od Xion » pon říj 14, 2013 9:38
s.arik píše:používám pražené prostě proto, že je levné
netoužím být 100% raw, stačí mi k dobrému pocitu vynechání cukru, lepku, uzenin, exotického ovoce (ale i domácí jen s mírou) a denně mít několik kusů raw zeleniny.
kakao (ba ani ten jogurt z pasterizovaného mléka) mi prostě nijak moc nevadí.
raw kakao i boby mi chutnaly, ale cena je ujetá, při mé spotřebě...
nedavno som cital nieco o probiotikach, ze do tych jogurtov davaju geneticky modifikovane bakterie a kultury. Neviem co je na tom pravdy, ale niektori hovorili, ze je to na urovni experimentu na ludoch. Myslim, ze to bolo tu
http://www.jajsem.com/probiotika-a-prebiotika/
dost ma to sokovalo, nikdy by ma ani nenapadlo, ze ked sa na kelimku jogurtu pise jogurtove kultury, mozu to byt geneticky modifikovane kultury bakterii.
Tak asi treba byt opatrny, pri vsetkom, coho sa dotkne potravinarsky priemysel.
Samozrejme, z kelimku sa neda zistit, ake kultury pouzili. Neviem aky jogurt mas oblubeny, ale pred activiou, a tymi actimelmi, dorazne varujem, to mi dost smrdi. U vas v cechach sa mi dost pozdavaju tieto mliekarne: Madeta, Olma a Chocska, popr. Holandia (uz maju aj BIO jogurty) alebo potom z nejakych mensich regionalnych mliekarni by som bral, vacsinou to byva s stankoch s mliecnymi vyrobkami. Ale i tak, pokial tie kultury nakupuju niekde, bohvie ake su to... neviem o tom vela a neviem ako zistit viac, akoby sa dalo zistit, o ake kultury ide.
Tak asi najlepsie na tom su ti, co prirodzene nechaju skysnut nepasterizovane mlieko, ked uz...
[quote="s.arik"]používám pražené prostě proto, že je levné :)
netoužím být 100% raw, stačí mi k dobrému pocitu vynechání cukru, lepku, uzenin, exotického ovoce (ale i domácí jen s mírou) a denně mít několik kusů raw zeleniny.
kakao (ba ani ten jogurt z pasterizovaného mléka) mi prostě nijak moc nevadí.
raw kakao i boby mi chutnaly, ale cena je ujetá, při mé spotřebě...[/quote]
nedavno som cital nieco o probiotikach, ze do tych jogurtov davaju geneticky modifikovane bakterie a kultury. Neviem co je na tom pravdy, ale niektori hovorili, ze je to na urovni experimentu na ludoch. Myslim, ze to bolo tu
http://www.jajsem.com/probiotika-a-prebiotika/
dost ma to sokovalo, nikdy by ma ani nenapadlo, ze ked sa na kelimku jogurtu pise jogurtove kultury, mozu to byt geneticky modifikovane kultury bakterii.
Tak asi treba byt opatrny, pri vsetkom, coho sa dotkne potravinarsky priemysel.
Samozrejme, z kelimku sa neda zistit, ake kultury pouzili. Neviem aky jogurt mas oblubeny, ale pred activiou, a tymi actimelmi, dorazne varujem, to mi dost smrdi. U vas v cechach sa mi dost pozdavaju tieto mliekarne: Madeta, Olma a Chocska, popr. Holandia (uz maju aj BIO jogurty) alebo potom z nejakych mensich regionalnych mliekarni by som bral, vacsinou to byva s stankoch s mliecnymi vyrobkami. Ale i tak, pokial tie kultury nakupuju niekde, bohvie ake su to... neviem o tom vela a neviem ako zistit viac, akoby sa dalo zistit, o ake kultury ide.
Tak asi najlepsie na tom su ti, co prirodzene nechaju skysnut nepasterizovane mlieko, ked uz...