jako je vápník, železo, draslík, měď, zinek, bor, mangan, hořčík, a stopy fosforu, chrómu, stroncia, jód, molybden, stříbro a zlato.
Zvláště cenné je, mimo jiné, obsah boru je nyní známo, že bór je pravděpodobně zásadní význam pro stabilitu buněčných stěn, vápniku a draslíku ako požadavek pro formování vitamínů a flavonoidů a pro regulaci buněčného dělení květin, ovoce, všechny rostoucí body a chloroplasty, při regulaci zásobování vodou a především pro metabolismus sacharidů, a dokonce i pro aktivitu enzymu
(viem, o boru som uz pisal: tu)
Mna by zaujimalo, ci je vhodne/nevhodne rozmixovat Lapacho do dreňa z ovocia/zeleniny (smoothie) ? Caje pit prilis nemusim.

Nahoru