Jablečná jadýrka a kyanid

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :br :lol: :x :delicacy: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: >:-) (:-) m:-)

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Jablečná jadýrka a kyanid

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od karel304 » stř srp 31, 2016 14:14

Sweetie píše:ja tady ty teorii celkem verim, taky se seminkam nevyhybam, naopak stradam a pojidam jadyrka z merunek.
Pozor, jsou poměrně toxická! Více jadérek může znamenat vážnou otravu.
Ohledně "B17" - nejde o žádný vitamín, účinnost na nádorové buňky je nulová, ty litanie popsané výše jsou hoax.
Více viz http://www.cancerresearchuk.org/about-c ... s/laetrile

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Janek » stř kvě 07, 2014 21:21

To bude snad 20 ci vice let, co jsem slysel, ze z pecek muze vzniknout zanet slepeho streva... Jelikoz ho nemam vyndany, tak tedy nevim, co je na tom pravdy? Ma nekdo seriozni nazor na tuto problematiku?

http://forum.postapo.cz/subdom/forum/za ... -t841.html

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Lenuška » ned říj 20, 2013 20:25

Jen pro zajímavost: náš papoušek se sice narodil v zajetí, ale jeho rodiče byli odchyceni v přírodě. Takže nemá ještě pokřivené chutě. Řídí se tím, co je pro něj nejlepší. Když dostane jablko, nebo meruňku, švestku, třešeň, atd, nejdřív se prokouše k jadýrku, a až jako druhé pojídá dužinu ovoce. My lidé už máme dávno pokřivené chutě, takže to nejlepší vyhazujeme...tedy ne všichni, samozřejmě, ale většina.

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od vigi » ned říj 20, 2013 15:19

Jindra píše:Vždycky se snažím zamyslet se, jak se asi daný plod jí přirozeně nebo jak jej požírá zvěř v přírodě. Nemyslím si, že by to naši předkové či zvěř třídili, takže podle mne jíst jablko celé, jak je (přiznávám, stopečku taky vyhazuju). Je nepochybně hezké pecky vyplivnout a vrátit je přírodě, ale tohle je nápad myslící bytosti, člověka; zvířata (která se chovají přirozeně) takto nesmýšlí.
Jo aby bylo jasno - samozřejmě tu míním jablka svoje, domácí, tedy bio. Kupovaná (považuji za kontaminovaná) používám takřka výhradně na ščavení, aby se oddělila ščáva od vlákniny. To už znáte.
Ano,to mi příjde také přirozené,jednoduché a krásné.....tak jak činí zvěř kolem nás...však lze vrátit i semínka Zemi..nu dle citu a fantazie:D....

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Sweetie » stř črc 20, 2011 15:06

ja tady ty teorii celkem verim, taky se seminkam nevyhybam, naopak stradam a pojidam jadyrka z merunek.

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od rudo » stř črc 20, 2011 9:35

ja jedavam uz dlhe roky jablkove aj citronove semiacka, vzdy ich dobre rozhryzem, pri citrovych vyplujem tu tvrdu supku

ked je marhulova sezona zbieram kostky a roztlkam ich kladivom, mame so synom z toho zabavu.

Prave teraz som kupil 1kg vylupanych kostok z marhuli a jem niekokrat denne zopar.

Uz roky si kupujem od cinanov velmi lacne ocistene a susene jadierka z horskych mandli alebo ako to volaju a tiez z nejakej odrody marhuli, pripada mi to chutovo nieco medzi mandlami a marhulovymi kostkami

ked cistim jablka pre druhych ludi tak si z toho vyberiem jadierka pre seba a ked si davam citron do caju ci vody tak tiez rozhryziem vsetky jadierka.


Syneticky Leathrill sa vyraba v Mexiku a kedze v USA a CND je liecenie zakazane tak sa to jednak pasuje cez Mexicku hranicu a jednak chodia americania do mexica akoze na dovolenku rovno do lacnych klinik kde sa napchavaju leathrilom.

Viem ze kedysi este za ery socialistickeho sportu, dostavali v CCCP a Juhoslavii statny sportovci denne medzi tabletkami aj B15 a B17, oba vit su dolezite pre srdce


takze nejedna sa vobec iba o protirakovinove vlastnosti. Vytrvalostny bezci to povazovali za samozrejmost.


Kedysi bol B15 a B17 takmer v kazdej potravine, ale slachtenim sa podtupne dosiahlo aby v tom uz nic nebolo,
stare obilie malo toho kopu, sucasne druhy obilnin nemaju uz nic.

Kedysi pradavno vsetky divoke travy mali v tych malych semienkach plno B15-17
a ako sa dive zvery a aj dobytok pasli vonku, tak mali toho dostatok a maso aj mlieko boli nasytene oboma vit.
Teraz sa dobytok uz chova inac, takze uz to nie je ani v masa ani v mlieku, nie je to v obili a zostali uz len jablkove jadierka a ine a kostky z marhuli


V afrike este stale existuju rozne nevyslachtene obilniny a dobytok sa pasie vonku

takze v tych statoch kde maju dostaok jedla by nemali trpiet nedostatkom B15-17

== jeden z dovodov preco su KEN a ETH bezci o 3 triedy rychlejsi

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Lucia » sob dub 09, 2011 21:31

No, hele, mě tenhle princip vyhubení rak. buněk připadá hodně podobný tomu soda+javorový sirup, tak vlastně proč ne, já je ještě nejedla, právě pro to, že mě tím asi někdo postrašil , akorát když je nerozkoušu tak to teda ze mě akorát vyjde ven, tudíž žádnej účinek by nebyl ne? A asi to nějk vábně chutnat nebude no :)

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od bunny » čtv lis 12, 2009 14:43

Pokud je to pro někoho novinka, tak ať prosím věnuje pozornost níže uvedeným skutečnostem.

Výňatek z doporučené knihy Phillipa Daya

V 50. letech (tedy před 70 lety) lokalizoval biochemik Ernst T.Krebs jr. nový vitamín, který očísloval B17 a nazval „Leatrile“. Studie dr. Krebs ukázala, že pokud se pacientu nebo zvířeti nemocnému nádorovým onemocněním podá leatrile, tak ten selektivně jedovatě působí na rakovinotvorné buňky. Dr. Krebs pozoroval, že národy které požívají potravu bohatou na kianogenny glykosid, nemají absolutně žádné zdravotní vedlejší účinky, právě naopak, jejich život se vyznačuje pevným a dlouhodobým zdravím.

Phillip Daya (a spousta jiných autorů, především z oboru orthomolekulární medicíny) doporučuje denně požívat 30-50 meruňkových jadýrek, rozdělený do několika dávek během dne asi po deseti.

V 70. letech vznikli studie, které potvrdili účinek vitamínu B17 na nádorových buňkách. Ortodoxní chemická medicína však terapeuticky účinek B17 tvrdošíjně popírá . Je však k dispozici velké množství studií, které terapeutický účinek vitamínu B17 prokazuje.

Vysvětlení účinků dle diplomovaného inženýra Gernota Homesa.

Vitamín B17 se vyskytuje ve více 1 200 jedlých rostlinách na světě. V největší množství se nachází v semenech ovoce skupiny Primus Rosacea (hořké mandle, jablka, třešně, broskve a největší množství v jádrech meruňky), ale i v obilninách, kukuřici, prosu, lnu. Vitamín B17 je ve své čisté formě bílá, ve vodě rozpustná, hořce chutnající substance. Z chemického hlediska se vitamín B17 skládá ze dvou molekul glukózy (cukru), jedné molekuly kyanidové a jedné benzyladehydové. Často se tvrdí, že vitamín B17 je díky tomu jedovatý, protože obsahuje kyanid – kyselinu kyanovodíkovou. Kterou tímto spojují s vysoce jedovatým cyankáli. Jako chemik musím rozhodně říci: NENÍ TO PRAVDA. Kyanid ve vitamínu B17 je stabilně vázán v atomovém spojení. Úplně přesně stejně, jako je kyanid vázán v nejedovatém vitamínu B12. Alu úplně opačně než kyanid v cyankáli, tak je vázán ve volné iontové vazbě a uvolňuje se již při rozpuštění ve vodě.
Vitamín B17 není jedovatý a kdo tvrdí něco jiné, tak je buď špatně informovaný nebo neseriózní.
Účinek vitamínu B17
Rakovinné buňky obsahují velké množství enzymu zvaného beta- glukosidázu (dále BG). BG se vyskytuje i zdravém organismu, ale v minimálním množství. V přítomnosti BG se ve B17 rozpadá a uvolňuje kyselinu kyanovodíkovou a benzaldehyd. Tyto dva jedy bojují s rakovinou zevnitř a ničí ji.
Co se však stane s B17 ve zdravém těle? Co se děje když kyselina kyanovodíková a benzaldehyd přijdou do kontaktu se zdravou tkání?
Zdravé buňky na rozdíl od rakovinotvorných obsahují enzym zvaný rhodanéza. Tento enzym dokáže kyselinu kyanovodíkovou přeměnit na thiocyanát, který je pro nás zdravý. Za prvé snižuje krevní tlak a za druhé je látkou, ze které si náš organismus produkuje tak důležitý vitamín B12.

Jedovatý benzaldehyd se mění pomocí vzdušného kyslíku na bolest tišící kyselinu bezeovou. To je snad důvod proč vitamín B17 utišuje bolesti. Protože se však rakovinotvorné buňky živý kvašením cukrů nemají proti benzaldehydu žádnou šanci.
Tolik o vitamínu B17 dle Gernota Homesa.

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Rarach » pon lis 02, 2009 18:48

Jindra píše:
Sitar píše:U koně nevím, do jaké míry jsou jablka jeho přirozená potrava.
Přirozená, nepřirozená, u koně je to jedno. Ona ta jadérka z něj totiž zase později vypadnou nepoškozená trusem ven a rovnou do velice výživného prostředí, možná až ideálního, řekl bych.
Máš recht - vždyť takhle vzniká porost i v pralese. Na sloních cestách rostou stromy ze semen, které sloni sní a pak tou přirozenou cestou vrátí zpět...a ejhle stromek má dostatek výživy a může začít klíčit... :lol:

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Rarach » pon lis 02, 2009 18:44

Panda píše:
Rarach píše:Ty jíš záměrně pecky v mandarinkách a pomerančích? Někomu zas chutnají pecky z melounů ... Já bych řekl že pokud tělo něco potřebuje tak si o to řekne, takže není potřeba se do něčeho nutit "protože je to zdravé" nebo naopak si odpírat. ... Samozřejmě se netýká extrému jako smažák s hranolkami. :-)
No, nejím je záměrně, spíš mě nebaví je vyndavat :lol:
Když si lisuji svou ranní porci z kila pomerančů, tak tam pak nahrnu tu dužinu i s peckama a vše jedním mocným hltem spolknu :lol:

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Jindra » úte říj 20, 2009 12:28

Sitar píše:U koně nevím, do jaké míry jsou jablka jeho přirozená potrava.
Přirozená, nepřirozená, u koně je to jedno. Ona ta jadérka z něj totiž zase později vypadnou nepoškozená trusem ven a rovnou do velice výživného prostředí, možná až ideálního, řekl bych.

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Sitar » pon říj 19, 2009 14:57

Rarach píše:Hmm, to jsou mi zase novinky.
Já teda nevím, ale kdybych se měla řídit vším, co si kde přečtu (a že tady toho je), tak asi zešílím a umřu hlady.
Já tedy kyanidová jadýrka nejím, tak to asi zůstanu uchráněna. :D Ale zkuste mi říct, jak dopadne náš kůň, který zbaští vše, co já vyhodím??? :roll:

A co pecky v mandarinkách a pomerančích? Ty já totiž jím na tuny...tak buď jsou ok, nebo se to teprve někde projeví :mrgreen:
Proto je dobrý umět zapomínat, aby se z toho všeho jeden nezbláznil. U koně nevím, do jaké míry jsou jablka jeho přirozená potrava.

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Panda » pon říj 19, 2009 13:36

Rarach píše:...A co pecky v mandarinkách a pomerančích? Ty já totiž jím na tuny...tak buď jsou ok, nebo se to teprve někde projeví :mrgreen:
Ty jíš záměrně pecky v mandarinkách a pomerančích? Někomu zas chutnají pecky z melounů ... Já bych řekl že pokud tělo něco potřebuje tak si o to řekne, takže není potřeba se do něčeho nutit "protože je to zdravé" nebo naopak si odpírat. ... Samozřejmě se netýká extrému jako smažák s hranolkami. :-)
Rarach píše:...ale kdybych se měla řídit vším, co si kde přečtu (a že tady toho je), tak asi zešílím a umřu hlady....
Asi moc čtu, už z toho šílím a umírám hlady. :? Jdu na šanku a pak se konečně nadlábnout. :mrgreen:

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Rarach » pon říj 19, 2009 13:02

Hmm, to jsou mi zase novinky.
Já teda nevím, ale kdybych se měla řídit vším, co si kde přečtu (a že tady toho je), tak asi zešílím a umřu hlady.
Já tedy kyanidová jadýrka nejím, tak to asi zůstanu uchráněna. :D Ale zkuste mi říct, jak dopadne náš kůň, který zbaští vše, co já vyhodím??? :roll:

A co pecky v mandarinkách a pomerančích? Ty já totiž jím na tuny...tak buď jsou ok, nebo se to teprve někde projeví :mrgreen:

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Sitar » pát říj 16, 2009 14:55

Jindra píše:Vždycky se snažím zamyslet se, jak se asi daný plod jí přirozeně nebo jak jej požírá zvěř v přírodě. Nemyslím si, že by to naši předkové či zvěř třídili, takže podle mne jíst jablko celé, jak je (přiznávám, stopečku taky vyhazuju). Je nepochybně hezké pecky vyplivnout a vrátit je přírodě, ale tohle je nápad myslící bytosti, člověka; zvířata (která se chovají přirozeně) takto nesmýšlí.
Jo aby bylo jasno - samozřejmě tu míním jablka svoje, domácí, tedy bio. Kupovaná (považuji za kontaminovaná) používám takřka výhradně na ščavení, aby se oddělila ščáva od vlákniny. To už znáte.
Dovolím si nesouhlasit. Mi jádřinec nechutná, ani jadérka. Ten kyanid je tam PMN právě proto, aby zvířatům a lidem nechutnal a aby ho vyplivli. On ten jádřinec taky nic moc, jak konzistenčně, tak chuťově.

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Jindra » pát říj 16, 2009 11:54

balada píše:kam tak muzes plivnout aby tam vyrostl strom?
Na to už před chvílí odpověděl dvd: "všechna semínka vyplivnu do úrodné půdy a tím stromu zaplatím za ovoce co mi dal". Odpověď, která se mi líbí :wink:

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od balada » pát říj 16, 2009 10:06

Jindra píše:Vždycky se snažím zamyslet se, jak se asi daný plod jí přirozeně nebo jak jej požírá zvěř v přírodě. Nemyslím si, že by to naši předkové či zvěř třídili, takže podle mne jíst jablko celé, jak je (přiznávám, stopečku taky vyhazuju). Je nepochybně hezké pecky vyplivnout a vrátit je přírodě, ale tohle je nápad myslící bytosti, člověka; zvířata (která se chovají přirozeně) takto nesmýšlí.
Jo aby bylo jasno - samozřejmě tu míním jablka svoje, domácí, tedy bio. Kupovaná (považuji za kontaminovaná) používám takřka výhradně na ščavení, aby se oddělila ščáva od vlákniny. To už znáte.
kam tak muzes plivnout aby tam vyrostl strom?

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od Jindra » pát říj 16, 2009 9:03

Vždycky se snažím zamyslet se, jak se asi daný plod jí přirozeně nebo jak jej požírá zvěř v přírodě. Nemyslím si, že by to naši předkové či zvěř třídili, takže podle mne jíst jablko celé, jak je (přiznávám, stopečku taky vyhazuju). Je nepochybně hezké pecky vyplivnout a vrátit je přírodě, ale tohle je nápad myslící bytosti, člověka; zvířata (která se chovají přirozeně) takto nesmýšlí.
Jo aby bylo jasno - samozřejmě tu míním jablka svoje, domácí, tedy bio. Kupovaná (považuji za kontaminovaná) používám takřka výhradně na ščavení, aby se oddělila ščáva od vlákniny. To už znáte.

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od balada » pát říj 16, 2009 8:55

bunny píše:Všechna čest, tvá teorie se mi zamlouvá, má to hodně do sebe.

Nicméně, terapie B17 je součástí METABOLICKÉ (na stravě založené) léčby rakoviny.

Pokud tedy někdo dostane rakovinu, má dvě možnosti léčby:
1) Chemickou, tedy chemoterapie, ozařovaní, radioterapii
2) Metabolickou, tedy přechod na stravování podobné vitariánství, velké dávky vitamínu B17 a vitamínu C, mladý ječmen, chlorela atd

Pokud se tedy někdo o alternativní léčbě dozví, tak má na výběr i když ... když to někomu poradíš tak tě s tím pošle tak daleko jako když mu začneš povídat o vitarianství....

Tož tak asi z mých zkušeností :)
3) Pust+urina

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od awa » čtv říj 15, 2009 22:04

Jabka jím na kila, ale jadýrka moc ne, sem tam, týdně jeden dva jadřince. Někdy si je dát musím, když nemám zrovna po ruce odpadkový koš a nevím co s ohryzkem. I ty hruškový nejsou špatný. Z peckovic to nejim. Zatím jsem se neotrávila... :D

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od mira » čtv říj 15, 2009 20:59

Já zrakově zhodnotím, není-li šišvorec nápadně napaden
mykózní plísní a není-li, zatočím s tím komplet, vyjma
stopky, je děsně tuhá a bubáka, je strašidelný.

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od bunny » čtv říj 15, 2009 12:59

Všechna čest, tvá teorie se mi zamlouvá, má to hodně do sebe.

Nicméně, terapie B17 je součástí METABOLICKÉ (na stravě založené) léčby rakoviny.

Pokud tedy někdo dostane rakovinu, má dvě možnosti léčby:
1) Chemickou, tedy chemoterapie, ozařovaní, radioterapii
2) Metabolickou, tedy přechod na stravování podobné vitariánství, velké dávky vitamínu B17 a vitamínu C, mladý ječmen, chlorela atd

Pokud se tedy někdo o alternativní léčbě dozví, tak má na výběr i když ... když to někomu poradíš tak tě s tím pošle tak daleko jako když mu začneš povídat o vitarianství....

Tož tak asi z mých zkušeností :)

Re: Jablečná jadýrka a kyanid

od dvdmchl » čtv říj 15, 2009 12:18

Teorie proti teorii. Já si pro změnu myslím, že se rakovině vyhnu když všechna semínka vyplivnu do úrodné půdy a tím stromu zaplatím za ovoce co mi dal.

Osobně už se nad všemy chemickými popisy různých látek a jejich působení v těle jenom tak usmívám.

Jablečná jadýrka a kyanid

od bunny » čtv říj 15, 2009 12:11

Narazil jsem zde na rozpor, zda-li jíst či nejíst jablečná jadérka, když obsahují kyanid. Můj názor je, že se jíst mají a to pokud možno denně a to pořádně rozkousaná, pokud tedy chcete mít jistotu, že se vám rakovina zdálky vyhne, či chcete-li ji dostat z těla. Ony totiž skutečně kyanid obsahují, ale ten je uzavřený ve vitamínu B17.
Stručný princip fungování vitamínu B17 je nesledující: Molekula vitamínu B17 je tvořena čtyřmi molekulami: dvěma molekulami glukózy, jednou molekulou kyanidu a jednou molekulou benzaldehydu. Kyanid i benzaldehyd jsou prudké jedy, ale sloučené do molekuly vitamínu B17 jsou neškodné. Rakovinové buňky se vyznačují velkou chutí po glukóze, kterou anaeróbnym metabolizmem využívají jako primární zdroj energie. Rakovinové buňky se dále vyznačují tím, že obsahují enzym beta-glukosidázu. Tento enzym použijí na uvolnění molekul glukózy, ale při tom zároveň uvolní i molekuly kyanidu a benzaldehydu – čímž vlastně nechtěně spáchají sebevraždu. Ten totiž v kombinaci jako prudký jed usmrtí rakovinovou buňku. Kombinace kyanidu a benzaldehydu je 100x toxičtější než každá substance samostatně, proto je proti rakovinové buňce tak účinně smrtící.
Zdravé buňky tento enzym neobsahují (případně jen velmi málo), na druhé straně ale obsahují enzym rhodenázu za pomoci které vitamín B17 metabolizuje na neškodné substance. Shrnutí teda je, že pokud se vitamín B17 dostane do rakovinové buňky, tak ji usmrtí, pro zdravou buňku je ale neškodný. Vitamín B17 je přítomný v různých potravinách jako pohánka, obiloviny a podobně, ale v největších koncentracích se vyskytuje v jádrech a kostkách jablek, hrušek, meruněk, švestek, nektarinek, broskev, třešní a ostatním ovoci, jejichž jádra mají typicky hořkou chuť, jež je způsobena přítomností kyanidu.
Nic se ovšem nemá přehánět, princip kolik se má jadýrek sníst a kolik je už příliš, je následující:“Je užitečné sníst tolik jadýrek, kolik je obsaženo v ovoci, jež jste schopni daný den pozřít“.
Pokud se chcete dozvědět více, tak googlujte: Terária B17

Nahoru