od Lekno » pát čer 13, 2014 13:16
ahojte. Nasiel som na webe obsah Lapacho (
tu):
Kód: Vybrat vše
Lapacho kůra má neobvykle vysoký obsah minerálních látek a stopových prvků, jako je vápník, železo, draslík, měď, zinek, bor, mangan, hořčík, a stopy fosforu, chrómu, stroncia, jód, molybden, stříbro a zlato.
Zvláště cenné je, mimo jiné, obsah boru je nyní známo, že bór je pravděpodobně zásadní význam pro stabilitu buněčných stěn, vápniku a draslíku ako požadavek pro formování vitamínů a flavonoidů a pro regulaci buněčného dělení květin, ovoce, všechny rostoucí body a chloroplasty, při regulaci zásobování vodou a především pro metabolismus sacharidů, a dokonce i pro aktivitu enzymu
(viem, o boru som uz pisal:
tu)
Mna by zaujimalo, ci je vhodne/nevhodne rozmixovat Lapacho do dreňa z ovocia/zeleniny (smoothie) ? Caje pit prilis nemusim.
ahojte. Nasiel som na webe obsah Lapacho ([url=http://www.amazon.de/dp/B00DB3E1MQ/ref=pe_386171_37038021_TE_3p_M3T1_dp_1]tu[/url]):
[code]Lapacho kůra má neobvykle vysoký obsah minerálních látek a stopových prvků, jako je vápník, železo, draslík, měď, zinek, bor, mangan, hořčík, a stopy fosforu, chrómu, stroncia, jód, molybden, stříbro a zlato.
Zvláště cenné je, mimo jiné, obsah boru je nyní známo, že bór je pravděpodobně zásadní význam pro stabilitu buněčných stěn, vápniku a draslíku ako požadavek pro formování vitamínů a flavonoidů a pro regulaci buněčného dělení květin, ovoce, všechny rostoucí body a chloroplasty, při regulaci zásobování vodou a především pro metabolismus sacharidů, a dokonce i pro aktivitu enzymu[/code]
(viem, o boru som uz pisal: [url=http://forum.vitarian.cz/viewtopic.php?p=182555#p182555]tu[/url])
Mna by zaujimalo, ci je vhodne/nevhodne rozmixovat Lapacho do dreňa z ovocia/zeleniny (smoothie) ? Caje pit prilis nemusim.