od zaklinac.dan » čtv srp 21, 2014 13:41
tak u nás se taky dají koupit dobré sýry a i ty klasické jako eidam, není každý eidam jako druhý (polský, německý). jinak si vzpomínám, že už jako dítě jsem si toho všímal, je to klasika. pokud člověk někam přijel, chutnal mu tam chleba, takže chleba s máslem k snídani byla lahůdka. když přijel někdo k nám, tak chválil náš chleba, že je nejlepší jaký jedl. chci říct, že když člověk vyběhne ze stereotypu nebo něco prostě jednou ochutná, tak mu to může zachutnat nebo chutnat. ale neznamená to nutně, že to co jedl předtím je hnus. taky se často stává, že při dlouhodobějším pobytu je všechno na začátku supr, ale u konce už se člověk těší domu. a i kdyby ne nebo si to neuvědomuje, když dorazí domů, v hlavě mu blikne ono známé "všude dobře, doma nejlíp". další věc je i to, že např. v jedné ajurvédské kuchařce psali cosi o jídlech paká a pak ještě ta druhá už nevím jaká
s tím, že jedny jsou taková ta nudná, obyčejná, ale zdravá jídla (ala hrách a kroupy) a ta druhá jsou sváteční. tučná, sladká, kořeněná atd. a jsou to hrozinky na dortu. pokud je člověk jí často nejen, že se jich přejí, ale určitě si neudrží dlouhodobě zdraví. nevím jaký jsou tam francouzi, ale už to není co to bývalo. což není už nikde, ta dekadence dorazila už i do čech. dřív tu byli pěkní, zdraví a silní lidé. a teď už je tu hlavně ten mezinárodní s odpuštěním hnus vyprodukovanej univerzálním junk food stylem. takže dobré sýry možná mají, ale to není to hlavní a jediné hledisko posuzování stravy...
tak u nás se taky dají koupit dobré sýry a i ty klasické jako eidam, není každý eidam jako druhý (polský, německý). jinak si vzpomínám, že už jako dítě jsem si toho všímal, je to klasika. pokud člověk někam přijel, chutnal mu tam chleba, takže chleba s máslem k snídani byla lahůdka. když přijel někdo k nám, tak chválil náš chleba, že je nejlepší jaký jedl. chci říct, že když člověk vyběhne ze stereotypu nebo něco prostě jednou ochutná, tak mu to může zachutnat nebo chutnat. ale neznamená to nutně, že to co jedl předtím je hnus. taky se často stává, že při dlouhodobějším pobytu je všechno na začátku supr, ale u konce už se člověk těší domu. a i kdyby ne nebo si to neuvědomuje, když dorazí domů, v hlavě mu blikne ono známé "všude dobře, doma nejlíp". další věc je i to, že např. v jedné ajurvédské kuchařce psali cosi o jídlech paká a pak ještě ta druhá už nevím jaká :) s tím, že jedny jsou taková ta nudná, obyčejná, ale zdravá jídla (ala hrách a kroupy) a ta druhá jsou sváteční. tučná, sladká, kořeněná atd. a jsou to hrozinky na dortu. pokud je člověk jí často nejen, že se jich přejí, ale určitě si neudrží dlouhodobě zdraví. nevím jaký jsou tam francouzi, ale už to není co to bývalo. což není už nikde, ta dekadence dorazila už i do čech. dřív tu byli pěkní, zdraví a silní lidé. a teď už je tu hlavně ten mezinárodní s odpuštěním hnus vyprodukovanej univerzálním junk food stylem. takže dobré sýry možná mají, ale to není to hlavní a jediné hledisko posuzování stravy...