od Kometa » ned srp 21, 2011 22:39
Už dlouho mi v hlavě visí otazník nad tím, proč je mi mizerně po vařené stravě a dobře po syrové.
Začalo to před rokem a 3/4, kdy se mi najednou z ničeho nic začal podělávat celý pohybový aparát a trávení, nadýmání a únava. 3 měsíce se to zhoršovalo, lítala jsem po doktorech. Pak jsem v rámci zkoušení zvýšila množství syrové stravy, začala klíčit pohanku a během týdne jsem se zcela zázračně zbavila únavového syndromu a nastartovalo se zlepšování pohybového aparátu (zmenšovala se bolest). To jen tak ve zkratce.
Ale stále když jím vařené jídlo, tak mě to obírá o energii. Zpravidla jedno denně zvládnu, pokud je zdravé tak se cítím ok (vařím zejména jáhly, brokolici, fazole a brambory), ale pokud je extrémně nezdravé (langoš) nebo sním v průběhu dne vařeného více, padá na mě silná únava.
Naopak pokud někdy jím jen ovozel a piju čerstvé šťávy tak jsem celý den tak plná energie, že si večer říkám, jestli bych už neměla být unavenější, aby mě to zahnalo do postele.
Pochopitelně pokud se přejím zeleninového salátu tak jsem unavená taky, ale tak je to i se zvířaty v přírodě, pokud chce tvor zůstat aktivní, neměl by se přežrat ničeho.
Jsem sice strašně ráda za to, že jsem přišla na to, že na syrovém ovozelu můžu žít jako dříve, ale zároveň mě to poněkud štve. Třeba když bych chtěla jít na tůru do hor, tak syrový ovozel je hrozně těžký. Nebo v restauracích bývá strašně bídný výběr salátů a jsou drahé atd.. a hlavně to ukazuje na to, že něco v mém těle je sakra hodně v nepořádku. Kdybych se vrátila k vařenému jídlu, tak se dostanu do stejného únavového syndromu jako jsem měla na začátku.
Hodně se prosazuje pH, ale to už mám pochopitelně vyrovnané dávno (a určitě má hodně do sebe, když mi klesne, cítím se taky hodně mizerně).
Nejhůř snáším věci s cukrem a moukou, po tom jsem unavená a nafouklá jak koza, ale to bych viděla na kvasinku.
Slinivku mam nezvětšenou, dělali mi ultrazvuk břicha, vše je tam ok.
Je to dost nepříjemné, že už rok a třičtvrtě jsem porouchaná a stále netuším, v čem je jádro pudla.
Už dlouho mi v hlavě visí otazník nad tím, proč je mi mizerně po vařené stravě a dobře po syrové.
Začalo to před rokem a 3/4, kdy se mi najednou z ničeho nic začal podělávat celý pohybový aparát a trávení, nadýmání a únava. 3 měsíce se to zhoršovalo, lítala jsem po doktorech. Pak jsem v rámci zkoušení zvýšila množství syrové stravy, začala klíčit pohanku a během týdne jsem se zcela zázračně zbavila únavového syndromu a nastartovalo se zlepšování pohybového aparátu (zmenšovala se bolest). To jen tak ve zkratce.
Ale stále když jím vařené jídlo, tak mě to obírá o energii. Zpravidla jedno denně zvládnu, pokud je zdravé tak se cítím ok (vařím zejména jáhly, brokolici, fazole a brambory), ale pokud je extrémně nezdravé (langoš) nebo sním v průběhu dne vařeného více, padá na mě silná únava.
Naopak pokud někdy jím jen ovozel a piju čerstvé šťávy tak jsem celý den tak plná energie, že si večer říkám, jestli bych už neměla být unavenější, aby mě to zahnalo do postele.
Pochopitelně pokud se přejím zeleninového salátu tak jsem unavená taky, ale tak je to i se zvířaty v přírodě, pokud chce tvor zůstat aktivní, neměl by se přežrat ničeho.
Jsem sice strašně ráda za to, že jsem přišla na to, že na syrovém ovozelu můžu žít jako dříve, ale zároveň mě to poněkud štve. Třeba když bych chtěla jít na tůru do hor, tak syrový ovozel je hrozně těžký. Nebo v restauracích bývá strašně bídný výběr salátů a jsou drahé atd.. a hlavně to ukazuje na to, že něco v mém těle je sakra hodně v nepořádku. Kdybych se vrátila k vařenému jídlu, tak se dostanu do stejného únavového syndromu jako jsem měla na začátku.
Hodně se prosazuje pH, ale to už mám pochopitelně vyrovnané dávno (a určitě má hodně do sebe, když mi klesne, cítím se taky hodně mizerně).
Nejhůř snáším věci s cukrem a moukou, po tom jsem unavená a nafouklá jak koza, ale to bych viděla na kvasinku.
Slinivku mam nezvětšenou, dělali mi ultrazvuk břicha, vše je tam ok.
Je to dost nepříjemné, že už rok a třičtvrtě jsem porouchaná a stále netuším, v čem je jádro pudla.