od buc11 » pon zář 16, 2013 11:47
Zuzana píše:Ahojky,
opravdu se nám zdálo, že po přechodu na syrovou stravu se nám zdraví celkově hodně zlepšilo, jen na ty zuby. Hlavně u chlapečka (4 roky) to bylo hodně znát. Nejdříve se mu udělali na horních řezacích oranžové flíčky a začali se objevovat první kazy. S tím ani paní zubařka nic nedělala, akorát se divila od čeho má tu pigmentaci. Postupně se kazy zvětšovaly a paní zubařka mu je začala opravovat. A tak už má v pusince tři bílé plomby a jeden vytržený zoubek po tom zánětu. Snažím se přijít na tom v čem to je, abychom zabránili dalšímu kažení. Někdo říká nečistit, jiný říká čistit vodou další zase čistit pastou s fluorem. Jednu dobu jsme si čistili zoubky jen večer a zdálo se nám, že je to málo. Tak čistíme po každém jídle. Po sladkém pastou, po zelenině jen kartáčkem s vodou. Používáme kartáček Spokar dětský a mezizubní kartáčky Spokar. Jinak myslím, že zeleného máme dost. Sice zelené šťávičky do dětí nedostanu, ale dělám jim rozmixovaný banán s jablkem a zeleným (mangold, pampeliška, jetelíček, špenát atd.). Banány používáme samozřejmě flekaté a i ostatní ovoce jíme zralé. Ono nám to nezralé ani už nechutná. Pomeranče a ostatní citrusy jsme tak nějak vypustili, právě proto, že na ty zoubky jsou prý nejhorší. A zrovna tak sušené datle a fíky, které ovšem dětem moc chutnaly. Měli to místo sladkostí. Jinak jíme ráno a dopoledne ovoce, k obědu salát nebo zelenou kašičku, odpoledne ovoce s ořechy a navečer šťávu. Sem tam jim koupíme kozí sýr a občas si dáme domácí vajíčko. Jak do sebe dostáváte ten vitamin K2? A vy ostatní nepociťujete zhoršení zubů po přechodu na vitariánství?
pár odkazů,
toto uverejnil Kevin Gianni
http://renegadehealth.com/blog/raw-food ... d-14910149
nečetla jsem celé, ale zaujalo mne toto, s čímž souzním: "The more my diet was fruit based, the more it affected my dental hygiene negatively. I could eat a lot of fruit without experiencing problems, but as soon as most of my calories came from fruit, I experienced some problems such as enamel erosion, sensitivity, or cavities.
What I realized over the years is that the proper hygiene is key. It can prevent and in some cases, reverse problems in about 90% of cases. But while dental hygiene is very powerful when done correctly, it’s often not enough to reverse a bad situation completely."
buc:
přečet jsem celé a dle patenauda 90% dělá péče o zuby a stav v ústní dutině a taky ji tam popisuje a 10% dělá syrová potrava (a to nevíme jaké dokonal= přezrálosti u fruitu dokázal dosáhnout, soustředil-li se na to vůbec)
dle něj to dělají kolonie bakterií na dodávaných cukrech všeho druhu od ovocných po chlebové
Tvrdí, že i někteří co mu říkali, že je mají v pořádku, mu to po straně dementovali
Já bych s tím víceméně souhlasil, ale jestliže po každém zkonzumovaném kousku, všechen cukr z ústní dutiny a potažmo i bakterie odstraním, mělo by těch 10% zinklinovat k nule. K tomu se i přikláním, měl jsem možnost prohlédnou 3 frutariánské ústní dutiny a byly bez kazu.
Chybí mi tam vliv kyselin z nedozrálého ovoce(např. garyho napůl rozpuštěné zuby ´bez skloviny z nedozrálých leta konzumovaných orange jujcou v pomerančovém sadu, ale při úzkostlivé dentální hygieně po každém jídle úplně bílé a bez viditelného kazu, se sdělením, že už je vůbec necítí, jako když hygošku flákal), který kazné vlivy mnohonásobně zesiluje. Rovněž veledůležitá je minerální rovnováha organismu, aby si tělo vysoké nadspotřeby vápníku nečerpalo ze zubů.
Resume: abych si změnil svůj zatím trvalý postoj, potřeboval bych vedle svého a patenaudova výzkumu ještě tak 100 nebo 1000 dalších hodnověrných frutavýzkumníků
Wolfovo tajemství zdravých zubů:
http://www.longevitywarehouse.com/Articles.asp?ID=633
a na začátku zmiňuje krátce problém minerálového deficitu, neorganické stravy a plomb se rtutí.
kartáček a nit je skvělý, ale chybí mi tam prožgrundlání celery či jiným zeleným jujcem třebas i zeleným jačmeněm a to bohužel po každém strčení čehokoliv s cukry tedy i mlíčností do dutiny (ústní)
Je známo že zubní ordinace jsou plné nikoliv konzumentů fruitu ale vaříků a i naprostých fruitodpůrců např. viz můj synek
co je k2 nevím, snad dablkanoe či dvojkajak? a kde se bere netuším, záleží na trávicích procesech a spotřebách prvků, nikoliv na vkládaném množství a už vůbec ne farmakoidně vyráběných (PMN)
[quote="Zuzana"]Ahojky,
opravdu se nám zdálo, že po přechodu na syrovou stravu se nám zdraví celkově hodně zlepšilo, jen na ty zuby. Hlavně u chlapečka (4 roky) to bylo hodně znát. Nejdříve se mu udělali na horních řezacích oranžové flíčky a začali se objevovat první kazy. S tím ani paní zubařka nic nedělala, akorát se divila od čeho má tu pigmentaci. Postupně se kazy zvětšovaly a paní zubařka mu je začala opravovat. A tak už má v pusince tři bílé plomby a jeden vytržený zoubek po tom zánětu. Snažím se přijít na tom v čem to je, abychom zabránili dalšímu kažení. Někdo říká nečistit, jiný říká čistit vodou další zase čistit pastou s fluorem. Jednu dobu jsme si čistili zoubky jen večer a zdálo se nám, že je to málo. Tak čistíme po každém jídle. Po sladkém pastou, po zelenině jen kartáčkem s vodou. Používáme kartáček Spokar dětský a mezizubní kartáčky Spokar. Jinak myslím, že zeleného máme dost. Sice zelené šťávičky do dětí nedostanu, ale dělám jim rozmixovaný banán s jablkem a zeleným (mangold, pampeliška, jetelíček, špenát atd.). Banány používáme samozřejmě flekaté a i ostatní ovoce jíme zralé. Ono nám to nezralé ani už nechutná. Pomeranče a ostatní citrusy jsme tak nějak vypustili, právě proto, že na ty zoubky jsou prý nejhorší. A zrovna tak sušené datle a fíky, které ovšem dětem moc chutnaly. Měli to místo sladkostí. Jinak jíme ráno a dopoledne ovoce, k obědu salát nebo zelenou kašičku, odpoledne ovoce s ořechy a navečer šťávu. Sem tam jim koupíme kozí sýr a občas si dáme domácí vajíčko. Jak do sebe dostáváte ten vitamin K2? A vy ostatní nepociťujete zhoršení zubů po přechodu na vitariánství?[/quote]
pár odkazů,
toto uverejnil Kevin Gianni
http://renegadehealth.com/blog/raw-food ... d-14910149
nečetla jsem celé, ale zaujalo mne toto, s čímž souzním: "The more my diet was fruit based, the more it affected my dental hygiene negatively. I could eat a lot of fruit without experiencing problems, but as soon as most of my calories came from fruit, I experienced some problems such as enamel erosion, sensitivity, or cavities.
What I realized over the years is that the proper hygiene is key. It can prevent and in some cases, reverse problems in about 90% of cases. But while dental hygiene is very powerful when done correctly, it’s often not enough to reverse a bad situation completely."
buc:
přečet jsem celé a dle patenauda 90% dělá péče o zuby a stav v ústní dutině a taky ji tam popisuje a 10% dělá syrová potrava (a to nevíme jaké dokonal= přezrálosti u fruitu dokázal dosáhnout, soustředil-li se na to vůbec)
dle něj to dělají kolonie bakterií na dodávaných cukrech všeho druhu od ovocných po chlebové
Tvrdí, že i někteří co mu říkali, že je mají v pořádku, mu to po straně dementovali
Já bych s tím víceméně souhlasil, ale jestliže po každém zkonzumovaném kousku, všechen cukr z ústní dutiny a potažmo i bakterie odstraním, mělo by těch 10% zinklinovat k nule. K tomu se i přikláním, měl jsem možnost prohlédnou 3 frutariánské ústní dutiny a byly bez kazu.
Chybí mi tam vliv kyselin z nedozrálého ovoce(např. garyho napůl rozpuštěné zuby ´bez skloviny z nedozrálých leta konzumovaných orange jujcou v pomerančovém sadu, ale při úzkostlivé dentální hygieně po každém jídle úplně bílé a bez viditelného kazu, se sdělením, že už je vůbec necítí, jako když hygošku flákal), který kazné vlivy mnohonásobně zesiluje. Rovněž veledůležitá je minerální rovnováha organismu, aby si tělo vysoké nadspotřeby vápníku nečerpalo ze zubů.
Resume: abych si změnil svůj zatím trvalý postoj, potřeboval bych vedle svého a patenaudova výzkumu ještě tak 100 nebo 1000 dalších hodnověrných frutavýzkumníků
Wolfovo tajemství zdravých zubů:
http://www.longevitywarehouse.com/Articles.asp?ID=633
a na začátku zmiňuje krátce problém minerálového deficitu, neorganické stravy a plomb se rtutí.
kartáček a nit je skvělý, ale chybí mi tam prožgrundlání celery či jiným zeleným jujcem třebas i zeleným jačmeněm a to bohužel po každém strčení čehokoliv s cukry tedy i mlíčností do dutiny (ústní)
Je známo že zubní ordinace jsou plné nikoliv konzumentů fruitu ale vaříků a i naprostých fruitodpůrců např. viz můj synek
co je k2 nevím, snad dablkanoe či dvojkajak? a kde se bere netuším, záleží na trávicích procesech a spotřebách prvků, nikoliv na vkládaném množství a už vůbec ne farmakoidně vyráběných (PMN)