Jablečná šťáva

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Jablečná šťáva

Re: Jablečná šťáva

od Sara312 » čtv bře 24, 2016 23:03

Právě proto se raději ptám tady, jestli to někdo taky tak neměl..a nevypiji litr a půl naráz, samozřejmě..to hezky postupně. :D Určitě to nebude dlouhodobě, je to jen zase nějaká moje dočasná potřeba.. Vždycky mám nějakou dobu chutě pouze na jeden druh ovoce, zeleniny, oříšků atd.. Tak teď mě chytla ta jablečná šťáva, beru to tak, jakože si to tělo žádá, protože bych opravdu mohla být pouze na tomhle a zničehonic jsem začala mít hrozné chutě na jablka. Jen jestli to třeba taky někdo takhle nemá, ať už to jsou jablíčka nebo mrkev. Určitě to je zase jen dočasně. Ale stejně by mě zajímaly vaše názory, postřehy a zkušenosti..:D

Re: Jablečná šťáva

od Jindra » čtv bře 24, 2016 22:13

Sara312 píše:Zdravím,
Poslední dobou jsem si oblíbila jablečnou šťávu.. Ráno si dám například hroznové víno, potom další "chod" je litr a půl jablečné šťávy a večer opět litr a půl jabl. šťávy. Kolik jablečné šťávy denně pijete a jak dlouho by tak tělo vydrželo fungovat, jakože převážně na té jablečné šťávě? Nemám žádné chutě na nic jiného, když ano, tak většinou ovoce, takže si dám, ale jinak stejně pořád šťáva. Taky se mi trochu zhoršila pleť, to beru tak, že se tělo čistí. Jaké máte zkušenosti s účinky jablečných šťáv, či s různými jablečnými "půsty"?:)
litr a půl... ráno, večer...
lepší než vepřoknedlozelo, ale teda vyloženě odvázanej z toho nejsem. víš, tohle je dost cukru. nezdá se mi to. používáš nějakou brzdu cukrů? jestli ne, tak to je časem o slinivku...
k čistě jablečný monoščávě se nevyjádřím, to neznám. když ščavím, tak vždycky jako základ mrkev a k tomu trocha jablek, červeřepy, celeru... no prostě viz Walker a jeho ščávový "recepty"
vždycky dávám nějakou brzdu... ždibet vlákniny (odpadu), skořice, mletej len/mák...
jo, je fakt, že jsem nedávno dal do angela pouze jabka, ale do monoščávy jsem namlel trochu máku, móc mi to tak chutná. že tohle Walker nedoporučuje - vím :-)
holka aby sis nerozjela kandidu, tohle je hodně cukru
ta zhoršená pleť doufejme, že je detox. zpočátku určitě, ale pokud bys jela čistě jablečnou ščávu dlouhodobě, naopak bych se bál zanesení krve plísněma a jako důsledek zhoršení pleti

Re: Jablečná šťáva

od Sara312 » stř bře 23, 2016 18:47

Zdravím,
Poslední dobou jsem si oblíbila jablečnou šťávu.. Ráno si dám například hroznové víno, potom další "chod" je litr a půl jablečné šťávy a večer opět litr a půl jabl. šťávy. Kolik jablečné šťávy denně pijete a jak dlouho by tak tělo vydrželo fungovat, jakože převážně na té jablečné šťávě? Nemám žádné chutě na nic jiného, když ano, tak většinou ovoce, takže si dám, ale jinak stejně pořád šťáva. Taky se mi trochu zhoršila pleť, to beru tak, že se tělo čistí. Jaké máte zkušenosti s účinky jablečných šťáv, či s různými jablečnými "půsty"?:)

Re: Jablečná šťáva

od Syrovozrout » čtv říj 17, 2013 22:25

Fate píše:Ahoj, tak bych jen upřesnila informace. Padlo tady pár dotazů na mě.
Druh jablek je zřejmě Topaz, které jsou z našeho sadu daleko od města uprostřed ničeho na Vysočině. Můj životní styl je od července převážně vita strava s tím, že jednou nebo dvakrát do týdne zhřeším a dám si do salátu tuňáka nebo domácí majonézu. A v pátek piju víno. Měla jsem anitibiotika na jaře a před tím už dlouho ne. Operační zákroky nemám. Štávu jsem pila na lačno dopoledne až do oběda, a to celkem 1,5 litru. Nadýmání se projevilo kolem 15:00 odpoledne. Nikdy jsem se ze šťávy neposr.... Toaleta klasicky ráno a v podvečer naprosto normální konzistence :) . Jo, a odšťavňuju na přístroji Catler.
Jablka mám hodně ráda, chutnají mi. Většinou je dávám do ranního koktejlu se španátem a řapíkatým celerem nebo na odpolední svačinku sním samotné jablko nebo dvě.
Moc všem děkuju za dosavadní názory a informace a přeju hezký večer.
Děkuju za upřesnění. Jinak ohledně odrůdy Topaz a jejího upotřebení:
Sklizí se obvykle začátkem října
avšak konzumní zralost nastává později když už je uskladněné: říjen - prosinec - duben
(Jde o odrůdu zimního jalka - to znamená, že lépe si pochutnat na ní až kolem Vánoc či dokonce později - do té doby totiž nebudou ještě pektiny přeměněny na sacharidy využitelné i pro lidské buňky nikoli jen pro mikroby -jejichž aktivitu to může poněkud rozhodit. též kyselinový a tříslovinový profil nebude ještě připraven v optimálních poměrech.) Takže trochu se to uspěchalo. Jinak ono braní antibiotik (byť to bylo před půl rokem, což je z tohoto pohledu velmi nedávno.) může a mívá dlouhodější důsledky - mikroflóra se nemohla stačit obnovit (jde-li to vůbec do "výchozího stavu").

Re: Jablečná šťáva

od cepheus » čtv říj 17, 2013 22:08

Na toho mimone prede mnou co me skace do reci se v klidu vybodni, zase je beztak sjetej, nebo na mol a mluvi zcesty :).
Jo, normalne Te sezerou plisne a spol., ktery IS za zivota drzi pod kontrolou, podobne jako banan co jej utrhnes a nechas lezet, prezraje a zkvasi, shnije, ve finale zplesnivi a rozpadne se.
Jestli nejvic buziruje candida albicans to Ti z hlavy presne nepovim a googlit uz jsem ted vecer linej:).
Takovy je mechanismus, s tim nic nenadelame. Narodis se a beres (z rostlin, i pres zvirata) to co Tvi predkove svymi ostatky "pohnojili":).
Kolobeh hmoty, zachovani energie atd..

Tak jsem se dnes jeste vymaxoval (pres den jsem sazel stromky) a tady to mas "vedecky" - dekompozice :D : http://cs.wikipedia.org/wiki/Dekompozice

Brzy se však začnou uplatňovat i organizmy a začíná biologický rozklad. Tělo obratlovců nejdříve kolonizují rozkladači – bakterie a dále tzv. cukrové plísně (známé rody Mucor, Penicillium). Obě skupiny jsou v těle přítomny již za života (bakterie v trávicím traktu, plísně na sliznicích a na kůži), ale k masovému šíření do těla jim obvykle brání imunitní systém. Po smrti rychle využívají vzniklé situace. Cukrové plísně se živí, jak název naznačuje, převážně volně přítomnými cukry, ale i aminokyselinami.

Re: Jablečná šťáva

od rudo » čtv říj 17, 2013 21:45

ked zomries, tak sa oslobodis z tela a znovusanarodis ako cista nezavisla od tela duchna.

telo ? who cares ?

Re: Jablečná šťáva

od smajliss » čtv říj 17, 2013 21:39

takže když zemřu, tak začnu kvasit ?:-D to je nějaké divné ne .. jako tělo asi začne hnít, ale že by za to mohla candida ?

Re: Jablečná šťáva

od cepheus » čtv říj 17, 2013 21:36

Ale co by Te asi tak po smrti sezralo zevnitr ? Kdybys vyhlusil vsecek zverinec co v sobe nosis ?
Kvasinky, plisne, to vsecko se rozjede, kdyz nastane exitus, prestane pusobit IS, shnijes uplne stejne zevnitr jako to jablko.
Truhla shnije az za nekolik tydnu ? mesicu ? (propadaji se hroby) ale to uz je tam z Tebe kvasenyho cosi :D.
Tak uz je to proste v tom Vesmiru zarizeny, vratis matros (hmotu), vezmes jinou formu a smytec, bloudi co si mysli ze zverinec vyhlusi do mrte a vypestujou si jen ten ok zverinec, bylo by to proti prirode - rovnovaha, rovnovaha a zase rovnovaha, to je oc tu bezi vazeni :D.

Re: Jablečná šťáva

od smajliss » čtv říj 17, 2013 21:18

někteří říkají, že půst na candidu nefunguje, protože ona se sice stane neaktivní a přestane tělo zamořovat jedy svým metabolismem .. ale nic, nikdo ji nezabije a nedostane z těla ven (možná když by se dělaly anticandida klystýry) .. a proto se spíše doporučuje striktní low carb při kterém je candida také neaktivní a zároveň se můžou papat fungicidy, antihelmintika a podobné srandy

Re: Jablečná šťáva

od rudo » čtv říj 17, 2013 21:12

kvasinky teda povymieraju povcas hladovky, dlhsej, ktovie preco ?, ci sa teda rozpustia v tej vnutrotelovej kyseline, alebo jednoducho pomru od hladu, ked ich clovek prestane krmit ? je mozne ze tie kvasinky nemaju na tu hladovku tie machove vedomosti a nezvladnu to

Re: Jablečná šťáva

od Fate » čtv říj 17, 2013 18:59

Ahoj, tak bych jen upřesnila informace. Padlo tady pár dotazů na mě.
Druh jablek je zřejmě Topaz, které jsou z našeho sadu daleko od města uprostřed ničeho na Vysočině. Můj životní styl je od července převážně vita strava s tím, že jednou nebo dvakrát do týdne zhřeším a dám si do salátu tuňáka nebo domácí majonézu. A v pátek piju víno. Měla jsem anitibiotika na jaře a před tím už dlouho ne. Operační zákroky nemám. Štávu jsem pila na lačno dopoledne až do oběda, a to celkem 1,5 litru. Nadýmání se projevilo kolem 15:00 odpoledne. Nikdy jsem se ze šťávy neposr.... Toaleta klasicky ráno a v podvečer naprosto normální konzistence :) . Jo, a odšťavňuju na přístroji Catler.
Jablka mám hodně ráda, chutnají mi. Většinou je dávám do ranního koktejlu se španátem a řapíkatým celerem nebo na odpolední svačinku sním samotné jablko nebo dvě.
Moc všem děkuju za dosavadní názory a informace a přeju hezký večer.

Re: Jablečná šťáva

od cepheus » čtv říj 17, 2013 14:39

ravima píše:Žluč je jednoduše zásaditá (pořád nechápu, proč "radši o tom nemluvě) a "prostě složitý" to je možná pro tebe, když o tom nic nevíš.
AMEN.

Stejne moc nechapu o cem se tu pitomci hadate co kvasi a co nekvasi, kvasi vsecko, ale chce to cas - viz treba navod na mnozeni vinnych kvasinek VINKA :

Suché kvasinky VÍNKA se před vlastním zakvašením vína nechají rozmnožit takto: Obsah balíčku se vsype do čisté (vypařené) lahvičky o obsahu 150 ml, která se naplní do 3/4 převařenou ovocnou šťávou asi 25°C teplou (lze použít také jablečný mošt). Lahvička se uzavře vatou a nechá stát po dobu 72 hodin při teplotě kolem 25°C. Takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ovocná šťáva.
http://www.frutana.cz/index.php?navod-p ... vasinek,17

Jinymi slovy kvasi naprosto vsecko (pro ty kdo jeste neslyseli o vine z chlebovych kurek), ale je k tomu potrebi cas (!) /v pripade VINKA kvasinek 72 hodin ravima !/ :D
Jak pise Zdenino - seda je teorie, zelena praxe zivota ci jak to rikal .. teoreticky mel svuj pust vylepsit, prakticky ho ale pos..l.

Re: Jablečná šťáva

od cepheus » čtv říj 17, 2013 14:30

Zdeníno píše:Tak při jednom z půstů jsem pokoušel (sodou či KHCO3 ve vodě) udržovat pH moči kolem 7, ale pocitově či intuitivně jsem s překvapením zjistil, že to není dobře, že je lepší, když je půstující v tom lehce kyselém modu.
Fascinuje me jak nekdo "vylepsuje" pust :D, potazmo objevuje teplou vodu a pote co ji "objevi" to jeste vytrubuje nekde na foru jako uzasny objev:).

Re: Jablečná šťáva

od bukaj » čtv říj 17, 2013 10:31

Zdeníno píše:Tak při jednom z půstů jsem pokoušel (sodou či KHCO3 ve vodě) udržovat pH moči kolem 7, ale pocitově či intuitivně jsem s překvapením zjistil, že to není dobře, že je lepší, když je půstující v tom lehce kyselém modu. Samozřejmě extrémní kyselost je také nepříznivá, tělo ji musí sanovat např. skrze minerální sloučeniny, které pak někde mohou chybět. Tělo totiž mmj. musí udržovat pH krve v přísně úzkém rozmezí kolem 7,4.
Moc se držíš toho, že Ph moči něco vypovídá o reálné situaci v těle. V půstu a ketóze je vždy moč kyselejší, ale že by to dělalo problémy jsem ani nepocítil, ani nepočetl. A zrovna ta soda mi nepřipadá jako rozumné řešení. To už jsou určitě lepší zásadité minerály.

Re: Jablečná šťáva

od Zdeníno » čtv říj 17, 2013 8:47

ravima píše:kvasinka rozhodně je houba (nejen candida)
Ano, jak koukám, to máš pravdu, mám v tom zmatek. Tedy taxonomicky, no.
ravima píše:jak ostatně sám ilustruješ na příkladu vinného kvašení, tak spíše jim vadí kyselé, než zásadité prostředí
Tak to už pravdu nemáš, pro kvašení je optimální spíše kyselé prostředí (pH cca 3-4, nikoli už pH 2 žal. kyselin resp. pH >7, mimochodem jde o logaritmický, nikoli lineární počet, objem slabé zásady musí být výrazně vyšší k neutralizaci koncentrované kyseliny), to je obecně známý fakt.
ravima píše:Je to taky hlavní důvod, proč je proti nim tak účinný delší půst, který okyseluje celá střeva i krev.
Tak při jednom z půstů jsem pokoušel (sodou či KHCO3 ve vodě) udržovat pH moči kolem 7, ale pocitově či intuitivně jsem s překvapením zjistil, že to není dobře, že je lepší, když je půstující v tom lehce kyselém modu. Samozřejmě extrémní kyselost je také nepříznivá, tělo ji musí sanovat např. skrze minerální sloučeniny, které pak někde mohou chybět. Tělo totiž mmj. musí udržovat pH krve v přísně úzkém rozmezí kolem 7,4.
Ale celkově mi nepřipadá, že by obecně půst byl nějak extra účinný proti kvasinkám, byť jistě nějak proti nepříznivému stavu působí. Ve střevech je účinná šanka, nasazení probiotik (biopron9) a mmj. udržování příznivého pH pro následný růst ušlechtilých mikroorganizmů (což zhruba odhaduji taknějak podle pH moči, aby nebyla moc kyselá, opačně jsem si to vzhledem ke svému celkovému překyselení hlídat nemusel).

Re: Jablečná šťáva

od Syrovozrout » čtv říj 17, 2013 2:23

"Tak mě napadá, jak velmi jsme už odtrženi od přirozeného běhu světa. Ta žena – nájemnice i majitel domku se zahradou – jsou typickými produkty současné společnosti. Nevidí a nevnímají dary země, které se jim zdarma nabízejí. Nedokážou je ocenit. Považují za normální kupovat si ovoce v supermarketu dovezeného přes půlku planety. Zřejmě stříkáno pesticidy a kdoví jakým svinstvem"
Internetový povzdech s pěknýma fotka v článku: http://www.zvedavec.org/naokraj/2013/10/5699-jablka.htm

Re: Jablečná šťáva

od ravima » čtv říj 17, 2013 0:29

Zdeníno píše:No..., nicméně se hovoří o žlučových kyselinách, nikoli žlučových zásadách. Ale jak říkám, radši o tom nemluvě. 8)
Je to prostě složitý, no.
Zdeníno píše:
smajliss píše:ale já ti říkám, že kvasinkám se naopak daří v zásaditém prostředí a nikoliv v kyselém
To je blbost smajliss.
Kvasinka není houba.
Žluč je jednoduše zásaditá (pořád nechápu, proč "radši o tom nemluvě) a "prostě složitý" to je možná pro tebe, když o tom nic nevíš. Samozřejmě obsahuje i nějaké kyseliny, to ale nic nemění na její zásaditosti. Navíc do dvanáctníku jdou kromě žluče i jiné velmi zásadité tekutiny - ze slinivky břišní.
A kvasinka rozhodně je houba (nejen candida) a umí se přizpůsobit celkem různému pH. A jak ostatně sám ilustruješ na příkladu vinného kvašení, tak spíše jim vadí kyselé, než zásadité prostředí. Takže v tom si vlastně protiřečíš a správně ti to píše smajliss. Je to taky hlavní důvod, proč je proti nim tak účinný delší půst, který okyseluje celá střeva i krev.
Je dobře, že ti funguje ta praxe (btw nám ostatním praxe nejspíš nefunguje o nic hůř, akorát to nepoužíváme jako klamný argument), jenže tady se vyjadřuješ k teoretickým věcem a v tom máš opravdu zmatek...

Re: Jablečná šťáva

od rudo » stř říj 16, 2013 22:56

smajliss píše:
rudo: Já bych řekl, že je to trpný rod a mám to dobře :- )
tak jo, tak to protrpim :mrgreen:

Re: Jablečná šťáva

od smajliss » stř říj 16, 2013 22:51

Ale já o kandidě moc nevím a nechci se pouštět do nějakých výkladů, nerad bych mystifikoval.
:roll:

rudo: Já bych řekl, že je to trpný rod a mám to dobře :- )

Re: Jablečná šťáva

od rudo » stř říj 16, 2013 22:05

smajliss píše: překyseleno :-D ..
jak to ma byt gramaticky ?

prekyseleno nebo prekyslino ?

podla vzoru preHavlino a preKrylino ?

Re: Jablečná šťáva

od Zdeníno » stř říj 16, 2013 22:02

Tak v konc. kyselině kvasinky nenamnožíš, zas nemusíš chodit ode zdi ke zdi.
Kvasinky, při vinném kvašení např., když se dostatečně rozmnoží a vykonají svou práci, tak poctivě zemřou. Jsou to tzv. ušlechtilé kvasinky.
Candida albicans se může v zásaditém prostředí přeměnit na houbu, čili nezajde, množí se dál, s jiným metabolizmem. Je to tzv. svině.
Ale já o kandidě moc nevím a nechci se pouštět do nějakých výkladů, nerad bych mystifikoval.

Re: Jablečná šťáva

od smajliss » stř říj 16, 2013 21:45

Mě to evidentní nepřijde, když ti píšu, že v těle jsou různá pH (pusa,žaludek,tenké střevo,tlusté střevo) a ty stejně píšeš, jak kdyby všude akorát bylo překyseleno :-D .. když by to bylo jak říkáš, tak největší kolonie kvasinek by byla v žalůdku, protože je tam nejkyseleji

Re: Jablečná šťáva

od Zdeníno » stř říj 16, 2013 21:36

Kvasinkám se nedaří v zásaditém prostředí. Daří se jim v kyselém prostředí. To je evidentní. Kvasinky produkují mmj. plyny. Proto říkám, že, asi, může mít Fate přemnožené kvasinky, pokud má nadměrně kyselá střeva. Těžko si však strkat do střeva pH metr, já jsem měl moč výrazně kyselou a při šankách ze mě vycházely i takový divný chuchvalce, řekl bych, že to byly právě kvasinky. Pr.el mě na konci první šanky pálila jako čert, i přes indulonu. Pak už to bylo výrazně lepší. Asi kvůli kyselosti, řekl bych.

Nicméně i jiné mikroorganizmy produkují plyny. Ale i na ty platí šanka + probiotika. pH moči je také třeba srovnat. Tak nač plané teoretizování.

Re: Jablečná šťáva

od smajliss » stř říj 16, 2013 21:09

Zdeníno píše:
smajliss píše:ale já ti říkám, že kvasinkám se naopak daří v zásaditém prostředí a nikoliv v kyselém
To je blbost smajliss.
Kvasinka není houba.
to já nikde nepíšu .. rozepiš se, co se ti nezdá na mojem tvrzení, protože takhle nechápu, na co reaguješ

Re: Jablečná šťáva

od rudo » stř říj 16, 2013 21:08

nesterilizovana jablcna stava ? predsa zacne kvasit okamzite bez pridanie dalsieho cukru, to sa da lahko vyslusat kto to este neskusil
Coke ta original ma dost cukru aby to kvasilo, ale ma aj dost chemickcyh stabilizatorov aby to nekvasilo a je to plnene do flias a plechoviek v sterilizovanom stave, takze porovnat doma urobenu jablcnu stavu s coke je z hladiska kvasenia nezmysel, z hladiska zaplnenie tela cukrom je to mozno dobre porovnatelne
keby coke mohla kvasit uz by tunajsia burcakova skupina davno si vymienala recepty na coke-burcak

Re: Jablečná šťáva

od Zdeníno » stř říj 16, 2013 21:03

smajliss píše:ale já ti říkám, že kvasinkám se naopak daří v zásaditém prostředí a nikoliv v kyselém
To je blbost smajliss.
Kvasinka není houba.

edit: Kvasinky jsou jednobuněčné houbové mikroorganismy. :oops:

Re: Jablečná šťáva

od Zdeníno » stř říj 16, 2013 21:02

ravima píše:
Zdeníno píše:...Na začátku ten. střeva těžko může být zásadité prostředí vzhledem k žal. kyselinám, o žluči nemluvě...
Proč o žluči nemluvě? :-), mimo jiné právě žluč dělá to zásadité prostředí v tenkém střevě a už ve dvanáctníku neutralizuje jakoukoliv kyselost co tam přijde ze žaludku...
No..., nicméně se hovoří o žlučových kyselinách, nikoli žlučových zásadách. Ale jak říkám, radši o tom nemluvě. 8)
Je to prostě složitý, no.

Re: Jablečná šťáva

od smajliss » stř říj 16, 2013 20:23

Dokud máme teoretické argumenty, tak je používáme .. až dokud je nemáme, tak najednou přecházíme na praxi :-D .. začal jsi teorií o kyselosti (respektivě naznačil, že překyselení = kvasinky) .. ale já ti říkám, že kvasinkám se naopak daří v zásaditém prostředí a nikoliv v kyselém a proto candida primárně sídlí v tenkém střevě a nikoliv v tlustém .. a taky potom často cestuje na jazyk, kde je rovněž zásadito ... nebo do ženské pochvy, kde se potom kvasinky léčí probiotiky, které pomáhají vytvářet kyselejší prostředí

Re: Jablečná šťáva

od ravima » stř říj 16, 2013 20:20

Zdeníno píše:...Na začátku ten. střeva těžko může být zásadité prostředí vzhledem k žal. kyselinám, o žluči nemluvě...
Proč o žluči nemluvě? :-), mimo jiné právě žluč dělá to zásadité prostředí v tenkém střevě a už ve dvanáctníku neutralizuje jakoukoliv kyselost co tam přijde ze žaludku...

Re: Jablečná šťáva

od Zdeníno » stř říj 16, 2013 20:12

smajliss píše:
Zdeníno píše: Nicméně bych se klonil k tomu, že potíže Fate způsobují asi kvasinky, resp. značná kyselost nejen ve střevech (což bývá spojeno s nedostatkem hcl v žaludku). Já jsem se toho zbavil šankama (vždy 12-15l lehce osolené vody). Tělo bylo třeba neutralizovat sodou, hydrogenuhličitanem draselným a hořečnatým (k dostání na fichema.cz) a trvalo docela dlouho, než pH moči jakžtakž povyskočilo.
co to je kyselost ve střevech a proč je špatná u candidy ? v tenkém střevu má být zásaditější prostředí a v tlustém kyselejší .. s tím, že candida primárně žije v tom tenkém, takže v zásaditém prostředí
Nemluvím o candide albicans, ale o kvasinkách obecně (c.a. se mění v zás. prostředí do houbovité formy). Na začátku ten. střeva těžko může být zásadité prostředí vzhledem k žal. kyselinám, o žluči nemluvě.
Valný význam tyhle teoretické diskuze ale nemají, pokud jimi neilustruješ vlastní praktickou zkušenost. Šedá je teorie, zelený je strom života.

Re: Jablečná šťáva

od cepheus » stř říj 16, 2013 19:39

rudo píše:.. ale tu na fore najdes velku podporu je tu napriklad velmi silna burciakova skupina :mrgreen:
At zijou fruktoza a bublinky, jujuju-juch !! :D

Re: Jablečná šťáva

od cepheus » stř říj 16, 2013 19:32

ravima píše:Ne, žádné takové podrobné informace nejsou potřeba, tím se akorát vyhýbáš otázce. Prostě nafouklé břicho a prdy po vypití 1,5l jablečné šťávy je způsobeno vždy kvašením ve střevech, ať už jsou ta tvoje "relevantní vstupní data" jakákoliv :-)
Ne ne, ravima, je to drazdeni strevni steny kyselinami z ovoce, tak se veci velmi pravdepodobne maji.
Temer kazde ovoce je zname tim ze bleskurychle proleti strevy a jde nejkratsi cestou ven, kde mas cas na kvaseni ?
Kdyz vypijes 1 litr pomerancu na ex a letis to hned na WCko vyhazet je kvaseni ??
V prcicich kvaseni, drazdeni strev. Pokud se nacpes buchtama, gulasem a pak to zalejes jabkama - budiz, pak kvasis nafouklej a trpis jako kun.
Opacne nikdy:).

Udelej si pokus - dej si klistyr stredni urinou, stopni si vydrz a pak si dej to same ale do prevarene vody vraz 1-2 citrony, vem si stopky a bez se projit po baraku:).
Za vysledek ovsem nerucim.
Citron drazdi streva a jde to hned ven, kdepak kvaseni srandisto, hahaha :))) ..

Re: Jablečná šťáva

od cepheus » stř říj 16, 2013 19:22

ravima píše:
cepheus píše:
ravima píše:Šťáva z jablek ti střeva nevyčistí (to by aspoň musel přijít ten průjem), akorát si ničíš mikroflóru.
Odšťavením přijdeš o prakticky jedinou užitečnou látku v jablkách (pektin).
ad 1) vyctena blbost.
ad 2) dalsi vyctena blbost.
Tak chápu, že můžeš mít takový názor, ale bylo by zajímavější ho doplnit např. tím, že:
ad 1) vysvětlíš jakým způsobem šťáva z jablek čistí střeva, když nenastane průjem.
ad 2) vyjmenuješ ostatní jablečné látky, které jsou podle tvého názoru užitečné a proč jsou užitečné
1) nevysvetlim, ponevadzc on vetsinou nastane, jen holky zpravidla chodi na velkou az uz bublaji jako kotel s povidlama:)
2) nevyjmenuju, ponevadz je mi to vcelku sumak, dulezite je ze stvoritel nebyl blb jak si nekteri z nas namlouvaji po zdaleka neuplnem rozboru hmoty jablek.
3) pro me je dulezitejsi jak se po jablecnem mostu citim a citim se po nem dostatecne fit a ok a proto do toho moc netaham vedu, ziju pocitove a intuitivne, nepotrebuju ke stesti dukazy, vypocty a vzorecky.

Re: Jablečná šťáva

od smajliss » stř říj 16, 2013 18:41

Zdeníno píše: Nicméně bych se klonil k tomu, že potíže Fate způsobují asi kvasinky, resp. značná kyselost nejen ve střevech (což bývá spojeno s nedostatkem hcl v žaludku). Já jsem se toho zbavil šankama (vždy 12-15l lehce osolené vody). Tělo bylo třeba neutralizovat sodou, hydrogenuhličitanem draselným a hořečnatým (k dostání na fichema.cz) a trvalo docela dlouho, než pH moči jakžtakž povyskočilo.
co to je kyselost ve střevech a proč je špatná u candidy ? v tenkém střevu má být zásaditější prostředí a v tlustém kyselejší .. s tím, že candida primárně žije v tom tenkém, takže v zásaditém prostředí

Re: Jablečná šťáva

od Zdeníno » stř říj 16, 2013 18:18

Tak já jsem už pár dní jen na šťávách (ovoce, zelenina, čaje i oslazené kafe, na co mám zrovna chuť) a žádné nadýmání se nekoná 8). Jablečné šťávy jsem pil asi 3x (taky nevim co s napadenými jablky na zahradě), jabka dosti sladká (odrůdu nevim), plus ještě jsem to střihnul ananasem co jsem koupil někde v akci. Pokaždý jsem toho do sebe naládoval tak 1,5l. No, pak se divim, že vůbec nehubnu.

Nicméně bych se klonil k tomu, že potíže Fate způsobují asi kvasinky, resp. značná kyselost nejen ve střevech (což bývá spojeno s nedostatkem hcl v žaludku). Já jsem se toho zbavil šankama (vždy 12-15l lehce osolené vody). Tělo bylo třeba neutralizovat sodou, hydrogenuhličitanem draselným a hořečnatým (k dostání na fichema.cz) a trvalo docela dlouho, než pH moči jakžtakž povyskočilo.

Re: Jablečná šťáva

od ravima » stř říj 16, 2013 18:13

Syrovozrout píše:Kvašením čeho?
že by těch cca 100g fruktózy a 50g glukózy? To ti opravdu připadá jako "trocha"? :-)
Syrovozrout píše:...Já nevím, zda to pil nalačno nebo v jakém kontextu...
Tak si to nejdřív přečti, a až pak se k tomu vyjadřuj... :roll:

Re: Jablečná šťáva

od Syrovozrout » stř říj 16, 2013 17:13

ravima píše:Ne, žádné takové podrobné informace nejsou potřeba, tím se akorát vyhýbáš otázce. Prostě nafouklé břicho a prdy po vypití 1,5l jablečné šťávy je způsobeno vždy kvašením ve střevech, ať už jsou ta tvoje "relevantní vstupní data" jakákoliv :-)
Kvašením čeho? Jenom té vody s trochou kyselin, cukrů a antimikrobiálních látek?- Já nevím, zda to pil nalačno nebo v jakém kontextu.
Posuzovat z tak mála se rovná předsudku a dogmatům - podle mě je to předčasné a neseriozní a nevede k rozlousknutí principu nýbrž k "zjednodušeným řešením" typu - "Tak to nepij." (Aniž by dotyčný měl šanci sám na sobě pochopit jak to funguje a tak to i nějak ovlivňovat.)

Z kolik jablek bylo asi to množství vypité šťávy? Snědl by dotyčný takové množství jablek celistvých? Co by to udělalo?

Chutnají tomu člověku? ,)

Re: Jablečná šťáva

od ravima » stř říj 16, 2013 17:06

Ne, žádné takové podrobné informace nejsou potřeba, tím se akorát vyhýbáš otázce. Prostě nafouklé břicho a prdy po vypití 1,5l jablečné šťávy je způsobeno vždy kvašením ve střevech, ať už jsou ta tvoje "relevantní vstupní data" jakákoliv :-)

Re: Jablečná šťáva

od Syrovozrout » stř říj 16, 2013 16:53

Nejsou kvasinky jako kvasinky. A taky stav orgánů kolem trávení se různí, jak už se o tom tady psalo výše.
Problém, co má někdo by šlo vysvětlit snad uspokojivě pokud by byla relevantní vstupní data a možnost modifikovat experiment a vyhodnotit ho. Jinak je to takový "hádání", protože není podrobné. Nevíme přesně jaká odrůda, v jakém stupni zralosti ("třísloviny"?) -minimálně tedy to zda to byla letní, podzimní či zimní odrůda?, jak skladovaná, odkud získaná, jak zpracovaná, dále nevíme přesně o dotyčném a jeho/jejích dispozicích, životním stylu, předchozím stavu mikroflóry, jiných "nesnášenlivostech", zdraví, zákrocích a hafo dalších informacích (má například vyjmuté slepé střevo?), nasazováním antibiotik někdy v minulých letech? - nejde vědět jen tak všechno o někom s kým nežijete:D Tak nevím proč máš takové nereálné nároky...
Teprve po shrnutí (a doptání se) takových dat je možno přistoupit k navrhnutí experimentu, no a pak teprve se to pokusit interpretovat podle výsledků. Může jít o jednoho "záškodníka", ale může jít i o složitý komplot faktorů.

Za jak dlouho po požití nastanou příznaky? Do pěti minut /do půl hodiny / do hodiny a půl ??
Nedlouho poté dojde k nucení vyprázdění na toaletu?

Jaké pokrmy a pití měl v hodinách předchozích a čím to zajedl zapil a nebo nechal/a "půstově uležet" aby to přešlo? V které části den (před/po spaní, před pohybovým nebo stresovým výkonem nebo po?Atd.) Jde o šťávu pasterovanou (tudíž se změněnou "kyselotvorností") či ručně za čerstva vyráběnou při splnění hygienických podmínek proti kontaminaci?
Byla samotná nebo s přídavkem něčeho? Ono zdají se to být zbytečné otázky, ale určitá míra netolerance vůči jablečné šťávě byla známa už dávno u některých jedinců. Jsou však odrůdy, které vynikají velmi dobrou snášenlivostí - za všechny jmenuju například JADERNIČKA MORAVSKÁ.

Re: Jablečná šťáva

od ravima » stř říj 16, 2013 16:43

Syrovozrout: Taková teorie na základě kvašení/nekvašení mimo tělo je bohužel úplně mylná, kvasinky ve střevech zpracují velmi snadno jakýkoliv nestrávený cukr v jakémkoliv množství, proto tam taky jsou. Tak schválně vysvětli ten problém co má Fate jinak, než kvašením ve střevech :-)

Re: Jablečná šťáva

od Xion » stř říj 16, 2013 16:38

Z jakych jablk to odstavujes?
vyskusaj povodne odrody vysokokmene, bez chemie. To su jablka. Vsetko ostatne su zmutovane preslachtene nevitalne chemicke napodobeniny jablk.

Re: Jablečná šťáva

od Syrovozrout » stř říj 16, 2013 16:26

Že má něco ve své součásti cukry, to nemusí hned znamenat, že to jde tak lehce vykvasit a kvasinky v určité části střeva že na tom jako takovém kvasit dovedou! Už jsi zkusil vykvasit nesterilizovanou jablečnou šťávu BEZ PŘIDÁNÍ PRŮMYSLOVÉHO CUKRU? Pořád má několikanásobně méně sacharidů než třeba rohlík. A už jsi zkusil vykvasit coca-colu nebo ten rohlík přestože má v sobě cukrů k pětasedmdesáti procent váhy?? Není to jen o tom...Jiné látky a mikroorganismy a to i jen ty ve šťávě nejen v celém plodu tomu mohou bránit víc než trocha cukru podporovat. A ač jsem nebyl nikdá zastáncem úprav - do čehož spadá i šťavení... Nakonec uznávám i jejich místo - totiž v tom, že díky tomu do sebe může dostat VÍCE "KALORIÍ" právě z ovozelu (Ovozel je prostě v průměru daleko nízkokaloričtější než všechno ostatní v lidské stravě. A to i kdyby se zkrmoval banány, což ale už tolik nedporučuju. To spíš ta jablka).
Nemyslím, že je ale dobré sytit trávicí orgány po celou dobu nepevnou tekutinou (problém v konzistenci, potenciální zlenivění - ale myslím, že vratné, reverzibilní - že si zase "vzpomenou" když přijde později na lámání něčeho tvrdšího).
Další, co je opomínané je hydratace. Ta je z ovozelu výtečná. I na kůži by se mohla projevit, ale to za předpokladu, že NENÍ ZÁROVEŇ NEDOSTATEK AMINOKYSELIN (denaturace bílkovin tělního pokryvu či očí...je značná a je třeba ji vykrývat dostatkem neesenciálních aminokyselin a/nebo více chránit něčím, co zpomaluje denaturaci...a to jsou opět látky v ovozelu - ať už různé antioxidanty, "vitamínky" a spol.)

Re: Jablečná šťáva

od ravima » stř říj 16, 2013 14:45

Syrovozrout píše:Jablka a vůbec ovoce je to nejlepší proti zácpě (asi mimo jiné i díky pektinu). A co tahle látka, ta není užitečná??..(Byť jablka ji zas až tolik neoplývají...)-totiž využitelné sacharidy...
To je pravda, jablka obsahují fruktózu, glukózu a sacharózu v poměru cca 6:3:1; a to je v pořádku, dokud konzumuješ celé plody v rozumném množství, ale ve šťávě je to až příliš a bez vlákniny a dalších podpůrných látek je to dobré tak akorát na vyvolání toho průjmu a nakrmení kvasinek...

Re: Jablečná šťáva

od ravima » stř říj 16, 2013 14:35

cepheus píše:
ravima píše:Šťáva z jablek ti střeva nevyčistí (to by aspoň musel přijít ten průjem), akorát si ničíš mikroflóru.
Odšťavením přijdeš o prakticky jedinou užitečnou látku v jablkách (pektin).
ad 1) vyctena blbost.
ad 2) dalsi vyctena blbost.
Tak chápu, že můžeš mít takový názor, ale bylo by zajímavější ho doplnit např. tím, že:
ad 1) vysvětlíš jakým způsobem šťáva z jablek čistí střeva, když nenastane průjem.
ad 2) vyjmenuješ ostatní jablečné látky, které jsou podle tvého názoru užitečné a proč jsou užitečné

Re: Jablečná šťáva

od cepheus » stř říj 16, 2013 10:05

ravima píše:Šťáva z jablek ti střeva nevyčistí (to by aspoň musel přijít ten průjem), akorát si ničíš mikroflóru.
Odšťavením přijdeš o prakticky jedinou užitečnou látku v jablkách (pektin).
ad 1) vyctena blbost.
ad 2) dalsi vyctena blbost.

Re: Jablečná šťáva

od Syrovozrout » stř říj 16, 2013 7:04

Jablka - tedy ta "domácí a nestříkaná" a obzvláště staré odrůdy není radno - jakožto stromy s plody - zatracovat.
Kromě rozsáhlých "mimovýživových aspektů" (jako je přeci jen zvýšení soběstačnosti - a tím nezávislosti na suprmárketové lobby - jedince a rodin díky třeba dostupnosti takových plodin /a udržení a rozvíjení užitečných prvků v krajině), je třeba poznamenat, že jabloně nepřispívají tolik k degradaci půd, protože ji právě nevyčerpávají od živin, minerálů, atd. (Čehož důsledkem sice je poměrně nižší zastoupení těchto látek v jablku, ale tím méně PRVKŮ se z půdy vysává a splachuje nakonec do záchoda... - Takže je to vlastně dost šetrný plod - na to, co obsahuje - postačí pár prvků, co navíc nejsou vzácné a kolují - jako uhlík, kyslík, vodík, maličko dusík, a těch ostatních minimum. To vše funguje za předpokladu že Slunce svítí nám...téměř perpetum mobile..jakmile už strom stojí!) A přitom nejen že dodá rychlou energii v podobě cukrů, ale i právě další látky jsou přínosem - jako ten pektin na nahození trávení a odvod splodin, různé dost zajímavé ovocné kyseliny též pro tělo výživné, no a dokonce dle odrůdy i nějaké ty léčivé polyfenoly.
Nepovažuju to za "prázdný dar" přírody k ničemu. V těchto klimatických podmínkách je to navíc (opět dle odrůdy!) jedno z mála uchovatelných jídel (z místních zdrojů) i přes zimu stále čerstvých a živých (takže RAW) bez nutnosti speciálních úprav (takže plus v jednoduchosti a bezpracnosti). Ale i pro široké možnosti příprav (jako je sušení, "přesnídávkování", ščavení, jako příměs, atd. atd. atd.) si lidé kdysi ještě dovedli vážit i toho obyčejnýho jabka. I to nejzapomenutější jablíčko na zem spadlé je hádám z-dravější než průmyslový rohlík (přitom rohlíky obvykle nikdo povalovat se bez užitku a shnít...nenechává, jako se to děje s jablky z posledních alejí a od cest či okrajů lesů, jakoby nikomu nestálo za to se pro ně ani ohnout. Nejsou-li ze zahrady, kterou máte pod kontrolou, ale třeba právě "od cesty" - je nutno je omýt - i třeba mýdlem - ale slupku neoloupávat, protože právě v ní a bezprostředně pod ní jsou cenné látky. Toxiny od silnic se dovnitř nedostanou. To se tak dřív strašívávalo v předzvěsti přípravy lidí do nového režimu na suprmárkety a centralizované sklady a "dálkové zásobování" a navíc byl olovnatý benzín. Ale ani to olovo se pak v plodech nenacházelo, zvláště stromy to narozdíl od jiných rostlin či hub dost profiltrují. Například mají-li dostatek vápníku v zemině, tak nevtahují kadmium ani olovo. A i tak nemají důvod to ukládat do dužniny plodu. Něco jiného je ohledně pesticidů. Na povrchu jablka je dá se říct tuková vrstva - přirozené lipidy chránící ho před vysycháním a právě v ní se zbytky pesticidů snadno uchytí - bývají rozpustné v oleji. Neplést s jablky naleštěnými uměle pro komerci.)

Měla babka čtyři jabka a dědoušek jen dvě:
"Dej mi babko..jedno jabko...Budeme mít stejně!" :wink:

Re: Jablečná šťáva

od rudo » stř říj 16, 2013 6:45

kto do teba jablkom, ty do neho kokosovym olejom :P

Re: Jablečná šťáva

od bukaj » stř říj 16, 2013 6:31

Přebytek jablek bych využil na jablečný ocet nebo očistu jater. Jinak s nimi nemá co dělat :)

Re: Jablečná šťáva

od rudo » stř říj 16, 2013 0:44

jabka :?: == strudl :!:

:delicacy: :idea:

Re: Jablečná šťáva

od Syrovozrout » stř říj 16, 2013 0:26

ravima píše:Šťáva z jablek ti střeva nevyčistí (to by aspoň musel přijít ten průjem), akorát si ničíš mikroflóru.
Odšťavením přijdeš o prakticky jedinou užitečnou látku v jablkách (pektin).
Jablka a vůbec ovoce je to nejlepší proti zácpě (asi mimo jiné i díky pektinu). A co tahle látka, ta není užitečná??..(Byť jablka ji zas až tolik neoplývají...)-totiž využitelné sacharidy...
"jak vyrábět elektřinu z cukrů"
http://hobby.idnes.cz/diky-biobateriim- ... -dilna_mce

Nahoru