od ZlutaRybka » ned črc 29, 2012 23:46
Ráda bych se vyjádřila k připomínkám ohledně cen v naší restauraci.
Při stanovování cen jsme hodně četli a počítali, abychom zjistili, jak se k danému pokrmu spočte jeho tržní cena. Sami jsme byli smutní z toho, co nám vyšlo, nicméně daňová politika je nastavená tak, že to bohužel jinak nešlo. Poznámka o zisku ve stovkách procent je absolutně zcestná. Ten, kdo sám nikdy nepodnikal, neví, oč jde.
Sama jsem donedávna měla hloupé řeči ohledně předražených jídel v restauracích, nicméně jsem se dostala na druhou stranu barikády, kde jsem všechno pochopila.
Z každé námi přijaté částky jde více než polovina (!) státu v daních, zbytečných pojištěních a různých nesmyslných poplatcích. Z částky, která zůstane nám, musíme platit suroviny (a věřte nebo ne, ale bio rajče stojí o cosi víc než rajče z tesca), energie (několik lednic, v zimě topení, mixéry, sušička atd.), voda, nájem, který není právě za hubičku, a o dalších režiích a rekonstrukci ani nemluvě.
Mohli jsme se snažit minimalizovat náklady například zakoupením levnějšího odšťavňovače, odstředivky, kdy i z méně surovin by bylo objemově více šťávy, protože by byla napumpovaná vzduchem, tedy i méně kvalitní a brzo by zoxidovala.
Mohli bychom kupovat levnější zeleninu v hypermarketech, která je často bez chuti, a jídla dochucovat různými dochucovadly, které často ani nejsou raw, ale jsou běžnou praxí ve světové gourmet vitariánské kuchyni.
Nicméně jsme se rozhodli jít cestou kvality a věříme, že je to ta správná. Řídíme se tím, že bychom nenabízeli nic, co bychom sami nebyli ochotní jíst. Pokud chcete levné jídlo, pak si zajděte na běžné vařené meníčko, anebo si udělejte jídlo doma sami ve svém mixéru, který si sami koupíte, ze surovin, které si sami zaplatíte, sami si je půjdete koupit a trávit čas v obchodě, umyjete si po sobě nádobí s vodou, které cena se projeví ve vašem inkasu a to všechno v teple domova, kam jste si sami koupili nábytek, lustr bude svítít díky elektřině, kterou si vy platíte...
Je smutné, že v dnešních dnech se většina lidí spokojí s horší kvalitou, ať už se týká čehokoliv, hlavně, aby byla cena co nejnižší. Tento tlak však kvalitu potravin dotlačil tam, kde je. My jsme se odmítli spokojit s tímto poklesem a chceme nabídnout to nejlepší.
Snad jsem vám aspoň trochu objasnila naše "přemrštěné" ceny. Celé je to ještě o kus obšírnější, ale to už bych zacházela do interních údajů.
Každopádně budeme rádi, když na chvíli přestanete přemýšlet nad tím podivným čímsi, čemu se v našich kulturách říká peníze, a přijdete si dát něco dobrého, s láskou "uvařeného" :] a budete odcházet spokojení, dobře napapkaní, s dobrou náladou a světlem v duši.
Za Kiwi Raw Food Restaurant
Janka
Ráda bych se vyjádřila k připomínkám ohledně cen v naší restauraci.
Při stanovování cen jsme hodně četli a počítali, abychom zjistili, jak se k danému pokrmu spočte jeho tržní cena. Sami jsme byli smutní z toho, co nám vyšlo, nicméně daňová politika je nastavená tak, že to bohužel jinak nešlo. Poznámka o zisku ve stovkách procent je absolutně zcestná. Ten, kdo sám nikdy nepodnikal, neví, oč jde.
Sama jsem donedávna měla hloupé řeči ohledně předražených jídel v restauracích, nicméně jsem se dostala na druhou stranu barikády, kde jsem všechno pochopila.
Z každé námi přijaté částky jde více než polovina (!) státu v daních, zbytečných pojištěních a různých nesmyslných poplatcích. Z částky, která zůstane nám, musíme platit suroviny (a věřte nebo ne, ale bio rajče stojí o cosi víc než rajče z tesca), energie (několik lednic, v zimě topení, mixéry, sušička atd.), voda, nájem, který není právě za hubičku, a o dalších režiích a rekonstrukci ani nemluvě.
Mohli jsme se snažit minimalizovat náklady například zakoupením levnějšího odšťavňovače, odstředivky, kdy i z méně surovin by bylo objemově více šťávy, protože by byla napumpovaná vzduchem, tedy i méně kvalitní a brzo by zoxidovala.
Mohli bychom kupovat levnější zeleninu v hypermarketech, která je často bez chuti, a jídla dochucovat různými dochucovadly, které často ani nejsou raw, ale jsou běžnou praxí ve světové gourmet vitariánské kuchyni.
Nicméně jsme se rozhodli jít cestou kvality a věříme, že je to ta správná. Řídíme se tím, že bychom nenabízeli nic, co bychom sami nebyli ochotní jíst. Pokud chcete levné jídlo, pak si zajděte na běžné vařené meníčko, anebo si udělejte jídlo doma sami ve svém mixéru, který si sami koupíte, ze surovin, které si sami zaplatíte, sami si je půjdete koupit a trávit čas v obchodě, umyjete si po sobě nádobí s vodou, které cena se projeví ve vašem inkasu a to všechno v teple domova, kam jste si sami koupili nábytek, lustr bude svítít díky elektřině, kterou si vy platíte...
Je smutné, že v dnešních dnech se většina lidí spokojí s horší kvalitou, ať už se týká čehokoliv, hlavně, aby byla cena co nejnižší. Tento tlak však kvalitu potravin dotlačil tam, kde je. My jsme se odmítli spokojit s tímto poklesem a chceme nabídnout to nejlepší.
Snad jsem vám aspoň trochu objasnila naše "přemrštěné" ceny. Celé je to ještě o kus obšírnější, ale to už bych zacházela do interních údajů.
Každopádně budeme rádi, když na chvíli přestanete přemýšlet nad tím podivným čímsi, čemu se v našich kulturách říká peníze, a přijdete si dát něco dobrého, s láskou "uvařeného" :] a budete odcházet spokojení, dobře napapkaní, s dobrou náladou a světlem v duši.
Za Kiwi Raw Food Restaurant
Janka