od Janek » ned zář 15, 2013 11:15
mam zasilku C prasku od vyrobce na ktere byl stitek puvodni fabriky a specifikace kamo
Nejde tak o spekulace ale fakta
fabrika dco jsem si nasel ela v potravinovem a ne lekarenské prumyslu. Nebud zas takovej optimista, nejsem si jistej zda v objemu 40g denne uz by tech svinstev nebylo presprilis...
Muj nazor, netvrdim ze jediny spravny v soucasne dobe je, ze vseho moc skodi a to plati i o cecku i o "zdravem jidle", zkratka kazde jidlo je vice nebo mene toxicke, idealni je ho omezit na minimum a volit to s nejnizsim skodlivym ucinkem.
Tim nerikam ze to nejak skodi (kez by ne, ve vetsim mnozstvi), ostatne ja vim uplny prd jak zivy organizmus funguje, daleko vice vim o strojich pocitacich sifrach technologiich. Bohuzel ani doktori a vedci o tom zivem organismu (stale, zatim?) mnoho nevedi, vetsinou. Bohuzel cecko jiny nez synteticky chemicky se tezko sezene a vyrabi se take uz (kvuli cene) snad nejakym louhovanim nebo co...
Vitamin c se zhusta uziva v potravinach k omezeni oxidace potravin, mnohdy ani neni uveden:
Kyselina L-askorbová se využívá jako antioxidant např. v ovocných džusech nebo v pekárenském či masném průmyslu, kde snižuje oxidaci tuků a tím brání vzniku rakovinotvorných látek. Další využití nalezne jako konzervační prostředek (pomáhá zachovat barvu zpracovaného masa, trvanlivost mléka v prášku, předchází zakalení piva, vyblednutí ovocných šťáv a další), jako prostředek ke zpracování mouky (urychluje zrání mouky a tím snadnější zpracování těsta) nebo jako přísada do ovocných salátů, džusů, snídaňových cereálií, mražených plodů moře a mnoho dalších.
Takže jak tu psal Panda že jedl jenom rohliky a proc nedostal kurdeje, odpoved je zrejma...
mam zasilku C prasku od vyrobce na ktere byl stitek puvodni fabriky a specifikace kamo :-D
Nejde tak o spekulace ale fakta :-) fabrika dco jsem si nasel ela v potravinovem a ne lekarenské prumyslu. Nebud zas takovej optimista, nejsem si jistej zda v objemu 40g denne uz by tech svinstev nebylo presprilis...
Muj nazor, netvrdim ze jediny spravny v soucasne dobe je, ze vseho moc skodi a to plati i o cecku i o "zdravem jidle", zkratka kazde jidlo je vice nebo mene toxicke, idealni je ho omezit na minimum a volit to s nejnizsim skodlivym ucinkem.
Tim nerikam ze to nejak skodi (kez by ne, ve vetsim mnozstvi), ostatne ja vim uplny prd jak zivy organizmus funguje, daleko vice vim o strojich pocitacich sifrach technologiich. Bohuzel ani doktori a vedci o tom zivem organismu (stale, zatim?) mnoho nevedi, vetsinou. Bohuzel cecko jiny nez synteticky chemicky se tezko sezene a vyrabi se take uz (kvuli cene) snad nejakym louhovanim nebo co...
Vitamin c se zhusta uziva v potravinach k omezeni oxidace potravin, mnohdy ani neni uveden:[quote]Kyselina L-askorbová se využívá jako antioxidant např. v ovocných džusech nebo v [b][u]pekárenském[/u][/b] či masném průmyslu, kde snižuje oxidaci tuků a tím brání vzniku rakovinotvorných látek. Další využití nalezne jako konzervační prostředek (pomáhá zachovat barvu zpracovaného masa, trvanlivost mléka v prášku, předchází zakalení piva, vyblednutí ovocných šťáv a další), jako prostředek ke zpracování mouky (urychluje zrání mouky a tím snadnější zpracování těsta) nebo jako přísada do ovocných salátů, džusů, snídaňových cereálií, mražených plodů moře a mnoho dalších.[/quote]Takže jak tu psal Panda že jedl jenom rohliky a proc nedostal kurdeje, odpoved je zrejma...