CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Marci » úte bře 11, 2014 17:44

ja to namocila a trochu povarila a pak vyhodila,pac ten smrad to bylo neco desnyho.
Ale prisla jsem na ten figl,jsou to totiz rasy cerstve mrazene a to je fakt mnamka
koupila jsem zde: http://www.japan-eshop.com/index.php?sh ... &prn=34736

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od rudo » stř bře 05, 2014 22:18

Marci píše:a pred konzumaci po namoceni je varis nebo jis rovnou?
V jedne restauraci jsem jedla rasy wakame,byly krasne svetle jedovate zelene,ty susene po namoceni jsou hnedozelene a docela smrdej rybinou coz tamty ne.Maji je ale dost drahe,tak vymyslim,jak to poresit.A i na fotkach je meli krasne zelene napr tady http://www.food.com/recipe/seaweed-salad-247035
ked varim, tak dam dokopy asi 5-10 druhov z kazdeho trosku,
najlepsie je to zaliat studenou vodou aspon na 2H a az potom zacat varit, rovnako so suesenymi hribami

vynimku robim s kelpom ked ho mam vo fliackovom stave, to len nayspem na tanier na ine jedlo, ale to jedlo musi stavnate mokre.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Marci » stř bře 05, 2014 19:48

a pred konzumaci po namoceni je varis nebo jis rovnou?
V jedne restauraci jsem jedla rasy wakame,byly krasne svetle jedovate zelene,ty susene po namoceni jsou hnedozelene a docela smrdej rybinou coz tamty ne.Maji je ale dost drahe,tak vymyslim,jak to poresit.A i na fotkach je meli krasne zelene napr tady http://www.food.com/recipe/seaweed-salad-247035

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od rudo » úte bře 04, 2014 22:09

Marci píše:Vite nekdo,kde se da v Praze koupit cerstva rasa wakame?Pripadne ji nekde objednat po netu?
nenasiel som ani na AUS net raw webe.

ja len zajdem do hocjakuch azijskych potrvain a naberiem vselijake susene bez toho aby som im vedel mena v tych ich znakoch sa nevyznam a oni si nedaju namahu napisat aj anglicky ze co to vlastne je

uz som sa naucil co ako chuti a co sa ako pripravuje.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Marci » úte bře 04, 2014 17:36

Vite nekdo,kde se da v Praze koupit cerstva rasa wakame?Pripadne ji nekde objednat po netu?

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od rudo » čtv úno 27, 2014 21:12

s.arik píše: oblizovat zelené šutry v potoce (:-)
.

a sakra, ty divosko

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od s.arik » čtv úno 27, 2014 14:29

hehe, já taky sedím u nepřirozeného kompu a jím jogurty a vůbec :) chápu tě...mi nechutná, ale jako tbl se to spolknout samozřejmě dalo bez odporu.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od smajliss » čtv úno 27, 2014 12:56

mě chlorella chutná a cucám ji raději, než ostatní zeleninu, která mi vyloženě někdy nechutná, jakoby z ní šly cítit všechny ty pesticidy .. chlorella mi přijde krásně čistá .. a na přirozený styl života už si dávno nehraju : p

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od s.arik » čtv úno 27, 2014 12:50

smajliss píše:nejlepší zdroj je chlorella .. to máš zelené až až, že ti chlorofyl bude lézt i ušima :wink:
mi se nelíbí cena a to, že je to sušené, pomleté, kdovíjak ještě živé. a v přírodě bych si raději zakousla do jetele než oblizovat zelené šutry v potoce (:-)
ale na zimu nebo pro léčbu proč ne.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od s.arik » čtv úno 27, 2014 12:48

Lenuška píše:já bych ti doporučila postupné zvyšování zelené složky, až se dopracuješ k tomu, že ti ta chuť nebude vadit.
mně už po těch létech přijde všechno strašně sladké, víc mi chutnají hořké a svíravé chutě...
souhlasím, do každého salátu dva lístky pampelišky, pozvolna navyšuj a za rok sneseš cokoliv.
odšťavené zelené je dost humus, já to nejsem ochotná pít ani naředěné OZ, já prostě chroupu ty listy jak narostly nebo je nanejvýš pokrájím do salátu.
na louce si utrhni trochu jetele, jitrocelu, pampelišky, kontryhele, brzy zjistíš, co chutná přijatelně a co je lepší zamaskovat do jiného jídla.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od smajliss » čtv úno 27, 2014 12:36

Zapetta píše:Také mám problém s chlorofylem. Ne že bych ho vůbec nejedla, ale mám vtíravý pocit, že ho není dost. Před půl rokem jsem pila výborný mix jablka a divoké zeleniny, ale doma se mi ho nedaří vykouzlit (to co vznikne se nepřinutím vypít).
Wolfův Triangl má listovou zeleninu jako zdroj chlorofylu, chápu, že je to také vitamínová a minerálová bomba, ale snažím se teď vyřešit pouze ten chlorofyl. Našla jsem, že v kopřivě je obsah chlorofylu 1 %, v kiwi též 1 %. Jak se díváte na přechodné zvýšení konzumace kiwi jako zdroje chlorofylu, než si člověk navykne na větší množství "zeleného"?
nejlepší zdroj je chlorella .. to máš zelené až až, že ti chlorofyl bude lézt i ušima :wink:

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Lenuška » čtv úno 27, 2014 10:19

Zapetta píše:Také mám problém s chlorofylem. Ne že bych ho vůbec nejedla, ale mám vtíravý pocit, že ho není dost. Před půl rokem jsem pila výborný mix jablka a divoké zeleniny, ale doma se mi ho nedaří vykouzlit (to co vznikne se nepřinutím vypít).
Wolfův Triangl má listovou zeleninu jako zdroj chlorofylu, chápu, že je to také vitamínová a minerálová bomba, ale snažím se teď vyřešit pouze ten chlorofyl. Našla jsem, že v kopřivě je obsah chlorofylu 1 %, v kiwi též 1 %. Jak se díváte na přechodné zvýšení konzumace kiwi jako zdroje chlorofylu, než si člověk navykne na větší množství "zeleného"?
já bych ti doporučila postupné zvyšování zelené složky, až se dopracuješ k tomu, že ti ta chuť nebude vadit.
mně už po těch létech přijde všechno strašně sladké, víc mi chutnají hořké a svíravé chutě...

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Zapetta » čtv úno 27, 2014 8:49

Také mám problém s chlorofylem. Ne že bych ho vůbec nejedla, ale mám vtíravý pocit, že ho není dost. Před půl rokem jsem pila výborný mix jablka a divoké zeleniny, ale doma se mi ho nedaří vykouzlit (to co vznikne se nepřinutím vypít).
Wolfův Triangl má listovou zeleninu jako zdroj chlorofylu, chápu, že je to také vitamínová a minerálová bomba, ale snažím se teď vyřešit pouze ten chlorofyl. Našla jsem, že v kopřivě je obsah chlorofylu 1 %, v kiwi též 1 %. Jak se díváte na přechodné zvýšení konzumace kiwi jako zdroje chlorofylu, než si člověk navykne na větší množství "zeleného"?

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Kometa » úte srp 31, 2010 18:05

Jista píše:nechces si radsi pestovat obili?je s tim malicko prace,a za par korun mas nejen chlorofil,ale hlavne super nutricni napoj plny energie..trava co roste venku ma mozna chlorofil,ale nema moc zivin,navic muze na tom bejt mraky necistot,nemusi to bejt nutne tak zdrave.
Já si skoro myslím opak - podle mě divoké byliny mají mnohem víc živin a energie než dlouho šlechtěné obilí.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Kometa » úte srp 31, 2010 18:04

Mám teď na mysli trávu na přítelovo zahradě, psa nemá, kočky jsem tam neviděla chodit, jen jednu veverku :-) Myslím, že bude docela čistá.

O tom pěstování taky uvažuju, ale netuším, kolik je toho potřeba aby člověk měl denně třeba decku šťávy. Obávám se, že tolik prostoru prostě nemám.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Esterka » úte srp 31, 2010 14:39

Jista píše:nechces si radsi pestovat obili?je s tim malicko prace,a za par korun mas nejen chlorofil,ale hlavne super nutricni napoj plny energie..trava co roste venku ma mozna chlorofil,ale nema moc zivin,navic muze na tom bejt mraky necistot,nemusi to bejt nutne tak zdrave.
Taky trávu venku nesbírám, protože může být "potentovaná" od psů. Lidé se psy jsou v dnešní době všudepřítomní (hold móda je móda). :-)
Láká mě to domácí pěstování ječmene, navíc je to ideální řešení i přes zimu.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Jista » úte srp 31, 2010 11:10

nechces si radsi pestovat obili?je s tim malicko prace,a za par korun mas nejen chlorofil,ale hlavne super nutricni napoj plny energie..trava co roste venku ma mozna chlorofil,ale nema moc zivin,navic muze na tom bejt mraky necistot,nemusi to bejt nutne tak zdrave.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Kometa » pon srp 30, 2010 17:03

Konečně budu mít odšťavňovač a tak se chci zeptat zkušenějších. Dosud jsem jen občas dělala zelený drink v mixéru, ale byl to opruz. A na to jsem si vždy v rámci procházky nasbírala sáček pampelišek, jetele, vojtěšky a pod..
Chtěla bych si na zimu našťavit a zamrazit zásoby a za září zas tolik zeleně nasbírat nedovedu... Nemáte nějaký fígl, jak rychle sehnat hodně zelenýho? Co si pamatuju, tak obyč tráva mi připadala chuťově nedobrá.
Mám vzít kosou nějaký pampeliškový palouček a přeprat ve vaně? Aby to trošku odsejpalo, přeci jen bych chtěla našťavit alespoň 10 litrů, ať si každý den můžu dát deci šťávy.

Pochopitelně všechny hmyzíky se budu snažit objevit a vyndat, ale co když tam bude klíště? A infikované boreliozou?

Díky

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Xion » pon led 04, 2010 22:18

800914 píše:tiez som nad tym v lete dumal ze si kupim na okno nejaky system na klicenie co zvladne produkovat vacsie mnozstva.
sympaticky mi bol hlavne tento..
http://www.energiseforlife.com/sproutin ... R0014.html
vraj je hojne pouzivany raw foodermi sproutermi. hlavna vyhoda je ze robi aj okyslicovanie co je pri kontinualnom kliceni podmienka aby boli klicky cerstve a nezahnivali. pri procese klicenia ak nie je prisun kysliku a cirkulacia cerstvej vody vznika teplo a hniloba a zakvas. ak by som kupoval system na klicenie tak na toto pozor.
http://www.energiseforlife.com/cat--Spr ... 4wodF1rtIQ

:arrow: http://easygreen.com/general/how-easygreen-works.html
Ta vec vyzera dobre. A za dobre veci sa plati. :-)

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od 800914 » pon led 04, 2010 20:20

neon píše: Jak je to s naklicovacim nacinim? Asi jste to uz nekde resili, ostatne jako vsechno, tak se omlouvam, ze opakuji dotazy. Ale je u nas k nakoupeni nejaka dobra sada neceho co usnadnuje domaci kliceni ve velkem? Abych mel treba rozjete kazdy den nove kliceni a juicoval si tak 300ml domaci fresh wheat grass stavy?
tiez som nad tym v lete dumal ze si kupim na okno nejaky system na klicenie co zvladne produkovat vacsie mnozstva.
sympaticky mi bol hlavne tento..
http://www.energiseforlife.com/sproutin ... R0014.html
vraj je hojne pouzivany raw foodermi sproutermi. hlavna vyhoda je ze robi aj okyslicovanie co je pri kontinualnom kliceni podmienka aby boli klicky cerstve a nezahnivali. pri procese klicenia ak nie je prisun kysliku a cirkulacia cerstvej vody vznika teplo a hniloba a zakvas. ak by som kupoval system na klicenie tak na toto pozor.
http://www.energiseforlife.com/cat--Spr ... 4wodF1rtIQ

:arrow: http://easygreen.com/general/how-easygreen-works.html

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od mira » pon led 04, 2010 20:04

Vyždímal koprovou nať, snad ani 1 dcl to nebylo, ale docela dobrá.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od 800914 » pon led 04, 2010 20:00

ta foto dokumentáž by mohla byt tak do tyzdna. od te raz.
uvidim ak ma to bude bavit mozme zalozit temu obrazkovy receptar :)

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od neon » pon led 04, 2010 19:28

Cisilko me by porovnani zajimalo, i kdyz nevim co vlastne pude na tom srovnani videt :)

Jak je to s naklicovacim nacinim? Asi jste to uz nekde resili, ostatne jako vsechno, tak se omlouvam, ze opakuji dotazy. Ale je u nas k nakoupeni nejaka dobra sada neceho co usnadnuje domaci kliceni ve velkem? Abych mel treba rozjete kazdy den nove kliceni a juicoval si tak 300ml domaci fresh wheat grass stavy?

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Samira » pon led 04, 2010 19:25

800914 píše:...pre ilustraciu mozem spravit foto porovnanie juicenia zelenej stavy manualnym HJckom a elektrickym twingearom a uploadnem to sem ak by to niekoho zajuimalo...
Rada si to pozriem...

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od 800914 » pon led 04, 2010 18:56

Esterka píše: Jenže jak snadno vyrobit čerství juice plný chlorofilu? Z čeho? A pomocí centrifugálního odšťavňovače z trávy juice nevyrobíš. A kolik trávy by musel člověk nasbírat, aby získal například dvě deci zelené šťávy?
nie je to az tak dramaticke :)
ak chces vyjuicit 2 deci cerstvej zelenej stavy potrebujes v podstate iba dve veci
1. juicer co vie spracovat byliny
(centrifuga neni vhodna. idealne su masinky na principe nizkootackoveho ždímania, bud manualne alebo elektricke), najlacnejsia volba je zrejme manualny Healthy Juicer za cca 1000 ceskych.
2. cca 300g cerstvych zelenych listov. bud nazbieranych alebo kupenych, co nieje oproti predrazenemu GW prasku jacmena ziadna velka investicia.
ja ked nieje co zbierat alebo z lenivosti kupim 4x 100g petrzlen vnate a to mi vyda na cca 3deci.
a neide len o pomer ceny.. ide hlavne o pomer kvality . susene nikdy nema tu energiu co fresh.

btw. dnes mi konecne vydali z kurierskeho depa krabicu s green starom. nechapem ze mali zatvorene od 24.12. az dodnes kreteni.. robia v distribucnom fachu a kludne zatvoria kram na 10 dni a ani sa im clovek nedozvoni..
co som to chcel vlastne povedat.. :) hej ze pre ilustraciu mozem spravit foto porovnanie juicenia zelenej stavy manualnym HJckom a elektrickym twingearom a uploadnem to sem ak by to niekoho zajuimalo.
len musim dat este zaviest intrnet, tak to chvilu potrva, v novom dome som zatial diskonekt.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Rarach » úte pro 29, 2009 14:48

Já samotné zelené drinky nepiju. Je toho málo a zas tak moc mi to samotné nechutná. Mám ráda směs mrkev, špenát, popřípadě ještě trošku jablíčka...nebo mrkev s okurkou...

Ale jinak miluju zelený smoothie - rozmixuju špenát, filtrovanou vodičku a třeba banán, mango nebo papayu. To vypiju na ex!
A myslím, že to stačí. Chlorofyl je dost bohatě zastoupen v každé listové zelenině a je jedno v jaké podobě jí sníte/vypijete.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Esterka » úte pro 29, 2009 12:01

Pavluška píše:
Esterka píše:Nejlepší chlorofil...
mě se teda taky jako čísélku zdá pocitově lepší čerstvý, ať už v divokých bylinách nebo i třeba obyčejném římském salátu, biolistech ředkvičky apod... suché prášky jsou dobrá skladná nouzovka, ale pro mě ne piedestál.
Jenže jak snadno vyrobit čerství juice plný chlorofilu? Z čeho? A pomocí centrifugálního odšťavňovače z trávy juice nevyrobíš. A kolik trávy by musel člověk nasbírat, aby získal například dvě deci zelené šťávy?

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Rarach » úte pro 29, 2009 8:40

No podle mě je to o tom, že každý máme v životě svojí pravdu a za tou si jdeme. Důležité poučení z toho všeho je to, že nemáme blbnout a fanatizovat, ale poslouchat potřeby svého těla a dopřád mu, o co si žádá.
Pokud někdo nemá zelený (ať už v jakékoli podobě) rád, tak ať se tím necpe a naopak.
Ano, pravdu máš! Lepší byznys je prodávat super foods, než jiné výrobky naší konzumní společnosti. A pak už záleží na každém, kterou cestou se dá...

Každopádně můj point je takový, že spousta z nás stále příliš blbne, jestli mu náhodou nechybí to a to.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od 800914 » úte pro 29, 2009 1:20

predaj superfoodov je biznis ako kazdy iny.
ze sa pri propagacii prikrasluju fakty to ma neprekvapuje. ale nieje vsetko iba cierne alebo iba biele.. tym myslim ze aj ked su niektore superlativa prehnane nemusi to znamenat ze je hned cela propaganda oblb.
nech si trebars GW tvrdi co chce o susenom jacmeni, ak chcem tak si o tom najdem nieco aj inde ako na strankach predajcu a spravim vlastny nazor.
tym chcem vyjadrit len tolko ze biznis superfoods mi nijak neprekaza aj s jeho niekedy prifarbenymi reklamnymi kampanami, zvelicuju lebo tak funguje reklama a keby na svoj produkt neupozornili tak ich prevalcuju inii, a osobne som racej ked propaguju zive koncentraty a superfoody ako ked inii propaguju ibalgin a paracetamol.

a ze ten alebo tamten predajca ludi na strankach a v letakoch presviedca ze ich suseny jacmen je najvacsi zazrak prirody? a ze je najlepsim zdrojom toho a toho? hmno kto ma kvoli tomu moralny blok tak nech jeho produkty nekupuje.
to ale pmn nevypoveda nic o tom ako moze robit green juic dobre nejednemu prekvasencovi, alebo o tom ze chlorofyl hoci neni totozny s hemoglobinom ze nemoze byt telu kde tu prospesny.
a ze clovek neni krava? a na co teda vymysleli juicer?
ved preca zdroje obzivy sa u homeosapiena menia a vyvyjaju aj podla schopnosti ako ich harvestrovat. a ze ma krava na pupavu styri zaludky?! mne staci jedno HJečko ha! a teraz povedz Evolušn kto je na dvore kapitan..

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od awa » úte pro 29, 2009 0:13

800914 píše:ja verim vlastnemu experiencu. a ten vravi ze zelene juicy su pre mna blahodarne elixiry. a to hlavne ak su cerstve.
ze ma frederik iny nazor je mi uprimne celkom jedno :)
Nápodobně, čerstvé jsou elixíry a životabudiče, již jsem se rozplývala v jiném vlákně.. Zjišťuju, že s Fredericem v rámci sebe nesouhlasím i v jiném...třeba ty mega porce, nejen že nedám, ale jsem po velké porci letargická, K.O. Jsem rebelisko, na názory a teorie hned tak nedám, kriticky hodnotím, testuji...výsledky zatím odlišné. Taky pokora, abych se oháněla svou pravdou, nemusí být pravdou pro jiné. Natož, abych z toho rejžila, je to kluzký led.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Rarach » pon pro 28, 2009 23:00

Ale vždyť jo, čerstvé zelené je super! Taky mi to nakopává!
V tomhle s ním souhlasím jen pokud jde o komerčnost prodeje "super foods". Je to business jako každý jiný!
Apropo, já to neřeším, stejnak mi ten sušený ječmen nešmakuje... :wink:

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od 800914 » pon pro 28, 2009 22:55

ja verim vlastnemu experiencu. a ten vravi ze zelene juicy su pre mna blahodarne elixiry. a to hlavne ak su cerstve.
ze ma frederik iny nazor je mi uprimne celkom jedno :)

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Rarach » pon pro 28, 2009 22:22

Tak teď vám hodím cosi do placu a poperte se :lol:

Dle Frederica není chlorofyl pro člověka důležitý a vyhazovat za trávu z ječmene je jen velký kšeft...(to je ve zkratce pro ty, kteří neovládají angličtinu natolik)

Wheatgrass: Nature’s Perfect Food?

Thanks to Dr. Graham for his help in helping me revise the latest version of this article.

Wheatgrass used to be the big "superfood" promoted by popular raw-food authors. Nowadays, you don't hear much about it since they are too busy selling raw chocolate and other more lucrative items, but it's more popular than ever in the mainstream.

Jamba Juice sells it.

You can find frozen wheatgrass juice in most health food stores and most of the popular raw food rejuvenation centers offer wheatgrass juice as part of their therapy.

Why would you want to drink such a nasty beverage?

Let's look at the claims made by wheatgrass proponents one by one.

1-Chlorophyll

One of the big claims made about wheatgrass juice is that because it's rich in chlorophyll, and that chlorophyll is similar to hemoglobin in structure, that somehow it helps "build your blood", because hemoglobin is an important component of blood. Some authors have even claimed that the "only" difference between hemoglobin and chlorophyll is the center element, which is iron for hemoglobin and magnesium for chlorophyll.

What is chlorophyll? It's of course the substance that converts sun energy into chemical energy through the process known as photosynthesis. Without this process, human life would not be possible! Only plants can make carbohydrates from carbon dioxide and water.

Hemoglobin is a protein that transports oxygen into the red blood cells. It makes up about 35% of the blood. Without hemoglobin, human life would also not be possible. It transports oxygen from the lungs to every cell of the body that needs it.

So what's the link between the two? They are certainly similar in structure, but with very important difference. The main difference is that hemoglobin is built around iron, while chlorophyll is built around magnesium. But to claim that the two molecules are easily interchangeable is really oversimplying things

We know that if you need iron, you cannot just take magnesium and expect your body to convert it like an alchemist would convert lead into gold.

Certain elements that help build the blood (such as iron, calcium, vitamin C, folic acid, etc.) are found abundantly in chlorophyll-containing foods such as green vegetables, so it's easy to understand that these foods can have some benefits. But the claim that chlorophyll can be converted into hemoglobin is simply not supported by science.

Chrolophyll is not a necessary nutrient in human nutrition. Many populations throughout history have gone for years, or even decades on restricted diets of various foods that do not contain any chlorophyll (such as fruits, root vegetables, grains, etc.), with no apparent difficiency.

But the big misunderstanding about grass as part of the human diet is that we're simply not grass-eating creatures. All of the various vitamins and minerals that are found in wheatgrass can be found in much more succulent and easily digestible fruits and v

2-Enzymes

Perhaps you should drink wheatgrass juice for enzymes?

First of all, the enzymes that are destroyed in the food are NOT the same enzymes that are required by your body to digest the food you’re eating.

For the sake of clarity, let’s define an enzyme. An enzyme is essentially a protein that helps make a specific chemical reaction occur.

Food enzymes are those found in foods, and their purpose is to carry out the chemical reactions necessary for the existence and life of the plant itself.

They are also destroyed by stomach acids upon ingestion by humans. Even if they could somehow survive the acidity in the stomach, these enzymes were designed for the plant. They helped the plant to grow, and would continue to help the plant carry out its life cycle. They play no part in the human digestive process.

The plant enzymes found in wheatgrass are in no way special. Lettuce and other vegetables contain the same enzymes.

3- Most Nutritious Food

The biggest claim about wheatgrass is that an ounce of wheatgrass juice is worth more than 2 pounds of fresh green vegetables. Is this true? Let's see how this claim stands scrutiny.

Below you'll find the nutritional data (taken from USDA databases) for one ounce of wheatgrass juice, compared to 2 pounds of two different vegetables. I threw in the typical carrot in there, just to see, even though it's not a green vegetable.You'll find that your typical ounce of wheatgrass juice is nowhere close to replacing the 2 pounds of vegetables, as wheatgrass promoters have claimed.

Wheatgrass Juice (1 ounce)

Vitamin E, 880 mcg (that's "microgram" not milligram)
Betacarotene,120 IU
Vitamin C, 1 mg.
Vitamin B12, 0.30 mcg (that's "microgram" again)
Magnesium, 8 mg.
Calcium, 7.2 mg.
Iron, 0.66 mg.
Potassium, 42 mg.

Raw Spinach (2 pounds)

Vitamin E, 18400 mcg. (I converted to micrograms, for easier comparison)
Betacarotene, 85,066. IU
Vitamin C, 254.9 mg.
Vitamin B12, none
Magnesium, 716.7 mg.
Calcium, 898.1 Mg.
Iron, 24.6 mg.
Potassium, 5,062.1 mg.

Raw Carrots (2 pounds)

Vitamin E, 6000 mcg. (I converted to micrograms, for easier comparison)
Betacarotene, 152,506 IU
Vitamin C, 53.5
Vitamin B12, none
Magnesium, 108.9 mg.
Calcium, 299.4 Mg.
Iron, 2.7 mg.
Potassium, 2,903.0 mg.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Pavluška » pon pro 28, 2009 22:00

Esterka píše:Nejlepší chlorofil...
mě se teda taky jako čísélku zdá pocitově lepší čerstvý, ať už v divokých bylinách nebo i třeba obyčejném římském salátu, biolistech ředkvičky apod... suché prášky jsou dobrá skladná nouzovka, ale pro mě ne piedestál.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od 800914 » pon pro 28, 2009 21:19

:) o tom by sa dalo polemizovat.
pmn chlorofyl je rovnaka molekula ci v jacmeni ci inde.
a ak to bolo o obsahu, tak su aj koncentrovanejsie zdroje.
ak o kvalite materialu tak osobne som presvedceny ze neni nad fresh! praskove koncentraty nikdy nemaju energiu cerstveho originalu.
ak o firme, tak to by som dal skor do inzercie >:-)
ale inak plny suhlas.. zeleneho neni nikdy dost! :mrgreen:

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Esterka » pon pro 28, 2009 15:05

Nejlepší chlorofil obsahuje zelený ječmen. Já užívám prášek zeleného jemčene od Green Ways a jsme s ním naprosto spokojena. Výborně to neutralizuje překyselení.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Marci » pát pro 18, 2009 9:05

Prosim,prihlaste se me nekdo,kdo ma registraci na GW.Chci zakoupit chlorellu a Slunicko mi na Sz neodpovida,zrejme je nekde pryc.Diky moc

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Jista » sob dub 18, 2009 6:03

Tohle si nemuzu nechat pro sebe...
nasel jsem Indii misto kde delaji spirulinu,v Auroville,to je takova ekologicka komunita,ziji tam vetsinou cizinci.delaji spirulinu "crunchy",male krupave kousky,neuveritelne dobre,a lehce slanou chuti(i kdyz bez soli)dlouho jsem nejedl neco tak dobreho.a cena?500 g za pohych 400 kc.delaji i prasek,a da se to poslat co Cech,cenu nevim.uzasna cena a vyborna chut,moc doporucuju...

http://72.14.235.132/u/auroville?q=cach ... k&ie=UTF-8

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Sweetie » pát bře 06, 2009 23:43

uz bych zeleny neodstavnovala v centrifuze po zakoupeni rucniho HJ. ono taky zalezi na kvalite rostliny. spenat si kupuju cerstvy koprivovy na trhu a da stavy dost, svazek v pohode 250 -300 ml. ale kolik muze vazit to nevim.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od k.winky » pát bře 06, 2009 15:49

Já mám ruční HJ a z 200g pytlíku je tak decka no

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Jirka N » pát bře 06, 2009 15:34

já ho mám z biosféry, ted uz tam maji jen nahradni dily. nazev je Healthy juicer tak zkus pohledat. S tou výtěžností, mozna neco najdes tadyhttp://www.juicers.cz/diskuze/viewforum.php?f=3

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Enzym » pát bře 06, 2009 14:55

Jirka N píše:
ael je zde slabá výtěžnost při použití centrifugálního došťavňovače
kde si sehnal tenhle stroj? :)

pmn by se ti určitě vyplatil na špenát ten ruční odšťavňovač co lisuje, když už se tak zaměřuješ na chlorofyl. Jaký pozoruješ účinky?
Já mám jen obyčejnej centrifugální odšťavňovač z Tesca za 1100 Kč. Výtěžnost z 200 gramů špenátových listů je asi tak půl deci, což je hodně málo. Kolik by vytěžil ten ruční a kde na něj najdu odkaz? Jinak, co se víc zaměřuju na zelené věci (špenát a prášek Bio barley juice) , tak jsem víc alkalizovaný, což se projevuje po všech stránkách pozitivně.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Jirka N » pát bře 06, 2009 11:50

ael je zde slabá výtěžnost při použití centrifugálního došťavňovače
kde si sehnal tenhle stroj? :)

pmn by se ti určitě vyplatil na špenát ten ruční odšťavňovač co lisuje, když už se tak zaměřuješ na chlorofyl. Jaký pozoruješ účinky?

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Enzym » pát bře 06, 2009 10:47

Zajímalo by mě, kolik kdo z Vás do sebe dostane denně chlorofilu. Já si dávám dvakrát denně lžičku sušené jemenové šťávy od 999plan. Dále denně odšťvaňuju asi 200 gramů špenátových listů, ael je zde slabá výtěžnost při použití centrifugálního došťavňovače, Pak se snažím každý den sníst alespoń 100 gramů brokolice.

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od veri » sob led 10, 2009 10:25

s.arik píše:Mají ji ve zdravé výživě v Mariánských horách (Zdravíčko, Přemyslovců nevím kolik), mají ji i na Biosféře.
Jéé, super, děkuju moc!! Hned v pondělí se tam stavím :D

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od s.arik » sob led 10, 2009 1:59

veri píše:Jéé, děkuju, s.ariku, já taky směřovala spíš k tomu prášku, asi si ho objednám.

A prosímtě, kde kupuješ alfalfu, já ji nikde neviděla? Ale třeba jsem špatně hledala :)
Mají ji ve zdravé výživě v Mariánských horách (Zdravíčko, Přemyslovců nevím kolik), mají ji i na Biosféře.

Mám přesně tyhle http://biosfera.scostry.cz/sonnentor-al ... rodukt/cz/

Jo a semínka jsou menší než sezam, takže na klíčení je jich spoooousta, i když je to na váhu jen 120g :)

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od dgm » pát led 09, 2009 20:01

V jednom poradu . uz nevim v jakem a uz ani nevim na ktere televizi to bylo :lol: :lol: rikali neco z historie, kdo se umi presne orientovat, tak si to zaradi na ciselne ose..., tak ze pry kdyz Vikingove porazili Rimany, tak to bylo jedine proto, ze se zivili rasami z more a ze skal oskrabovali nanosy techto ras... Doufam, ze jsem si aspon spravne vzpomnela na Vikingy a na Rimany 8) :lol:

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Renáta » pát led 09, 2009 19:37

Veď ja tiež suhlasim, preto som pripomenula, že už o tom bola reč :wink:

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Fiona » pát led 09, 2009 19:10

Ja ale s Danem souhlasim :)
Pokud jde o zabince, v zasade nic proti nim, ale pokud mi nevoni predstava ze bych je jedla rovnou z vody (coz fakt nevoni, vyjimkou jsou morske rasy asi 3 druhy), nevidim duvod proc je kupovat, jeste k tomu predrazene... Pokud nekomu chybi chlorofyl, ja to urcite nejsem 8)

Re: CHLOROFYL - v čem ho konzumovat a jak...

od Renáta » pát led 09, 2009 19:06

Dano, už sme ho tu aj pred časom rozoberali. To o rastovom faktore...

Nahoru