od Janek » stř srp 13, 2014 1:33
"Ti, kdo se řídí zásadami čisté bráhmanské kuchyně, vaří pouze ze surovin v kvalitě dobra.
I když jsou rostliny z rodu česnek z určitého pohledu zdravotně prospěšné (např. Česnek je uznávané přírodní antibiotikum), jsou nevhodné pro duchovně praktikující, jelikož stimulují nervový systém a mohou působit jako přírodní afrodiziaka.
Pro zajímavost, ani buddhisté nejedí potraviny z tohoto rodu, protože ruší meditaci. Tyto potraviny nenajdete ani na jídelníčku většiny přísně vegetariánských thajských, vietnamských, čínských nebo japonských restaurací.
Ve starém buddhisticko-taoistickém spise „Tsang-Tsze“ jsou rostliny rodu česnek popsány jako „pět aromatických nebo štiplavě vonících rostlin“, přičemž každá z nich má škodlivý vliv na jeden z pěti tělních orgánů – játra, slezinu, plíce, ledviny nebo srdce. „Tsang-Tsze“ také uvádí, že tyto dráždivé rostliny obsahují pět druhů enzymů, které způsobují „odporný dech, nepříjemně páchnoucí pot, nadýmání a podporují sklony k chlípnosti, rozrušení, úzkosti a agresivitě“ – hlavně pokud se jedí syrové."
harekrsna.cz/cvs/2007/proc_nejist_cibuli_cesnek
"Ti, kdo se řídí zásadami čisté bráhmanské kuchyně, vaří pouze ze surovin v kvalitě dobra.
I když jsou rostliny z rodu česnek z určitého pohledu zdravotně prospěšné (např. Česnek je uznávané přírodní antibiotikum), jsou nevhodné pro duchovně praktikující, jelikož stimulují nervový systém a mohou působit jako přírodní afrodiziaka.
Pro zajímavost, ani buddhisté nejedí potraviny z tohoto rodu, protože ruší meditaci. Tyto potraviny nenajdete ani na jídelníčku většiny přísně vegetariánských thajských, vietnamských, čínských nebo japonských restaurací.
Ve starém buddhisticko-taoistickém spise „Tsang-Tsze“ jsou rostliny rodu česnek popsány jako „pět aromatických nebo štiplavě vonících rostlin“, přičemž každá z nich má škodlivý vliv na jeden z pěti tělních orgánů – játra, slezinu, plíce, ledviny nebo srdce. „Tsang-Tsze“ také uvádí, že tyto dráždivé rostliny obsahují pět druhů enzymů, které způsobují „odporný dech, nepříjemně páchnoucí pot, nadýmání a podporují sklony k chlípnosti, rozrušení, úzkosti a agresivitě“ – hlavně pokud se jedí syrové."
harekrsna.cz/cvs/2007/proc_nejist_cibuli_cesnek